Nisam iz struke, ali mi ovo perverzno dobro izgleda. Nadam se da će autori dobiti svoju šansu sa nečim jednako kvalitetnim.Walter76 wrote:Naisao sam na jedno idejno rjesenje mosta za konkurs koji je odrzan 2008. i koji su pobijedili studenti produkt dizajna druge-trece koje vec godine na akademiji likovnih umjetnosti. Znaci te price oko arhitekata se manite, jer su ih pobijedili "umetnici" sa akademije. Bruka i sramota, e moji arhitekti...![]()
PJEŠAČKI MOST ALU KONKURSNI RAD 2008
Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
-
convict
#226 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
- alica.k
#227 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
al fakat dobro izgleda.convict wrote:Nisam iz struke, ali mi ovo perverzno dobro izgleda. Nadam se da će autori dobiti svoju šansu sa nečim jednako kvalitetnim.Walter76 wrote:Naisao sam na jedno idejno rjesenje mosta za konkurs koji je odrzan 2008. i koji su pobijedili studenti produkt dizajna druge-trece koje vec godine na akademiji likovnih umjetnosti. Znaci te price oko arhitekata se manite, jer su ih pobijedili "umetnici" sa akademije. Bruka i sramota, e moji arhitekti...![]()
PJEŠAČKI MOST ALU KONKURSNI RAD 2008
jel moguce da su pored ovoga izabrali "ono"?
-
bull21
#228 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Taj most izgleda prelijepo ali zbog opsežnih radova koji bi uništili raznorazne bašte kafića u Radićevoj, ideja jednostavno nije isplativa lokalnim vlastima koje dobro naplaćuju ovim kafićima.
- Control panel
#229 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
meni onaj most ''masna'' nije ni malo siguran. imam osjecaj prelomit ce se na pola.
- suncica24
#230 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Ovo je Sirbegovicev objekat kod Zeljeznicke? Predobar!!! Uklapanje u kontekst, moderni izraz, a jeftina gradnja (panel ploce). Definitivno jedan od najboljih objekata u gradu.Bullet Tooth Tony wrote:Meni ovo jedna od najboljih gradjevina u Sarajevu![]()
Nije ogromna , metal (najdrazi mi materijal) ...
Pored ovog meni je odlicna zgrada kod AS supermarketa na Socijalnom (ona obnovljena). Isto tako odlicna interpretacija, a povoljna gradnja (je li ti tu u pitanju Sirbegovic, ili...?)
- poznanik
#231 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
"Širbegović" je svoju zgradu izgradio iz temelja, a zgrada "Bosna RE" osiguranja (bivša "Bitas") je samo adaptirana. Unutrašnje - instalacione radove i sitne prepravke, uradio je "H.M.I. Inženjering" iz Sarajeva, takođe prijeratna građevinska firma.suncica24 wrote:...Pored ovog meni je odlicna zgrada kod AS supermarketa na Socijalnom (ona obnovljena). Isto tako odlicna interpretacija, a povoljna gradnja (je li ti tu u pitanju Sirbegovic, ili...?)
- BHF_Manijak
#232 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Nisam pored zeljeznicke proso ne pamtim, jos pogotovo po noci, tako da mi je ovo promaklo! Ovo prelijepo izgleda, fakat mi se svidja! 
-
dezurni_ucenik
#233 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
A ko su roditelji od tih "kreatora" mosta?Garant neke guzonje cija su djecica dobila "priliku" da pokazu svoju "svestranost".
- suncica24
#234 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Je li H.M.I. Inzenjering radio i projekat adaptacije (jer, definitivno nije "samo adaptirana"... adaptacijom je dobila skroz novo lice, tj. novi izgled - sad, ne znam da li se to odnosi i na stanove unutra, ali izvana je "druga osoba" od one prijeratnepoznanik wrote:"Širbegović" je svoju zgradu izgradio iz temelja, a zgrada "Bosna RE" osiguranja (bivša "Bitas") je samo adaptirana. Unutrašnje - instalacione radove i sitne prepravke, uradio je "H.M.I. Inženjering" iz Sarajeva, takođe prijeratna građevinska firma.suncica24 wrote:...Pored ovog meni je odlicna zgrada kod AS supermarketa na Socijalnom (ona obnovljena). Isto tako odlicna interpretacija, a povoljna gradnja (je li ti tu u pitanju Sirbegovic, ili...?)
-
MUNAFIK
#235 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
E Boze dragi...shecher wrote:žulijan asanž wrote:most je bezze, trebali su kozju ćupriju prenijeti ovdje, baš bi se uklopila
vs
- afa87
#236 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Zna li se kako se prelazi preko ovog mosta? 
