Joj, teme, ubila se za mene
Nema dana da ja ne dozivim nesto ponizavajuce , a i inace sam hodajuci vic
Vrlo cesto zaboravljam stvari jer sam strasno rasijana, tako da su me i profesori na faksu upozoravali " Šeila, index!", " Šeila, licna, fascikl, ordner,knjige... ":D To mi je bio trade mark
Posto se foliram, k'o fol slucajno " zaboravim" staviti naocale tako da vidim samo konture ljudi i stvari oko mene.

Neki dan, u trgovini masem jednom momku, smijesim mu se, mislim jedan moj prijatelj, ovaj nista. Rekoh u sebi, ok, mozda je ljut nesto, nazvacu ga. Nesto kasnije, u komercijali vidim ga opet, vec s ulaza pitam ga , " pa, sta je tebi, jesil' ti nesto ljut na mene" i kako mu prilazim blize, vidim da je to neka potpuno nepoznata osoba. Sva crvena, izvinjavam se da sam ga zamijenila. Kaze on meni, " ma, ok, skon'to sam ja vec u trgovini da si me zamijenila!

hahahha Dva puta na istu osobu!
U kaficu u ZG sam se skotrljala niz stepenice jednog kafica. Sva uredjena, kosa podignuta, high heels, silazim ofirno niz stepenice i u trenutku nepaznje ( a bilo je i mracno ) desava se brzinski silaz na glavu. Dok su me ljudi zabrinuto gledaju ,ustajem sva zajapurena, susprezuci suze i trpeci bol, dostojasntveno uzdignute glave, osamucena, izlazim iz kafica, a ovi sto su bili sa mnom, iza nekog stupa zakocijenili se od smijeha.

Nikad nisam vise tamo usla, ali me konobari jos prepoznaju.
Ovo je blam tate jedne moje prijateljice. Prije rata, rano jutro, mi krenule u skolu, on na posao. Taman kod auta, golub ga " unisti "

On u onom mantilu, taman oprao kosu, malo prije toga, sav ljut, ne zna sta ce, a moja prijateljica i ja, kidamo se od smijeha ( on je bio jako strog ). Nikad tu sliku zaboraviti necu
Ili, meni 18 godina, decko mi izjavljuje ljubav, a ja cu na to " Pa, ok, hvala"