Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked
Drvosjeca iz Dejcica

#226 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Alfons Kauders wrote:ah jest kod vas veselo... :D

Fozgen... dumping cijena... :lol: nidje veze :-) al fakat... haj makar mozes nasmijat raju... :D

elem, ono sto je sad shit u cijeloj prici... prazninu koju ostavlja it... opet nece popuniti male i cestite IT firme... koje prodaju racunare raji, i u kojim popijes kafu s gazdom i pricas 2 sata, a samo dosao da kupis praznih dvd-ova...

uletice igraci iz regije... srbija, hrvatska... austrijanci ili svabe se nece zajebavat... cijela bih na informaticku opremu trosi koliko prosjecan evropski grad sa 200 hiljada stanovnika...

ni nesto veci beha trgovci, npr. genelec u tk, nece plaho profitirati, jer nema teorije da ce se zavaljivati poput it-a ili ovih sa strane i otvarati trgovine u svakoj bosanskoj zabiti... ne isplati se... iz gorenavedenih razloga....

a ovaj sto prizeljkuje mediamarkt... drug moj, mediamarkt ima strahota visoke marze, i ulazu u debilni marketing, gdje je moto "nisam glup"... zapravo, oni su njemacka verzija itc-a... i oni koji god njih kupuju kontaju da je slogan istinit... a nije, glupani su... zadnji... :D

Nemoj gledati tako ograniceno, Media Markt je samo naveden kao primjer, to sigurno moze biti i neka druga firma. Evo recimo ja sada namjeravam kupiti novi graficku koja je kod nas preko 1.200,00KM. Mislis da sam lud da dam hiljadu i nesto KM nekom nasem cobanu kada preko e-bay dobijem istu karticu za max. 400-500 US$ sa postarinom? Dajte ljudi 21. je vijek, i PayPal radi u BiH vec odavno. :thumbup:
Alfons Kauders

#227 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Alfons Kauders »

Fozgen wrote:
Alfons Kauders wrote:
Fozgen wrote: LoL
Ja tebe ipak vrijedjati necu.
ni ja tebe nisam vrijedjao... samo si poceo pricati o stvarima u koje se ne kontas... isto ko da ja pocnem sad pricati o starogrckoj umjetnosti, nidje veze...
Ja sam naveo nekad tamo da sam i sam neke stvari uzimao u IMTEC-u.
Ali vidis, ocigledno nisi zapamtio da je jedno vrijeme IMTEC podigao cijene jer su se svi zalili na njihov nacin poslovanja ali samo mjesec, jer kad su vidjeli da gube cijene su spustili.
naravno da bi ih spustili, i ja spustam cijene kad nemam posla... kad imam, dnevnica 300, kad nemam, moze i stoja... :D
A kod nas stroga pravna regulativa :D e to bas covjeka nasmijati moze, porediti Intel i IMTEC je ipak malo kahm kahm.
sacuvaj boze, znaci imtec moze napraviti nesto sto intel ne moze? nije bolan bitna nasa pravna regulativa, ta sranja nit se prave u pazaricu, nit je emea zastupnik u grudama, EU bolan!
Dobaljaci su manje vise svima isti, i zna se koja su dva najcesca.
I ne znam fakat kakve veze ima EU sa nama?
ma nema nikakve, distribucija se radi u bih samo za bih... mi uvozimo kontejnere intel procesora drito iz izraela, vagone athlona iz dresdena, brodove gpu-a sa tajvana, i sve to sklapamo ovdje, eno rade kujundzije maticne ploce i pcbe za kartice na carsiji... jesi li ti uopste svjestan o cemu pricas?
Cisto onako sto nemam vremena vise ( ipak imam i pametnija posla ;) ) ne da mi se dalje.
Ne znam samo kako nabijes tu dnevnicu od 300 stoje kad imas posla ( dakle zavaljivanje raje? jer kako bi onda mogao da spustas cijene? ) no nema veze.
Primjer IMTEC-a ti je ev npr. Asus X59SR-AP203 cijena 1,149,00 KM, zarada sveukupna na ovom laptopu je oko 60 KM, znam da vecini izgleda je to ok zarada ali...
Uglavnom ostajte zdravo ;)
ja sam prije destak godina radio u trgovini... kad bi imao marzu preko 7% skakao sam od srece... :D taj laptop kosta oko 1100km u njemackoj, u maloprodaji... ukljucujuci njihov pdv... znaci bez pdva, nekih 950km... napominjem rijec je o maloprodaji... zastupnik ga ima za 800 s broda, fco antwerpen, bez poreza i pizdarija... dodaj na to nasu carinu i pdv i 50km troskova... i dobijes nekih 1050km odokativno...

to sto neki misle da na jednom laptopu od 500 eura mogu zaraditi 300km je druga prica... ponavljam, imtec, uz genelec i plus, ima koliko toliko razumne cijene... iako su i one previsoke i bile bi dosta nize da smo vece trziste...

ostaj zdravo i ne seri seronji...

a dnevnicu nabijem jer sam dobar u onom sto radim, moji klijenti vrlo dobro znaju kolika je moja dnevnica i kako je zaradim, i vjeruj mi rado je plate...

pozdrav i nemoj sta zahaterit :)
rumenige_brajtner

#228 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by rumenige_brajtner »

Fozgen wrote: Cisto onako sto nemam vremena vise ( ipak imam i pametnija posla ;) ) ne da mi se dalje.
Ne znam samo kako nabijes tu dnevnicu od 300 stoje kad imas posla ( dakle zavaljivanje raje? jer kako bi onda mogao da spustas cijene? ) no nema veze.
Primjer IMTEC-a ti je ev npr. Asus X59SR-AP203 cijena 1,149,00 KM, zarada sveukupna na ovom laptopu je oko 60 KM, znam da vecini izgleda je to ok zarada ali...
ne ide tebi to ponuda, potraznja, cijena, kolicina i medjusobni odnosi, jelde :D
BeepBeep

#229 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by BeepBeep »

Mnogo vremena sam potrošio čitajući ovu temu pa i da napišem neki manji odgovor.
Generalno ne volim da komentarišem konkurenciju osim sa zaposlenicima unutar firme ali sve ovo je zahtjevalo par riječi.

Kao prvo ITC je definitivno pod stečajem i ovo nije neka igra sa njihove strane. Sam vrh kompanije se dobro obezbjedio i kao što neko reče "ne treba se za njih brinuti". Neka je dragi Allah na pomoći onim ljudima koji su ostali bez posla a pogotovo onim koji su imali porodicu da ishrane sa tim mizernim platama. Ja lično im želim da se što prije snađu jer u ovakvoj ekonomskoj situaciji je najgore bez posla ostati. ITC iza sebe ostavlja milionske dugove prema dobavljačima koji će to pokušatii naplatiti na sve moguće načine. Neka je i njima dragi Allah na pomoći jer ovim dugom ITC i njih dovodi u probleme.

Pominjale su se garancije na opremu kupljenu kod ITC pa da se i na to osvrnem. Dobar dio opreme koji ste kupili kod njih možete reklamirati u ovlaštenim servisima. Pod ovo uglavnom spadaju laptopi, kućna kina, Monitori, LCD TV-ovi, veš mašine, frižideri etc. etc. Računarske konfiguracije koje ste kupili kod njih ne spadaju u ovo OSIM ako se ne radi o brandiranoj konfiguraciji tipa HP, Lenovo, Acer iako njih nisu puno prodavali. Ostvarivanje prava na reklamaciju konfiguracije ili one opreme koja ne spada u ovu "većinu" ćete morati tražiti sudskim putem. Naravno ovo se odnosi nakon što zatvore svoj servis koji trenutno još uvijek radi. Ukoliko trebate pomoć oko identifikacije ovlaštenog servisa za neku od informatičke opreme koju ste kupili u ITC-u slobodno mi se obratite privatnom porukom te ću Vam pomoći po tom pitanju.

