Magazin SAFF

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Dobri Bosnjak

#226 Re: Magazin SAFF

Post by Dobri Bosnjak »

komi wrote:gledajte ovo

jedan momak

nazovimo ga Almir

nije bas nesto dobar u glavi... jer da je dobar ne bi radio to sto je radio a to cete kasnije procitati...

odluci da prijeđe s islama na katolicanstvo... i ode u fratre ... ZA fratre

budući da je sumnjiv (prelasci su uvijek sumnjivi :D )
fratri traže pisane molbe i potvrde... frajer to donese
krene u skolu za fratra
i napusti meni se cini za godinu
i vrati se u islam

i na jednoj naslovnici SAFFa... kolaz on fratri mise...

i unutra stotine lazi... kao pokrstili ga
vodio mise ( a za misu trebao jos 7 godina skole proci da nista ne obnovi)

ali provincijal na vise adresa posalje potvrde i molbe njegovom rukom pisane... i naravno to se sakrije :mrgreen: i ne reagira se

i od tog jednog slucaja saf radi halabuku... levat bio levatina posto kad je preso na katolicanstvo i levatina osto kad se vratio na ono sto je bio...

koliko je izgubljenih mladica i djevojaka koji ne znaju sto ce u zivotu... nije on jadan jedini... ali eto... jadan silili ga da se prosipa :roll: :roll:

ma propaganda ona ala risto.... zapravo ISTO :mrgreen:
Samo sto ne zaplakah od tuge i zalosti nad sudbinom ovih jadnih fratara koje ni krive ni duzne Saff optuzi za pokrstavanje. Ako je laz ono sto su pisali, zasto je tema zakljucana istog dana kada je i postavljena? Previse je tamo fotografija i izjava, da bi se prozelitizam katolicke crkve mogao sakriti, zato je tema brze bolje zakljucana. Cak su se u nekom njihovom listu, nekoliko dana nakon objavljivanja Saffove reportaze, zarekli da vise nece praviti slicne greske.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#227 Re: Magazin SAFF

Post by dr.gog »

Prozelitizam je zarazna bolest od koje pati ne samo Katolička crkva,čak štaviše....ali to naime nije tema...
Dobri Bosnjak

#228 Re: Magazin SAFF

Post by Dobri Bosnjak »

seln wrote:http://www.saff.ba/

Uostalom, evo vam ponos i dika svakog (neo)vjernika. Pogledajte individue koje skrabaju za SAFF. Pametnom dosta.
Ma ja, oni su niko i nista, obicna skrabala, a ti si strucnjak. Nesto te ovaj Saff nervira, plaho se zadrza na raspravi o njemu. Ja da sam na tvom mjestu davno bih otisao, pa zar vrjedi ovoliko vrijeme protraciti na jednom obicnom ''smecu''! Nesto tu ne stima. Ili ti je bas stalo da cijenjene forumase ubijedis kako bi trebali biti podalje od ''smeca'', ili imas toliko vremena da ti je svejdeno, potrosio ga na raspravu o Saffu, na nekoj drugoj temi ili spavao.
Last edited by Dobri Bosnjak on 07/04/2009 17:35, edited 3 times in total.
Dobri Bosnjak

#229 Re: Magazin SAFF

Post by Dobri Bosnjak »

dr.gog wrote:Prozelitizam je zarazna bolest od koje pati ne samo Katolička crkva,čak štaviše....ali to naime nije tema...
Reci to ovom posteru prije mene!
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#230 Re: Magazin SAFF

Post by dr.gog »

Razni ljudi razne ćudi...ko zna kakve laži ljude tjeraju na cinizam...Ne slažem se sa Selnom oko primjedbi tipa Vidi Faca,ali ni sa gardom koji su mnogi zauzimali pokušavajući desetine forumaša proglasiti kjafirima i otpadom samo radi crnog humora i parodiranja.O tome se radi kad ljudi ovako reaguju,a Saffu što se mene tiče,u bilo kojem statusu,želim sve najbolje kao vjerskom časopisu.
Dobri Bosnjak

