ali nažalost, ja nijednu dosad ne nađoh
Star Trek
Moderator: _BataZiv_0809
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#226 Re: Star Trek
pa bilo bi dobro... kad zatreba ribanog kupusa, a imaš kupus, klingonka dobro dođe
- anoush
- Location: A Eruchîn, ú-dano i faelas a hyn, an uben tanatha le faelas.
#227 Re: Star Trek
smucaš se u pogrešnim dimenzijama 
- Chmoljo
#228 Re: Star Trek
a i slab sam sa kupusom

- arzuhal
#229 Re: Star Trek
Šta? Nemaš upaljač? Evo ga nema upaljača! i glavom te dekne u nos...kaki to jarane..Chmoljo wrote:pa bilo bi dobro... kad zatreba ribanog kupusa, a imaš kupus, klingonka dobro dođe![]()
- arzuhal
#230 Re: Star Trek
Meni je ubjedljivo najbolja epizoda Voyagera kada onog mladog vulkanca safata naka pubertetska kriza, nefs proradi, pa ćapi B'elanu Džeko za vugla, željan umakanja...hem ga ona otrese ko šefteliju, hem sad i nju raspali pa hoće, jadna, mrijeti ako ne dobije...i tu uskoči Paris Hilton sa Hiltovkom da spasi prijateljicu i vrijednog člana posade, bespoštedno se žrtvujući u nakoj pećini..Šta ti je..Tu epizodu je neki balkanac napiso i poslo mailom, garant.. 
-
andrija2007
#231 Re: Star Trek
Zar imaju i vanzemaljci nefs, ja mislio da ga samo ja imam!arzuhal wrote:Meni je ubjedljivo najbolja epizoda Voyagera kada onog mladog vulkanca safata naka pubertetska kriza, nefs proradi, pa ćapi B'elanu Džeko za vugla, željan umakanja...hem ga ona otrese ko šefteliju, hem sad i nju raspali pa hoće, jadna, mrijeti ako ne dobije...i tu uskoči Paris Hilton sa Hiltovkom da spasi prijateljicu i vrijednog člana posade, bespoštedno se žrtvujući u nakoj pećini..Šta ti je..Tu epizodu je neki balkanac napiso i poslo mailom, garant..
- Chmoljo
#232 Re: Star Trek
jel' on vulkanac ili je romulanac?arzuhal wrote:Meni je ubjedljivo najbolja epizoda Voyagera kada onog mladog vulkanca safata naka pubertetska kriza, nefs proradi, pa ćapi B'elanu Džeko za vugla, željan umakanja...hem ga ona otrese ko šefteliju, hem sad i nju raspali pa hoće, jadna, mrijeti ako ne dobije...i tu uskoči Paris Hilton sa Hiltovkom da spasi prijateljicu i vrijednog člana posade, bespoštedno se žrtvujući u nakoj pećini..Šta ti je..Tu epizodu je neki balkanac napiso i poslo mailom, garant..
- Ateista
#233 Re: Star Trek
A sta je sa filmom "prvi kontakt", koliko se sjecam, Data je tu roknuo borg kraljicu.Lauryn Hill wrote:Ok, to je vase misljenje!
A sta mislite o slijedecem...
Picard vs Jayeway: Po pitanju Borg-a.
Bicu kratka. Jedina stvar koju zamjeram Picardu jeste, istini na volju, nije se dovoljno borio protiv Borg-a! Opce je poznata cinjenica da je Picard bjezao glavom bez obzira od Borgova, dok se Jayeway direktno sukobljavala sa njima. Sem toga, svi znamo ko je rokn'o Borg kraljicu. - Admiral Kathryn Janeway.![]()
Sorry, svi ostali... ali prvo Janeway, Picard pa svi ostali kapetani. Po mom skromnom misljenju, naravno!
Uz svo duzno postovanje prema Voyager-u i Janeway, Picard je neprevazidjen, kao i kompletan TNG, po mom misljenju.
- Ateista
#234 Re: Star Trek
Ako nista, definitivno postoji jezik.anoush wrote:želiš reći da klingonke ne postoje?Chmoljo wrote:da klingonke postoje

- sheilak
#235 Re: Star Trek
Vulkanac je Vorik.
I jos nešto oko dileme ko je bolji, Picard ili Janeway. Janeway je odlična, iako je na početku glumila malo preintenzivno. Ali Picard... Picard je

I jos nešto oko dileme ko je bolji, Picard ili Janeway. Janeway je odlična, iako je na početku glumila malo preintenzivno. Ali Picard... Picard je