Ko je sljedeći?
Činjenica je da niti jednoj domaćoj firmi koja se bavi prodajom hardware-a (elektronike generalno) ne cvjetaju ruže. Prodaja je svima opala a svi imaju svoju strategiju (ili nemaju) kako da se izbore sa "krizom" koja je nastupila. Mobilmedia još uvijek nije zatvorila ali neće još dugo ukoliko uzmemo u obzir da je i njima račun blokiran tj. aktivirana im je mjenica na poprilično veliku sumu novca. Tehnomarket je već odavno u krizi to se manje više zna, Eurosplet je priča za sebe etc. Iza svih njih stoje dobavljači što u zemlji što u inostranstvu kojima oni duguju. Imtec, iako se čini kao zdrava firma, nije u finoj situaciji. Ni on se ne može pohvaliti da je solventan kod domaćih distributera. Neko je spomenuo da ono što oni rade nije dumpanje cijena a sa tim se ne mogu složiti. Ono što Imtec radi je čisto dumpanje cijena informatičke opreme. Razumljivo je da kupci žele što jeftinije i da će kupovati kod onoga ko je najjeftiniji, dobro, barem će većina kupovati kod njega ali tu ima i druga strana priče. Već je spomenuto da Imtec radi neki Asus laptop sa 60KM zarade što je već dumpanje u odnosu na MSRP (Manufacturer Suggested Retail Price) koji je postavljen od strane lokalnih distributera i naravno oni to rade na svakom artiklu. Možemo reći da je 60KM i dobra zarada ali treba uzeti u obzir da se laptopi ne prodaju ko kifle u pekari - pogotovo ne u ovoj krizi. Firma koja sada dnevno proda više od 2 laptopa može se smatrati veoma uspješnom. Ima laptopa sa kojih Imtec zaradi čitavih 9,80KM još ih reklamiraju u katalogu te sa USB sticka od 2GB zarade 0,29KM etc. da ne idem dalje sa primjerima.

Navedena analiza Imteca me dovodi do sljedećeg pitanja: Kako da ta firma isplati plate radnicima, tople obroke, doprinose za zdravstveno, penziono i sve ostalo, zakupe prostora, sve režije/komunalije, troškove marketinga i ko zna koje još troškove imaju i uz sve to ostane solventna i ne propadne?!?!?! Ekonomski NEIZVODIVO!

Da. Oni su jedni od sljedećih. To znači da ćemo za mjesec, dva, pet imati ovakvu temu o njima ili nekome drugom od gore navedenih ili pak nećemo imati temu jer će to biti neka mala slabo poznata firmica. Ta mala firmica će zbog dumpera poput Imteca ostati bez posla te će njenih 5-6 radnika ostati bez posla pa ćemo imati još gladnih porodica.

Oni koji detaljnije prate ICT scenu u BiH mogu se sjetiti nedavnog "rata" cijenama između Imtec-a i Plus Computers-a. Naime, Plus je spustio sve cijene da bude jeftiniji od Imtec-a da bi kupce privukao cijenom ALI to mu nije baš uspjelo. Nakon te male avanture i nakon što je uvidio da ga to može odvesti samo u propast vratio se staroj cjenovnoj politici. Dumpanje cijena tj. privlačenje mušterija cijenom ne postiže rezultate. Znam, probao sam - nije uspjelo.

Od malog posta sam napravio roman :|

Još jedna stvar... Neka ove krize. Neka se malo pročisti tržište u svim sektorima. Opet kažem, žao mi je ljudi koji će ostati bez posla, ali nema drugog načina da se stvari dovedu u red. Ne može svako imati firmu i biti direktor, to nam je već dokazao gdin. Softić.

Ostanite mi zdravo i lijepo do nekog drugog puta. :bih:
Alfons Kauders

#230 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Alfons Kauders »

BeepBeep wrote:Već je spomenuto da Imtec radi neki Asus laptop sa 60KM zarade što je već dumpanje u odnosu na MSRP (Manufacturer Suggested Retail Price) koji je postavljen od strane lokalnih distributera i naravno oni to rade na svakom artiklu. Možemo reći da je 60KM i dobra zarada ali treba uzeti u obzir da se laptopi ne prodaju ko kifle u pekari - pogotovo ne u ovoj krizi. Firma koja sada dnevno proda više od 2 laptopa može se smatrati veoma uspješnom. Ima laptopa sa kojih Imtec zaradi čitavih 9,80KM još ih reklamiraju u katalogu te sa USB sticka od 2GB zarade 0,29KM etc. da ne idem dalje sa primjerima.
prije svega hvala na pametnom postu, sto je rijetkost ovdje...

ipak moram napomenuti da se mrsp u bih treba uzeti s rezervom... jer je lokalno trziste neregulisano, nekontrolirano, nebitno i rascjepkano... stoga mnogi, ne svi, ali mnogi trgovci, uopste ne nabavljaju dio opreme od regionalnih distributera, vec od distributera u EU, po nesto povoljnijim cijenama... strpaju par laptopa uz ostalu kramu koju uzmu kod njih i imaju neki mizeran ekstra profit... doduse, s laptopima ide nesto teze radi lokalizirane tastature, ali npr. ja koristim laptop kupljen u bih sa njemackom tastaturom... uzeo sam ga jer je bio jeftiniji od slicnog, slabije opremljenog modela nabavljenog zvanicnim kanalima... naravno, i ja sam svoj kupio regularno, fakturisano na firmu... uglavnom, ima tu svega, mada su s laptopima u zadnje vijeme smanjili tu zajebanciju jer je bila preofirna i jer su se bg i zg distributeri i zastupnistva bunili i pravili probleme firmama koje su to radile...

pozdrav...
The 51st State

#231 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by The 51st State »

Cisto onako sto nemam vremena vise ( ipak imam i pametnija posla ;) ) ne da mi se dalje.
jok trebo je ko it zazagati 500 km marze...
video

#232 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by video »

BeepBeep wrote:Mnogo vremena sam potrošio čitajući ovu temu pa i da napišem neki manji odgovor.
Generalno ne volim da komentarišem konkurenciju osim sa zaposlenicima unutar firme ali sve ovo je zahtjevalo par riječi.

Kao prvo ITC je definitivno pod stečajem i ovo nije neka igra sa njihove strane. Sam vrh kompanije se dobro obezbjedio i kao što neko reče "ne treba se za njih brinuti". Neka je dragi Allah na pomoći onim ljudima koji su ostali bez posla a pogotovo onim koji su imali porodicu da ishrane sa tim mizernim platama. Ja lično im želim da se što prije snađu jer u ovakvoj ekonomskoj situaciji je najgore bez posla ostati. ITC iza sebe ostavlja milionske dugove prema dobavljačima koji će to pokušatii naplatiti na sve moguće načine. Neka je i njima dragi Allah na pomoći jer ovim dugom ITC i njih dovodi u probleme.

Pominjale su se garancije na opremu kupljenu kod ITC pa da se i na to osvrnem. Dobar dio opreme koji ste kupili kod njih možete reklamirati u ovlaštenim servisima. Pod ovo uglavnom spadaju laptopi, kućna kina, Monitori, LCD TV-ovi, veš mašine, frižideri etc. etc. Računarske konfiguracije koje ste kupili kod njih ne spadaju u ovo OSIM ako se ne radi o brandiranoj konfiguraciji tipa HP, Lenovo, Acer iako njih nisu puno prodavali. Ostvarivanje prava na reklamaciju konfiguracije ili one opreme koja ne spada u ovu "većinu" ćete morati tražiti sudskim putem. Naravno ovo se odnosi nakon što zatvore svoj servis koji trenutno još uvijek radi. Ukoliko trebate pomoć oko identifikacije ovlaštenog servisa za neku od informatičke opreme koju ste kupili u ITC-u slobodno mi se obratite privatnom porukom te ću Vam pomoći po tom pitanju.

Ko je sljedeći?
Činjenica je da niti jednoj domaćoj firmi koja se bavi prodajom hardware-a (elektronike generalno) ne cvjetaju ruže. Prodaja je svima opala a svi imaju svoju strategiju (ili nemaju) kako da se izbore sa "krizom" koja je nastupila. Mobilmedia još uvijek nije zatvorila ali neće još dugo ukoliko uzmemo u obzir da je i njima račun blokiran tj. aktivirana im je mjenica na poprilično veliku sumu novca. Tehnomarket je već odavno u krizi to se manje više zna, Eurosplet je priča za sebe etc. Iza svih njih stoje dobavljači što u zemlji što u inostranstvu kojima oni duguju. Imtec, iako se čini kao zdrava firma, nije u finoj situaciji. Ni on se ne može pohvaliti da je solventan kod domaćih distributera. Neko je spomenuo da ono što oni rade nije dumpanje cijena a sa tim se ne mogu složiti. Ono što Imtec radi je čisto dumpanje cijena informatičke opreme. Razumljivo je da kupci žele što jeftinije i da će kupovati kod onoga ko je najjeftiniji, dobro, barem će većina kupovati kod njega ali tu ima i druga strana priče. Već je spomenuto da Imtec radi neki Asus laptop sa 60KM zarade što je već dumpanje u odnosu na MSRP (Manufacturer Suggested Retail Price) koji je postavljen od strane lokalnih distributera i naravno oni to rade na svakom artiklu. Možemo reći da je 60KM i dobra zarada ali treba uzeti u obzir da se laptopi ne prodaju ko kifle u pekari - pogotovo ne u ovoj krizi. Firma koja sada dnevno proda više od 2 laptopa može se smatrati veoma uspješnom. Ima laptopa sa kojih Imtec zaradi čitavih 9,80KM još ih reklamiraju u katalogu te sa USB sticka od 2GB zarade 0,29KM etc. da ne idem dalje sa primjerima.

