Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Ali_G

#226 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by Ali_G »

Niko ne govori da Zg nema exkluzivne butike, samo sam uporedio ponudu u BBI centru i u dva Zg najveca centra jer su u istom rangu a svi trce u Zg da se obuku, a garant se oblace u Bossu, Max Mari i ostalim. Nije bilo govora u kojim se zonama prodaje TH, vec koliko kosta TH u Zagrebu, Minhenu, Parizu i u Sarajevu.
saibaba

#227 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by saibaba »

pita wrote:
tamara* wrote:Čitam juče da je raja dala zgradi ime Teheranka.
Nekad bila Sarajka, sada Teheranka...

:(
U 21 stoljecu..shoping centar u europi bez aloksa i svinjetine...kak ocekujes da ce zvati..
Kakve to veze ima, Na zapadu ima dosta šoping centara koji ne prodaju meso uopšte, Ne kontam zašto su alkohol i svinjetina parametar dobrog tržnog centra,
Uostalom koliki procenat ljudi u sarajevu jede svinjetinu, To je isto kako kad bi rekao da ni u jednom tržnom centru u gradu nema žabljih bataka i puževa ...
A alkohola bar u sarajevu ima kupiti na svakom koraku i u svaka doba...

Što se tiće arhitekture nisam se informisao ko je arhitekta ali je objekt fenomenalan bolji je iznutra nego izvana..
A to s teheranom to je dodikova fora, nije to prvi put..
The 51st State

#228 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by The 51st State »

Bice interesantno pred derbi, kada se navijaci budu skupljali pred bbi-om, ako je zabranjeno cuganje ispred bbi-a bice svega
hakazvaka

#229 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by hakazvaka »

black wrote:ma da se ne lazemo sve je ovo shuplja pricha, i ne smeta ovima shto se bune to shto nema klempe i alkohola (masa je takvih mjesta po gradu pa niko nista), vec smeta investitor, odakle dolazi i ono sto predstavlja, a sve ostalo je debela laz i predrasude..
da je vlasnik i ulagach bilo ko drugi, niko ni 'a' ne bi rekao...providno skroz..a o sitnim provokacijama je suvisno govoriti, to dovoljno govori o malogradjanstini itd.
:thumbup:
;-)
ado-šampion

#230 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by ado-šampion »

hakazvaka wrote:
black wrote:ma da se ne lazemo sve je ovo shuplja pricha, i ne smeta ovima shto se bune to shto nema klempe i alkohola (masa je takvih mjesta po gradu pa niko nista), vec smeta investitor, odakle dolazi i ono sto predstavlja, a sve ostalo je debela laz i predrasude..
da je vlasnik i ulagach bilo ko drugi, niko ni 'a' ne bi rekao...providno skroz..a o sitnim provokacijama je suvisno govoriti, to dovoljno govori o malogradjanstini itd.
;-)
+1
HAVANA

#231 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by HAVANA »

ado-šampion wrote:
hakazvaka wrote:
;-)
+1

-1 x 2
burek_in_space

#232 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by burek_in_space »

Joj HAVANE starog lozhionichara! :mrgreen:
HAVANA

#233 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by HAVANA »

burek_in_space wrote:Joj HAVANE starog lozhionichara! :mrgreen:

Nisam Tita mi,vidim nake jednačine a ja volim računat. :D
burek_in_space

#234 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by burek_in_space »

HAVANA wrote:

Meni nikad matematika nije ishla,osim mnozhenja. :D
HAVANA

#235 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by HAVANA »

burek_in_space wrote:
HAVANA wrote:

Meni nikad matematika nije ishla,osim mnozhenja. :D

To ti i jest najbitnija računska operacija. :dance:
burek_in_space

#236 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by burek_in_space »

HAVANA wrote: To ti i jest najbitnija računska operacija. :dance:
Znam druzhe,slusham starije ponekad! ;-)
HAVANA

#237 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by HAVANA »

burek_in_space wrote:

:lol: Samo množi,žene,djecu,pare...a oduzimanje samo kad mora. :D
burek_in_space

#238 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by burek_in_space »

HAVANA wrote:
burek_in_space wrote:

:lol: Samo množi,žene,djecu,pare...a oduzimanje samo kad mora. :D
Oduzimam se samo u kafani! :oops: :-D
Mahalac

#239 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by Mahalac »

Najveca zamjerka bi bila i ne mogu vjerovati da to jos niko nije spomenuo a to je veliki propust arhitekte koji je u dnu svakog elevatora ostavio po jedan golemi stub :shock: .
Tako te doceka da kad se spustas jednostavno izgleda kao jedan mali "zivi zid" u fudbalu kojeg moras lukom ulijevo zaobilaziti.
Inace nisam bas ubijedjen da sve stvari pa i one sigurnosne funkcionisu jer mi mnogo toga izgleda nedovrseno...sigurno se preuranilo sa otvaranjem.
Neuskladjena muzika koja stvara galamu.
Parking/rampe prespore i stvaraju guzvu.
Cijene :? , siguran sam vrlo brzo njihovom padu i raznoraznim %plakatima.

