Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
zgembo_sa

#226 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by zgembo_sa »

komentar wrote:OGLAS:

Uskoro otvaram radnju u centru grada.
Ulaz dozvoljen desnorukima, zabranjen ljevorukim.

Molim da se poštuje odluka vlasnika, vlasnik donio kapital = vlasnik određuje pravila.

U slučju da vlasnik to odredi može se proglasiti i robovlasničko uređenje u magazi na prizemlju jer ...
vlasnik donio kapital = vlasnik određuje pravila.
Glupa ti je "analogija". Tacnije bi bilo da se u tom objektu prodaju satovi samo recimo za ljevoruke. Desnoruki mogu uci, mogu gledati, mogu kupiti satove, ali samo za ljevoruke. Desnoruki zao mi je, idite u druge radnje.
maxell_sarajevo

#227 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by maxell_sarajevo »

damir_m wrote:ne postoje muslimanska imena, menu barem nisu poznati bilo kakvi kriteriji po kojima bi se to odredjivalo... jasno je da su u "listu favorita" usla imena koja dolaze od poslanika i njegovih sljedbenika i vecinom arapskog porijekla, inace nastala od hebrejskih izvedbi...
od tada se novih imena nadavalo i nadavalo... i to nije nikakav zakon niti osnov po kojem bi se neko zvao... zao mi je... to je samo jos jedna tvoja neinformisanost.... u biti pokusaj stvaranja globalnog islamskog zakona, koji eto samo u Saudijskoj Arabiji pod korpumpiranim kraljevima i djeluje i koji je mnoze se slobodno iz dosadanjsnjih naucnih otkrica covjeka i njegove psihi MENTALNO POREMECEN (treba bitti onaj koji tuce, premlacuje itd... zatvorenike i ostati normalan)zato oni i jesu tako agresivni!..! I u biti zaboravimo sve ove Amerike, i pitajmo se zasto se cijeli svijet okomio na Islam? Pa zato sto ide u najgore pravce covjekovog humanog djelovanja... pa nijedan normalna Europljanin ne smatra muslimane vise postenim i dobrocudnim ljudima, nazalost u protivnom... Nije Islam niti bog dao sve ove notorne gluposti o zakonima Islama, nego ljudi...

Ako vec hoces imena onda pogledaj porijeklo i daj mi to tvoprezimeje tradicionalno sto tvrdis uporedi sa necemu sto pise u svetoj knjizi! radi se o obicnoj listi globalnog Islama... I ako kazes da su komunjare preuzimale imena od nekih Srba i Hrvata onda mi reci zasto su prije toga preuzimali arapska, turska... imena?!? Interes!??!

No imena u BiH su imena iz BiH... tu su naravno dosla i arapska, turska i perzijska imena... mnoga muslimanska(nacionalno) preuimena su izvedena iz nepromjenjenih juznoslavenskih prezimena LADJAREVIC, pogotovo u krajini... i ne zovu se djaba bosanska i hercegovacka imena....
eh muslimanska ne postoje, samo u glavama mnogih!!!!! Vi niste ti koji cete uvoditi zakone o zivotu, to treba da vam bude jasno.... a najvise zato jer su ovakvi nepismenjaci i sljedbenici pastirskih ideja iz kojih proizlaze da je ovo muslimansko ovo krscansko! Oslobodite se toga vise,,, pa kada cete...! Ko tebe

Da ovaj centar jeste prijetnja sekularnosti BiH i svaka druga ideja arapskih naftasa da u BiH grade perspektivu Islamu...
Da bojim se ovakvog Islama, jer prijeti krvlju, a ne inteligencijom!

Kao sto rekoh nije stvar u alkoholu, kud srece da se ne pije puno i da zvimo u raju, nego je stvar u getu? Pa ovo ce biti stvarno geto za hodze, reIIIsa, vehabije, muslimane koji zele biti vidjeni!!!! a zasto? samo zato sto je MUSLIMANSKO?!?
isto ti je to ili samo zato sto je srpsko ili drugo! A kad udjem u market koji nije obojen politikom onda trazim hranu!

