sta su izgubili majke ti? foca, visegrad i bratunac onako sami ni u bosni ni u srbiji nisu vrijedni nicega. kazem koliko god lose prosli bosanci ili ako hoces bosnjaci losije su prosli cetnici. progledaj malo dalje od svoje avlije. ni njima nema buducnosti bez nekoga sa strane, il´ bih il´srbije, drukcije ne moze.hadzofield wrote:RS jeste smijesna ali su bosnjaci izgubili
Visegrad, Zvornik, Prijedor, Doboj pa i B. Brod ...to nisu nerazvijene opstine i vrlo su bitne u privredi BiH
a takodjer srebernica, bratunac, foča itd... koji nisu prije rata imali srpsku vecinu
savili smo kicmu na tezi nacin
Boljkovac: Tuđman je želio Hrvatsku do Sarajeva
- Prozor
#226 Re: Boljkovac: Tuđman je želio Hrvatsku do Sarajeva
- Prozor
#227 Re: Boljkovac: Tuđman je želio Hrvatsku do Sarajeva
a znas ja sam mislio da se moze biti i bosnjanin i evropljanin i musliman istovremeno. ali tebe hvataju trendovi, cini mi se.Pietje_Bel wrote:Cilj opravdava sredstvo moj Prozore...Prozor wrote:ma @pietje bi da malo bude i bosnjanin i turcin i stereotipni musliman sa pet djece i moderni evropljanin i....sve odjednom ili pomalo.bosna123 wrote:Pa nije Reis Papa... Ono sto Serijat dozvoljava, on to nema pravo zabraniti. Ti maloprije rece da si protiv Serijata, a sad bi se na njega vadio...Pietje, Pietje... nema od te price o natalitetu nista, ne uzdaj se u to.
sta kazes nista do 30.e? pa znas valjda da nema sexa u Islamu do braka, ho´s se drzat do tad?
-
knopi
#228 Re: Boljkovac: Tuđman je želio Hrvatsku do Sarajeva
Svaki jebeni politicar u Europi i svijetu je sredinom 90-ih dijelio BiH...i na kraju podijelio...i sada treba srati po Tudjmanu!
Bezobrazluk...Alija je dijelio sa Tudjmanom...Haris je dijelio u Daytonu...i sada se nadju nekakvi tipovi koji su izgubili bitku za vlast i 15 godina kasnije seru u studiju kod novinara koji je tu postavljen po kljucu...
Pa kad je Tudjman toliko grijesio kad je htio da je podijeli kako to da je ista 10 godina nakon njegove smrti podijeljena?
Bit ce da nikad nije ni bila jedinstvena...sam smo se bojali Tite!
Nema je i prezalite je vec jednom...a i ne treba je biti...kad je nestane i na papiru tek tada cemo moci zivjeti kao dobri susjedi!!!
Bezobrazluk...Alija je dijelio sa Tudjmanom...Haris je dijelio u Daytonu...i sada se nadju nekakvi tipovi koji su izgubili bitku za vlast i 15 godina kasnije seru u studiju kod novinara koji je tu postavljen po kljucu...
Pa kad je Tudjman toliko grijesio kad je htio da je podijeli kako to da je ista 10 godina nakon njegove smrti podijeljena?
Bit ce da nikad nije ni bila jedinstvena...sam smo se bojali Tite!
Nema je i prezalite je vec jednom...a i ne treba je biti...kad je nestane i na papiru tek tada cemo moci zivjeti kao dobri susjedi!!!
