donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Da
130
61%
Ne
64
30%
Da, ali ne u kaficima, diskotecima
19
9%

Total votes: 213

Erzsebet

#226 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by Erzsebet »

seln wrote:
Erzsebet wrote:
seln wrote:Skolski primjer paranoidne osobe u stalnom sukobu sa okolinom. Tebi uopste nije vazna zastita nepusaca vec udaranje kontre.
A nacekaces se dok u Bosni stigne zakon o zabrani pusenja. prije ces umrijeti od debljine.

E nek' si mi rekao... Hipotetički sam ti navodio primjer, i nije mi uopšte cilj svađati se s tobom. Od debljine neću umrijeti, jer se bavim sportom svakodnevno, usto ne jedem meso, osim ribe i morskih plodova, bavim se biciklizmom, planinarenjem, fudbalom i plivanjem, sve manje - više amaterski, ali ozbiljnije nego ostali.

Nije mi jasno zašto sam paranoidan ako se borim i za tvoje zdravlje, a ne samo za svoje. Upravo mi je bitno jedino pušenje i okolina u kojoj živim, jer smatram to najvećim problemom u BiH. To što je Branković maznuo stan me ne dira toliko kao toliki drski i bezobzirni likovi oko mene.
:-) :-) :-) :-)
...i ona kaze da nije histericna...
bogati, nemoj se brinuti za moje zdravlje. radije cu umrijeti sa cejfom nego biti dosadan bogu i narodu kao vi nepusaci.

Što se mene tiče, skoči sa zgrade i ubij se, meni ne smeta, samo ne želim da pušiš ako sam ja u blizini, jer se prvobitno brinem za SVOJE zdravlje, za SVOJ miris, za SVOJE disanje.
Erzsebet

#227 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by Erzsebet »

Vares City wrote:
Erzsebet wrote:
Vares City wrote:Pusenje je bilo i reba da ostane individualna stvar izbora pojedinca,hocu-necu pusiti.
Kod mene licno, ovakvi vidovi zabrane izazovu inat,i vjerovatno cu cigaru zapaliti i onda kad mi se bas i ne pusi i to upravo zbog ZABRANE,.. :x

Individualna stvar sve dok ne ugrožavaš druge, treba i ostati, i to si u pravu. Puši kod svoje kuće koliko god želiš, a vrlo dobro znaš da će ovaj zakon doći i kod nas, pa sad hvatate zadnju slamku spasa.

Ja sam još ranije navodio slijedeći primjer. Zamisli da je meni ćejf svakih nekoliko minuta pljunuti nekoga... I to radim iz ćejfa, jer je to moj "individualni ćejf". Naravno, svako bi me šakom opalio iste sekunde, a to ti se svodi na isto., tj. pušenje je još gore, jer je gore po zdravlje nego pljuvanje.
@Erzsebet,..
Individualna stvar svakok pojedinca je da li ce biti u mojoj blizini dok ja uzivam dim svoje cigare :dance:
Izbjegavanjem te situacije otklanja svaku sumnju moguce stete po zdravlje istog-iste,.....I gdje je problem?
Jel' to toliki problem(pored ovoliko drugih)da se mora stvarati jos jedan vid DISKRIMINACIJE samo zato sto je to nekima cejf :x
Daleko od toga da je pusenje zdravo,na protiv,...O stetnosti pusenja i vrapci na grani znaju,...
Bolje bi bilo pokusati PREVENTIVNIM nacinima djelovati na one koji jos nisu poceli pusiti,postepeno ce se smanjiti broj pusaca,a mozda i nestati,...
Zabranom, NIKADA,pa ni tada,..
Pljuvanje je stvar ne kulture,osim toga pljuvacka je prenosnik nekih zaraznih bolesti pa se ne moze porediti sa pusenjem.
Budi sretan sto ne pusis,.....i dalje od pusaca,i ti i ostali,tako ce te sebi produziti zivotni vijek a nas pustiti da se trujemo.
Jel' posteno?
Pošteno definitivno nije, jer ja trenutno u BiH ne mogu birati hoću li sjesti u kafanu u kojoj se ne puši, jer takve haman da i nema. Pravo da sjedimo u istom kafiću ili restoranu imamo obojica, a ti nemaš pravo da me truješ, kao što nemam ni ja da ikoga pljunem, uradim, omalovažavam itd. Naveo sam hipotetički primjer, a lično mi je takođe vrlo nekulturno zapaliti dok neko jede, a u svim našim restoranima se puši. Uostalom, zar je normalno da UVIJEK, ama baš uvijek dođem kući i smrdim na dim, bilo gdje da sjedim. To nije diskriminacija, i glupo se uopšte pozivati na to, jer vrlo dobro znaš da demokratija seže dok ne diraš nekog drugog. Što se mene tiče, neka se svako puši, drogira, radi šta hoće od sebe, ali samo ako to na mene ne utječe, a s pušačima ne mogu birati, dok narkoman neće usput i mene ubosti.