Takvi kao ti, a mozda su to i tvoji roditelji nisu muslimanima nista mogli od '92 do '95, pa neces ni ti svojim islamofobnim komentarima.U BIH ce uvijek biti muslimana i hvala dragom Allahu na tome i nikad neces uspjeti da zaustavis muslimane da idu u dzamije, klanjaju, prakticiraju islam.Drago mi je da ces i dalje slusati ezane vise puta dnevno.
zgembo_sa

#228 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by zgembo_sa »

potres_mozga wrote:Drug, ja sam Bosnjak ako te vec to zanima...
Meni smeta to sto se soping centar u centru grada pravi za jednu vrstu klijentele, a ne za sve gradjane ovoga grada, bez obzira kako se zovu, jesu li vjernici ili ateisti...
Ko tebi brani da budes vjernik, ateista, sta god hoces?! Udjes vidis, kupis sta ti se svidja ili ne kupis nista i zdravo. Niko te ni na sta ne tjera. Kao u bilo kojoj radnji na svijetu. Ovaj se shopping centar napravljen za svu mogucu klijentelu. To sto ti upotrebljavas neki proizvod koji se ne moze naci u nekoj radnji ne znaci da te neko diskriminira, saberi se :D
damir_m

#229 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by damir_m »

maxell_sarajevo wrote:
damir_m wrote:ne postoje muslimanska imena, menu barem nisu poznati bilo kakvi kriteriji po kojima bi se to odredjivalo... jasno je da su u "listu favorita" usla imena koja dolaze od poslanika i njegovih sljedbenika i vecinom arapskog porijekla, inace nastala od hebrejskih izvedbi...
od tada se novih imena nadavalo i nadavalo... i to nije nikakav zakon niti osnov po kojem bi se neko zvao... zao mi je... to je samo jos jedna tvoja neinformisanost.... u biti pokusaj stvaranja globalnog islamskog zakona, koji eto samo u Saudijskoj Arabiji pod korpumpiranim kraljevima i djeluje i koji je mnoze se slobodno iz dosadanjsnjih naucnih otkrica covjeka i njegove psihi MENTALNO POREMECEN (treba bitti onaj koji tuce, premlacuje itd... zatvorenike i ostati normalan)zato oni i jesu tako agresivni!..! I u biti zaboravimo sve ove Amerike, i pitajmo se zasto se cijeli svijet okomio na Islam? Pa zato sto ide u najgore pravce covjekovog humanog djelovanja... pa nijedan normalna Europljanin ne smatra muslimane vise postenim i dobrocudnim ljudima, nazalost u protivnom... Nije Islam niti bog dao sve ove notorne gluposti o zakonima Islama, nego ljudi...

Ako vec hoces imena onda pogledaj porijeklo i daj mi to tvoprezimeje tradicionalno sto tvrdis uporedi sa necemu sto pise u svetoj knjizi! radi se o obicnoj listi globalnog Islama... I ako kazes da su komunjare preuzimale imena od nekih Srba i Hrvata onda mi reci zasto su prije toga preuzimali arapska, turska... imena?!? Interes!??!

No imena u BiH su imena iz BiH... tu su naravno dosla i arapska, turska i perzijska imena... mnoga muslimanska(nacionalno) preuimena su izvedena iz nepromjenjenih juznoslavenskih prezimena LADJAREVIC, pogotovo u krajini... i ne zovu se djaba bosanska i hercegovacka imena....
eh muslimanska ne postoje, samo u glavama mnogih!!!!! Vi niste ti koji cete uvoditi zakone o zivotu, to treba da vam bude jasno.... a najvise zato jer su ovakvi nepismenjaci i sljedbenici pastirskih ideja iz kojih proizlaze da je ovo muslimansko ovo krscansko! Oslobodite se toga vise,,, pa kada cete...! Ko tebe

Da ovaj centar jeste prijetnja sekularnosti BiH i svaka druga ideja arapskih naftasa da u BiH grade perspektivu Islamu...
Da bojim se ovakvog Islama, jer prijeti krvlju, a ne inteligencijom!