-
neki
#237 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Projekat je radila Argentarija a unutra nisu stanovi nego kancelarijski prostori, zgradu kod z.stanice je projektova Adi Drnda.suncica24 wrote:Je li H.M.I. Inzenjering radio i projekat adaptacije (jer, definitivno nije "samo adaptirana"... adaptacijom je dobila skroz novo lice, tj. novi izgled - sad, ne znam da li se to odnosi i na stanove unutra, ali izvana je "druga osoba" od one prijeratnepoznanik wrote:"Širbegović" je svoju zgradu izgradio iz temelja, a zgrada "Bosna RE" osiguranja (bivša "Bitas") je samo adaptirana. Unutrašnje - instalacione radove i sitne prepravke, uradio je "H.M.I. Inženjering" iz Sarajeva, takođe prijeratna građevinska firma.suncica24 wrote:...Pored ovog meni je odlicna zgrada kod AS supermarketa na Socijalnom (ona obnovljena). Isto tako odlicna interpretacija, a povoljna gradnja (je li ti tu u pitanju Sirbegovic, ili...?))
- Bullet Tooth Tony
#238 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
http://www.youtube.com/watch?v=6Ti-1ZDdgFA&t=14safa87 wrote:Zna li se kako se prelazi preko ovog mosta?
- nellington
#239 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Ja znam ko su roditelji jedne od osoba na listi. Nisu baš guzonjeCVIKERASH wrote:A ko su roditelji od tih "kreatora" mosta?Garant neke guzonje cija su djecica dobila "priliku" da pokazu svoju "svestranost".
- _Reds_
#240 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Valjda će da stave upustvo za prelazak na obje strane mosta.afa87 wrote:Zna li se kako se prelazi preko ovog mosta?
- Ma.Le.Na
#241 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
ne valja govoriti ista prije kraja...ali...me no lajki ono sad za sad
sad su na vrh stavili i onu kao kocku sarajeva..
ono nije bilo prije planirano koliko znam..
stvarno jedva cekam da se zavrsi pa da vidimo kako ce to izgledati..
sad su na vrh stavili i onu kao kocku sarajeva..
ono nije bilo prije planirano koliko znam..
stvarno jedva cekam da se zavrsi pa da vidimo kako ce to izgledati..
- bijela
#242 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
e, je li ona kocka privremeno tu ili...?
- Ma.Le.Na
#243 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
nemam pojma...ali mislim da je naknadno smisljeno da bude postavljena...
i nekako mi...strsi na mostu..
bas se vidi da su je "napendalili" na zor
i nekako mi...strsi na mostu..
bas se vidi da su je "napendalili" na zor
- suncica24
#244 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Argentarija... trebala sam znatiProjekat je radila Argentarija a unutra nisu stanovi nego kancelarijski prostori, zgradu kod z.stanice je projektova Adi Drnda.
Jos jednom... odlicno. Kao i Drndin projekt za Sirbegovica.
- alica.k
#245 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
ova sirbegovic zgrada je i meni jedna od najljepsih nasih zgrada...al zar je nisu prodali? da se naprave stanovi tu? bilo je te neke price sigurno...
i lijepa je i ova sto suncica kaze
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#246 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Ne bih rekao da su je prodali... Samo su je izdali Kuvajtskoj ambasadi.alica.k wrote:ova sirbegovic zgrada je i meni jedna od najljepsih nasih zgrada...al zar je nisu prodali? da se naprave stanovi tu? bilo je te neke price sigurno...
- Zox
#247 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Na prodaju je. Ne da se naprave stanovi, nego da ostane ovo sto je sad. U oglasu (da, prodaje se U OGLASU) pise da je prostor sad izdat medjunarodnim firmama i ambasadama te da ce se zbog toga ulozeni kapital vratiti u roku od, cini mi se, 10 godina.
- poznanik
#248 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Kakva sad kocka, gdje je?bijela wrote:e, je li ona kocka privremeno tu ili...?
- Ma.Le.Na
#249 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
postavili su onu Kocku sarajeva..bijela sva...na onaj dio koji je kao looppoznanik wrote:Kakva sad kocka, gdje je?bijela wrote:e, je li ona kocka privremeno tu ili...?
-
bull21
#250 Re: Most Radiceva - Likovna Akademija. Uspjeh ili ruglo?
Velika bijela kocka. Meni se učinilo da je nekakav stiropor, ali čini se da nije. Ako ostave ono gore onda fakat nisu zdravi!