Nemojte se praviti blesavi i govoriti samo o ćejfu, jer taj ćejf druge oštećuje, kao i eventualno pljuvanje.
Op3r4t0r

#228 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by Op3r4t0r »

Erzsebet wrote:Pošteno definitivno nije, jer ja trenutno u BiH ne mogu birati hoću li sjesti u kafanu u kojoj se ne puši, jer takve haman da i nema. Pravo da sjedimo u istom kafiću ili restoranu imamo obojica, a ti nemaš pravo da me truješ, kao što nemam ni ja da ikoga pljunem, uradim, omalovažavam itd. Naveo sam hipotetički primjer, a lično mi je takođe vrlo nekulturno zapaliti dok neko jede, a u svim našim restoranima se puši. Uostalom, zar je normalno da UVIJEK, ama baš uvijek dođem kući i smrdim na dim, bilo gdje da sjedim. To nije diskriminacija, i glupo se uopšte pozivati na to, jer vrlo dobro znaš da demokratija seže dok ne diraš nekog drugog. Što se mene tiče, neka se svako puši, drogira, radi šta hoće od sebe, ali samo ako to na mene ne utječe, a s pušačima ne mogu birati, dok narkoman neće usput i mene ubosti.

Nemojte se praviti blesavi i govoriti samo o ćejfu, jer taj ćejf druge oštećuje, kao i eventualno pljuvanje.
Sjecam se jedne prilike, putovao ja busom iz austrije za zenicu, presjedanje u vitezu, od viteza do zenice 20 minuta voznje, nas nekoliko u minibusu, ma nismo ni krenuli kako treba a jedna je vec nasla za pravo da kaze kako bi ona zapalila ako se drugi nece ljutiti, ja sjedio odmah do nje i lijepo joj kazem, gospodjo ja se necu ljutiti ni najmanje ako se vi necete ljutiti da se ja ispovracam po vama nakon sto vi zapalite a mene to natjera na povracanje, nije zapalila a nismo se ljutili da zapali :D
seln

#229 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by seln »

Op3r4t0r wrote:Meni ljepota ovdje u austriji kad usred decembra na minus 15 vidim radnike popuslice kako u jaknama ispred radnog mjesta stoje
na bausteli ti je isto, ba, i tebi na radnom mjestu i njima ispred radnog mjesta. i ne lazi ljudima, u austriji nema firme koja nema "sobu za pusace" (osim ako nije trafika). cak i nijemci iz pogranicnih dijelova dolaze na pivo u austriju da rahat uz pivo zapale cigaru. zato, ne lafinaj ljudima.
seln

#230 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by seln »

Erzsebet wrote:
seln wrote:
Erzsebet wrote:

E nek' si mi rekao... Hipotetički sam ti navodio primjer, i nije mi uopšte cilj svađati se s tobom. Od debljine neću umrijeti, jer se bavim sportom svakodnevno, usto ne jedem meso, osim ribe i morskih plodova, bavim se biciklizmom, planinarenjem, fudbalom i plivanjem, sve manje - više amaterski, ali ozbiljnije nego ostali.