Kao sto rekoh nije stvar u alkoholu, kud srece da se ne pije puno i da zvimo u raju, nego je stvar u getu? Pa ovo ce biti stvarno geto za hodze, reIIIsa, vehabije, muslimane koji zele biti vidjeni!!!! a zasto? samo zato sto je MUSLIMANSKO?!?
isto ti je to ili samo zato sto je srpsko ili drugo! A kad udjem u market koji nije obojen politikom onda trazim hranu!

Takvi kao ti, a mozda su to i tvoji roditelji nisu muslimanima nista mogli od '92 do '95, pa neces ni ti svojim islamofobnim komentarima.U BIH ce uvijek biti muslimana i hvala dragom Allahu na tome i nikad neces uspjeti da zaustavis muslimane da idu u dzamije, klanjaju, prakticiraju islam.Drago mi je da ces i dalje slusati ezane vise puta dnevno.
ma ja
Last edited by damir_m on 05/04/2009 23:12, edited 1 time in total.
hamoo

#230 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by hamoo »

nego je li zabranjeno pušenje u objektu
The Silent Man

#231 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by The Silent Man »

clav wrote:Ne ulazim u raspravu da li je bilo bolje da se otvori trzni centar, fabrika, kazino, striptiz bar, bolnica, skola, sportska ili vjerski objekt, da li nam je potreban jos jedan trzni centar, na koji su nacin dobiveni papiri za izgradnju, na koji su nacin prosli tenderi itd, vec bih se osvrnuo na kontradiktorne i licemjerne izjave.
da malo parafraziram: ''Mi smo liberalni, mi smo za multi-kulti, mi smo progresivni, al nam smeta sto je u skladu sa svim sekularnim i inim zakonima u privatnom trznom objektu odluceno da se ne prodaje alkohol, svinjetina i kocka i u koji nas apsolutno niko ne tjera da udjemo, niti na drugi nacin ugrozava nasa ljudska prava.''
Gospodo draga, iskoristite svoje demokratsko pravo i zaobidjite problematicni objekat u sirokom luku, odete do objekta do kojeg ste do izgradnje ovog objekta zadovoljavali svoje potrebe za problematicnim stvarima i mirna Bosna!
Takodje ne bi bilo na odmet da procitate sledece: http://en.wikipedia.org/wiki/Xenophobia

ehh vrlo jednostavo,ali uopste NIJE jednostavno...
bilo bi jednostavno da se radi o pukom pravu na izbor...
ali vidimo da se ne radi o pravu na izbor...
radi se o netrepeljivosti...

jednostavno ne mogu da oproste sto postoji islamska banka,sto je jaka i sto otvara centar ... u centru!
da je merkator,ili konzum ili delta otvorila,no problem!
Ali BBI ...

No s obzirom na forum ne cude me ni teme ni "misljenja" otvorite na naslovnoj pa procitajte komentare na vijest o dzamijama u Mekki... aferim...
hamoo

#232 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by hamoo »

The Silent Man wrote:
clav wrote:Ne ulazim u raspravu da li je bilo bolje da se otvori trzni centar, fabrika, kazino, striptiz bar, bolnica, skola, sportska ili vjerski objekt, da li nam je potreban jos jedan trzni centar, na koji su nacin dobiveni papiri za izgradnju, na koji su nacin prosli tenderi itd, vec bih se osvrnuo na kontradiktorne i licemjerne izjave.
da malo parafraziram: ''Mi smo liberalni, mi smo za multi-kulti, mi smo progresivni, al nam smeta sto je u skladu sa svim sekularnim i inim zakonima u privatnom trznom objektu odluceno da se ne prodaje alkohol, svinjetina i kocka i u koji nas apsolutno niko ne tjera da udjemo, niti na drugi nacin ugrozava nasa ljudska prava.''
Gospodo draga, iskoristite svoje demokratsko pravo i zaobidjite problematicni objekat u sirokom luku, odete do objekta do kojeg ste do izgradnje ovog objekta zadovoljavali svoje potrebe za problematicnim stvarima i mirna Bosna!
Takodje ne bi bilo na odmet da procitate sledece: http://en.wikipedia.org/wiki/Xenophobia

ehh vrlo jednostavo,ali uopste NIJE jednostavno...
bilo bi jednostavno da se radi o pukom pravu na izbor...
ali vidimo da se ne radi o pravu na izbor...
radi se o netrepeljivosti...

jednostavno ne mogu da oproste sto postoji islamska banka,sto je jaka i sto otvara centar ... u centru!
da je merkator,ili konzum ili delta otvorila,no problem!
Ali BBI ...

