1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
mikica84

#226 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by mikica84 »

Ma zar se Kemala Causevica pita jos uvijek, pa njemu je ugovor istekao odavno i nije produzen. On u septembru sigurno odlazi s tog mjesta (on ni u ovom trenutku nije Direktor ako cemo realno), tako da ako je on stavio potpis na primljene pripravnike, to moze macku o rep da objesi!
fix you

#227 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by fix you »

Mislim da bi za vas najbolje bilo da i nije bilo konkursa i da niko nije primljen...ocito je da vas vise boli sto ce BILO KO drugi raditi osim vas, meni je drago sto je 200 mladih zaposleno bez obzira na koji nacin i mislim da bismo svi tako trebali gledati na ovo. Eto samo razmislite kad je primljeno toliko ljudi negdje?? Smijesni smo stvarno!
batkoman

#228 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by batkoman »

mikica84 wrote:Ma zar se Kemala Causevica pita jos uvijek, pa njemu je ugovor istekao odavno i nije produzen. On u septembru sigurno odlazi s tog mjesta (on ni u ovom trenutku nije Direktor ako cemo realno), tako da ako je on stavio potpis na primljene pripravnike, to moze macku o rep da objesi!
Pa nije Causevic birao kandidate eci-peci-pec metodom :roll: da pricas takve gluposti. Nije direktor bog koji radi sve poslove, njegovo je da stavi potpis na posao koji su organizovale desetine drugih ljudi, da li ce staviti potpis on ili neki drugi direktor najmanje je bitno. Bitno je da li je proces bio cist, a po meni od 15 konkursa na kojima sam bio je ubjedljivo broj jedan, sad na kraju kad ga sagledam.
Kamo srece da su svi konkursi na kojima sam bio bili ovakvi, da je sve javno objavljeno sa kompletnim bodovima, da je bodovanje zasnovano na testu i bodovanju prosjeka ocjena, koje je htjeli priznati ili ne ipak u 99% slucajeva bilo kljucno za prolaz !
U cjeloj prici od 150 ljudi barata se sa samo jednim imenom u Tuzli pa zar niko nije pomislio da se desila neka omaska u pravljenju onih onolikih tabela sa imenima. Ranije sam napisao 3 jako zvucna imena koje licno znam - niko nije prosao tako da ... izgleda da nije sve trulo u zemlji Bosni i nemam razloga biti nezadovoljan.

Sto se tice onih otkaza, posto se vecinom radi o ljudima sa SSS cudno mi je kad kazu u novinama: primaju u upravi druge na nasa mjesta, a primljeno 150 ljudi sa VSS. Sto bi zalio neke sto su usli preko steli mimo konkursa pa dobili otkaz. A citao sam irevizorski izvjestaj iz 2008. gdje se kritikuje to zaposljavanje mimo konkursa u uino.

Posto je konkurs prosao
a tema se pretvorila u raspravu o uticaju pravopisa na drustveno-politicku situaciju i na raspravu o tome da li je bolje roditi se kao bosnjak/nebosnjak,.... mislim da je tema zrela za lock.
mikica84

#229 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by mikica84 »

batkoman wrote:
Posto je konkurs prosao
a tema se pretvorila u raspravu o uticaju pravopisa na drustveno-politicku situaciju i na raspravu o tome da li je bolje roditi se kao bosnjak/nebosnjak,.... mislim da je tema zrela za lock.
Pa batkoman, mozda i jeste vrijeme da se vratis u svoju anonimnost i svakodnevicu palanke. Ko hoce da bude na forumu njegova je stvar. :-)
otpisani 19

#230 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by otpisani 19 »

:D ja sam vracen ..i.. batkoman: IMAM VSS I STRUCNI UPRAVNI :P
black

#231 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by black »

Alfons Kauders wrote:
ma ne kontam sto su ljudi toliko nafurani na ovaj konkurs... :D da je kakav dobar posao pa hajde... :D plate tanke, a bice jos tanje, a raja navalila samo tako.... :D
pa i nije bas tanka :mrgreen: poznanica mi reche da je prosla,i ona se iznenadila jer nije imala shtele ni sekunde, recheno im je da je plata 850km + prevoz
batkoman

#232 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by batkoman »

otpisani 19 wrote::D ja sam vracen ..i.. batkoman: IMAM VSS I STRUCNI UPRAVNI :P

opaaaaaa :-) a detalji, ... sigurno su ti uvazili zalbu :D , samo nesto ekspresno se to obavi :-) ... :wink:
black wrote: poznanica mi reche da je prosla,i ona se iznenadila jer nije imala shtele ni sekunde
mogu ti reci da su se mnogi pozitivno iznenadili, jer su mislili da su mjesta vec rezervisana, a to ocigledno nije bio slucaj.
Alfons Kauders

