hehehe ,uhvati ga ti za sta god hoces. nebrini se naci ce se neko da i tebi "ugasi svijetlo",samo polako.Vares City wrote:Kol'ko si krupniji i cega si krupniji?elcho71 wrote:Ja ne kupujem kartu niti cu. Meni je rijetko i traze zato sto sam krupniji. Mogu se samo nazalost izivljavati na penzionerima i djevojkama koje su same. Onaj bivsi direktor grasa Jusufranic im je pokrao milione, zasto od njega ne traze da im vrati ukradeno pa ce svi biti sretni.
Nisam kontrolor,sofer sam,ali mi ponekad nalete bas krupniji i pitaju ko to ugasi svjetlo kad nije bilo ni upaljeno,....
Pametan treba biti,...
Uhvati Jusufa pa njega malo,ako si krupniji,......i reci mu nek' vrati te milione
Desavanje u tramvaju br3
-
elcho71
#226 Re: Desavanje u tramvaju br3
- hakazvaka
#227 Re: Desavanje u tramvaju br3
i samo jedan tramvaj ?PipiDugaDevetka wrote:
Grad u kojem je ovo snimljeno ima skoro 9 miliona stanovnika.
-
PeroKosoric
#228 Re: Desavanje u tramvaju br3
Idem malo do banke da, iz principa, nakradem malo para. Sluzbenika za salterom cu poslati u MP3 jer nije fin prema meni dok kradem.
Mozda ga i upucam jer sam malo krupniji.
Sve ovo iz principa jer im ne valja usluga.
Mozda ga i upucam jer sam malo krupniji.
Sve ovo iz principa jer im ne valja usluga.
-
zijancer
#229 Re: Desavanje u tramvaju br3
i sta? onda kupis petsto hiljada tramvajskih karata, da dokazes da je u tome bio problem ?
- Vares City
#230 Re: Desavanje u tramvaju br3
Probalo ih je nekoliko za ovih godina,......elcho71 wrote:hehehe ,uhvati ga ti za sta god hoces. nebrini se naci ce se neko da i tebi "ugasi svijetlo",samo polako.Vares City wrote:Kol'ko si krupniji i cega si krupniji?elcho71 wrote:Ja ne kupujem kartu niti cu. Meni je rijetko i traze zato sto sam krupniji. Mogu se samo nazalost izivljavati na penzionerima i djevojkama koje su same. Onaj bivsi direktor grasa Jusufranic im je pokrao milione, zasto od njega ne traze da im vrati ukradeno pa ce svi biti sretni.
Nisam kontrolor,sofer sam,ali mi ponekad nalete bas krupniji i pitaju ko to ugasi svjetlo kad nije bilo ni upaljeno,....
Pametan treba biti,...
Uhvati Jusufa pa njega malo,ako si krupniji,......i reci mu nek' vrati te milione
PROBALOOO,....
Dodi pa ugasi
- Vares City
#231 Re: Desavanje u tramvaju br3
Radio,1475km dalje od mjesta zlocina,.......na zalostzijancer wrote:jao, ma gdje si ti bio da pogasis neupaljeno kad su denisa kasapili?![]()
imas malo vatre? generale
Vatre imam,prvo LICNU
-
zonbirile
#232 Re: Desavanje u tramvaju br3
šta uradiste,eto sada neće nikako da voze.
- veljaca
#233 Re: Desavanje u tramvaju br3
Desava li se danas nesto u tramvaju br 3 ?????????
-
zijancer
#234 Re: Desavanje u tramvaju br3
fale jos ---> banke
& bojkot potrosaca
sluzbenice za salTTerom
treba prepustiti thoru
otpale su mi dvije tipke sa kejborda sinoc
smije li se to zaheftati super ljepkom?
sluzbenice za salTTerom
otpale su mi dvije tipke sa kejborda sinoc
- Vares City
#235 Re: Desavanje u tramvaju br3
Trava se ne pusi,....travu treba pokositizijancer wrote:fale jos ---> banke& bojkot potrosaca
![]()
sluzbenice za salTTerom![]()
treba prepustiti thoru
otpale su mi dvije tipke sa kejborda sinocsmije li se to zaheftati super ljepkom?