No s obzirom na forum ne cude me ni teme ni "misljenja" otvorite na naslovnoj pa procitajte komentare na vijest o dzamijama u Mekki... aferim...

ovdje si u pravu kome se ne sviđa za svoje pare pravac u merkator ili konzum a može i u tuš u lukavici
maxell_sarajevo

#233 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by maxell_sarajevo »

Gdje su komunjare da pitaju zasto u Dibeku ili u malim dairama nema alkohola :D
HAVANA

#234 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by HAVANA »

A ima li kurtona?
Troll_Happens

#235 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Troll_Happens »

mozel se piva kupiti u granapu pa unjet u centar jel to protuzakonito ????? :lol: :? :?
The Silent Man

#236 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by The Silent Man »

HAVANA wrote:A ima li kurtona?
ima ti na glavi pametnjakovicu...
Luke Perry

#237 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Luke Perry »

a kakvog je ukusa svinjetina? :D
Cholina_Lokica

#238 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Cholina_Lokica »

The Silent Man wrote:
nemoj mi reci da nece staviti kurtomate, i da ce jos i sex unutra zabraniti :?
HAVANA

#239 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by HAVANA »

Vodimo ljubav a ne rat :D
BSn

#240 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by BSn »

Onda kazu metropola, a najbtiniji dogadjaj otvaranje jednog obicnog TC-a.
The Silent Man

#241 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by The Silent Man »

Dile wrote:
The Silent Man wrote:
nemoj mi reci da nece staviti kurtomate, i da ce jos i sex unutra zabraniti :?
BBI Leasing & Real Estate
D.o.o. za leasing i nekretnine
Maršala Tita 28
71000 Sarajevo, BiH
Tel
+387 33 56 05 00
Fax
+387 33 56 05 01

[email protected]
[email protected]

evo ti pitaj...
Cholina_Lokica

#242 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Cholina_Lokica »

ma neka, necu ih zvati, lakse probati pa vidjeti sta ce biti :lol: :lol: :lol: :lol:
Op3r4t0r

#243 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Op3r4t0r »

Drago mi je sto se gradi ovaj muslimanski centar bez alkohola i krmetine :thumbup:
dallton

#244 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by dallton »

idem ja tako prije neki dan kroz frankfurt, imam 4 sata do leta, pa hajd rekoh nesto da kupim...udjem u "maxim", kontam rekoh tamo ima svega, pa bi bilo lijepo da za staru tetku rabiju kupim jednu manju serdzadu da klanja direktno iz frankfurta...pitam prodavacicu ima li, kaze nema, ne znamo ni sta je to i drzimo...ajd reko nacicu negdje drugo

uz to skontam da mi je jaranici rodjendan i posto je djevojka trenutno u slobodnom letu, kontam ajd da joj nadjem neki dobar vibrator da joj ne bude dosadno u dokonim satima :D klapim u neku radnju, pitam ima li, opet isti odgovor "nema, ne drzimo jer se ne bavimo time - probajte Beate Uhse sex shop 20 metara niz ulicu" :D znaci svugdje nema nesto sto bi ja zelio

pa mislim stvarno, za ove koji ne znaju sta rade i kako funkcionisu islamske financije i islamske banke, ima google, procitajte lijepo, u londonu se gradi najveci centar za islamske financije nakon dubaia, njemacka je komplet zakon o bankarstvu prilagodila tome da bi ostala u trci, u francuskoj je HSBC i Paribas dobio 2 milijarde EURA od Sarkozia da se uvali u to trziste, jer su islamske finansije oko 25posto svjetskog finansijskoj trzista, za 15 godina ce biti oko 34posto jer ih kriza nije pogodila..al nek se to uradi u sarajevo, odmah ce zavikati "evo ih islamska drzava, gotovo serijat na vratima" - a alkohol i polugole zene na sve strane, stvarno sta pricate...zaboravio sam dodati - sto se mene tice, ako se uspije (u sto cisto sumnjam poznavajuci nase domace sposobnosti i veeeeeliiiikkuuuuuuu sposobnost predvidjanja buducnosti - tipa bacanje graha, azira kasike i to) najbolje bi bilo naci jos masu ulagaca iz muslimanskog svijeta oni vec svakako zele da sto vise prosire taj svoj sistem po evropi, i sto da ne to iskoristiti?

