Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
- MirzaOg
#226 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Daj Bože da je tako, prošle sedmice na konsultacijama reče nam asistentica da su na ispitu sve esejska pitanja bez onih tacno-netačno, zaokruži, dopuni...
-
doticna
#227 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
E pa nije tako.
Nema više zaokruživanja, eseji su ponovo. Samo eseji... 
- MirzaOg
#228 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Od ove "doticne" nikad lijepih vijesti. 
-
doticna
#229 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Ja ti kažem kako jes'.
Nego Mirza, bolje bi bilo malo manje foruma, malo više knjiga.
I javi jesi li položio. 
- MirzaOg
#230 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Dok se ja ovdje dopisujem istovremeno slušam ove audio prezentacije. A što se tiče hocu li poloziti to se vec zna. Osim za matematiku tu sam slab ali ne preslab. 
- MirzaOg
#231 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Ako se neko sjeća pitanja koja su mu bila na prvom parcijalnom ispitu iz poslovnog prava zamolio bi ga da napiše na forumu, jer hoću da znam u kojoj formi postavljaju pitanja. 
-
doticna
#232 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Neki ugovor je bio, mislim zastupnički...
Nešto u vezi razvoja države ili razvoja nečega, znam da je prvo poglavlje u knjizi
I bio je pojam obligacije, to sam zakucala
i bila su neka dva pravo teška, tu sam šupljirala 
Nešto u vezi razvoja države ili razvoja nečega, znam da je prvo poglavlje u knjizi
I bio je pojam obligacije, to sam zakucala
-
Smoki
#233 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Kod nas na DL-u smo dobili listu pitanja iz Poslovnog Prava.
-
Smoki
#234 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Moze, onaj iz Engleskog ako ista znas engleski.MirzaOg wrote:Ovo pitanje bi postavio DL-studentima 2 ili treće godine, a to je: Da li se ispit iz nekog predmeta može položiti samo ako se nauče prezentacije koje dobijemo i eventualno neke vježbe?![]()
-
Smoki
#235 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Ako nekome nesta bude trebalo sa prve godine neka se javi.
- MirzaOg
#236 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Ma šta smo dobili, 195 pitanja od kojih će ti biti 3 na ispitu.Smoki wrote:Kod nas na DL-u smo dobili listu pitanja iz Poslovnog Prava.
-
Smoki
#237 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
ma znam, zezam seMirzaOg wrote:Ma šta smo dobili, 195 pitanja od kojih će ti biti 3 na ispitu.Smoki wrote:Kod nas na DL-u smo dobili listu pitanja iz Poslovnog Prava.
- alibaba_i_30_godina
#238 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Samo?!MirzaOg wrote:Ma šta smo dobili, 195 pitanja od kojih će ti biti 3 na ispitu.Smoki wrote:Kod nas na DL-u smo dobili listu pitanja iz Poslovnog Prava.
Budite sretni sto ste ista dobili ... kad se sjetim onih knjiga i praktikuma ...
-
Strpljiva
#239 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
@Neydan Čini mi se da se potajno uvlačiš u brucoške klupe i sjećaš starih vremena. Nostalgija
Pusti djecu nek' se snalaze. Ako ne mogu - nek' se ispišu.
Čuj došli na forum da pitaju šta je V, a šta P
Pusti djecu nek' se snalaze. Ako ne mogu - nek' se ispišu.
-
bullmastiff
#240 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
al fakat..i kazu bolonja teza od starog planaNeyDan wrote:Samo?!MirzaOg wrote:Ma šta smo dobili, 195 pitanja od kojih će ti biti 3 na ispitu.Smoki wrote:Kod nas na DL-u smo dobili listu pitanja iz Poslovnog Prava.![]()
Budite sretni sto ste ista dobili ... kad se sjetim onih knjiga i praktikuma ...![]()
![]()
evo upravo prebrojah pitanja u knjizi poslovnog prava (2dio) iz koje sam polagao..i prebrojah oko 410 ....
auuu a ja mislio vas bolonjce muce...da vam je teze nego nama na starom planu
- alibaba_i_30_godina
#241 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Strpljiva wrote:@Neydan Čini mi se da se potajno uvlačiš u brucoške klupe i sjećaš starih vremena. Nostalgija![]()
![]()
Pusti djecu nek' se snalaze. Ako ne mogu - nek' se ispišu.![]()
Djelimicno jos uvijek prezivljam taj osjecaj pred ispite, jer sam na posljednjem semestru postdiplomskog.
Al' kad se sjetim kako smo se samo mi snalazili za ispite i pred ispite, cesto znam postaviti sebi pitanje kako sam mogao toliko rizikovati i odakle mi smjelost.
I koliko sam razumio sada nemaju nikako eseja, a kod mene su samo bili eseji na poslovnom pravu, pa ti pisi sta znas, moras uraditi najmanje 3 pitanja.
-
Strpljiva
#242 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Eto vidiš da sam u pravuNeyDan wrote:Strpljiva wrote:@Neydan Čini mi se da se potajno uvlačiš u brucoške klupe i sjećaš starih vremena. Nostalgija![]()
![]()
Čuj došli na forum da pitaju šta je V, a šta P![]()
![]()
Djelimicno jos uvijek prezivljam taj osjecaj pred ispite, jer sam na posljednjem semestru postdiplomskog.
Al' kad se sjetim kako smo se samo mi snalazili za ispite i pred ispite, cesto znam postaviti sebi pitanje kako sam mogao toliko rizikovati i odakle mi smjelost.
I koliko sam razumio sada nemaju nikako eseja, a kod mene su samo bili eseji na poslovnom pravu, pa ti pisi sta znas, moras uraditi najmanje 3 pitanja.![]()
A nemoj djecu prepadati, znaš da se Pravo tada lakše polagalo
- alibaba_i_30_godina
#243 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Strpljiva wrote:Eto vidiš da sam u pravuNeyDan wrote:Strpljiva wrote:@Neydan Čini mi se da se potajno uvlačiš u brucoške klupe i sjećaš starih vremena. Nostalgija![]()
![]()
Čuj došli na forum da pitaju šta je V, a šta P![]()
![]()
I koliko sam razumio sada nemaju nikako eseja, a kod mene su samo bili eseji na poslovnom pravu, pa ti pisi sta znas, moras uraditi najmanje 3 pitanja.![]()
![]()
A nemoj djecu prepadati, znaš da se Pravo tada lakše polagaloKoji su to eseji i šuplje bile...
Sada samo egzaktno
Nemoj tako, trebalo je dobro razmisliti sta napisati za svako pitanje.
Sve je ovo dobro, vidjet cemo ih za godinu dana kada dodju da se zale na racunovodstvo.
- MirzaOg
#244 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
A koja su pitanja bila? To me interesuje, ne interesuje me ništa drugo.
-
Strpljiva
#245 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
@NeyDan Ne budi zloban, a tek FR
Na početku ove muke se počinje pričati kako je ekonomija teška