#233 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by Alfons Kauders »

black wrote:
Alfons Kauders wrote:
ma ne kontam sto su ljudi toliko nafurani na ovaj konkurs... :D da je kakav dobar posao pa hajde... :D plate tanke, a bice jos tanje, a raja navalila samo tako.... :D
pa i nije bas tanka :mrgreen: poznanica mi reche da je prosla,i ona se iznenadila jer nije imala shtele ni sekunde, recheno im je da je plata 850km + prevoz
jebiga, to je tanko... :D platis kiriju, rezije i imas cener dnevno... :D

da ima 1 ispred tih 850, pa hajd... :D
fix you

#234 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by fix you »

Pripadajuća osnovna neto plata: 899,64 KM (utvrđena shodno članu 28. Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH)

Na neto platu ide jos topli obrok i prevoz.
follow me

#235 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by follow me »

ja sam dobio otkaz u UINO , a sa VSS, polozenim javnim upravnim, tako da nije istina da su otpusteni ljudi sa SSS nego vecina sa VSS. A pitanje za Otpisani19, ko ti je poslao dopis da se vratis na radno mjesto? :razz:
otpisani 19

#236 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by otpisani 19 »

sve je to kabala druze ;-)
IskrenTZ

#237 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by IskrenTZ »

Iz RC TUZLA ODPUSTENO 19. Od tih 19 vraceno je na posao 3 osobe. Jedna od te 3 osobe je cerka od bosanskog politicara u RS-u. Koja je rodom iz Srebrenice a zivi u Puracicu - Lukavac.

Izjava Direktora RC TUZLA: Nije bilo "veza" izabrani su samo visoko obrazovani. Tu spadaju i oni koji su dobili od Komisije 30 bodova a prosjecnu ocjenu imaju 6, i oni koji nisu izlazili na pismeni dio neko iz solidarnosti su dobili od UIO preko 20 bodova na testu.

Hvala Alija na ovako lijepoj drzavi.
farfarah

#238 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by farfarah »

batkoman wrote:
mikica84 wrote:Ma zar se Kemala Causevica pita jos uvijek, pa njemu je ugovor istekao odavno i nije produzen. On u septembru sigurno odlazi s tog mjesta (on ni u ovom trenutku nije Direktor ako cemo realno), tako da ako je on stavio potpis na primljene pripravnike, to moze macku o rep da objesi!
Pa nije Causevic birao kandidate eci-peci-pec metodom :roll: da pricas takve gluposti. Nije direktor bog koji radi sve poslove, njegovo je da stavi potpis na posao koji su organizovale desetine drugih ljudi, da li ce staviti potpis on ili neki drugi direktor najmanje je bitno. Bitno je da li je proces bio cist, a po meni od 15 konkursa na kojima sam bio je ubjedljivo broj jedan, sad na kraju kad ga sagledam.
Kamo srece da su svi konkursi na kojima sam bio bili ovakvi, da je sve javno objavljeno sa kompletnim bodovima, da je bodovanje zasnovano na testu i bodovanju prosjeka ocjena, koje je htjeli priznati ili ne ipak u 99% slucajeva bilo kljucno za prolaz !
U cjeloj prici od 150 ljudi barata se sa samo jednim imenom u Tuzli pa zar niko nije pomislio da se desila neka omaska u pravljenju onih onolikih tabela sa imenima. Ranije sam napisao 3 jako zvucna imena koje licno znam - niko nije prosao tako da ... izgleda da nije sve trulo u zemlji Bosni i nemam razloga biti nezadovoljan.

Sto se tice onih otkaza, posto se vecinom radi o ljudima sa SSS cudno mi je kad kazu u novinama: primaju u upravi druge na nasa mjesta, a primljeno 150 ljudi sa VSS. Sto bi zalio neke sto su usli preko steli mimo konkursa pa dobili otkaz. A citao sam irevizorski izvjestaj iz 2008. gdje se kritikuje to zaposljavanje mimo konkursa u uino.