evo dokaza o cemu ja pricam - I Vatikan je podrzao islamske financije, izvor vijesti Brussels Journal http://www.brusselsjournal.com/node/3819
Vatican Paper Supports Islamic Finance. France Wants Its Share of Sharia Banking
From the desk of Tiberge on Thu, 2009-03-12 10:52

In yet another act of conciliation on the part of Western religions towards Islam, the Vatican newspaper Osservatore Romano has voiced its approval of Islamic finance. The Vatican paper wrote that banks should look at the rules of Islamic finance to restore confidence amongst their clients at a time of global economic crisis. “The ethical principles on which Islamic finance is based may bring banks closer to their clients and to the true spirit which should mark every financial service,” the Osservatore Romano said. “Western banks could use tools such as the Islamic bonds, known as sukuk, as collateral”. Sukuk may be used to fund the “‘car industry or the next Olympic Games in London,” the article says.

The Vatican article is only one of many articles that have recently appeared on the acceptance by Western governments and bankers of an Islamic financing system. More than accepting it, they seem to be welcoming it, though they are certainly being pressured into this by unnamed forces bowing to the dictates of Islam.
Last December, the French Senate looked at ways to eliminate legal hurdles, particularly levies, for Islamic financial services and products in France and the potential for listing companies on the Paris Stock Exchange. Senate sources said that this area of the financial market is worth from 500 to 600 billion dollars and could grow by an average 11 percent a year.

French Finance Minister Christine Lagarde has announced France’s intention to make Paris “the capital of Islamic finance” and announced several Islamic banks would open branches in the French capital in 2009.

This hearkens back to a video from November 26, 2008 that was posted at many French websites showing Madame Lagarde announcing with (according to some bloggers) visible embarrassment the decision to allow Islamic financing in France. Whether or not this move is constitutional is apparently not even an issue, since European countries change their laws to accommodate Islam. If the “sacred” law separating Church and State can be violated, any law can. The video, with its very soft audio, shows the minister in a strange garb, and struggling to present a happy countenance. There is no way of knowing if this is merely the quality of the video, or an indication of her emotional state. An article from Le Parisien dated November 27, 2008 provides the following information, in addition to the facts presented above:

A revolution in the banking world. After London, where the first Islamic bank opened its doors in September 2004, France could authorize banks respecting sharia law to open in 2009 (...) Hervé de Charette, president of the Franco-Arab Chamber of Commerce emphasizes that “importing Islamic banking into France would help the integration process”. The main obstacle: “Islamic banking arouses fear because it is associated, wrongly, with religious fundamentalism, even with the financing of terrorism,” deplores Elyès Jouini, professor of economics at the University of Paris. (...)

The world economic crisis has changed the ball game. From New York to Hong Kong, all the financial centers on the planet are grabbing the billions of dollars amassed by the oil-rich monarchies of the Gulf. To tap into this manna (...) is the stated goal of Christine Lagarde. “We are determined to make of Paris a great center for Islamic finance,” declared the Finance Minister as she inaugurated the second French forum on Islamic banking.

For another longer English-language article, visit Islam On Line. This article goes back to July 2008, showing that even before the crisis, France had initiated a policy favoring Islamic banking.
e vala ako se sad po evropi u natjecu u ovome, i niko nije prisiljen da bude dio islamskih banki vec je sve privatna inicijativa i odluka, i bosanci (i to bez obzira na vjeru) propuste priliku da unovce bar tu prednost sto je masa stanovnistva bar nominalno islamski orijentirana (a sto investitorima ipak nesto predstavlja) i stvore neku vrstu centra bar regionalnog, onda stvarno ajmo svi MRS u mercator i da radimo za slovence za 300km i vicite "joj jest lijepo u evropi, jest nas integracija krenula"
Last edited by dallton on 06/04/2009 00:31, edited 3 times in total.
travar