- stachu
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- pici
#238 Re: Star Trek
Lauryn Hill wrote:E, zalosno je u sta se ova tema pretvorila!![]()
Haman, sve "trebe" Star Trek-a su dobile svoje mjesto na ovoj temi... A gdje je, molim vas, B'Elanna Torres???
Vi (muskarci) izleda ne volite zene s jakim karakterom kakav ima B'Elanna?!![]()
![]()
Meni je ona jedan od najdrazih zena ST-a! Nekao me podsjeca na mene![]()

-
suspect_zero
#239 Re: Star Trek
Najbolji vođa

i najmuževniji lik galaksije

i najmuževniji lik galaksije

- sheilak
#240 Re: Star Trek
Reakcija na insinuacije o najmuževnijem liku galaksije:

- Ateista
#241 Re: Star Trek
Sa prvim se u potpunosti slazem, za drugo nisam kompetentan da komentarisem.suspect_zero wrote:Najbolji vođa![]()
i najmuževniji lik galaksije![]()
- Chmoljo
#242 Re: Star Trek
sinoć bila ekstra epizoda sa Borgom koji nastaje iz doktorovog holoemitera. Sedma je na kraju pustila suzu
najs 
- pici
#243 Re: Star Trek
ev malo slikica od voyagera

chmoljo u epizodi voyagera

voyager simsi

UUUHHHHHHH ŽENMSKEEEEE

Tuvrack

chmoljo u epizodi voyagera

Chmoljo wrote:sinoć bila ekstra epizoda sa Borgom koji nastaje iz doktorovog holoemitera. Sedma je na kraju pustila suzunajs

voyager simsi

UUUHHHHHHH ŽENMSKEEEEE

Tuvrack
- Lauryn Hill
#244 Re: Star Trek
pici wrote:![]()

- Ateista
#245 Re: Star Trek
Zna li neko ko je ovo?

-
andrija2007
#248 Re: Star Trek
Izgleda neki crnac.Ateista wrote:Zna li neko ko je ovo?
- Lauryn Hill
#249 Re: Star Trek
Znam jaaaa!!!!Ateista wrote:Zna li neko ko je ovo?
That's Michael Dorn aka Commander Worf.
- mondo bizarro
#250 Re: Star Trek
evo jedna zanimljivost za star trekovce
Kao iz Zvjezdanih staza: NASA napravila trikorder
NASA je napravila uređaj koji radi jednostavno kao i trikorder iz Zvjezdanih staza.
Za razliku od njega on zasad očitava tek koncentracije plinova
09:01 | 17.11.2009. |
Piše: Ivan Hruškovec
Znanstvenici u NASA-i uspjeli su izmijeniti obični iPhone telefon i od njega napraviti uređaj za analizu, sličan trikorderima koje koriste i u seriji Zvjezdane staze. S njime mogu jednostavno otkriti koncentracije opasnih plinova u zraku. Trikorder je napravio Jing Li iz istraživačkog centra NASA-e . Napravili su čip veličine poštanske marke na kojem su 16 nanosenzora i spojili ga na iPhone. Čip analizira vrijednosti amonijaka, klora ili metana u zraku, a koncentracije plina prikazuje na telefonu za kojeg su napravili i posebni program. Podatke koje prikupi može preko bežične mreže odmah poslati na neko drugo računalo. Iako ideja za ovakve uređaje nije nova, prototip NASA-e je potpuno funkcionalan i praktičan, a relativno je jeftin i troši malo struje
izvor: http://www.24h.hr
jedva cekam da usavrse teleporter
Kao iz Zvjezdanih staza: NASA napravila trikorder
NASA je napravila uređaj koji radi jednostavno kao i trikorder iz Zvjezdanih staza.
Za razliku od njega on zasad očitava tek koncentracije plinova
09:01 | 17.11.2009. |
Piše: Ivan Hruškovec
Znanstvenici u NASA-i uspjeli su izmijeniti obični iPhone telefon i od njega napraviti uređaj za analizu, sličan trikorderima koje koriste i u seriji Zvjezdane staze. S njime mogu jednostavno otkriti koncentracije opasnih plinova u zraku. Trikorder je napravio Jing Li iz istraživačkog centra NASA-e . Napravili su čip veličine poštanske marke na kojem su 16 nanosenzora i spojili ga na iPhone. Čip analizira vrijednosti amonijaka, klora ili metana u zraku, a koncentracije plina prikazuje na telefonu za kojeg su napravili i posebni program. Podatke koje prikupi može preko bežične mreže odmah poslati na neko drugo računalo. Iako ideja za ovakve uređaje nije nova, prototip NASA-e je potpuno funkcionalan i praktičan, a relativno je jeftin i troši malo struje
izvor: http://www.24h.hr
jedva cekam da usavrse teleporter