Project: Sarajevo City Center

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Svidja li vam se ovaj objekat

Da
335
84%
Ne
66
16%

Total votes: 401

jedna tamo

#226 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by jedna tamo »

meni s ovih slika ništa nije jasno :-?
jel ovo kao više zgrada jedna do druge nekontam :?
neki

#227 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by neki »

karanana wrote:ja mislim da ce onaj importane propast za mjesec-dva. nisam bio, ali po nekom mom iskustvu u sarajevu, posjecenost centra se moze mjeriti po popunjenosti kafane ispred, a ja kad god prodjem glavnom cestom i pogledam, ona kafana ispred ulaza importanea prazna.
a sta je s vilom park :mrgreen: kafana vazda puna
neki

#228 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by neki »

MELBOURNE_SARAJEVO wrote:
karanana wrote:ja mislim da ce onaj importane propast za mjesec-dva. nisam bio, ali po nekom mom iskustvu u sarajevu, posjecenost centra se moze mjeriti po popunjenosti kafane ispred, a ja kad god prodjem glavnom cestom i pogledam, ona kafana ispred ulaza importanea prazna.

E moj druze vidi se koliko malo znas...Pa znas li ti da je 40 stanova prodato znas li ti koja je to lova? vec znas li da je banka kupila onaj toran..LJudi ne kontaju da importanne nije shopping centar vec i stambeno poslovni centar...Kafane su ti ono da se ima nesto desavati i naravno da ljudi koji rade tu imaju gdje sjediti ..A znas li ti kad se BBI otvorio da je kafanama trebalo preko pola godine da pocnu da rade kako treba..Ljeto je nezgodno vrijeme ista situacija kao i sa BBI kad se otvorio kad dodje jesen bice druga prica..Torte i to kad su otvorili u BBI 9 mjeseci su se sjebavali kako su slabo radili a a za kafane dole na prizemlju i da ne pricam...
gluposti pricas...BBI kako je otvoren sve kafane u svako doba dana pune..ne znam kako se neko moze sjebavat da lose posluje a ljudi okolo stoje i cekaju da se oslobodi mjesto..
Comrad

#229 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by Comrad »

Meni Importane nekako cudno unutra izgleda, jednolicno, sve u jednoj boji. Mozda kad se popune svi poslovni, malo ozivi. I da, zasto ga nisu dovrsili, vanjski dio :-) Umjesto da zavrse onu stranu koja je okrenuta prema Vilsu i gdje bi trebali staviti baste, a ne sad kada prolazis isto ko da je atomska pala. Lokacija mozda i nije nesto, u odnosu na BBI, ali opet tu je Vils, tu su skole, fakulteti, drzavne institucije, koliko samo preduzeca ima sjediste u blizini.

Mislim da bi se cijene mogle malo prilagoditi, cuo sam da su zara. Ja da imam ondje kafic fino bih stavio cijenu 1,5KM kafa, pa bi vidjeli kako bi bagra navrnula, pogotovo kad krenu skole i fakulteti, a ondje ih ima jedno 15-ak, gdje ce ti silni studenti i srednjoskolci. Sad ako se ganja neki standard, pa hoces da ti samo gospoda dolazi, onda neka bude kafa 3-4 marke, ja odoh u titu :D
karanana

#230 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by karanana »

E moj druze vidi se koliko malo znas...Pa znas li ti da je 40 stanova prodato znas li ti koja je to lova? vec znas li da je banka kupila onaj toran..LJudi ne kontaju da importanne nije shopping centar vec i stambeno poslovni centar...Kafane su ti ono da se ima nesto desavati i naravno da ljudi koji rade tu imaju gdje sjediti ..A znas li ti kad se BBI otvorio da je kafanama trebalo preko pola godine da pocnu da rade kako treba..Ljeto je nezgodno vrijeme ista situacija kao i sa BBI kad se otvorio kad dodje jesen bice druga prica..Torte i to kad su otvorili u BBI 9 mjeseci su se sjebavali kako su slabo radili a a za kafane dole na prizemlju i da ne pricam...
kao sto ti @neki vec rece, ne znam odakle ti informacija o kafanama u bbi centru. baste ispred pune, iako je kafa 2,5 marke cini mi se. kafana na prvom nivou gdje je restoran isto uvijek puna. cuo sam da mu je kirija za tu kafanu basnoslovna na mjesecnom nivou. da slabo radi, sumnjam da bi vec vise od godine bio otvoren.

i ja ne govorim o stanovima i o banci. znam ja da je on svoje pare vec izvuko i zaradio jer je drzavno zemljiste okreno kupivsi ga za male pare i prodajuci banci dio zgrade kao i stanove. ja ti pricam o samom shoping centru i radnjama unutra i ljudima koji placaju kirije za prostore.
MELBOURNE_SARAJEVO

#231 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by MELBOURNE_SARAJEVO »

karanana wrote:

kao sto ti @neki vec rece, ne znam odakle ti informacija o kafanama u bbi centru. baste ispred pune, iako je kafa 2,5 marke cini mi se. kafana na prvom nivou gdje je restoran isto uvijek puna. cuo sam da mu je kirija za tu kafanu basnoslovna na mjesecnom nivou. da slabo radi, sumnjam da bi vec vise od godine bio otvoren.

i ja ne govorim o stanovima i o banci. znam ja da je on svoje pare vec izvuko i zaradio jer je drzavno zemljiste okreno kupivsi ga za male pare i prodajuci banci dio zgrade kao i stanove. ja ti pricam o samom shoping centru i radnjama unutra i ljudima koji placaju kirije za prostore.

Niste me skontali ne pricam o sad nego kad se tek otvorio ..Prvih pola godine vlasnici nisu placali kiriju jer nisu mogli troskove pokriti kontas o cemu pricam??Trebalo je vremena da zazivi..
alibaba_i_30_godina

#232 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by alibaba_i_30_godina »

Niste me skontali ne pricam o sad nego kad se tek otvorio ..Prvih pola godine vlasnici nisu placali kiriju jer nisu mogli troskove pokriti kontas o cemu pricam??Trebalo je vremena da zazivi..
Odakle tebi te informacije?! :-) :-)
MELBOURNE_SARAJEVO

#233 Re: Project: Sarajevo City Center

NeyDan wrote:
Odakle tebi te informacije?! :-) :-)
Hoces da ti dam i cifru tacnu koliko su dugovali jer i to znam.....
karanana

#234 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by karanana »

jeli istina da je mjesecna kirija za onu kafanu na prvom spratu bbi-ja 50.000?
MELBOURNE_SARAJEVO

#235 Re: Project: Sarajevo City Center

karanana wrote:jeli istina da je mjesecna kirija za onu kafanu na prvom spratu bbi-ja 50.000?
Nije toliko ali nisi ni daleko i bas zato covjek nije mogao da pokrije troskove ali su bili flexibilni iz BBI i dok nije posao krenuo nij ni placao ...
respo

#236 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by respo »

cuo sam da je 1000 kvadrat koliko je tacno ne znam niti me iskreno zanima samo prenosim sta sam u neobaveznom razgovoru cuo
Rookie

#237 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by Rookie »

karanana wrote:jeli istina da je mjesecna kirija za onu kafanu na prvom spratu bbi-ja 50.000?
Nije toliko ali nisi ni daleko i bas zato covjek nije mogao da pokrije troskove ali su bili flexibilni iz BBI i dok nije posao krenuo nij ni placao ...
Princip islamskog bankarstva... Uzimaju ti samo kad ti ide... Baš me zanima jesu li načinili iznimku ili i sa ostalim zakupcima imaju sličan ugovor. Islamski korektan.
VerticalHairFactor

#238 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by VerticalHairFactor »

Toto wrote:
VerticalHairFactor wrote:Slažem se. Narod je isfrustriran, prevaren i sluđen... Ali, ne znam jesmo li mi svjesni kako dobro možemo živjeti, pa eto, ako nam neko neće dati, bilo bi poželjno da se malo sami potrudimo, ovako razmjenom ideja, prepoznavanjem ublehaša i crnjaka, razmjenom informacija... Ja dajem :thumbup: i ovom i svakom drugom sličnom projektu. Da li će taj projekt živjeti ili ne, neka o tome razmišlja investitor, ali jednom uloženo i napravljeno nigdje neće iz Sarajeva. Svakog političara koji koči projekte zbog vlastitog probitka treba kazniti glasovima - jednostavno. :bih:

kad vec aksamlucis sa ovim lovatorima de mu pusti bubu da i BiH napravi jednu "vazdusnju banju" za one trkace konje koje arapi takmice po europi. U pauzi izmedju treka nek dodju na odmor i kondidione pripreme u ovu nasu ljepotu....

Omanji ranc, stala, obor, staza za relaksaciju konja.... zdrave ispasa i izvorske vode ima na pretek..... zaposlit vetreinara i konjovodca ...........uz ranc koja njiva oganic hrane za punokrvnjake, nesto bosanski brtskih za drustva...

UZ farmu moze biti i loviste za sokolare sa fazanerijom .....pustis stotinjak fazancica pa nek sokolovi vjezbaju
Ne znam baš hoće li to biti, ali mislim da je već nešto slično uzeo oko Tuzle. Mada se čovjek sad fokusirao na ovaj projekt i Bristol. Prvo da Sarajevo prođe kako treba, pa ostalo...
upaljac83

#239 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by upaljac83 »

Image
sarajevsko_pivo

#240 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by sarajevsko_pivo »

:bih: :thumbup: Ogromno
Ambrozija

#241 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by Ambrozija »

Ajme, danas se zagledah poslijke duze vremena i ovo je ooogromnooo! Lijepo napreduje!
a evo i da malo dignemo temu, valjda ce neko novih fotki staviti :)
kurty

#242 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by kurty »

Mozda je off topic...

Jedan primjer kako onaj ko ima para i ko zeli da se uradi na vrijeme...

Svi krenu pa stanu, pa se rokovi oduglovace, al definitvno mislim da je ovo mozda najbrzi uradjeni posao
BiH-x

#243 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by BiH-x »

Ambrozija wrote:Ajme, danas se zagledah poslijke duze vremena i ovo je ooogromnooo! Lijepo napreduje!
a evo i da malo dignemo temu, valjda ce neko novih fotki staviti :)
Image

Image

Image

Image
fixer

#244 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by fixer »

Ovo je ipak staro par dana.
Ambrozija

#245 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by Ambrozija »

Puno hvala na slikama...Izgleda jako dobro, vec sad mi se dopada a ovim ljudima treba odati priznanje...
Zox

#246 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by Zox »

Better Man wrote:
Jeste zapeli vise za taj McDonalds, kao da je rijec o nekoj ekstra kvalitetnoj hrani tu, a ne o obicnom smecu.
Jeste zapeli vise i vi koji nam zabranjujete da jedemo smece.
because_of_you

#247 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by because_of_you »

Zox wrote:
Better Man wrote:
Jeste zapeli vise za taj McDonalds, kao da je rijec o nekoj ekstra kvalitetnoj hrani tu, a ne o obicnom smecu.
Jeste zapeli vise i vi koji nam zabranjujete da jedemo smece.
:lol: :thumbup:
sarajevsko_pivo

#248 Re: Project: Sarajevo City Center

Image

Image

Image

Image
sarajevsko_pivo

#249 Re: Project: Sarajevo City Center

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
olensoner

#250 Re: Project: Sarajevo City Center

Post by olensoner »

Samo neka se radi :thumbup: . Nego, imadoh priliku i upoznadoh gosp. Shiddija, nisam vjerovao da onako skroman i jednostavan covjek nesto ovako pravi :shock:
Locked