#245 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by travar »

Serdžada i vibrator, Legendarno :D :thumbup:
The Silent Man

#246 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by The Silent Man »

dallton wrote:idem ja tako prije neki dan kroz frankfurt, imam 4 sata do leta, pa hajd rekoh nesto da kupim...udjem u "maxim", kontam rekoh tamo ima svega, pa bi bilo lijepo da za staru tetku rabiju kupim jednu manju serdzadu da klanja direktno iz frankfurta...pitam prodavacicu ima li, kaze nema, ne znamo ni sta je to i drzimo...ajd reko nacicu negdje drugo

uz to skontam da mi je jaranici rodjendan i posto je djevojka trenutno u slobodnom letu, kontam ajd da joj nadjem neki dobar vibrator da joj ne bude dosadno u dokonim satima :D klapim u neku radnju, pitam ima li, opet isti odgovor "nema, ne drzimo jer se ne bavimo time - probajte Beate Uhse sex shop 20 metara niz ulicu" :D znaci svugdje nema nesto sto bi ja zelio

pa mislim stvarno, za ove koji ne znaju sta rade i kako funkcionisu islamske financije i islamske banke, ima google, procitajte lijepo, u londonu se gradi najveci centar za islamske financije nakon dubaia, njemacka je komplet zakon o bankarstvu prilagodila tome da bi ostala u trci, u francuskoj je HSBC i Paribas dobio 2 milijarde EURA od Sarkozia da se uvali u to trziste, jer su islamske finansije oko 25posto svjetskog finansijskoj trzista, za 15 godina ce biti oko 34posto jer ih kriza nije pogodila..al nek se to uradi u sarajevo, odmah ce zavikati "evo ih islamska drzava, gotovo serijat na vratima" - a alkohol i polugole zene na sve strane, stvarno sta pricate
ne ,nema islamofobije ovdje u nas ...a ne ne ! :-D
mirzazmaj

#247 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by mirzazmaj »

krmetina rauss, a alkohola neka ima :mrgreen: , ko hoce krmetine nek ide u merkator nek kupi i nek kuha kuci hehehehe
Ahmmed

#248 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Ahmmed »

dallton wrote:idem ja tako prije neki dan kroz frankfurt, imam 4 sata do leta, pa hajd rekoh nesto da kupim...udjem u "maxim", kontam rekoh tamo ima svega, pa bi bilo lijepo da za staru tetku rabiju kupim jednu manju serdzadu da klanja direktno iz frankfurta...pitam prodavacicu ima li, kaze nema, ne znamo ni sta je to i drzimo...ajd reko nacicu negdje drugo

pa mislim stvarno, za ove koji ne znaju sta rade i kako funkcionisu islamske financije i islamske banke, ima google, procitajte lijepo, u londonu se gradi najveci centar za islamske financije nakon dubaia, njemacka je komplet zakon o bankarstvu prilagodila tome da bi ostala u trci, u francuskoj je HSBC i Paribas dobio 2 milijarde EURA od Sarkozia da se uvali u to trziste, jer su islamske finansije oko 25posto svjetskog finansijskoj trzista, za 15 godina ce biti oko 34posto jer ih kriza nije pogodila..al nek se to uradi u sarajevo, odmah ce zavikati "evo ih islamska drzava, gotovo serijat na vratima" - a alkohol i polugole zene na sve strane, stvarno sta pricate

:thumbup: :thumbup:
P.S.
Ejs, jesi našo i ti porediti tamo neki Frankfurt sa sarajevskim haustorima, rasadnicima najplemenitijih ljudskih ideja i uzvišenih misli, još od vremena Isidore Bjelice :D
IBM

#249 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by IBM »

The Silent Man wrote:
nemoj mi reci da nece staviti kurtomate, i da ce jos i sex unutra zabraniti :?[/quote]

a ja sve kontam papa zabranio kurton :roll: :D
Cholina_Lokica

#250 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Cholina_Lokica »

a vidis mozda ga nece postaviti zbog rasploda... da se siri stado :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Locked