-
hadzofield
#229 Re: Boljkovac: Tuđman je želio Hrvatsku do Sarajeva
focu i bratunac sam spomenuo ... vise kao vecinski muslimanske gradoveProzor wrote:sta su izgubili majke ti? foca, visegrad i bratunac onako sami ni u bosni ni u srbiji nisu vrijedni nicega. kazem koliko god lose prosli bosanci ili ako hoces bosnjaci losije su prosli cetnici. progledaj malo dalje od svoje avlije. ni njima nema buducnosti bez nekoga sa strane, il´ bih il´srbije, drukcije ne moze.hadzofield wrote:RS jeste smijesna ali su bosnjaci izgubili
Visegrad, Zvornik, Prijedor, Doboj pa i B. Brod ...to nisu nerazvijene opstine i vrlo su bitne u privredi BiH
a takodjer srebernica, bratunac, foča itd... koji nisu prije rata imali srpsku vecinu
savili smo kicmu na tezi nacin
Visegrad je vrijedn zbog drine, zbog HE, zbog velikog broja bosnjaka tamo koji je zivio ...
Buducnosti nema za one koju su poginuli badava...
Bosna je podjeljena zemlja ...a borili smo se za nedjeljivu, suverenu itds...
- Prozor
#230 Re: Boljkovac: Tuđman je želio Hrvatsku do Sarajeva
eto otidji u visegrad i pitaj ih bil´ sad u sarajevo, pod uslovom da nema znamo koga.... ali hajde uzdravlje neda mi se vise raspravljat
- konrad
#231 Re: Boljkovac: Tuđman je želio Hrvatsku do Sarajeva
Ja fasizma sto se tabiri na tenane 
-
hadzofield
#232 Re: Boljkovac: Tuđman je želio Hrvatsku do Sarajeva
Pa oni nisu izgubili sarajevo jer ga nikad nisu imali ... oni nijednu opstinu nisu izgubili a mi jesmo desetine opstinaProzor wrote:eto otidji u visegrad i pitaj ih bil´ sad u sarajevo, pod uslovom da nema znamo koga.... ali hajde uzdravlje neda mi se vise raspravljat
- 1gorstak
#233 Re: Boljkovac: Tuđman je želio Hrvatsku do Sarajeva
Samo nastavi pokazivati dokumente kada prelazis granicu, a svoje frustracije s tatom i mamom vjetri.knopi wrote:Nema je i prezalite je vec jednom...a i ne treba je biti...
-
Liska
#234 Re: Boljkovac: Tuđman je želio Hrvatsku do Sarajeva
Dao sam si malo truda jer me interesirala tvoja teza da je Milošević prihvatio asimetričnu federaciju a Tuđman nije. I nigdje ne nađoh potvrdu, da ne bi bilo da se pouzdajem samo u svoje sjećanje, jer se dobro sjećam da Milošević nikada ništa nije prihvatio u toj fazi. Dakle, ako može link gdje piše da je Milošević prihvatio asimetričnu federaciju a Tuđman je odbio. Postaviću linkove sa srpskih foruma, link intervju sa Bogićevićem, Nenadom Pejićem i nigdje ne piše da je Milošević prihvatio asimetričnu federaciju.d700 wrote:Nije relevantno sto mislim ili predpostavljam. Fakat je Izetbegovic zajedno s Kirom Gligorovom predlozio jednu asimetricnu federaciju, sto je Milosevic prihvatio dok je to Tudjman odbio. Znaci za Izetbegovica je bila prihvatljivija jedna Jugoslavija nego nezavisnost. Shta je se desilo na kraju: Hrvatska taj plan odbila, plan propao, mi eto kao s njima (RH)u savez a oni noz u ledja pa su kod Kiseljaka prasad okretali dok se Rajic hvali, kako i HVO moze raketirat Sarajevo.Liska wrote:Ti stvarno mislis da bi Milosevic prihvatio bilo kakvu federaciju DRZAVA. Opet bi se sve svelo na granice tih drzava i opet bi se ratovalo za granice. Nisu drzave problem nego granice drzava i Milosevic moze prihvatiti Hrvatsku i BiH, ali kao drzave koje ce znatne dijelove dati Srbiji. Jedino tako, a samo ga je rat i neuspjeh u njemu natjerao da promjeni misljenje. A svi ti pregovori su radjeni samo iz cilja da se zadovolji neka forma, svatko je znao sto slijedi i sebi trazio najbolji put.