Nije mi jasno zašto sam paranoidan ako se borim i za tvoje zdravlje, a ne samo za svoje. Upravo mi je bitno jedino pušenje i okolina u kojoj živim, jer smatram to najvećim problemom u BiH. To što je Branković maznuo stan me ne dira toliko kao toliki drski i bezobzirni likovi oko mene.
:-) :-) :-) :-)
...i ona kaze da nije histericna...
bogati, nemoj se brinuti za moje zdravlje. radije cu umrijeti sa cejfom nego biti dosadan bogu i narodu kao vi nepusaci.

Što se mene tiče, skoči sa zgrade i ubij se, meni ne smeta, samo ne želim da pušiš ako sam ja u blizini, jer se prvobitno brinem za SVOJE zdravlje, za SVOJ miris, za SVOJE disanje.
uzalud vam trud, sviraci. ne mozes ocuvati ono sto nemas. a umoju blizinu ne mozes doci ni teoretski, zato te necu "trovati" ja, vec gradski saneri koji ce ti razbiti prnjoku ako samo zucnes o protiv pusenja.
seln

#231 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by seln »

Op3r4t0r wrote:
Erzsebet wrote:Pošteno definitivno nije, jer ja trenutno u BiH ne mogu birati hoću li sjesti u kafanu u kojoj se ne puši, jer takve haman da i nema. Pravo da sjedimo u istom kafiću ili restoranu imamo obojica, a ti nemaš pravo da me truješ, kao što nemam ni ja da ikoga pljunem, uradim, omalovažavam itd. Naveo sam hipotetički primjer, a lično mi je takođe vrlo nekulturno zapaliti dok neko jede, a u svim našim restoranima se puši. Uostalom, zar je normalno da UVIJEK, ama baš uvijek dođem kući i smrdim na dim, bilo gdje da sjedim. To nije diskriminacija, i glupo se uopšte pozivati na to, jer vrlo dobro znaš da demokratija seže dok ne diraš nekog drugog. Što se mene tiče, neka se svako puši, drogira, radi šta hoće od sebe, ali samo ako to na mene ne utječe, a s pušačima ne mogu birati, dok narkoman neće usput i mene ubosti.

Sjecam se jedne prilike, putovao ja busom iz austrije za zenicu, presjedanje u vitezu, od viteza do zenice 20 minuta voznje, nas nekoliko u minibusu, ma nismo ni krenuli kako treba a jedna je vec nasla za pravo da kaze kako bi ona zapalila ako se drugi nece ljutiti, ja sjedio odmah do nje i lijepo joj kazem, gospodjo ja se necu ljutiti ni najmanje ako se vi necete ljutiti da se ja ispovracam po vama nakon sto vi zapalite a mene to natjera na povracanje, nije zapalila a nismo se ljutili da zapali :D
ne znam jesi li duhovitiji ili tolerantniji.....
Op3r4t0r wrote:Posto smatras da je pederisanje nesto sasvim normalno objasni mi u toj cijeloj "normalnosti" kako cete vas dvije lezbejke imati dijete, lizat cete se dok jedna ne zatrudni???

Usvojit dijete pa ga prije nego postane svjesno napraviti ruglom i zrtvom izrugivanja tokom skolovanja i cijelog zivota?

Svakog pedera koji pomisli na usvajanje djece treba ubiti, meni je to ravno pedofiliji, ako ne i gore, pedofil neko dijete moze zlostavljati i samo jednom, mjereno mozda u minutama, i za te minute ga treba udaviti, vi bi to dijete, i okolina zajedno s vama, zlostavljali tokom cijelog zivota.

Daleko vam kuca od moje bila.
Op3r4t0r

#232 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by Op3r4t0r »

seln wrote:
Op3r4t0r wrote:Meni ljepota ovdje u austriji kad usred decembra na minus 15 vidim radnike popuslice kako u jaknama ispred radnog mjesta stoje
na bausteli ti je isto, ba, i tebi na radnom mjestu i njima ispred radnog mjesta. i ne lazi ljudima, u austriji nema firme koja nema "sobu za pusace" (osim ako nije trafika). cak i nijemci iz pogranicnih dijelova dolaze na pivo u austriju da rahat uz pivo zapale cigaru. zato, ne lafinaj ljudima.
Mozes li se makar ne praviti pametan tamo gdje nemas pojma??? Hvala

Ne znam kako te samo nije sramota lupati takve gluposti, ja zivim ovdje, ja radim ovdje, pa valjda onda ja znam bolje od tebe kako je ovdje ili si i u tome pametniji?

Kako si naporan, nevjerovatno, pametnjakovic
seln

#233 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by seln »

Op3r4t0r wrote:
seln wrote:
Mozes li se makar ne praviti pametan tamo gdje nemas pojma??? Hvala

Ne znam kako te samo nije sramota lupati takve gluposti, ja zivim ovdje, ja radim ovdje, pa valjda onda ja znam bolje od tebe kako je ovdje ili si i u tome pametniji?

Kako si naporan, nevjerovatno, pametnjakovic
Da, a osim tebe niko ne zivi tamo i niko ne zna kako je tamo. eee, moj ufurani brdjanine....
dodje se u austriju, istusira, obuce iz H&M, najede semmela i leberkaese iz hofera, jos se nabavi internet pa se pocne "glupim bosancima" palamuditi o tome kako je u austriji.
Risto Kuglarić

#234 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by Risto Kuglarić »

seln wrote:
Op3r4t0r wrote:

ne znam jesi li duhovitiji ili tolerantniji.....
Op3r4t0r wrote:Posto smatras da je pederisanje nesto sasvim normalno objasni mi u toj cijeloj "normalnosti" kako cete vas dvije lezbejke imati dijete, lizat cete se dok jedna ne zatrudni???

Usvojit dijete pa ga prije nego postane svjesno napraviti ruglom i zrtvom izrugivanja tokom skolovanja i cijelog zivota?

Svakog pedera koji pomisli na usvajanje djece treba ubiti, meni je to ravno pedofiliji, ako ne i gore, pedofil neko dijete moze zlostavljati i samo jednom, mjereno mozda u minutama, i za te minute ga treba udaviti, vi bi to dijete, i okolina zajedno s vama, zlostavljali tokom cijelog zivota.

Daleko vam kuca od moje bila.
tolerantniji vjeruj. iako se slažem sa njim po pitanju pušenja, lik je iritantniji i od tebe. Da ne kažem šta grublje, opet će me banovat zbog jebenog pušenja.
seln

#235 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by seln »

Risto Kuglarić wrote:
tolerantniji vjeruj. iako se slažem sa njim po pitanju pušenja, lik je iritantniji i od tebe. Da ne kažem šta grublje, opet će me banovat zbog jebenog pušenja.
eee, moj risto...da ja kazem sve sto hocu, sipa bi mi dosla na vrata...
Op3r4t0r

#236 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by Op3r4t0r »

seln wrote:Da, a osim tebe niko ne zivi tamo i niko ne zna kako je tamo. eee, moj ufurani brdjanine....
dodje se u austriju, istusira, obuce iz H&M, najede semmela i leberkaese iz hofera, jos se nabavi internet pa se pocne "glupim bosancima" palamuditi o tome kako je u austriji.
Tebi iskreno mogu palamuditi o mnogo toga ;)

Svi oni koji zive ovamo znaju kako je i znaju da je ovako kako sam ja napisao a ne kako si se ti provalio, cuj samo trafike haha, izmedju ostalog i najveca firma u austriji koja zaposljava najvise radnika nema takve prostorije, a posto si ti toliko pametan :lol: sigurno znas o kojoj je firmi rijec, a ako me pitas kako znam, znam jer sam izmedju ostalog kao student proveo tu prilicno vremena radeci, nisi ni svjestan koliko si se provalio, hajd pokrij se, jos si mi smjesan, ne mogu da vjerujem da postoje stvorenja poput tebe, nadam se da to nije od previse trovanja nikotinom i ostalim otrovima :lol:
seln

#237 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by seln »

Op3r4t0r wrote:
seln wrote:Da, a osim tebe niko ne zivi tamo i niko ne zna kako je tamo. eee, moj ufurani brdjanine....

Svi oni koji zive ovamo znaju kako je i znaju da je ovako kako sam ja napisao a ne kako si se ti provalio, cuj samo trafike haha, izmedju ostalog i najveca firma u austriji koja zaposljava najvise radnika nema takve prostorije, a posto si ti toliko pametan :lol: sigurno znas o kojoj je firmi rijec, a ako me pitas kako znam, znam jer sam izmedju ostalog kao student proveo tu prilicno vremena radeci, nisi ni svjestan koliko si se provalio, hajd pokrij se, jos si mi smjesan, ne mogu da vjerujem da postoje stvorenja poput tebe, nadam se da to nije od previse trovanja nikotinom i ostalim otrovima :lol:
znam da si uzdrman u temeljima egzistencije. idi u MD, uzmi mc tasty i poredaj pommes po njemu, da se smiris.
p.s. inace, dobro je da znas sta "svi" znaju.
Last edited by seln on 08/06/2009 16:38, edited 1 time in total.
Risto Kuglarić

#238 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by Risto Kuglarić »

Op3r4t0r wrote:

Image
Op3r4t0r

#239 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by Op3r4t0r »

seln wrote:
Op3r4t0r wrote:

znam da si uzdrman u temeljima egzistencije. idi u MD, uzmi mc tasty i poredaj pommes po njemu, da se smiris.
p.s. inace, dobro je da znas sta "svi" znaju.
Jok, ti si taj koji sve znas, pa cak i kako je tamo gdje ja zivim, gdje ja radim, ti i tu znas kako je bolje nego ja, de ti zapali koju, vidis da buncas, mozda te ti otrovi probude :lol:
seln

#240 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by seln »

Risto Kuglarić wrote:
Op3r4t0r wrote:

Image
nemoj, risto...ne cini sa sebe...smiri se :D
Erzsebet

#241 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by Erzsebet »

Operatoru, nemoj se ni raspravljati više, s čovjekom koji nema osnovna načela kulture (a kultura je ne pušiti ako to nekome smeta) i još to smatra potpuno opravdanim, nemaš šta reći.

Vidiš ionako da je svakom loncu poklopac, pa ima 4500 postova za malo više od dvije godine, vjerovatno jedino i lupa po forumu. Sreća je pa se ovakvi neće ni pitati kad se donese ovaj zakon, nego će platiti dvije - tri kazne i poklopiti ušima, kao što je i u Hrvatskoj bilo.

Idite po privatnim klubovima, pa pušite koliko vam volja.
Op3r4t0r

#242 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by Op3r4t0r »

Erzsebet wrote:Operatoru, nemoj se ni raspravljati više, s čovjekom koji nema osnovna načela kulture (a kultura je ne pušiti ako to nekome smeta) i još to smatra potpuno opravdanim, nemaš šta reći.

Vidiš ionako da je svakom loncu poklopac, pa ima 4500 postova za malo više od dvije godine, vjerovatno jedino i lupa po forumu. Sreća je pa se ovakvi neće ni pitati kad se donese ovaj zakon, nego će platiti dvije - tri kazne i poklopiti ušima, kao što je i u Hrvatskoj bilo.

Ma skontao sam ja da se njemu ne moze dokazati i da su mu otrovi pojeli mozak, sad mu u glavi samo dim pluta :lol:
jefferson

#243 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by jefferson »

Meni je najjace bilo u januaru 2007 na Sarajevskom aerodromu ukrcavamo se u avion a avion jos na dopuni goriva, kad tip ni pet ni sest, izvadi upaljac i zapali cigaru! Pilot se htio onesvjestit jer je sve to gledao, radnik na dopuni goriva kad ga nije zadavio crijevom!
seln

#244 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by seln »

Erzsebet wrote:Operatoru, nemoj se ni raspravljati više, s čovjekom koji nema osnovna načela kulture (a kultura je ne pušiti ako to nekome smeta) i još to smatra potpuno opravdanim, nemaš šta reći.

Joooj, vidi saveznistva anonimnih nepusaca.... :D
nacekaces se ti i najesti bijele ribe dok to dodje u Bosnu. I ako dodje, bice tako razvodnjeno kao da ga i nema. Nece ljudi rizikovati pazar zbog nekoliko levata koji naruce po jedan zeleni caj.
Inace, ako mislis da ti je oserator saveznik, moram te obavijestiti da nije. On je homofob.
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

#245 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by karabaja-x »

pusenje koja je to glupost jebote jos kad mi dodje pod nos pozelenim ko hulk
gumifufna

#246 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by gumifufna »

Ja mogu pobjeci od pusaca, ali kako da izbjegnem automobile koji se voze bas i bez neke potrebe i dimnjaka od centralnih grijanja u kojima se lozi sve zivo.Ovi me vise truju nego pusaci kako to da zabranimo.Nasa vlada je uspjela da zabrani rad fabrikama da nas truju :D
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

#247 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by karabaja-x »

gumifufna wrote:Ja mogu pobjeci od pusaca, ali kako da izbjegnem automobile koji se voze bas i bez neke potrebe i dimnjaka od centralnih grijanja u kojima se lozi sve zivo.Ovi me vise truju nego pusaci kako to da zabranimo.Nasa vlada je uspjela da zabrani rad fabrikama da nas truju :D
ja sam za to da se bacimo u bankarstvo komputere i slicne ciste high-tech gospodske industrije, a sto se tice pusaca ja mislim da grijesis jer mnogo je stetniji njihov dim koji direktno udises nego auta
Erzsebet

#248 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by Erzsebet »

seln wrote:

nacekaces se ti i najesti bijele ribe dok to dodje u Bosnu. I ako dodje, bice tako razvodnjeno kao da ga i nema. Nece ljudi rizikovati pazar zbog nekoliko levata koji naruce po jedan zeleni caj.
Inace, ako mislis da ti je oserator saveznik, moram te obavijestiti da nije. On je homofob.

Baš lijepo što nazivaš pederima ljude koje uopšte ne znaš. Vidjećemo ko će se na kraju smijati, a ja tebe neću vrijeđati, jer vidim da ti je zaista popijen mozak i da nemaš više dvije zdrave u glavi.
seljak_cojek

#249 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by seljak_cojek »

Da ponovim sa druge teme:
seljak_cojek wrote:
" OK here is what your cars put in the air in your town. Feel guilty, and think of it every time you gasp air to condemn us smokers..
Metric tonnes of pollutants per year per 1 milion vehicles:
Carbon Monoxide:280,000
Total Hydrocarbons( exhaust plus evaporative) 27,500
Nitrogen Oxides: 17,500
Total weight of measured poisonous pollutants 324,500 metric tones per year.

Equivalent needed from cigarette smoke:

-7,358,400 cigarettes each square mile every year
-22 millions cigarettes per person each year
-20,160 cigarettes each square mile every day
-157,5 billion cigarettes each day
-60,875 cigarettes per person each day
-2,540 cigarettes per person each hour
-42,5 cigarettes per person each minute

So give up your car and I will give up my ciggies...Deal?

I na kraju da kažem i svoj stav:
Zabrana pušenja u javnim objektima - potpuno legitimno i opravdano.
Zabrana pušenja u ugostiteljskim objektima - neutemeljeno, uz napomenu da se mora na ulazu u objekat istaknuti neki znak tipa "za pušače" ili "za nepušače" (karikiram)
Zabrana pušenja na otvorenom - čisto licemjerje
Op3r4t0r

#250 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by Op3r4t0r »

seln wrote:

Posto znam da si ozenjen reci mi pusi li ti zena???
Locked