Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
csejla

#226 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by csejla »

Majjah wrote:
samrichakk wrote:
Majjah wrote:Image

On je tvoj prijatelj, tvoj partner, tvoj branilac, tvoj pas. Ti si njegov život, njegova ljubav, njegov vođa. On će ti biti vjeran i iskren do zadnjeg otkucaja njegovog srca. Najmanje što mu duguješ je da zaslužiš ovakvu odanost.

Najbolja izreka koju sam do sada procitala! Ziva istina!
hehehe, slazem se :) Buduci da su psi koliko sam shvatio trenutno u Kiseljaku, moze li se znati gdje tacno da se ode tamo direktno i da se udomi barem jedan? Ja sam zainteresovan da udomim jednog muzjaka!
Naravno da mozes, mogao si danas sa Amelom otici, ali nema veze moze i ovih dana ;) hvala tiiii :)
Dogman

#227 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by Dogman »

samrichakk wrote:majjah

kontaktiraj amelu na 061 597 481 pa ce te ona odvesti do cuceka :)
Sve je vec dogovoreno, psic sutra sretno putuje novom vlasniku. :-D
*miara*

#228 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by *miara* »

sta je sa ostalim cukama na butmiru?
jaca78

#229 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by jaca78 »

Jos je pasa, uglavnom odraslih ostalo dole. Nas nekoliko je maloprije bilo dole, ostavili smo im kilograme hrane. oni su plasljivi i ne prilaze, vec cekaju da se udaljimo da jedu. Danas i jučer na Butmir su hranu nosili i aktivisti Prijatelja zivotinja. Cisto radi sprecavanja eventualne salve negodovanja, napominjem da nisam član tog Udruženja, već sam član neformalne grupe ljubitelja životinja, ali u cilju korektnosti prema njihovom zalaganju zelim napomenuti da su neki aktivisti PŽ-a već učestvovali u ovoj akciji, ali i brojnim drugim akcijama, finansirajući ih vlastitog džepa, te pomažući i na druge načine.
Last edited by jaca78 on 19/06/2009 17:14, edited 1 time in total.
Dogman

#230 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by Dogman »

jaca78 wrote:Jos je pasa, uglavnom odraslih ostalo dole. Nas nekoliko je maloprije bilo dole, ostavili smo im kilograme hrane. oni su plasljivi i ne prilaze, vec cekaju da se udaljimo da jedu
Ima li malih psica vise?
jaca78

#231 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by jaca78 »

nismo ih vidjeli veceras
amelino

#232 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by amelino »

Kucica nema, vec je bio sumrak, treba po danu otici procesljati fino opet sav teren i vidjeti ima li jos kucica - nije iskljuceno da ih ima:(

Ima i dalje dosta odraslih pasa.... Tuga i zalost...
csejla

#233 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by csejla »

Jedna kuja sa stencima je sigurno ostala jer je nismo onda uspjeli uhvatiti. Samo jedno njeno stene se nije bojalo i uhvaceno je. Medjutim na tom mjestu gdje je bila nema vise ni nje ni stenaca :( Sigurno ih je prebacila negdje...
amelino

#234 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by amelino »

Ostale je sigurno i jos jedna majka cijih smo 5kucica pokupili, dovoljno su veliki da mogu bez majke i ostalo je jedno crno bijelo leglo koje nismo nasli sinoc...

Hvala svima koji pomazu!!!
Last edited by amelino on 03/07/2009 16:13, edited 1 time in total.
juka83

#235 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by juka83 »

Mali update slika sa jucerasnje posjete nasim stenacima,gdje smo kupali odrasle.
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
jasminasab

#236 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by jasminasab »

Preslatki su, svi odreda. Koliko novca imate sad? Jesu li obezbijedjeni za naredni period?
blackberry

#237 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by blackberry »

kako su slatki :D
Phia

#238 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by Phia »

E miševa malih slatkih..
Zorba

#239 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by Zorba »

Ljudi,sokiralo me ovo sa psima sa Butmira kada sam vidjela na facebook/u pa sam se zato ovdje jucer i ulogovala. Horor!!!
Sada sam u velikim obavezama ali cu gledati da se sto prije ukljucim u pomoc ovim prelijepim zivotinjama.Ako budete opet trazili ostavljene pse na Butmiru samo napisite pa cu vam se pridruziti. :sad: Tuga...
amelino

#240 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by amelino »

juka83 hvala za slike:) Sutra je vakcinacija jednog dijela kucica:)

Sutra stavljam nove:) Veceras ih nisam stigla slikati:) Moram Vam reci jednu radosnu vijest - Uglavnom ide na bolje, manje hoda u krug i vec cuje zvukove - reaguje glavicom..@Mjah je dosao veceras i udomio crno bijelog:)

Mjah hvala ti od srca :)

Smjestaj im je obezbjedjen do utorka, za kasnije cemo se boriti i rukama i nogama:)

Nisam stigla ranije ali da obavjestim sve koji su u dilemu ko od organizacija pomaze ovih dana - situacija je sljedeca:

Aktivisti - clanovi Prijatelja zivotinja su platili 5dana smjestaja,dali sredstav za vakcine , donirali hranu i sredstva za smjestaj, Help animals (Goga ) je posudila kaveze i donirala gomilu hrane, smjestili 8kucica u azil u Faletice, tako da nije posteno ni fer pljuvati ni po kome....Molim sve forumase, stvarno vas otvoreno molim da se ne bavimo ko je sta kad i kako nego da se pobrinemo da ih sto prije udomimo u sretne domove:) Naravno zdrave, site i sretne...Mislim da je to poenta cijele price, a ne konstantni napadi i prepirke. Naravno forum je da se iznese misljenje ali ovo sto sam napisala su cinjenice. Ljudi pomazu ali se ne promovisu!!!
Last edited by amelino on 03/07/2009 19:53, edited 2 times in total.
Dogman

#241 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by Dogman »

amelino wrote:juka83 hvala za slike:) Sutra je vakcinacija jednog dijela kucica:)

Sutra stavljam nove:) Veceras ih nisam stigla slikati:) Moram Vam reci jednu radosnu vijest - momak ''Mjah'' je dosao veceras i udomio crno bijelog:)

Smjestaj im je obezbjedjen do utorka, za kasnije cemo se boriti i rukama i nogama:)

Nisam stigla ranije ali da obavjestim sve koji su u dilemu ko od organizacija pomaze ovih dana - situacija je sljedeca:

Prijatelji zivotinja su platili 5dana smjestaja, posudili kaveze, smjestili 8kucica u azil u Faletice, donirali gomilu hrane tako da nije posteno ni fer pljuvati ni po kome, jer ovo sam napisala ja koja je mnogo sati i dana provela na deponiji u Butmiru i u mnogim drugim akcijama i koja je sa dvije djevojke i Aldinom ono kobno jutro kopala golim rukama kucice iz septicke jame.. I isto tako sam bila na svakom protestu i za krzno i za tuljane ispred organizacije Prijatelji zivotinja..Molim sve forumase, stvarno vas otvoreno molim da se ne bavimo ko je sta kad i kako nego da se pobrinemo da ih sto prije udomimo u sretne domove:) Naravno zdrave, site i sretne...Mislim da je to poenta cijele price, a ne konstantni napadi i prepirke. Naravno forum je da se iznese misljenje ali ovo sto sam napisala su cinjenice.
Imas li ideja kako da skupimo novac za ostale dane dok se psici ne udome?
jaca78

#242 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by jaca78 »

amelino wrote:juka83 hvala za slike:) Sutra je vakcinacija jednog dijela kucica:)

Sutra stavljam nove:) Veceras ih nisam stigla slikati:) Moram Vam reci jednu radosnu vijest - momak ''Mjah'' je dosao veceras i udomio crno bijelog:)

Prijatelji zivotinja su platili 5dana smjestaja, posudili kaveze, smjestili 8kucica u azil u Faletice, donirali gomilu hrane tako da nije posteno ni fer pljuvati ni po kome, jer ovo sam napisala ja koja je mnogo sati i dana provela na deponiji u Butmiru i u mnogim drugim akcijama i koja je sa dvije djevojke i Aldinom ono kobno jutro kopala golim rukama kucice iz septicke jame.. I isto tako sam bila na svakom protestu i za krzno i za tuljane ispred organizacije Prijatelji zivotinja..Molim sve forumase, stvarno vas otvoreno molim da se ne bavimo ko je sta kad i kako nego da se pobrinemo da ih sto prije udomimo u sretne domove:) Naravno zdrave, site i sretne...Mislim da je to poenta cijele price, a ne konstantni napadi i prepirke. Naravno forum je da se iznese misljenje ali ovo sto sam napisala su cinjenice.
i meni su ove cinjenice jako dobro poznate. isto tako znam da su neki aktivisti Prijatelja vise puta ucestvovali u drugim akcijama, placali lijecenje i hranu za druge pse.
ne prepirimo se, zajedno mozemo puno toga
samrichakk

#243 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by samrichakk »

jaca78 wrote:

i meni su ove cinjenice jako dobro poznate. isto tako znam da su neki aktivisti Prijatelja vise puta ucestvovali u drugim akcijama, placali lijecenje i hranu za druge pse.
ne prepirimo se, zajedno mozemo puno toga

Normala.najbitniji su psici u ovome svemu.Sve sto su Jaca i Amelino,iznijela su cinjenice.Ali isto tako je cinjenica da smo mi na taj tragicni dan bili u krucijalnim trenucima sami,kao i dan poslije kada se desio incident u RS-u.I opet smo to sami rijesili,bez ikakve pomoci ikakve organizacije.Jaco to znas,bila si i sama ocevidac taj dan.
dulcinella

#244 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by dulcinella »

Cinjenica je da nije bilo vas sa foruma koji ste se odmah angazovali i da nije bilo FB, akcija ne bi imala ni priblizno ovakav rezultat. A da, bilo bi fino da udruzimo snage, bez daljnjega! :)
jaca78

#245 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by jaca78 »

tacno je da smo bili sami u RS-u u nedjelju i da nam je falilo auto i lova, ali je cinjenica i to da smo pse smjestili i uz pomoc Prijatelja. Na srecu, tako smo, zajednicki, uspjeli smjestiti ih na sigurno. Svi mi koji ucestvujemo u ovom znamo koliko je stresa, nervoze, ocaja. Zato je vazno da imamo razumijevanja i da se udruzimo. Neko moze ponuditi prevoz, neko lovu, neko slobodno vrijeme i dobro volju, neko dom... I dobri rezultati ne mogu izostati.
Ljudi, :thumbup:
samrichakk

#246 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by samrichakk »

Ma sve ce to narod pozlatiti...Izaci ce na vidjelo kad-tad ko je istinski ljubitelj zivotinja i borac ne za njihova prava,nego z anjihov ZIVOT.Nama je najbitnije spasiti sto veci broj ovih nesrecnika,naci im topli dom,i sretniju buducnost/sto bi trebao biti i cilj svih tih organizacija,a ne samo pusto tipkanje po racunaru,i teoretska borba za zakon...Nama treba neko da se i u praksi bori za zakon,a ne samo na tastaturi i mobitelu...
Ali dok ove malce rijesimo,situacija ce se iskristalizirati,jer ja se nadam da u ovoj drzavi nam jos uvijek postoje dobri ljudi koji ce mozda u nekom drugom gradu,uciniti isto sto i mi na Butmiru.
Da bi covjek bio human,ne mora biti clan nikakve asocijacije,organizacije,geta i sl....dovoljno je da ima malo mozga i veliko srce!
I hajde da se manimo polemike,da se uhvatimo akcije za ove i druge bebace... :D

Jeste Jaco tacno,da smo 8 psica sjestili uz njihovu pomoc,a ostalih 30-ak o vlastitim mogucnostima...Ali to je sve nebitno...
Bitno je da budemo togather u ovim momentima...
kolinsb

#247 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by kolinsb »

jako mi je drago i veseo sam sto sam na neki nacin ucestvovao u ovoj akciji spasavanja psica. iako sam i sam u problemima do vrata (ostajem bez stana, tj. letim na ulicu :sad: ), pomogao sam koliko sam mogao, jer sam svih ovih godina (a imam ih 27) proveo ziveci sa psima i mackama. postoji jedna narodna izreka, za koju sam se uvjerio da je tacna, a glasi: kuca bez psa ili macke ili nekog drugog kucnog ljubimca ne moze biti bericetna. nikad mi nisu bili jasni ljudi, koji godinama zive sami, imaju dovoljno novca da udome nekog kucnog ljubimca (ako vec ne zele neko dijete iz doma), a ne zele to da urade. ja bih se licno ucrvao sam. zaista je neopisiv osjecaj, kad nadjes napustenog psica (macu), doneses ga kuci, nahranis ga, i pruzis mu dom i zastitu. nazalost, u nasem okruzenju je jako mnogo ljudi koji su tvrdog srca, jako je mnogo ljudi koji nista nece uraditi bez nekog interesa. kad pomislim da zivim medju takvim ljudima, zgrozim se. kad pomislim da takvi ljudi vladaju drzavom u kojoj ja zivim, pozelim da pobjegnem odavdje.
csejla

#248 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by csejla »

Upravo smo se vratili iz Butmira. Nahranili smo cukice. Jedva su docekali da im se hrana istrese i da jednu :( :( :( :( Svi koji zele mogu nama ili licno u Butmir odnijeti hranu i nahraniti ove jadnike :(
Dogman

#249 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by Dogman »

csejla wrote:Upravo smo se vratili iz Butmira. Nahranili smo cukice. Jedva su docekali da im se hrana istrese i da jednu :( :( :( :( Svi koji zele mogu nama ili licno u Butmir odnijeti hranu i nahraniti ove jadnike :(
Nazalost oni ce najvjerovatnije i ostati tako zivjeti. Znas li koliko ih jos ima?
jaca78

#250 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!

Post by jaca78 »

Dogman wrote:
csejla wrote:Upravo smo se vratili iz Butmira. Nahranili smo cukice. Jedva su docekali da im se hrana istrese i da jednu :( :( :( :( Svi koji zele mogu nama ili licno u Butmir odnijeti hranu i nahraniti ove jadnike :(
Nazalost oni ce najvjerovatnije i ostati tako zivjeti. Znas li koliko ih jos ima?

Nazalost, tako je, potpuno si u pravu Dogman. To su psi kojima je nemoguce prici, a kamoli udomiti ih
Post Reply