Dobro je sto smo konacno dobili nekakav trg, kakav god da je :bih:
ljubav_aha

#240 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by ljubav_aha »

Masjed Al-Fayza, or sometimes also called Mushalla al-Fayza, was set up five years ago in Downtown Miami to allow Muslim men and women who work in this area to perform their daily prayers and the Friday prayer. Before this mosque was established, many Muslims found it hard to leave downtown for prayers, especially for Friday prayer"

"This mosque is located inside the second floor of the Shopping Plaza at 36 NE Ave # 220, Downtown Miami. "

drugi primjer je :
Moscow, Domodedovo International Airport
"There is also a chapel and a mosque"

na aerodromima mozete naj-cesce vidjeti samo kapele,kao i u bolnicama/logicno/

u prvom slucaju koji sam postirala postoji objektivan razlog

kod mene na univerzitetu su studenti imali svoju sobu,mesdzid,a dzamija je udaljena samo 500 metara

moja poenta,kapele i mesdzid mogu biti izgradjeni na razlicitim lokacijama

politika izgradnje i rada BBI centra nije nepoznata
MUNAFIK

#241 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by MUNAFIK »

mima wrote:Munafik........hos sa mnom na pivu?

moze moze al samo poslje sabaha :D :D :D :D
MUNAFIK

#242 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by MUNAFIK »

dast.stanislav wrote:
Ajde kralju ne seri, moram ovako biti direktan i vulgaran... Cekao sam samo kada ce se pojaviti jedan sveznalica koji je pokupio svu mudrost svijeta...

BBI nije dao mito za onu lokaciju (NE, NARAVNO), neko se nije dobro ogradio i uzeo dobru lovu zbog otvaranja centra prije vremena (NE,NARAVNO), BBI-evo poslovanje i zaradjivanje lihvarstvom je dozvoljeno u Islamu i oni se bave apsolutno postenom i cestitom djelatnoscu (DA, NARAVNO) i njima je stalo da posluju u skladu sa Islamom (DA, NARAVNO)! Ti si kralju sve u pravu, a tvoji kompleksi su tvojim "pametnim" postovima i "fascinantim" zaključcima izasli u prvi plan i zasjenili i nase u potpunosti!!
P.S. Ako cemo se baviti i velicinama pojedinih religija (sve postujem neizmjerno), sto je meni malo i bzvz, ali' haj' kad si to potegnuo, budizam je po broju vjernika sigurno jedna od najvecih religija (500 miliona, bez bilo kakvih frakcija) - (Mada kada se gledaju sve frakcije zajedno, Hrišćanstvo zauzima jednu trecinu cjelokupne populacije planete zemlje- 2.1 milijarda i ona je u tom slucaju najveća religija svijeta), a kako si ti dosao do svog zakljucka ne znam... Islam danas ima oko 1.2 milijarde pristalica, s' tim sto postoje i neke razlike medju njima...
Ali bitno je pricati, pogotovu u varijanti kad o tome pojma nemas, to je jos bolje...
Pa naravno da moras biti vulgaran kad drugacije ne znas! Ne ocekujem od ljudi poput tebe da budu drugaciji, budi sto jesi, dobro ti stoji :-) :-)

Zanemarimo tvoju mrznju prema muslimanima sada... Naravno da je tvoje gluposti lahko zasjeniti bilo kojom normalnom i promisljenom recenicom, pa pogledaj samo sta ti pises, i koje gluposti i kakvu suplju pricu... Od suplje nemas nista, optuzujes ljude za mito, korupciju, lihvarstvo na osnovu cega? a posebno ovo za MITO? na osnovu cega? i zasto bi neko davao mito? gdje su i KOJI SU TO zakoni i pravila radi kojih ovaj centar ne bi smio biti otvoren? I sta je tacno prekrseno u tim zakonima u slucaju BBI centra?

Naravno ne ocekujem odgovor (ipak potajno se nadam se da ces me iznenaditi) ali lakse je bez ikakve obaveze pricati SUPLJU, pljuvati, i pisati svaku glupost koja ti dodje... supalj si koliko i tvoja prica a vala i providan pravo...

A tvoje poznavanje religija fino umotaj u tange, koje si nekoliko postova prije poredio sa alkoholom...

Zaista ne znam zasto si se zakacio za ove sta sam napisao, Islam jeste najveca religija ( i da posmatram katolicku i pravoslavnu crkvu ODVOJENO) OCITO da i ovo dokazuje koliko tebi muslimani smetaju, ocito da imas NEKI problem...