#231 Re: Magazin SAFF

Post by Dobri Bosnjak »

dr.gog wrote:Razni ljudi razne ćudi...ko zna kakve laži ljude tjeraju na cinizam...Ne slažem se sa Selnom oko primjedbi tipa Vidi Faca,ali ni sa gardom koji su mnogi zauzimali pokušavajući desetine forumaša proglasiti kjafirima i otpadom samo radi crnog humora i parodiranja.O tome se radi kad ljudi ovako reaguju,a Saffu što se mene tiče,u bilo kojem statusu,želim sve najbolje kao vjerskom časopisu.
Boze sacuvaj da sam dosao ovdje na forum kako bi nekoga tekfirio ili proglasavao otpadnikom od vjere. To je zadnje sto bih u svom zivotu uradio. Vidio sam interesantnu temu, i htjeo sam dati svoj skromni doprinos u njenom ispravnom tretiranju. Od ljudi koji posjecuju forum sarajevo-x ocekivao sam konstruktivnije zamjerke od onih tipa 'smece', 'fasisticka novina', 'ogavno', 'vidi ko tamo pise', 'dovoljno im je samo pogledati DTP', i slicno tome, te da ce dati vise konkretnih zamjerki, sa navodjenjem tekstova i citata, no to se nazalost nije dogodilo. Saff je dio nase medijske realnosti (da je tako pokazuje cinjenica da je Federalna televizija dva puta ugostila njihovog urednika kao ravnopravnog diskutanta, prvi put na temu queer festivala, a drugi put na temu selefizma), on ima svoju citalacku populaciju, i ljudima koji tamo rade, bez sumnje je potreban savjet, usmjerenje, cak i od onih koji su negativno nastrojeni prema njima, zato mislim da je ova rasprava trebala ici u tom smjeru, ali mozda drugom prilikom. :bih:
Sir Amel

#232 Re: Magazin SAFF

Post by Sir Amel »

ebo vas SAFF. Vidi ovo.

SLIKA

ako nisi imao sta pametnije postaviti ili napisati nisi trebao ni ovo!

za tebe je ovo zadnja opomena!

BarbaDue
seln

#233 Re: Magazin SAFF

Post by seln »

Dobri Bosnjak wrote:

Uostalom, evo vam ponos i dika svakog (neo)vjernika. Pogledajte individue koje skrabaju za SAFF. Pametnom dosta.
Ma ja, oni su niko i nista, obicna skrabala, a ti si strucnjak. Nesto te ovaj Saff nervira, plaho se zadrza na raspravi o njemu. Ja da sam na tvom mjestu davno bih otisao, pa zar vrjedi ovoliko vrijeme protraciti na jednom obicnom ''smecu''! Nesto tu ne stima. Ili ti je bas stalo da cijenjene forumase ubijedis kako bi trebali biti podalje od ''smeca'', ili imas toliko vremena da ti je svejdeno, potrosio ga na raspravu o Saffu, na nekoj drugoj temi ili spavao.
Oni jesu obicna skrabala. Ako mozes naci, pregledaj arhivu Valtera. U jednom broju iz, cini mi se, 2001 celavi paranoik je napisao clanak o tome kako je Jugoslavija bila najbolje rjesenje za balkanske narode i kako ce se prije ili kasnije pet ici u udruzivanje. O njegovim rubrikama Wanted ne bih ovom prilikom, previse su maliciozne. Latich Brothers su citav svoj opus posvetili lamentiranju nad Bosnjacima.
SAFF jeste smece, kao i Avaz, Valter, Ljiljan...a ja bih mogao pitati tebe zasto si ti na diskusiji. Briga za dobrobit ummeta ili u maniru seoske alapace hoces da tvoja bude zadnja?
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#234 Re: Magazin SAFF

Post by pape »

Dobri Bosnjak wrote: Samo sto ne zaplakah od tuge i zalosti nad sudbinom ovih jadnih fratara koje ni krive ni duzne Saff optuzi za pokrstavanje. Ako je laz ono sto su pisali, zasto je tema zakljucana istog dana kada je i postavljena? Previse je tamo fotografija i izjava, da bi se prozelitizam katolicke crkve mogao sakriti, zato je tema brze bolje zakljucana. Cak su se u nekom njihovom listu, nekoliko dana nakon objavljivanja Saffove reportaze, zarekli da vise nece praviti slicne greske.
Ne trebas ti plakati nad sudbinom bosanskih franjevaca, izdurase oni vjekovima ovdje, ... izdurat ce oni i bez tvojih suza.
Evo vidi, ... sjecam se te teme i ja sam je zakljucao isti tren kad je primjecena. Zakljucana je upravo zbog toga sto je bila puna notornih lazi. Puna lazi iz kuhinje t(v)og opskurnog magazincica. Te fotografije i izjave jadnika koji seta od dzamije do crkve i nazad, koji je sve to mozda zaista radio zbog svoje muke u kojoj se nasao, ... koji je pristao da za neku crkavicu prica bilo sta, da bi oni na najcrnji moguci nacin pljuvali po fratrima i jel`... svojim odanim citaocima priredili "vrijednu reportazu" o ovcici koja se vratila u stado, Bljak za reportazu, ... ovce njima ionako trebaju samo za kurbana.
I, ... sjecam se, ... ko biber po pilavu, .... Gebelsovska poslastica za njihovu vjernu citalacku publiku. Taj konvertit se sjeca nekog prolaska fratarske ekskurzije pored Srebrenice i odluke fratara da svrate i da se poklone sjenama u genocidu pobijenih srebrenickih zrtava. I onda kao citiraju izjavu vodje puta, koji je kao rekao, da tamo ima lijepih udovica. Uzas, pa taj magazin nije ni za tariguza.
Nakon zatvaranja teme, iako nisam bio u obavezi, savjest mi je nalagala da obrazlozim svoj potez i to je ucinjeno. Pametnima je bilo dosta, tebi ocito nije i ostao si vjerovatno ljut sto se pljuvacina nije mogla nastaviti.
Zasto ne budes vrijedan pa iskopas tu temu, .... neka se citaoci ovog foruma uvjere ko je od nas dvojice lazov.

Zasto magazin ne pise o momku iz okoline Bratunca, a tema je upravo aktuelna "Haram im bilo", gdje su dobri ljudi i istinski vjernici, clanovi ovog foruma, pokrenuli humanitarnu akciju pomoci ljudima iz nekog bratunackog sela, koji bi samo da imaju sta jesti i da imaju par ovcica, da rade i zive od svoga rada. Nece magazin o tome, ... pljuvali bi po onima gore, a to nije "rentabilno". Nece magazin reci da su u akciji uzeli ucesca i mnogi kjafiri, ... nece, .... to je "kontraproduktivno".

Eto, ... moj @Dobri Bosnjace, .... tako ti to dodje.
Dobri Bosnjak

#235 Re: Magazin SAFF

Post by Dobri Bosnjak »

pape wrote:
Dobri Bosnjak wrote: Samo sto ne zaplakah od tuge i zalosti nad sudbinom ovih jadnih fratara koje ni krive ni duzne Saff optuzi za pokrstavanje. Ako je laz ono sto su pisali, zasto je tema zakljucana istog dana kada je i postavljena? Previse je tamo fotografija i izjava, da bi se prozelitizam katolicke crkve mogao sakriti, zato je tema brze bolje zakljucana. Cak su se u nekom njihovom listu, nekoliko dana nakon objavljivanja Saffove reportaze, zarekli da vise nece praviti slicne greske.
Ne trebas ti plakati nad sudbinom bosanskih franjevaca, izdurase oni vjekovima ovdje, ... izdurat ce oni i bez tvojih suza.
Evo vidi, ... sjecam se te teme i ja sam je zakljucao isti tren kad je primjecena. Zakljucana je upravo zbog toga sto je bila puna notornih lazi. Puna lazi iz kuhinje t(v)og opskurnog magazincica. Te fotografije i izjave jadnika koji seta od dzamije do crkve i nazad, koji je sve to mozda zaista radio zbog svoje muke u kojoj se nasao, ... koji je pristao da za neku crkavicu prica bilo sta, da bi oni na najcrnji moguci nacin pljuvali po fratrima i jel`... svojim odanim citaocima priredili "vrijednu reportazu" o ovcici koja se vratila u stado, Bljak za reportazu, ... ovce njima ionako trebaju samo za kurbana.
I, ... sjecam se, ... ko biber po pilavu, .... Gebelsovska poslastica za njihovu vjernu citalacku publiku. Taj konvertit se sjeca nekog prolaska fratarske ekskurzije pored Srebrenice i odluke fratara da svrate i da se poklone sjenama u genocidu pobijenih srebrenickih zrtava. I onda kao citiraju izjavu vodje puta, koji je kao rekao, da tamo ima lijepih udovica. Uzas, pa taj magazin nije ni za tariguza.
Nakon zatvaranja teme, iako nisam bio u obavezi, savjest mi je nalagala da obrazlozim svoj potez i to je ucinjeno. Pametnima je bilo dosta, tebi ocito nije i ostao si vjerovatno ljut sto se pljuvacina nije mogla nastaviti.
Zasto ne budes vrijedan pa iskopas tu temu, .... neka se citaoci ovog foruma uvjere ko je od nas dvojice lazov.

Zasto magazin ne pise o momku iz okoline Bratunca, a tema je upravo aktuelna "Haram im bilo", gdje su dobri ljudi i istinski vjernici, clanovi ovog foruma, pokrenuli humanitarnu akciju pomoci ljudima iz nekog bratunackog sela, koji bi samo da imaju sta jesti i da imaju par ovcica, da rade i zive od svoga rada. Nece magazin o tome, ... pljuvali bi po onima gore, a to nije "rentabilno". Nece magazin reci da su u akciji uzeli ucesca i mnogi kjafiri, ... nece, .... to je "kontraproduktivno".

Eto, ... moj @Dobri Bosnjace, .... tako ti to dodje.
Gotovo, ubjedio si me da su fratri cisti ko suza, a konvertit je obicni lazov, samo zato sto su prvi iz tvog vjerskog korpusa, a drugi je musliman. Da je kojim slucajem prica isla obrnutim slijedom, da su u IZ-u nekoga preveli na islam, pa se vratio u krscanstvo, vjerovatno bi imao drugacije tumacenje, i ne bi zakljucavao temu. Da si recimo insistirao na zakljucavanju tema u kojima se pljuvalo po muslimanskim vjerskim velikodostojnicima, vjerovao bih da si iskren u svojoj namjeri da zastitis dignitet jednog vjerskog sluzbenika, ovako ne. Ti si ovdje stvari postavio ovako: ''Gdje ce fratri takvo nesto uraditi ili kazati, pa oni su fratri, a konvertit je jedan veliki lazov, koji samo laze.''
Last edited by Dobri Bosnjak on 07/04/2009 23:15, edited 2 times in total.
Dobri Bosnjak

#236 Re: Magazin SAFF

Post by Dobri Bosnjak »

seln wrote:
Dobri Bosnjak wrote:

Oni jesu obicna skrabala. Ako mozes naci, pregledaj arhivu Valtera. U jednom broju iz, cini mi se, 2001 celavi paranoik je napisao clanak o tome kako je Jugoslavija bila najbolje rjesenje za balkanske narode i kako ce se prije ili kasnije pet ici u udruzivanje. O njegovim rubrikama Wanted ne bih ovom prilikom, previse su maliciozne. Latich Brothers su citav svoj opus posvetili lamentiranju nad Bosnjacima.
SAFF jeste smece, kao i Avaz, Valter, Ljiljan...a ja bih mogao pitati tebe zasto si ti na diskusiji. Briga za dobrobit ummeta ili u maniru seoske alapace hoces da tvoja bude zadnja?
Interesantno da na tvom spisku ''smeca casopisa'' nema Dana, Starta, Oslobodjenja i Slobodne Bosne. Njih si vjerovatno planirao spomenuti kada se bude govorilo o prosvjetljenju, hajru, napredku i prosperitetu Bosnjaka.
nikad_izvini

#237 Re: Magazin SAFF

Post by nikad_izvini »

Koliko krivičnih prijava ima Bičačkić. Jel ta osoba relevantna bilo šta da priča gdje god se nalazila. Imal tu vjere ili je do para ?
Jel vjernik vjernik ako je lopov. Ko čini veći grijeh, onaj koji se pretvara da je vjernik a krade ili onaj koji se ne pretvara da je vjernik.

PS daj PDF format komplet broja pa da komentarišemo SAFF. Po onome što mogu da vidim (238)kako pljuju po Bakiru i FTV-u u prvih deset rečenica i pričaju sa Bičakčićem neće na dobro. Da napadaju i Bičakčića i Bakira, skidam kapu. Ovako, jel baš misliš da sam ograničen ;-)

Postaj ta dva teksta ako nije problem.
zonbirile

#238 Re: Magazin SAFF

Post by zonbirile »

@dobri bošnjak

nekada zaboraviš da su hriščani i muslimani ,ipak ljudi,ma šta to znaćilo.
seln

#239 Re: Magazin SAFF

Post by seln »

Dobri Bosnjak wrote:
Interesantno da na tvom spisku ''smeca casopisa'' nema Dana, Starta, Oslobodjenja i Slobodne Bosne. Njih si vjerovatno planirao spomenuti kada se bude govorilo o prosvjetljenju, hajru, napredku i prosperitetu Bosnjaka.
Tema je o kupusnom listu zvanom SAFF. Teme o Danima & co su bile vec vise puta i u blacenju listova i uposlenika najvise ste se istakli vi iz desno-klerikalnog krila SDA. No, sada skacete ko sprzeni kad se neko usudi kritikovati vas bilten.
seln

#240 Re: Magazin SAFF

Post by seln »

zonbirile wrote:@dobri bošnjak

Nije to on zaboravio. On to, jednostavno, nije nikad ni mislio.
Sir Amel

#241 Re: Magazin SAFF

Post by Sir Amel »

Sir Amel wrote:ebo vas SAFF. Vidi ovo.

SLIKA

ako nisi imao sta pametnije postaviti ili napisati nisi trebao ni ovo!

za tebe je ovo zadnja opomena!

BarbaDue

E jesi me prestrasio, evo tresem se sav! Bas mi je krivo sto sam prekinuo akademsku raspravu o tom da li je SAFF uopće novina, a tek kvalitetna? Sigurno je da nisam pametan cim forumske diskusije smatram šprdnjom.
S obzirom da ti smetaju slike gđe Lime mora da si pederčina. Zato idi sad tati popusi kitu i malo se smiri strasni moderatoru foruma. Sad kad budem banovan moj zivot više nece imati smsla!
Pozdrav ostalim!
Dobri Bosnjak

#242 Re: Magazin SAFF

Post by Dobri Bosnjak »

seln wrote:
Dobri Bosnjak wrote:
Tema je o kupusnom listu zvanom SAFF. Teme o Danima & co su bile vec vise puta i u blacenju listova i uposlenika najvise ste se istakli vi iz desno-klerikalnog krila SDA. No, sada skacete ko sprzeni kad se neko usudi kritikovati vas bilten.
Tema nisu ni Avaz, Valter i Ljiljan, pa si ih spomenuo u paketu sa Saffom.
zonbirile

#243 Re: Magazin SAFF

Post by zonbirile »

idu brate zajedno,sve gori od lošeg,đe Ščepo,đe Car.
Dobri Bosnjak

#244 Re: Magazin SAFF

Post by Dobri Bosnjak »

seln wrote:

Nije to on zaboravio. On to, jednostavno, nije nikad ni mislio.
Vidim poceo si se baviti i citanjem misli, samo na ovom primjeru si zestoko fulio.
Dobri Bosnjak

#245 Re: Magazin SAFF

Post by Dobri Bosnjak »

Ne znam samo na osnovu cega si to zakljucio. Niti jedna moja rijec nije isla u tom smjeru. Nisam govorio o tome da su muslimani ljudi, a hriscani (krscani) neljudi. Nego sam pokusao skrenuti paznju na to da pape brani fratre samo zato su njegovi, a optuzuje momka koji se vratio u islam, nakon konvertiranja u krscanstvo, samo zato sto nije njegov. I pozvao sam ga da se jednako zdusno zalaze za zatvaranje tema u kojima se vrijedjaju i blate vjerski sluzbenici svih konfesija, a ne samo njegove.
zonbirile

#246 Re: Magazin SAFF

Post by zonbirile »

Nisam ih ja čitao nego KOS,sve kos do kosića,ptica do ptičice.Osnivač bio izvršni sekretar SKJ u Titogradu,a Milo mu šef,toliko o beckgroundu jednog.Drugi,e upitaj se za ona vakta o kojem najrađe kakate,ko je mogao biti imam u Čikagu.
Lustracija jarane,ne čitanje misli,sprovesti lustraciju,ali sada je kasno,tragove su spalili.Samo su se zajebali ima u BG sigurno arhiv.

Pa za papeta ti kažem,samo su ljudi sa svojim manama i vrlinama,nije odrednca musliman,fratar.
seln

#247 Re: Magazin SAFF

Post by seln »

Dobri Bosnjak wrote:
seln wrote:
Dobri Bosnjak wrote:
Tema nisu ni Avaz, Valter i Ljiljan, pa si ih spomenuo u paketu sa Saffom.
Svi ti kupusni listovi imaju nekoliko zajednickih osobina: paranoidne kolumniste, nepismene novinare, kriminalne finansijere i glupu publiku.
seln

#248 Re: Magazin SAFF

Post by seln »

Dobri Bosnjak wrote:

Ne znam samo na osnovu cega si to zakljucio. Niti jedna moja rijec nije isla u tom smjeru. Nisam govorio o tome da su muslimani ljudi, a hriscani (krscani) neljudi. Nego sam pokusao skrenuti paznju na to da pape brani fratre samo zato su njegovi, a optuzuje momka koji se vratio u islam, nakon konvertiranja u krscanstvo, samo zato sto nije njegov. I pozvao sam ga da se jednako zdusno zalaze za zatvaranje tema u kojima se vrijedjaju i blate vjerski sluzbenici svih konfesija, a ne samo njegove.
@pape, pokrsti te covjek brze nego jezuitski misionar. :D
zonbirile

#249 Re: Magazin SAFF

Post by zonbirile »

pa nisu oni jadni glupi,više su ih raja izvikala.Puno se griješi i u iskazu čitalačka publika.Ne postoji primarni uslov za to-pismenost.Tu se jedan broj prepričava u dugim Balkanskim nočima,zamagljenim duhanom i natopljenom usirenom krvlju koja se osjeti u zraku.Aveti prošlosti klepeću krilima i remete zvuk napregntih mozgova da skontaju priču pripovjedača,kojem je jedan pričao,kako i o čemu piše ef.Latić.Ujutro izmučeni duševnom patnjom i umnim naporom,spremni su naplatiti svoj jad i patnju od mrskog neprijatelja.
seln

#250 Re: Magazin SAFF

Post by seln »

zonbirile wrote:pa nisu oni jadni glupi,više su ih raja izvikala.Puno se griješi i u iskazu čitalačka publika.Ne postoji primarni uslov za to-pismenost.Tu se jedan broj prepričava u dugim Balkanskim nočima,zamagljenim duhanom i natopljenom usirenom krvlju koja se osjeti u zraku.Aveti prošlosti klepeću krilima i remete zvuk napregntih mozgova da skontaju priču pripovjedača,kojem je jedan pričao,kako i o čemu piše ef.Latić.Ujutro izmučeni duševnom patnjom i umnim naporom,spremni su naplatiti svoj jad i patnju od mrskog neprijatelja.
Poetski. :D
Locked