Puk'o k'o dinja
- schtab
#236 Re: Desavanje u tramvaju br3
Vares City wrote: Kol'ko si krupniji i cega si krupniji?
Pametan treba biti,...
elcho71 wrote:hehehe ,uhvati ga ti za sta god hoces. nebrini se naci ce se neko da i tebi "ugasi svijetlo",samo polako.
djesi RamboVares City wrote:Probalo ih je nekoliko za ovih godina,......
PROBALOOO,....![]()
Dodi pa ugasi
da Bogdom dodjes na linije tipa hrid, jarcedoli, vratnik....pa bi vidio ja tu silu, to ti mozda djecu iz osnovne skole prevozis, pa zaveo red
-
zijancer
#237 Re: Desavanje u tramvaju br3
ReaaaallY??
za rucak?
za rucak?
-
zijancer
- Vares City
#239 Re: Desavanje u tramvaju br3
Ne navaljuj se na PARMAKE!schtab wrote:Vares City wrote: Kol'ko si krupniji i cega si krupniji?
Pametan treba biti,...
Uhvati Jusufa pa njega malo,ako si krupniji,......i reci mu nek' vrati te milioneelcho71 wrote:hehehe ,uhvati ga ti za sta god hoces. nebrini se naci ce se neko da i tebi "ugasi svijetlo",samo polako.djesi RamboVares City wrote:Probalo ih je nekoliko za ovih godina,......
PROBALOOO,....![]()
Dodi pa ugasi![]()
dje si ti prije silu prosipo
![]()
da Bogdom dodjes na linije tipa hrid, jarcedoli, vratnik....pa bi vidio ja tu silu, to ti mozda djecu iz osnovne skole prevozis, pa zaveo red
Cuj "Rambo",...pa jel' trebam pustiti balavce a pogotovo one "krupnije"delije da se popnu na glavu i meni i ostalim putnicima koji posteno kupe kartu za prevoz,i rado bi da sto prije stignu do svog odredista,a ja bih da ih do tamo bezbjedno dovezem jer mi je to posao za koji sam placen!!!
Pored onih svih manijaka koji ucestvuju u saobracaju jos i ovi unutra,...
Za svakog putnika,ma sta mu se desi u vozilu prvo ce biti pitan KO?
De Boga ti probaj se staviti u ulogu tog jednog "sofercine"bar pola dana,samo sjedi i gledaj sta mu se desava,...
Silu nikad nisam"prosipo",nego je to reakcija na ponasanje "krupnih"(a bilo je i sitnih),jer oni samo takav "jezik"razumiju a to je i najkraci put do cilja,tj. da ostali putnici dodu tamo gdje su naumili.
Ne vozim na tim linijama osim kad dodem na odmor,kupim dnevnu kartu i vozim se tako busom,trolom tramvajem,gledam i cudim se,.....
Tjesim se jer je njima gore nego meni,imaju zivce k'o brodske sajle!!!!!
Ja imam srecu da radim na drugim linijama daleko od Sehera,Luzern,Svicarska,.....vozim na svim linijama autobus i troleybus vec dugo godina i kunem ti se da me ni te tvoje "ZLOGLASNE"linije i tamo neki "KRUPNIJI"momci ne bi sprijecile da posteno ODRADIM posao za koji sam placen i to POSTENO odradim bez obzira na sve vrste rizika koji taj posao podrazumijeva!!!!!¨
I jos nesto,nek' ne bude neka hvala,...
Po struci sam Inzenjer,odsjek-Crna metalurgija,....
Nisam ni dana jednog radio za ono za sto sam puno godina .uzicom stolicu grijao,..nisam bio moralno-politicki podoban(tako su prije govorili),...
E,pa sam sa tom diplomom,jakom voljom i strahovitim nagonom za opstanak postao- RUDAR,(ovo pisem namjerno velikim slovima,..)a mjesto radnje je Zenica,tamo gdje sam i studirao,konkretno jama Sranjani i Stara Jama i par mjeseci Raspotocje,....
Dvije i po .ebene godine,dva vijeka,..diploma pod krevetom a ja RUDAR!!!!
Probavao opet,i opet,....i oni opet ne daju,..i ja ga naberem u Svicu,...u Luzern,..WWW.VBL.CH( Verkehrsbetriebe Luzern)
Eto buraz,tu sam Z.M. rod.16.12.1964god. u Varesu 115kg,207cm u visinu,a nisam debeo(kako ono Josip P. kaze)
Ukratko:volim sve jude na kugli zemaljskoj koji mrze nepravdu i nasilje!!!!!!!
-
zijancer
#240 Re: Desavanje u tramvaju br3
hahahahaaaahahahaaa
po Neufertu ispada da ne mozes proci kroz vrata
205cm sa stokom
205cm sa stokom
-
nova_korisnica
#241 Re: Desavanje u tramvaju br3
vares_city, procitala sam par ovih tvojih postova i sve nesto kontam covjek je "prepismen" da bi bio vozac
ruku na srce, vjerovatno bi na prste jedne ruke mogli izbrojati vozace autobusa, tramvaja i trola koji su u stanju sastaviti prosirenu recenicu (bez uvrede). ali mi je sad jasno odakle ta pismenost 
smatram da je posao vozaca posten kao i svaki drugi..do onih koji ga obavljaju je kako ce to raditi....(kao i u svakom drugom poslu)...ali vjeruj mi: ne mozes porediti vozace u Svicarskoj i BiH, niti uslove u kojima oni rade...na kraju i sam znas koliko nasih ljudi se gore ponasa sasvim normalno i uljudno, a cim predju granicu BiH iz njih kao da naprosto ispari kultura ponasanja...
tebi u svakom slucaju svaka cast i jos mnogo lijepih voznji po Luzernu
smatram da je posao vozaca posten kao i svaki drugi..do onih koji ga obavljaju je kako ce to raditi....(kao i u svakom drugom poslu)...ali vjeruj mi: ne mozes porediti vozace u Svicarskoj i BiH, niti uslove u kojima oni rade...na kraju i sam znas koliko nasih ljudi se gore ponasa sasvim normalno i uljudno, a cim predju granicu BiH iz njih kao da naprosto ispari kultura ponasanja...
-
zijancer
#242 Re: Desavanje u tramvaju br3
imam osjecaj da mi se ne svida tvoja definicija pismenosti
(bez uvrede)
nekako iz gornje recenice moze da slijedi---> vozac je suvise nepismen da bi bio Covjek?
ali ne obracajte paznju na ovaj komentar.. ovo je bilo sa tribine
nekako iz gornje recenice moze da slijedi---> vozac je suvise nepismen da bi bio Covjek?
-
nova_korisnica
#243 Re: Desavanje u tramvaju br3
zijancer wrote:imam osjecaj da mi se ne svida tvoja definicija pismenosti(bez uvrede)
ne znam odakle to zakljucujes, ali haj..svi imamo pravo na svoje misljenje...
i dalje smatram da je vares. city (daleko) elokventniji od vozaca koji su na tockovima po BiH i Sa..nacin na koji se covjek izrazava,nije onaj koji sam ja imala priliku cuti dok sam koristila sredstva javnog prevoza...
i ako te bas zanima, meni je jedan posten vozac veci covjek od mase nasih politicara, koji su daleko elokventniji, pismeniji i obrazovaniji, ali i daleko veci lopovi...
- Vares City
#244 Re: Desavanje u tramvaju br3
"Nova",hvala Ti na lijepim rijecima,...nova_korisnica wrote:vares_city, procitala sam par ovih tvojih postova i sve nesto kontam covjek je "prepismen" da bi bio vozacruku na srce, vjerovatno bi na prste jedne ruke mogli izbrojati vozace autobusa, tramvaja i trola koji su u stanju sastaviti prosirenu recenicu (bez uvrede). ali mi je sad jasno odakle ta pismenost
Ta pismenost ima korijene od redovnih odlazaka u skolu,ali u zgradu skole a ne okolo,....
Standardno znaci,osnovna,srednja(rudarsko-tehnicki smjer),pa onda fax(napisah gore,metalurski),i uz velika odricanja i moja i moje Familije eto imam tu diplomu koja mi puno znaci,jer sam je POSTENO zaradio!
Ilustracije radi,da Ti jos napomenem,da sam u toku mog skolovanja od mog rahmetli oca dobivao pola njegove penzije koja je pokrivala troskove smjestaja u studentskom domu(Crkvice,Zenica)a ostalo sam morao zaraditi radeci posredstvom Studentske Zadruge(kopanje kanala za buduci rudnik"Moscanica",slaganje metalnih profila,....)i poslove zastite privatnih lica sa razlikom na danasnje doba mi smo bili negdje u blizini i malo ko nas je primjecivali,....
Uz taj period mog skolovanja nalazilo se vremena i za aktivni sport,ali najvise vremena sam provodio uceci,citajuci i to ne samo literaturu koja mi je bas bila potrebna konkretno za skolovanje,a to sam obicno radio nocu,puno neprospavanih nociju,.....
U postu iznad sam napisao da sam radio u rudniku,bio RUDAR a i za njih kazu da su glupi i nepismeni!
Naprotiv,sreo sam puno obrazovanih momaka koji su imali sudbine slicne mojoj,siromastvo,srahovita i meni jos nedefinisana volja i snaga da se ode negdje iznad tog nivoa gdje Te neko eto utrpa iako ti tamo mozda i nije bilo mjesto,....
Isto je ili slicno sa SOFERIMA(pisem to velikim slovima zbog slicnosti sa RUDARIMA)s tim sto odvajam vozace kamiona i sl. jer oni imaju problema sa nekom vrstom tereta a mi vozaci autubusa i troleybusa prevozimo ZIVE LJUDE,i to meni ne predstavlja problem,sami ulaze,ko hoce kupi kartu(kod nas nema kontrole od strane vozaca)i na kraju voznje odlaze svom cilju.
E,jedini problem je kad neko od onih "krupnih"maltretira MOJE PUTNIKE,jer ih smatram kao i goste koji mi kuci dodu,dakle MOJI GOSTI!
Ima bona "crnih ovaca" svugdje,eto je poznajem puno obrazovanih vozaca,ovdje' a vjerujem da takvih puno ima i u Bosni,par mojih jarana rade u Gras-u i neki od njih su vozaci a fakultetski obrazovani,ali san vidio da ima i onih ispod svakog prosjeka,.....
Dodem ja par puta u godini i vidim,....
U Februaru sam bio na par dana i nekad navece vozi moj jaran,izenjer masinstva, Prof. dr. sa klinike "Podhrastovi"i moja malenkost,...sami u bus-u,...
Pa ja,u pravu si,uslovi rada,tj.vozni park i prije svega plata se ne mogu porediti,.....vozni red je tu negdje,..osim zakasnjenja,....
Za ove sto BUCUUUUUU kad dodu na taj .ebeni odmor za koji zive 11,5 mjeseci u godini dana,....
Zbog njih mene ovdje trpaju u vrecu medu "jugose",a u bosni vreca koju zovu "dijaspora",.....
Ja mislim da takvi nisu ni otisli sa kulturom, a mnogi su takvi i ostali,ali nisu bas svi,.....
Veeeeliki pozdrav
- Vares City
#245 Re: Desavanje u tramvaju br3
Prvo sam sebi rekao:Ma pusti ga,.eb. ga,....zijancer wrote:hahahahaaaahahahaaa
205cm sa stokom
E onda,.....
Ima vrata na koja TI NIKAD uci neces!!!!!!
Evo ti formule:Malo se okrenem u stranu,sagnem glavu i tebe ostavim napolju!!!!
Jest,205 Bosanca,a ima puno vecih
- Vares City
#246 Re: Desavanje u tramvaju br3
Ne silazi s TRIBINEEEEEEzijancer wrote:imam osjecaj da mi se ne svida tvoja definicija pismenosti(bez uvrede)
- Vares City
#247 Re: Desavanje u tramvaju br3
Tramvaj br.3,ili neki drugi,bus,voz ili nesto sto ima veze sa javnim prevozom,....
Kakva li hrabrost ili bezobrazluk treba takvim facama pa da se bez karte voze tamo gdje su naumili!!!!!!
I jos usput smetaju i prave probleme postenim ljudima koji tu kartu kupise samo za to da bi bili posteni i da dodu do svog odredista,....
Iz mog iskustva:Oni bez karte su najglasniji,cast izuzetcima zbog "najglasniji",...
Kako opravdati ulazak u bus,tram,voz,...
Nikako,kratak je odgovor!
Predlazem ovim bez karte da posjete omiljeni restoran,cevabdzinicu,naruce omijeno jelo,pojedu(prijatno!)i probaju otici bez placanja,....
Pa onda prodavnice,pekare,...
Bez karte,sa ili bez razloga nema opravdanja¨!
Kakva li hrabrost ili bezobrazluk treba takvim facama pa da se bez karte voze tamo gdje su naumili!!!!!!
I jos usput smetaju i prave probleme postenim ljudima koji tu kartu kupise samo za to da bi bili posteni i da dodu do svog odredista,....
Iz mog iskustva:Oni bez karte su najglasniji,cast izuzetcima zbog "najglasniji",...
Kako opravdati ulazak u bus,tram,voz,...
Nikako,kratak je odgovor!
Predlazem ovim bez karte da posjete omiljeni restoran,cevabdzinicu,naruce omijeno jelo,pojedu(prijatno!)i probaju otici bez placanja,....
Pa onda prodavnice,pekare,...
Bez karte,sa ili bez razloga nema opravdanja¨!
-
zijancer
#248 Re: Desavanje u tramvaju br3
kakva hrabrost treba onima koji moraju biti svako jutro na odredenom mjestu TAČNO U 08:15
pa da se oslone na gras & otoka-jezero liniju?
a tek koji zivci kad konacno docekaju trolu, i shvate da su sva vrata ispupcena od stisnutih oČČajnika unutra
nista____ cekaj drugi, koji stize za pola sata(moŽda)
pa AKO!?? se ukrcas u taj i ponadas se da neces zakasniti, onda te sigurno dokusuri stanica na skenderiji, gdje gomila od najmanje 30-40 putnika ceka da se ukrca u isti...koji se vec raspada
ali nije problem sto oni vjeruju da cemo svi stati unutra.. problem je sto vozac ne moze da krene dok DOBROVOLJCI
ne odustanu od pokusaja da se ukrcaju..to zna trajati i po 15 min.
i tako svaki dan
a ja sa uredno platjenom kartom drug RUDAR
kada sam zaradila 3 minusa ponedjeljkom ujutro kod Zagore, zbog KASNJENJA, prestala sam kupovati kartu
zasto ne krenem 2 sata ranije pita Zagora? ne mogu priustiti, nemam vise od cega da otkinem 2 sata sna..hell ne spavam nikako, samo koliko treba da ne padnem u nesvijest
tako da kada opet posjetis bosnu, prosetaj u mojim cipelama po toj liniji u to vrijeme par dana
ćevape kada naručim ćevape i dobijem, zato ih i plaćam
taxi koristim kada moram, ali taxi me doveze na pravo mjesto i u pravo vrijeme, i ponovo______zato mu i platim
ni ćevabdžinice ni taxisti a ni pekare nisu na državnim jaslama, i možda upravo zato rade svoj posao onako kako treba
samo gras i slični rade onako kako im se 'oće-jer im se može
i da mi više nisi solio pamet!!!!!!!!!!!!!!1111 svojim black'n'white svijetom cika RUDAR
, dok god je on 1.475 čega-god-daleko
a tek koji zivci kad konacno docekaju trolu, i shvate da su sva vrata ispupcena od stisnutih oČČajnika unutra
pa AKO!?? se ukrcas u taj i ponadas se da neces zakasniti, onda te sigurno dokusuri stanica na skenderiji, gdje gomila od najmanje 30-40 putnika ceka da se ukrca u isti...koji se vec raspada
ali nije problem sto oni vjeruju da cemo svi stati unutra.. problem je sto vozac ne moze da krene dok DOBROVOLJCI
i tako svaki dan
a ja sa uredno platjenom kartom drug RUDAR
kada sam zaradila 3 minusa ponedjeljkom ujutro kod Zagore, zbog KASNJENJA, prestala sam kupovati kartu
zasto ne krenem 2 sata ranije pita Zagora? ne mogu priustiti, nemam vise od cega da otkinem 2 sata sna..hell ne spavam nikako, samo koliko treba da ne padnem u nesvijest
tako da kada opet posjetis bosnu, prosetaj u mojim cipelama po toj liniji u to vrijeme par dana
taxi koristim kada moram, ali taxi me doveze na pravo mjesto i u pravo vrijeme, i ponovo______zato mu i platim
ni ćevabdžinice ni taxisti a ni pekare nisu na državnim jaslama, i možda upravo zato rade svoj posao onako kako treba
i da mi više nisi solio pamet!!!!!!!!!!!!!!1111 svojim black'n'white svijetom cika RUDAR
- JThomas
#249 Re: Desavanje u tramvaju br3
e to.zijancer wrote:kakva hrabrost treba onima koji moraju biti svako jutro na odredenom mjestu TAČNO U 08:15![]()
![]()
![]()
a tek koji zivci kad konacno docekaju trolu, i shvate da su sva vrata ispupcena od stisnutih oČČajnika unutra![]()
ali nije problem sto oni vjeruju da cemo svi stati unutra.. problem je sto vozac ne moze da krene dok DOBROVOLJCI![]()
i tako svaki dan
a ja sa uredno platjenom kartom drug RUDAR![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
tako da kada opet posjetis bosnu, prosetaj u mojim cipelama po toj liniji u to vrijeme par dana![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
i da mi više nisi solio pamet!!!!!!!!!!!!!!1111 svojim black'n'white svijetom cika RUDAR![]()
![]()
![]()
al hajde ti nacrtaj to ovima što povlače analogije s strujom, vodom, hljebom...
platiš - i dobiješ ono za šta si platio, da. ali GRASu samo platiš, a dobiješ ku*činu s ogromnim jajima, da izvinete moj portugalski...onaj ko se mora pouzdati u njih da stigne NA VRIJEME negdje, a da ne mora krenuti sat vremena ranije, zna o čemu govorim.
-
PeroKosoric
#250 Re: Desavanje u tramvaju br3
Gdje ono rece da radis? Vidim, kod tebe je placanje po principu "kako mi je ceif". Da probam i ja tako s tvojom robom ili uslugama, mozda i ja sta usicarim.zijancer wrote:kakva hrabrost treba onima koji moraju biti svako jutro na odredenom mjestu TAČNO U 08:15![]()
![]()
![]()
a tek koji zivci kad konacno docekaju trolu, i shvate da su sva vrata ispupcena od stisnutih oČČajnika unutra![]()
ali nije problem sto oni vjeruju da cemo svi stati unutra.. problem je sto vozac ne moze da krene dok DOBROVOLJCI![]()
i tako svaki dan
a ja sa uredno platjenom kartom drug RUDAR![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
tako da kada opet posjetis bosnu, prosetaj u mojim cipelama po toj liniji u to vrijeme par dana![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
i da mi više nisi solio pamet!!!!!!!!!!!!!!1111 svojim black'n'white svijetom cika RUDAR![]()
![]()
![]()