Prihvatanje asimetricne Jugoslavije bi tome svemu dalo jedan okvir iz kojeg Milosevic nebi mogao tek tako da pobjegne. Posto se SFRJ raspala, posto Europa nije imala nikakav koncept shta da radi u fazi raspada, doslo je do toga da je svako htjeo svoj komad kolaca. To nije moguce ako ja pristanem na jedan validan dogovor. Poslje toga se otvorila sansa za prihvatanje Lisabonskog sporazuma, ali tu je Izetbegovic propustio sansu, nadajuci se....u shta ? Neznam....cinjenica da je danas Republika Srpska isti secesionisticki faktor kao Hrvatska na kraju 80-tih u staroj Jugoslaviji. I sa Daytonom dobila daleko vishe nego sa Lisabonskim sporazumom.
A ti sada neshto pishi o pregovorima i reci mi, jesmo li s Daytonom prosli dobro ?
Da se vratimo na temu: Nerealno je. Tudjman je s Bobanom implementirao covjeka kojeg je zanimala samo zapadna Hercegovina. Boban je bio prihvatljim za mitologiju "Nece krst na kriz" pa se veoma brzo dogovorio sa Srbima. A to je bilo: Hrvatska zapadna Hercegovina, malo centrale Bosne, ostalo Srbima a ostali -citiram- u Bosnu.....
http://www.yurope.com/nasa-borba/posta/16/0030.html
http://www.slobodnaevropa.org/content/k ... 19109.html
-
hadzofield
#235 Re: Boljkovac: Tuđman je želio Hrvatsku do Sarajeva
Mrsko mi sad traziti ... ali sam citao Filipovic i Zulfikarpasic tvrde....da je milosevic prihvatio federaciju BiH.CG,MK.SRBLiska wrote:Dao sam si malo truda jer me interesirala tvoja teza da je Milošević prihvatio asimetričnu federaciju a Tuđman nije. I nigdje ne nađoh potvrdu, da ne bi bilo da se pouzdajem samo u svoje sjećanje, jer se dobro sjećam da Milošević nikada ništa nije prihvatio u toj fazi. Dakle, ako može link gdje piše da je Milošević prihvatio asimetričnu federaciju a Tuđman je odbio. Postaviću linkove sa srpskih foruma, link intervju sa Bogićevićem, Nenadom Pejićem i nigdje ne piše da je Milošević prihvatio asimetričnu federaciju.d700 wrote:Nije relevantno sto mislim ili predpostavljam. Fakat je Izetbegovic zajedno s Kirom Gligorovom predlozio jednu asimetricnu federaciju, sto je Milosevic prihvatio dok je to Tudjman odbio. Znaci za Izetbegovica je bila prihvatljivija jedna Jugoslavija nego nezavisnost. Shta je se desilo na kraju: Hrvatska taj plan odbila, plan propao, mi eto kao s njima (RH)u savez a oni noz u ledja pa su kod Kiseljaka prasad okretali dok se Rajic hvali, kako i HVO moze raketirat Sarajevo.Liska wrote:Ti stvarno mislis da bi Milosevic prihvatio bilo kakvu federaciju DRZAVA. Opet bi se sve svelo na granice tih drzava i opet bi se ratovalo za granice. Nisu drzave problem nego granice drzava i Milosevic moze prihvatiti Hrvatsku i BiH, ali kao drzave koje ce znatne dijelove dati Srbiji. Jedino tako, a samo ga je rat i neuspjeh u njemu natjerao da promjeni misljenje. A svi ti pregovori su radjeni samo iz cilja da se zadovolji neka forma, svatko je znao sto slijedi i sebi trazio najbolji put.