Na tvoju zalost, muslimana na svijetu ima preko 1.5 milijarde i taj broj se konstantno povecava! Ne volim statistike i tumacenje tih podataka pa ih necu ni iznositi... ali do kraja 2009 godine predvidja se da ce muslimana biti preko 1.8 milijardi, sto se prema visokom prirodnom prirastaju koji muslimani imaju i broju ljudi koji prelaze na islam cini realnim... A ovo za frakcije... Islam je jedan, razlike medju muslimanima su male... u onim bitnim stvarima i temeljima nisu NIKAKVE, opet ocito na tvoju zalost, a vala i na zalost i ostalih koji bi voljeli da se sve to pdjeli na 1000 djelova...

Fakat nemam pojma kakve veze ove brojke imaju sa ovom temom al hajd... vidim ja da si neki bas iskompleksirani tip...

I tako... moras se naviknuti na muslimane, sve ih je VISE i VISE, pa samim tim moras se naviknuti da ti muslimani ZIVE, RADE I PONASAJU SE onako kako im je Bog zapovjedio i sve tako do dana sudnjeg, zato NAVIKNI SE jer ako ti smeta sto muslimani ne piju alkohol i ne prodaju ga sta ce tek onda biti za neke druge stvari.... :bih: :bih: :bih:
alica.k

#243 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by alica.k »

MUNAFIK wrote:I tako... moras se naviknuti na muslimane, sve ih je VISE i VISE, pa samim tim moras se naviknuti da ti muslimani ZIVE, RADE I PONASAJU SE onako kako im je Bog zapovjedio i sve tako do dana sudnjeg, zato NAVIKNI SE jer ako ti smeta sto muslimani ne piju alkohol i ne prodaju ga sta ce tek onda biti za neke druge stvari.... :bih: :bih: :bih:
hahahaha
tzv posljeratni muslimani koji su se redovno prije rata prejedali svinjetinom i napijali rakijom da ne znaju za sebe. a sad se ko ibrete sto u orbit zvakama i haribo bombonama ima nesto na bazi svinjeceg neceg....i drago im sto se u bbi ne prodaje svinjetina i alkohol.

toliko.
Richard Peti

#244 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by Richard Peti »

ima li wireless u centru, u bilo kojem kaficu?
jel ko provjeravao?
MUNAFIK

#245 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by MUNAFIK »

dzemmo wrote:ima li wireless u centru, u bilo kojem kaficu?
jel ko provjeravao?

ja sam vidio da ima oznaka za wireless u kaficu na vrhu, na krovu... e sad da li ga zaista ima nisam provjeravao... Al ak ima oznaka vjerovatno ima...
Klodovik

#246 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by Klodovik »

BBI centar mi je prilično OK. Problem je što je zgrada kao takva dosta malena i samo kretanje po objektu ide poprilično teško, od širine prolaza, stubova pored eskalatora do ulaza u neke radnje. Najveću zamjerku imam na parking. Ulazak nekako i ide, ali izlazak se toliko komplicira (što zbog sistema naplate, što zbog nervoznih i "užurbanih" posjetilaca centra) da čovjeku stvarno treba dosta strpljenja. Boje u unutrašnjosti mi se sviđaju. Konzumov market je neočekivano malen. A radnje... mislim da ih ima jako dobrih.
udomi.me

#247 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by udomi.me »

Konkretno, BBI mi izgleda kao osinjak. Jako tijesni prolazi, hodnici uski, sve nekako neorganizovano, radnje male...

Drago mi je s druge strane što vidim ljude nasmijane, dotjerane, znatiželjne u potrazi za nečim ljepšim u životu.

Ipak, realno mislim da je sve skupa pretjesno i prenabijeno unutra.

Mislim da se ne može porediti sa jednim

Image

ili

Image
Better Man

#248 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by Better Man »

Od svih butika meni je najbolji Replay, ali definitivno u čitavom centru je najbolje uređena i naljepša ova galerija slika. Najorginalnija stvar u BBI, barem meni. Druga slika nije baš najoštrija, ali je ipak dobra.

Image

Image
Last edited by Better Man on 11/04/2009 21:14, edited 2 times in total.
Risto Kuglarić

#249 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by Risto Kuglarić »

+ torte i to na vrhu, najjači objekat u gradu po mom mišljenju
- loše kalibrirani uređaji za zaštitu od lopova (nisam ništa diro, majke mi)

sve ostalo - radnje ko radnje, šta ste očekivali
norah

#250 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by norah »

Super je sredjen ovaj novi objekat u nasem gradu. Jedino mislim da su cijene u radnjama previsoke i da ta roba ne vrijedi toliko. Npr. farmerke u butiku Replay kostaju preko 300 KM. Stvarno su pretjerali. Takve farmerke na Zapadu kostaju oko 100 EUR. Usla u onaj butik Naf Naf, prodavacice katastrofa, neljubazne i smotane, ne znam samo gdje ih pokupise. I nisam nista kupila kad je takva usluga.
Locked