Navedena analiza Imteca me dovodi do sljedećeg pitanja: Kako da ta firma isplati plate radnicima, tople obroke, doprinose za zdravstveno, penziono i sve ostalo, zakupe prostora, sve režije/komunalije, troškove marketinga i ko zna koje još troškove imaju i uz sve to ostane solventna i ne propadne?!?!?! Ekonomski NEIZVODIVO!

Da. Oni su jedni od sljedećih. To znači da ćemo za mjesec, dva, pet imati ovakvu temu o njima ili nekome drugom od gore navedenih ili pak nećemo imati temu jer će to biti neka mala slabo poznata firmica. Ta mala firmica će zbog dumpera poput Imteca ostati bez posla te će njenih 5-6 radnika ostati bez posla pa ćemo imati još gladnih porodica.

Oni koji detaljnije prate ICT scenu u BiH mogu se sjetiti nedavnog "rata" cijenama između Imtec-a i Plus Computers-a. Naime, Plus je spustio sve cijene da bude jeftiniji od Imtec-a da bi kupce privukao cijenom ALI to mu nije baš uspjelo. Nakon te male avanture i nakon što je uvidio da ga to može odvesti samo u propast vratio se staroj cjenovnoj politici. Dumpanje cijena tj. privlačenje mušterija cijenom ne postiže rezultate. Znam, probao sam - nije uspjelo.

Od malog posta sam napravio roman :|

Još jedna stvar... Neka ove krize. Neka se malo pročisti tržište u svim sektorima. Opet kažem, žao mi je ljudi koji će ostati bez posla, ali nema drugog načina da se stvari dovedu u red. Ne može svako imati firmu i biti direktor, to nam je već dokazao gdin. Softić.

Ostanite mi zdravo i lijepo do nekog drugog puta. :bih:
Jel ovo Kapomir osobno il se meni chini :D :D
video

#233 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by video »

......
Fozgen

#234 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Fozgen »

The 51st State wrote:
jok trebo je ko it zazagati 500 km marze...
Dobro jutro svima :D.
Ne nikako, rekao sam vec tamo s prvim postovima na ovu temu da nisma za da se radi ono sto je IT radio, nimalo ih tu ne podrzavam, eto BeepBeep je napisao poprilicno lijep post kako ko sta radi.
A da ne spominjem cjenkanje po radnjama, odnosno spustanja cijena.
Samo mislim da sve prodavace slicne opreme ne vodi nigdje. Problem je sto niko tu nista ne dobija.
Znam znam kupci su ti koji ce donekle biti na dobitku, ali samo donekle. Mi smo takvo trziste da se ne mozemo porediti sa trzistem bilo koje zemlje clanice EU i zbog tog sva neka pravila i cijene padaju u vodu.
amrica

#235 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by amrica »

Kupila prije dvije godine gorenje sporet u Eurospletu, 200 KM jeftiniji nego bilo gdje drugo, pa jos, malo kasnije i ves masinu, i tv i frizider i jos nesto za firmu gdje sam radila.... sve super, nemam primjedbi, kvalitet dobar, a cijena niza.

Ali zadnji put kad sam bila u njihovoj radnji u Skenderiji, koja je obicno bila puna kao sipak, nidje nista, poluprazno, mozda 10-ak tv-a, (lcd) i bijele tehnike, a cijene povisoke, mislim, iste kao i u ostalim radnjama.

PS ne vidjoh temu da se vise ljudi prijavilo na forum sa prvim postom da nesto kazu... (osim haram im bilo, ali to je druga prica :) )

@BEEPBEEP super post, ocito neko ko se dobro razumije i uvucen je u problematiku.
The 51st State

#236 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by The 51st State »

Ne nikako, rekao sam vec tamo s prvim postovima na ovu temu da nisma za da se radi ono sto je IT radio, nimalo ih tu ne podrzavam, eto BeepBeep je napisao poprilicno lijep post kako ko sta radi.
Samo mislim da sve prodavace slicne opreme ne vodi nigdje. Problem je sto niko tu nista ne dobija.
Znam znam kupci su ti koji ce donekle biti na dobitku, ali samo donekle. Mi smo takvo trziste da se ne mozemo porediti sa trzistem bilo koje zemlje clanice EU i zbog tog sva neka pravila i cijene padaju u vodu.
i to je tacno da takva politika firme ne vodi nekom dugorocnom rastu i razvoju firme/i, sto u konacnici nije moj problem nego vlasnika i menadzmenta iste/ih. mene kako kupca interesuje da dobijem kvalitetan proizvod/uslugu za sto manje para. hocu li se ja brinuti za piljarski mentalitet vlasnika dilerskih firmi koji su dosad mogli udruzivanjem sa slicnim stvoriti sasvim respektabilne kompanije za trgovinu racunarske opreme, naravno da necu.
Fozgen

#237 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Fozgen »

The 51st State wrote:
i to je tacno da takva politika firme ne vodi nekom dugorocnom rastu i razvoju firme/i, sto u konacnici nije moj problem nego vlasnika i menadzmenta iste/ih. mene kako kupca interesuje da dobijem kvalitetan proizvod/uslugu za sto manje para. hocu li se ja brinuti za piljarski mentalitet vlasnika dilerskih firmi koji su dosad mogli udruzivanjem sa slicnim stvoriti sasvim respektabilne kompanije za trgovinu racunarske opreme, naravno da necu.
Slazem se u svakom slucaju.
Nas prvenstveno kao kupce nebi trebalo to u mnogome da zabrinjava.
Mene kao nekadasnjeg uposlenog pojedinih kompanija koje se ovdje spominju neke stvari itekako se ticu ( nije IT u pitanju :P ) .
Last edited by Fozgen on 21/05/2009 10:37, edited 1 time in total.
Ridjobrki

#238 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Ridjobrki »

BeepBeep wrote:Sam vrh kompanije se dobro obezbjedio i kao što neko reče "ne treba se za njih brinuti". Neka je dragi Allah na pomoći onim ljudima koji su ostali bez posla a pogotovo onim koji su imali porodicu da ishrane sa tim mizernim platama. Ja lično im želim da se što prije snađu jer u ovakvoj ekonomskoj situaciji je najgore bez posla ostati. ITC iza sebe ostavlja milionske dugove prema dobavljačima koji će to pokušatii naplatiti na sve moguće načine. Neka je i njima dragi Allah na pomoći jer ovim dugom ITC i njih dovodi u probleme.

Mobilmedia još uvijek nije zatvorila ali neće još dugo ukoliko uzmemo u obzir da je i njima račun blokiran tj. aktivirana im je mjenica na poprilično veliku sumu novca. Tehnomarket je već odavno u krizi to se manje više zna, Eurosplet je priča za sebe etc.

Ja bih se samo htio pridružiti željama iz boldiranog dijela ovog citata, stvarno mi je žao te raje.

Što se ovog drugog tiče, zanima me kakva je to posebna priča oko Eurospleta pa ako ko zna... Kontam nešto kupovati kod njih pa bih bio zahvalan na nekoj info koja bi mi mogla nešto značiti u smislu požurivanja, odgađanja ili odustajanja od kupnje.
Fozgen

#239 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Fozgen »

Ridjobrki wrote:
BeepBeep wrote:Sam vrh kompanije se dobro obezbjedio i kao što neko reče "ne treba se za njih brinuti". Neka je dragi Allah na pomoći onim ljudima koji su ostali bez posla a pogotovo onim koji su imali porodicu da ishrane sa tim mizernim platama. Ja lično im želim da se što prije snađu jer u ovakvoj ekonomskoj situaciji je najgore bez posla ostati. ITC iza sebe ostavlja milionske dugove prema dobavljačima koji će to pokušatii naplatiti na sve moguće načine. Neka je i njima dragi Allah na pomoći jer ovim dugom ITC i njih dovodi u probleme.

Mobilmedia još uvijek nije zatvorila ali neće još dugo ukoliko uzmemo u obzir da je i njima račun blokiran tj. aktivirana im je mjenica na poprilično veliku sumu novca. Tehnomarket je već odavno u krizi to se manje više zna, Eurosplet je priča za sebe etc.

Ja bih se samo htio pridružiti željama iz boldiranog dijela ovog citata, stvarno mi je žao te raje.

Što se ovog drugog tiče, zanima me kakva je to posebna priča oko Eurospleta pa ako ko zna... Kontam nešto kupovati kod njih pa bih bio zahvalan na nekoj info koja bi mi mogla nešto značiti u smislu požurivanja, odgađanja ili odustajanja od kupnje.
Price kao price :D njih uvijek ima i bit ce, kod nas su kompanije po pricama propadale i prije nego li su nastajale.
Elem, vec spomenuse, ovisno sta ces da kupujes imas ovlastene servisere ( Samsung, Sony, Gorenje, Panasonic itd. ) to je sto se tice servisa. A ako mislis nesto na cijene ono da bi se moglo "usicarit" to cisto sumnjam da ce biti te neke silne rasprodaje :D. A tehnika kao tehnika ( ako je ona u pitanju ) uvijek ces biti na "gubitku" kupovanjem iste, to samo treba zanemariti.
Nikka

#240 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Nikka »

Drago mi je da su propali, prije 3 godine su mi prodali kao super pc, ustvari je krs za onolike pare sto mi uzese i jos otplacujem kredit, imala sam dosta okrsaja sa njima, i inspekciju im htjela slati, neka su propali. A o uposlenicima da ne govorim, toliko su tupavi da je to za ne povjerovati, pitas ih nesto a oni gledaju kroz tebe, samo sto ti ne kazu, nemam ja pojma brate, de sam vidi da li ima.
marija 29

#241 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by marija 29 »

Pa ja ne mogu da vjerujem sta vi bivsi radnici IT Computersa pisete ovdje.Eto i ja sam sad ostala bez posla, sa ovim stecajem.Radim 2 godine u ovoj firmi, i ponosna sam na to sto sam radila, i opet bi radila.Ne vjerujem da cu vise nikada naci ni bolju firmu, niti boljeg poslodavca.To sto vas vecina pise su potpune neistine i lazi, jer vam je ustvari krivo sto vi niste ostali.Da ste cemu valjali i ostali biste da radit-A IT COMPUTERS JE I DOSAO DO OVOGA ZBOG TAKVIH RADNIKA KAO STO STE VI , pojedini koji ovakve neistine pisete.Za vasu informaciju, IT nije propao, i nastavice jos jaci nego sto je bio, a vi da imate mozga u glavi ne bi ste se bavili IT Computesom, neko bi ste se bavili svojim jadnim zivotima.Cast izuzecima, ali malo ih je ovdje!!!!
elcho71

#242 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by elcho71 »

marija 29 wrote:Pa ja ne mogu da vjerujem sta vi bivsi radnici IT Computersa pisete ovdje.Eto i ja sam sad ostala bez posla, sa ovim stecajem.Radim 2 godine u ovoj firmi, i ponosna sam na to sto sam radila, i opet bi radila.Ne vjerujem da cu vise nikada naci ni bolju firmu, niti boljeg poslodavca.To sto vas vecina pise su potpune neistine i lazi, jer vam je ustvari krivo sto vi niste ostali.Da ste cemu valjali i ostali biste da radit-A IT COMPUTERS JE I DOSAO DO OVOGA ZBOG TAKVIH RADNIKA KAO STO STE VI , pojedini koji ovakve neistine pisete.Za vasu informaciju, IT nije propao, i nastavice jos jaci nego sto je bio, a vi da imate mozga u glavi ne bi ste se bavili IT Computesom, neko bi ste se bavili svojim jadnim zivotima.Cast izuzecima, ali malo ih je ovdje!!!!
Jeli ovo jos jedna od onih ocajnica sa slike? Jedna od onih pod Nihadom a koja nije dobila certifikat za razliku od carice2009. :lol:
Last edited by elcho71 on 21/05/2009 19:19, edited 1 time in total.
strong69