Prihvatanje asimetricne Jugoslavije bi tome svemu dalo jedan okvir iz kojeg Milosevic nebi mogao tek tako da pobjegne. Posto se SFRJ raspala, posto Europa nije imala nikakav koncept shta da radi u fazi raspada, doslo je do toga da je svako htjeo svoj komad kolaca. To nije moguce ako ja pristanem na jedan validan dogovor. Poslje toga se otvorila sansa za prihvatanje Lisabonskog sporazuma, ali tu je Izetbegovic propustio sansu, nadajuci se....u shta ? Neznam....cinjenica da je danas Republika Srpska isti secesionisticki faktor kao Hrvatska na kraju 80-tih u staroj Jugoslaviji. I sa Daytonom dobila daleko vishe nego sa Lisabonskim sporazumom.
A ti sada neshto pishi o pregovorima i reci mi, jesmo li s Daytonom prosli dobro ?
Da se vratimo na temu: Nerealno je. Tudjman je s Bobanom implementirao covjeka kojeg je zanimala samo zapadna Hercegovina. Boban je bio prihvatljim za mitologiju "Nece krst na kriz" pa se veoma brzo dogovorio sa Srbima. A to je bilo: Hrvatska zapadna Hercegovina, malo centrale Bosne, ostalo Srbima a ostali -citiram- u Bosnu.....
http://www.yurope.com/nasa-borba/posta/16/0030.html
http://www.slobodnaevropa.org/content/k ... 19109.html
pa da je alija.. valjda na nagovor stranaca odustao od toga
- d700
#236 Re: Boljkovac: Tuđman je želio Hrvatsku do Sarajeva
Da...slozni sve do vruce vode. Kakva je to sloga kada su ustashe nadomak Bihaca tjerali muslimana da ih odvede do komsije Srbina. Odvedoshe Jovu pa izgubi glavu, da bi je Mujo izgubio poslje rata.Pietje_Bel wrote:Nasi djedovi u vremenu kada su Hrvati i Bosnjaci bili slozni:
[youtube]---fuj---[/youtube]
Inace je ovaj video hvalisanje nacisticko-fashisticke ideologije. Nema razlike izmedju njih i cetnika. Postavi li neko cetnicki video, nemash se ti sta buniti......
-
Liska
#237 Re: Boljkovac: Tuđman je želio Hrvatsku do Sarajeva
Mrsko mi sad traziti ... ali sam citao Filipovic i Zulfikarpasic tvrde....da je milosevic prihvatio federaciju BiH.CG,MK.SRB
pa da je alija.. valjda na nagovor stranaca odustao od toga[/quote]
Onda mi govorimo o suprotnim stvarima. Ti pises da su nudili federaciju bez Hrvatske i Slovenije a gore si pisao o asimetricnoj federaciji( predlozenoj od Gligorova i Izetbegovica) koja bi ukljucivala sve bivse republike i pokrajine. Nasao sam jos jedan link, iz knjige Smrt Jugoslavije gdje se kaze da su Milosevic i Tudjman prihvatili asimetricnu federaciju. Citat: "Ova formula je predvidjala da Srbija i Crna Gora budu srediste federacije (ili konfederacije), Bosna i Makedonija polu-samostalne, ali konstitutivne republike, a Hrvatska i Slovenija onoliko suverene i autonomne unutar konfederacije, koliko su smatrale potrebnim. Izetbegovic i Gligorov su vjerovali da ce na ovaj nacin i zelja Srba za jedinstvenom drzavom i teznje Hrvata i Slovenaca za suverenitetom biti zadovoljene. Kada se putujuci predsjednicki samit pocetkom juna dokotrljao do Sarajeva, predlog su privremeno podrzali i Milosevic i Tudjman. "
Iz ovoga je jasno da ovo rjesenje nije imalo buducnosti jer bi bilo kompliciranije nego danasnje uredjenje BiH.