Posto je konkurs prosao
Vjerovatno si primljen pa zato nemaš primjedbu!
A što se tiče ove omaške, moguće je moguće, ali kako su baš te dvije gospođice znale da se desila omaška? Zar nije trebalo da svi budu obavješteni o tome, a ne samo one?
A ovo natezanje bodova od strane komisije, ma daj molim te, providno je ko staklo!!!
29 Aleksić (Rado) Biljana Bijeljina 16 18 34 30 30 30 30 64
30 Kovačević (Marko) Ana Tuzla 16 18 34 30 30 30 30 64
31 Mićić (Radomir) Tanja Šekovići 22 12 34 30 30 30 30 64
Naravno primljeni!!!
ibizza

#239 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by ibizza »

Zna li neko kad ce novi konkurs ?? :D
ibizza

#240 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by ibizza »

hajmo pripravnici,kad ce novi konkurs?
Ja sam cuo da ce u januaru,pa jel to istina???
Updated

#241 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by Updated »

Mehmedalija Osmic je danas na pres-konferenciji u Banjoj Luci, iznio niz optuzbi na racun aktuelnog direktora Kemala Causevica. Na adresi :
http://www.ljiljan.ba/bs/vijesti/sindik ... e-u-uiobih
izmedju ostalog se kaze :
“Nemoguce je znati koliko u UIO ima zaposlenih, jer se radnici primaju na posao preko veze i zaposljavaju na mjesta koja ne odgovaraju njihovoj strucnoj spremi“, tvrdi Osmic.
I potpredsjednik Sindikata Mladen Celat takodjer je kazao da je prije cetiri godine u Upravu primljeno 1.200 pripravnika kojima do danas nije rijesen status drzavnog sluzbenika.
„Nedavno je objavljen i konkurs za pripravnike u kojem je stajalo da se prima 'vise pripravnika', a na kraju je primljeno njih 200“, saopcio je Celan.
Zbilja, kako je moguce da u drzavnoj instituciji 1200 ljudi cetiri godine prima platu dzavnih sluzbenika, a ne mogu biti drzavni sluzbenici, jer nisu kao takvi primljeni, niti im se mogu dati poslovi za koje se mora imati ovlastenje drzavnog slzbenika. Dakle, 1200 ljudi, koji su zapravo primljeni na jednu godinu, vec cetiri godine za visoku platu rade poslove namjestenika, sto bi trebao biti nizi platni razred. Ima li tu Agencija za drzavnu sluzbu kakve nadleznosti?
akcija007

#242 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by akcija007 »

31.8. isticu Ugovori o radu za 150 pripravnika koji su primljeni porsle godine.

Zna li ko sta ce biti s njima ?
Edinz

#243 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by Edinz »

akcija007 wrote:31.8. isticu Ugovori o radu za 150 pripravnika koji su primljeni porsle godine.

Paaa jedno 149 ce dobit nogu
ibizza

#244 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by ibizza »

Dali neko zna,kad ce ponovo konkurs za pripravnike?
nedim81

#245 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by nedim81 »

akcija007 wrote:31.8. isticu Ugovori o radu za 150 pripravnika koji su primljeni porsle godine.

Znam ja!! Produzeni su im ugovori na jos 3 mjeseca pa vidjet cemo za kasnije.............
Bo Bo

#246 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by Bo Bo »

U narednim danima,treba da izadje konkurs za 100 pripravnika u UIO :) Pa eto,spremajte dokumentaciju :thumbup:
marketleader

#247 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by marketleader »

Bo Bo wrote:U narednim danima,treba da izadje konkurs za 100 pripravnika u UIO :) Pa eto,spremajte dokumentaciju :thumbup:
Znas li koja je potrebna dokumentacija? Mogu li bachelori sa 180kredita predati dokumente?
Bo Bo

#248 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by Bo Bo »

marketleader wrote:
Bo Bo wrote:U narednim danima,treba da izadje konkurs za 100 pripravnika u UIO :) Pa eto,spremajte dokumentaciju :thumbup:
Znas li koja je potrebna dokumentacija? Mogu li bachelori sa 180kredita predati dokumente?
Nemam pojma,ovo sam nacuo slucajno.A vjerovatno ce pisati od 180 do 240 kredita.
marketleader

#249 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by marketleader »

Bo Bo wrote:
marketleader wrote:
Nemam pojma,ovo sam nacuo slucajno.A vjerovatno ce pisati od 180 do 240 kredita.
Vidjecemo. Ovi zadnji konkursi za pripravnike sto su izlazili pisalo je "...zavrsen prvi ciklus studija (240ECTS kredita)" sto mi je nidje veze.
zenicablues

#250 Re: 1.500 prijavljenih pripravnika za UIO

Post by zenicablues »

Zna li možda neko da li je ovaj zadnji konkurs što je raspisan u Upravi za indirektno oporezivanje i ide preko ADS BiH, raspisan upravo za ljude koji su završili pripravnički u UIO, ili za ljude koji već tamo rade, pa je konkurs raspisan pro forma, kako bi se ti ljudi zaposlili na neodređeno vrijeme. Pitam iz razloga što se traži veći broj izvršilaca, pa mi je ipak malo sumnjivo da ti ljudi možda već rade!

HVALA!!!
Post Reply