- alibaba_i_30_godina
#246 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Za FR treba otvoriti posebnu temu.
Al' iskreno gore mi je bilo poslovno pravo jer se tu nikako ne pronalazim i ne vidim svrhu bubanja onih stvari.
Al' iskreno gore mi je bilo poslovno pravo jer se tu nikako ne pronalazim i ne vidim svrhu bubanja onih stvari.
-
Strpljiva
#247 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Otvorimo temu i dajemo instrukcijeNeyDan wrote:Za FR treba otvoriti posebnu temu.![]()
![]()
Čuj sada hvalospjeva
A pravo sam htjela studirati, pa mi nije bilo tako mrsko. Mada nisam ga ni učila, više sam se izvukla na spiku
Eto dragi naši brucoši, nije tako strašno kao što pričaju
-
doticna
#248 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Čak Noris je knjižio troškove na potražnu i položio...

- alibaba_i_30_godina
#249 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
A pazi sad ovih hvalospjeva: Sve ispite sam polozio iz prve, osim racunovodstva jer me oborila na teoriji, znate vec ko!
Sad se samo nasmijem kad je vidim svu onako gracioznu, kakva je uvijek i bila.

Sad se samo nasmijem kad je vidim svu onako gracioznu, kakva je uvijek i bila.
-
Smoki
#250 Re: Upis na Ekonomski fakultet u Sarajevu?
Birvaktile je doticna na jednom od ispita pricala kako ima los sexualni zivotNeyDan wrote:A pazi sad ovih hvalospjeva: Sve ispite sam polozio iz prve, osim racunovodstva jer me oborila na teoriji, znate vec ko!![]()
![]()
![]()
Sad se samo nasmijem kad je vidim svu onako gracioznu, kakva je uvijek i bila.![]()