Link: http://www.camo.ch/sj_razgovor.htm
pa da je alija.. valjda na nagovor stranaca odustao od toga[/quote]
Onda mi govorimo o suprotnim stvarima. Ti pises da su nudili federaciju bez Hrvatske i Slovenije a gore si pisao o asimetricnoj federaciji( predlozenoj od Gligorova i Izetbegovica) koja bi ukljucivala sve bivse republike i pokrajine. Nasao sam jos jedan link, iz knjige Smrt Jugoslavije gdje se kaze da su Milosevic i Tudjman prihvatili asimetricnu federaciju. Citat: "Ova formula je predvidjala da Srbija i Crna Gora budu srediste federacije (ili konfederacije), Bosna i Makedonija polu-samostalne, ali konstitutivne republike, a Hrvatska i Slovenija onoliko suverene i autonomne unutar konfederacije, koliko su smatrale potrebnim. Izetbegovic i Gligorov su vjerovali da ce na ovaj nacin i zelja Srba za jedinstvenom drzavom i teznje Hrvata i Slovenaca za suverenitetom biti zadovoljene. Kada se putujuci predsjednicki samit pocetkom juna dokotrljao do Sarajeva, predlog su privremeno podrzali i Milosevic i Tudjman. "
Iz ovoga je jasno da ovo rjesenje nije imalo buducnosti jer bi bilo kompliciranije nego danasnje uredjenje BiH.
Link: http://www.camo.ch/sj_razgovor.htm
-
hadzofield
#238 Re: Boljkovac: Tuđman je želio Hrvatsku do Sarajeva
Onda mi govorimo o suprotnim stvarima. Ti pises da su nudili federaciju bez Hrvatske i Slovenije a gore si pisao o asimetricnoj federaciji( predlozenoj od Gligorova i Izetbegovica) koja bi ukljucivala sve bivse republike i pokrajine. Nasao sam jos jedan link, iz knjige Smrt Jugoslavije gdje se kaze da su Milosevic i Tudjman prihvatili asimetricnu federaciju. Citat: "Ova formula je predvidjala da Srbija i Crna Gora budu srediste federacije (ili konfederacije), Bosna i Makedonija polu-samostalne, ali konstitutivne republike, a Hrvatska i Slovenija onoliko suverene i autonomne unutar konfederacije, koliko su smatrale potrebnim. Izetbegovic i Gligorov su vjerovali da ce na ovaj nacin i zelja Srba za jedinstvenom drzavom i teznje Hrvata i Slovenaca za suverenitetom biti zadovoljene. Kada se putujuci predsjednicki samit pocetkom juna dokotrljao do Sarajeva, predlog su privremeno podrzali i Milosevic i Tudjman. "Liska wrote:Mrsko mi sad traziti ... ali sam citao Filipovic i Zulfikarpasic tvrde....da je milosevic prihvatio federaciju BiH.CG,MK.SRB
pa da je alija.. valjda na nagovor stranaca odustao od toga
Link: http://www.camo.ch/sj_razgovor.htm[/quote]
Pomenuo sam dva prijedloga ... jedan sa svim republikama i pokrajinama i drugi bez slovenije i hrvatske..
Mislim da su oba prijedloga dobra narocito za BiH
- d700
#239 Re: Boljkovac: Tuđman je želio Hrvatsku do Sarajeva
Nije se ni radilo o kvalifikaciji rijesenja, nego o tome da je Izetbegovic u jednom momentu bio spreman Bosno "ostaviti" u jednom novom obliku jugoslavenske federacije.hadzofield wrote:....
..
Fakat bi BiH u nekom novom obliku jugoslavenskog saveza bolje prosla. Iz Beograda su za to tada trebali stici signali ocuvanja Jugoslavije i Srba koji ce se podrediti reformiranom, zajednickom sistemu. Medjutim, iz Beograda i Srbije su stizali Cetnici i ideje o velikoj Srbiji. S time su zapalili svoje sugradjane s druge strane drine, da bi ih u Hrvatskoj na kraju ostavili tako cijedilu, da "traktorijadu" nisu htjeli da puste na ulice Beograda.