#243 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by strong69 »

marija 29 wrote:Pa ja ne mogu da vjerujem sta vi bivsi radnici IT Computersa pisete ovdje.Eto i ja sam sad ostala bez posla, sa ovim stecajem.Radim 2 godine u ovoj firmi, i ponosna sam na to sto sam radila, i opet bi radila.Ne vjerujem da cu vise nikada naci ni bolju firmu, niti boljeg poslodavca.To sto vas vecina pise su potpune neistine i lazi, jer vam je ustvari krivo sto vi niste ostali.Da ste cemu valjali i ostali biste da radit-A IT COMPUTERS JE I DOSAO DO OVOGA ZBOG TAKVIH RADNIKA KAO STO STE VI , pojedini koji ovakve neistine pisete.Za vasu informaciju, IT nije propao, i nastavice jos jaci nego sto je bio, a vi da imate mozga u glavi ne bi ste se bavili IT Computesom, neko bi ste se bavili svojim jadnim zivotima.Cast izuzecima, ali malo ih je ovdje!!!!
:D :lol: Samo cu te malo citirati...
To sto vas vecina pise su potpune neistine i lazi, jer vam je ustvari krivo sto vi niste ostali.
Kako ce ostati?
Da ste cemu valjali i ostali biste da radit-A IT COMPUTERS JE I DOSAO DO OVOGA ZBOG TAKVIH RADNIKA KAO STO STE VI , pojedini koji ovakve neistine pisete.
Ko je zaposlio takve radnike?
IT nije propao, i nastavice jos jaci nego sto je bio,
A znaci nije propao?
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#244 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Pera Trta »

Trebam te, Marija.... :D

:D :D :D
marija 29

#245 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by marija 29 »

elcho71 wrote:
Jeli ovo jos jedna od onih ocajnica sa slike? Jedna od onih pod Nihadom a koja nije dobila certifikat za razliku od carice2009. :lol:
Nisam ja ni na kavoj slici.Ja cak nisam ni bila u Gracanici, radila sam u jednom drugom mjestu.Tebi stvarno fali mozga u glavi cim pises ovakve stvari!
marija 29

#246 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by marija 29 »

I za informaciju sviju vas, Nihda Softic nije nikom ostao duzan plate.Plate su isplacene u robi.A doprinosi ce se vrlo brzo uplatiti.
rumenige_brajtner

#247 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by rumenige_brajtner »

marija 29 wrote:
elcho71 wrote:
Nisam ja ni na kavoj slici.Ja cak nisam ni bila u Gracanici, radila sam u jednom drugom mjestu.Tebi stvarno fali mozga u glavi cim pises ovakve stvari!
a ko je rek'o da je slika iz gracanice? :D
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#248 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Pera Trta »

marija 29 wrote:I za informaciju sviju vas, Nihda Softic nije nikom ostao duzan plate.Plate su isplacene u robi.A doprinosi ce se vrlo brzo uplatiti.
Ako je kvaliteta robe kakvom su je većina kupaca iskusili, kao što vidimo iz brojnih postova, onda vas je baš usrećio. :)
A doprinose će vam uplatiti na Svetog Jebema :D
chuchumbamayumbe

#249 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by chuchumbamayumbe »

Mora se obavezno upratiti kako ce se zvati slijedeca ublehashka firma koju ce otvoriti Nihad Softic, da se razglasi da nekome ne bi palo na pamet da tamo kupuje bilo sta, pa makar i tariguz!
Pera Trta

#250 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Pera Trta »

chuchumbamayumbe wrote:Mora se obavezno upratiti kako ce se zvati slijedeca ublehashka firma koju ce otvoriti Nihad Softic, da se razglasi da nekome ne bi palo na pamet da tamo kupuje bilo sta, pa makar i tariguz!
Pa će onda radnicima otpremninu i zaostale plate isplaćivati u tariguzima. :D
Locked