Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Moderator: Benq
- banjaluka078
#226 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Pa, pitaj njih.
Ja pitala za N8 i dobila odgovor: "Postovanje, u pakovanju N8 dolaze: 3 x hdmi i usb kabal, slusalice, punjac i mobitel. Standardno pakovanje."
Ja pitala za N8 i dobila odgovor: "Postovanje, u pakovanju N8 dolaze: 3 x hdmi i usb kabal, slusalice, punjac i mobitel. Standardno pakovanje."
- inSighT
- Vozim: na guranje
#227 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Nope, racun ne ocekuj NI kod Imamex-a a POGOTOVU ne kod "univerzalno.com", kod oba dobiješ nesto kao dvolist gdje pise "garancija", lik ga popuni sa tvojim podacima i onima sa fontela (serijski broj istoga i baterije), potpiše se, pečat i to ti dodje kao garancija! Znam ovo provjereno jer sam ja uzeo kod Imamex-a fontel prije par mjeseci, a istovremeno jaran kod univerzalno. Oba smo dobili full paket, samo sto je kod mene sve bilo kao sto sam vidio na youtube (ukucas u search trazeni fontel i dodaš "unboxing" i divis kako izgleda full pakovanje) dok kod jarana slušalice, usb kabl nisu bili original (znaci od samsunga) dok punjac jeste!fed wrote:Niko da odgovori na moje pitanje. Zanima me da li stvarno uz kupljen mobitel (upakovan u kutiju, naravno) dođe punjač s USB-om, CD-om, slušalicama i uputstvom? I da li izdaju račune za kupljene mobitele, jer nije mala para 400 i više KM izvojiti za mobitel, a bez računa ne vrijedi ni garancija ni servis.slatka_sa wrote:
Kod ovih univerzalno.com cijene na stranici i u prodavnici se uglavnom razlikuju za 20-30 KM. Znaci u prodavnici su vece. Oni bar imaju cijene istaknute a onaj lik kod ulaza u bezistan odredjuje cijenu onako kako mu se svidis plus sto izgleda kao da je u sukobu sa zakonom.
Znaci ako ocekujes ustedu od tih 50KM + dobiti racun - ODMAH ZABORAVI, za to ces ipak morati otici u mobil-mediju, gdje naplate tih 50-100 KM vise samo zbog racuna, sto je glupost (isti fontel, pakovanje, sve)!
PS. A ta prica da nisu ljubazni u imamex-u je jednostavno govor mrznje, jer znam pouzdano da su npr. prodavaci u Nedzaricima strucni i uvijek spremni pomoci, savjetovati itd. Na kraju krajeva, ko vjeruje drugome a ne uvjeri se licno u te tvrdnje, mnogo je glup (po meni)!
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#228 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Ja sam u Univerzalno dobio racun i garanciju. Mobitel kupljen prije mjesec dana.inSighT wrote:Nope, racun ne ocekuj NI kod Imamex-a a POGOTOVU ne kod "univerzalno.com", kod oba dobiješ nesto kao dvolist gdje pise "garancija", lik ga popuni sa tvojim podacima i onima sa fontela (serijski broj istoga i baterije), potpiše se, pečat i to ti dodje kao garancija! Znam ovo provjereno jer sam ja uzeo kod Imamex-a fontel prije par mjeseci, a istovremeno jaran kod univerzalno. Oba smo dobili full paket, samo sto je kod mene sve bilo kao sto sam vidio na youtube (ukucas u search trazeni fontel i dodaš "unboxing" i divis kako izgleda full pakovanje) dok kod jarana slušalice, usb kabl nisu bili original (znaci od samsunga) dok punjac jeste!fed wrote:Niko da odgovori na moje pitanje. Zanima me da li stvarno uz kupljen mobitel (upakovan u kutiju, naravno) dođe punjač s USB-om, CD-om, slušalicama i uputstvom? I da li izdaju račune za kupljene mobitele, jer nije mala para 400 i više KM izvojiti za mobitel, a bez računa ne vrijedi ni garancija ni servis.slatka_sa wrote:
Kod ovih univerzalno.com cijene na stranici i u prodavnici se uglavnom razlikuju za 20-30 KM. Znaci u prodavnici su vece. Oni bar imaju cijene istaknute a onaj lik kod ulaza u bezistan odredjuje cijenu onako kako mu se svidis plus sto izgleda kao da je u sukobu sa zakonom.
Znaci ako ocekujes ustedu od tih 50KM + dobiti racun - ODMAH ZABORAVI, za to ces ipak morati otici u mobil-mediju, gdje naplate tih 50-100 KM vise samo zbog racuna, sto je glupost (isti fontel, pakovanje, sve)!
PS. A te price da nisu ljubazni u imamex-u je jednostavno govor mrznje, jer znam pouzdano da su npr. prodavaci u Nedzaricima strucni i uvijek spremni pomoci, savjetovati itd. Na kraju krajeva, ko vjeruje drugome a ne uvjeri se licno u te tvrdnje, mnogo je glup (po meni)!
-
nomVe
#229 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
IMAMEX JE SMECEEEEEE. NE KUPUJTE TAMO MOBITELE.