- Nekako s proljeća
#240 Re: Boljkovac: Tuđman je želio Hrvatsku do Sarajeva
Svaka cast clanu ''karadoz'' , na ''latinskom marifetluku''.Izuzev par komentara u skladu sa naslovom, ostalo je manje -više teorija tipa ''sta bi bilo , kad' bi bilo''.Nekako s proljeća wrote:![]()
Puste zelje ....
U Sarajevu smo imali lojalni ''HOS'' i uslovno lojalnu brigadu ''Kralj Tvrtko''.Imali smo i Marića na potezu Stup-Otes u početku..
Brigadu HVO-a ''Kralj Tvrtko '' smo bili prinudeni razoruzati i preuzeti liniju koju su drzali dole uz Vilsonovo setaliste jer su se na toj liniji desavale stvari koje se ne mogu tolerisati...
Ukratko, toliko o sarajevskom osloncu za takve zelje kao u naslovu.Šuplje priče Nijaza Batlaka alijas Mate Šarlija-Dajdze koji se pojavio na Igmanu i uslovljavao deblokadu Sarajeva sa šahovnicom...Likove tipa Alija Šiljak sa furkom Šime Đodana o zastavi na Drini
i sl gluposti faktora ''H'' sa namjerom da provuku ''latinsko lukavstvo'' a da Bošnjaci odbace ljiljane i prihvate polumjesec i zelenu zastavu i budu ''hrvatsko cvijeće''...
![]()
Jure Boban je sve hrvatske politicare izveo iz Sarajeva i ostavio ucviljenog Stjepana Kljujica.
Istina, SDA je tada pucala po savovima probosanske i prohrvatske politike , a gdje drugo nego u Hercegovini...
Nego , surfajte i trazite pojmove tipa Thomas Jure Smith, Ivo Lozancic, Ivica Rajic,Jadranko Prlic a predhodno Prozor i Jajce i Vanc-Ovenov plan....a onda Dzo-kerova i Kordic, Ahmice..
Mozemo i o slomu svih tih planova na Makljenu, ali nemojte mi suplje samo pls
Puste želje, razvale dušu....
-
hadzofield
#241 Re: Boljkovac: Tuđman je želio Hrvatsku do Sarajeva
Takvih signala je bilo ... sporazum Zulfikarpasic-Milosevic govori o tomed700 wrote:Nije se ni radilo o kvalifikaciji rijesenja, nego o tome da je Izetbegovic u jednom momentu bio spreman Bosno "ostaviti" u jednom novom obliku jugoslavenske federacije.hadzofield wrote:....
..
Fakat bi BiH u nekom novom obliku jugoslavenskog saveza bolje prosla. Iz Beograda su za to tada trebali stici signali ocuvanja Jugoslavije i Srba koji ce se podrediti reformiranom, zajednickom sistemu. Medjutim, iz Beograda i Srbije su stizali Cetnici i ideje o velikoj Srbiji. S time su zapalili svoje sugradjane s druge strane drine, da bi ih u Hrvatskoj na kraju ostavili tako cijedilu, da "traktorijadu" nisu htjeli da puste na ulice Beograda.
-
dr trocki
#242 Re: Boljkovac: Tuđman je želio Hrvatsku do Sarajeva
Niti je Hrvatska do Drine a niti Bosna,nego treba razvaliti njihovu srpsku pa onda trk na D
rinu
- bihpatriot
#243 Re: Boljkovac: Tuđman je želio Hrvatsku do Sarajeva
Pietje_Bel wrote: A pa kako nemoze Rejs zabraniti kondome? Mora zabraniti inace smo nahebali. A ja se do 30. ne zenim...tako da nista od mene.