-
X2000
-
udrch
#231 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
To ti dođe isto kao i Imamex..
Eno ih u BBI imaju neki štand..pitam za garanciju, softverska naravno i to čak godinu dana mogu da se jebem po softveru, oni će mi to u garancoiji da poprave
A kad sam upitao za hardwersku, napravi me čovjek budalom i to pred kupcima..
- banjaluka078
#232 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Fontele su tako ozbiljni da se ni na mail ne udostoje odgovoriti! 
- Entropio
#233 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Mail kao sredstvo komuniciranja kod nas jos nije dostigao nivo koji je svugdje u svijetu dostigao... nazalost.banjaluka078 wrote:Fontele su tako ozbiljni da se ni na mail ne udostoje odgovoriti!
- pringless
#234 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Entropio wrote:
Mail kao sredstvo komuniciranja kod nas jos nije dostigao nivo koji je svugdje u svijetu dostigao... nazalost.
Kod nas je ovo vrh komunikacije

- banjaluka078
#235 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Čemu onda 4-5 e-mail adresa na sajtu. Mene kao kupca neće imati. Ako su tako neozbiljni kad se radi o upitu, mogu misliti kakvi će biti u slučaju reklamacije, kvara...Entropio wrote:Mail kao sredstvo komuniciranja kod nas jos nije dostigao nivo koji je svugdje u svijetu dostigao... nazalost.banjaluka078 wrote:Fontele su tako ozbiljni da se ni na mail ne udostoje odgovoriti!
- Entropio
#236 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Ma to samo da izgleda cool. Znaš ono, imaju email. A nisu se logovali na isti otkad su ga napravili.banjaluka078 wrote:Čemu onda 4-5 e-mail adresa na sajtu. Mene kao kupca neće imati. Ako su tako neozbiljni kad se radi o upitu, mogu misliti kakvi će biti u slučaju reklamacije, kvara...Entropio wrote:Mail kao sredstvo komuniciranja kod nas jos nije dostigao nivo koji je svugdje u svijetu dostigao... nazalost.banjaluka078 wrote:Fontele su tako ozbiljni da se ni na mail ne udostoje odgovoriti!
-
X2000
#237 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
fontele.ba je skroz ok. i odgovaraju na mailove, nego znam da im je bila frka oko tog otvaranja u BBI-ju pa su mozda zbog toga bili malo zakazali. OK su skroz. Imaju i radnju u Zlatarskoj.
Kupujte u fontele.ba!
a imaju radnju i na pik.ba -
http://fontele.pik.ba/
Kupujte u fontele.ba!
a imaju radnju i na pik.ba -
http://fontele.pik.ba/
Last edited by X2000 on 20/02/2011 18:54, edited 1 time in total.
- Entropio
#238 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
O, vlasniče fontelea, kako si ti danas?X2000 wrote:fontele.ba je skroz ok. i odgovaraju na mailove, nego znam da im je bila frka oko tog otvaranja u BBI-ju pa su mozda zbog toga bili malo zakazali. OK su skroz. Imaju i radnju u Zlatarskoj.
Kupujte u fontele.ba!
- Neelix
#239 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
a ne radi ti niko kod njih, jelde 
-
X2000
#240 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Entropio wrote:O, vlasniče fontelea, kako si ti danas?X2000 wrote:fontele.ba je skroz ok. i odgovaraju na mailove, nego znam da im je bila frka oko tog otvaranja u BBI-ju pa su mozda zbog toga bili malo zakazali. OK su skroz. Imaju i radnju u Zlatarskoj.
Kupujte u fontele.ba!
kakav vlasnik. pa do sad bih to odgovorila na te mailove
-
X2000
#241 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Neelix wrote:a ne radi ti niko kod njih, jelde
- banjaluka078
#242 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Smiješno! Znači, otvaraju jednu novu radnju, pa niko nije u stanju odgovoriti. Mailove sam slala nakon otvaranja u BBI na više adresa i ni sa jedne nije stigao odgovor. Prenesi im da imaju jako negativnu reklamu.X2000 wrote:fontele.ba je skroz ok. i odgovaraju na mailove, nego znam da im je bila frka oko tog otvaranja u BBI-ju pa su mozda zbog toga bili malo zakazali. OK su skroz. Imaju i radnju u Zlatarskoj.
Kupujte u fontele.ba!
a imaju radnju i na *** SPAM *** -
http://fontele.*** SPAM ***/
Univerzalno, bar odgovaraju, doduše jako nadrndani, jer valjda šta ih se ima pitati o garanciji i sadržaju paketa (cijene su, bar okvirne, postavljenje na sajtu - što sa Fontele nije slučaj).
Ne kontam ni to nepostavljanje cijena ili insistiranje da ih se nazove ili, još češće, dođe u radnju. Pravo pijačno ponašanje.
- zateznistub
#243 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Vec sam jednom pisao na ovoj temi, ali da ponovim. Mobitele kupujte na auto pijaci.
Razlog: jeftinije cete proci a izvor nabavke im je isti ko i kod ovih po kojekakvim radnjama usto daju garanciju.
Ja sam ih nekoliko kupio i nisam imao vecih problema. Da ne kazem da i oni koji imaju radnje nedeljom prodaju na pijaci znatno jeftinije nego u svojim radnjama.
Razlog: jeftinije cete proci a izvor nabavke im je isti ko i kod ovih po kojekakvim radnjama usto daju garanciju.
Ja sam ih nekoliko kupio i nisam imao vecih problema. Da ne kazem da i oni koji imaju radnje nedeljom prodaju na pijaci znatno jeftinije nego u svojim radnjama.
-
udrch
#244 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Ti si meni kralj..ali moram reći da si u pravu..ili kupovo kod ovih gore spomenutih ili na pijaci isto ti dođe..zateznistub wrote:Vec sam jednom pisao na ovoj temi, ali da ponovim. Mobitele kupujte na auto pijaci.
Ne kontam zašto neka računarska firma ne uvede kod sebe to kao usputnu djelatnost, bar ove skuplje modele gdje se traži nivo i sigurna firma..recimo Imtec, Plus, ComTrade..pogotovo jer oni imaju kreditne linije, kartično plaćanje i mnogo drugih opcija plaćanja..
- zateznistub
#245 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Cest sam posjetilac auto-pijace (ubijam vrijeme) i vidim i znam par likova koji uredno imaju radnje i onda nedeljom na pijacu i prodaju aparate i do 70-tak KM jeftinije nego u svojoj radnji. Nokia5800 je bila ravno 100KM jeftinija nego u radnji kad sam je kupio i sad je nosi moja supruga, telefon radi bez ikakvih problema. I debelo sam ubijeđen da i u radnjama i na pijaci telefoni dolaze sa istog izbora. Izuzetak je bila ona radnja u titovoj ulici birvaktile kad su aparati kod njih bivali duplo skuplji od sotalih radnji.udrch wrote:Ti si meni kralj..ali moram reći da si u pravu..ili kupovo kod ovih gore spomenutih ili na pijaci isto ti dođe..zateznistub wrote:Vec sam jednom pisao na ovoj temi, ali da ponovim. Mobitele kupujte na auto pijaci.
Ne kontam zašto neka računarska firma ne uvede kod sebe to kao usputnu djelatnost, bar ove skuplje modele gdje se traži nivo i sigurna firma..recimo Imtec, Plus, ComTrade..pogotovo jer oni imaju kreditne linije, kartično plaćanje i mnogo drugih opcija plaćanja..
- cappy_tempo
#246 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
univerzalno nakon drugog maila zaobilazim u velikom krugu.postavim pitanje koje uopste nema na stranici,a par mjeseci prije toga su mi rekli bit ce oko nove godine ili poslje nove godine i ja pitam nesta drugo u decembru cini mi se i posaljem drugi mail jer kasno sam se sjetio onoga sto me davno zanimalo kad odgovara frajer "NEMOJ SPAMOVATI, IMAS SVE INFORMACIJE NA STRANICI"banjaluka078 wrote:Smiješno! Znači, otvaraju jednu novu radnju, pa niko nije u stanju odgovoriti. Mailove sam slala nakon otvaranja u BBI na više adresa i ni sa jedne nije stigao odgovor. Prenesi im da imaju jako negativnu reklamu.X2000 wrote:fontele.ba je skroz ok. i odgovaraju na mailove, nego znam da im je bila frka oko tog otvaranja u BBI-ju pa su mozda zbog toga bili malo zakazali. OK su skroz. Imaju i radnju u Zlatarskoj.
Kupujte u fontele.ba!
a imaju radnju i na *** SPAM *** -
http://fontele.*** SPAM ***/
Univerzalno, bar odgovaraju, doduše jako nadrndani, jer valjda šta ih se ima pitati o garanciji i sadržaju paketa (cijene su, bar okvirne, postavljenje na sajtu - što sa Fontele nije slučaj).
Ne kontam ni to nepostavljanje cijena ili insistiranje da ih se nazove ili, još češće, dođe u radnju. Pravo pijačno ponašanje.
-
SundanceKid
#247 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Sta je sad zakljucak svega??? Gdje u Sarajevu kupiti mobitel, da je pouzdano nov, i da ima normalnu garanciju?? Konkretno me interesuje Nokia C6, pa gdje je to najjeftinije i najpouzdanije kupiti??
-
X2000
#248 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
Pa u Fontele.baSundanceKid wrote:Sta je sad zakljucak svega??? Gdje u Sarajevu kupiti mobitel, da je pouzdano nov, i da ima normalnu garanciju?? Konkretno me interesuje Nokia C6, pa gdje je to najjeftinije i najpouzdanije kupiti??
-
X2000
#249 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
fontele.baSundanceKid wrote: Konkretno me interesuje Nokia C6, pa gdje je to najjeftinije i najpouzdanije kupiti??
Nokia C6 - 685 KM
- cappy_tempo
#250 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?
dosadan ili dosadna si sa fontele.kod nas su haman sve radnje u 5 deka sa pijacom i pikom tako da preleti sve i uzmi gdje je najjeftinije i gdje je najbolje ocuvan