Haha... A ja bash na drugoj temi o reisu i kondomima (dodushe, on ih zove "kurtonima"), kad vidim i vi ovdje opleli...
Kasnite dEco, reis zabraniJo "kurtone", javno na TV-u, vec tamo neke '96, '97, '98 (nemRem se sad sjetit koja je godina tacno bila)...
- bihpatriot
#244 Re: Boljkovac: Tuđman je želio Hrvatsku do Sarajeva
Nego, sto se tice teme, kud Francek nije htio Hrvacku do Drine - to mu nikad necy oprostit - 'bem ga mutava... 
-
oldplague
#245 Re: Boljkovac: Tuđman je želio Hrvatsku do Sarajeva
Što, jel' bi ti onda priletio kad se sve završi i pobio ljiljane na višegradskoj ćupriji?bihpatriot wrote:Nego, sto se tice teme, kud Francek nije htio Hrvacku do Drine - to mu nikad necy oprostit - 'bem ga mutava...
- Fair Life
#246 Re: Boljkovac: Tuđman je želio Hrvatsku do Sarajeva
Puno je macku govedja glava...bihpatriot wrote:Nego, sto se tice teme, kud Francek nije htio Hrvacku do Drine - to mu nikad necy oprostit - 'bem ga mutava...
-
Sargan
#247 Re: Boljkovac: Tuđman je želio Hrvatsku do Sarajeva
Tako je. Dobro dosli nasi hrvatski osloboditelji:bihpatriot wrote:Nego, sto se tice teme, kud Francek nije htio Hrvacku do Drine - to mu nikad necy oprostit - 'bem ga mutava...
http://www.youtube.com/watch?v=5-UKWgx0 ... playnext=1
- bihpatriot
#248 Re: Boljkovac: Tuđman je želio Hrvatsku do Sarajeva
Pa ne bi bilo 2 000 000 Srba u njoj, vec bi bilo:MaliJastreb wrote:Koji ce mu klinac drzava sa 2.000.000 Srba u njoj.bihpatriot wrote:Nego, sto se tice teme, kud Francek nije htio Hrvacku do Drine - to mu nikad necy oprostit - 'bem ga mutava...
- Hrvatska: 90% : 10% (tj. Srbi u Hrvatskoj bi se morali utopiti u Hrvatsku)
- BiH: 43% : 17% : 31% (tj. Srbi u BiH bi se morali utopiti u BiH, a Hrvati u BiH bi bili jezicak na vagi vecine)
Da je bilo pameti, trebalo je ocuvati Posavinu i Istocnu Bosnu, i uvesti blokadu Krajinama. Srbi bi sami dopuzali na pregovaracki... Nit' bi bilo ubijanja, nit' bi bilo protjerivanja - u onoj mjeri u kojoj je bilo...
Francek je vodio bash kretensku politiku!
- bihpatriot
#249 Re: Boljkovac: Tuđman je želio Hrvatsku do Sarajeva
BTW, danas je:
Hrvatska: 95% : 5% (tj. Hrvatska nije dobila nista sto vec nije imala)
BiH: 48% : 10% : 37% (tj. BiH je postala frankestajn od kojega najvise stete imaju Hrvati, pa Bosnjaci, a Srbi su dobili ono sto nikada nisu imali niti trebali imati).
'Bem te Franjo, partizanski, srpsko-hrvatski, jugoslovenski generalu!
BiH: 48% : 10% : 37% (tj. BiH je postala frankestajn od kojega najvise stete imaju Hrvati, pa Bosnjaci, a Srbi su dobili ono sto nikada nisu imali niti trebali imati).
-
generator
#250 Re: Boljkovac: Tuđman je želio Hrvatsku do Sarajeva
Franjo Tuđman prvi hrvatski predsjednik nove samostalne Hrvatske a ne lutka za izivljavanje,probajte na nekom drugome unutar BiH koji subihpatriot wrote:BTW, danas je: