Šta ćete uraditi ako počne rat

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
palermo

#226 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by palermo »

exliberal wrote:Samo mala opaska na ove vas komentare da niko nije spomenuo ubijanje civila i razaranje civilne imovine......halo koliko godina vi imate?..........
....cime mislite da ce se ratovati.....painball-om.pa nece biti rusenja, paljevine i ubijanja civila?????.....eh djeco draga
slicne price sam ja slusao 92...sad cemo mi cetnike razvalit ..eno gotovo rasulo na palama....a kad se rat zahuktao, kad je trebalo cucat po mokrim rovovima bez hrane i municije svi ti sto su pricali su bili udobno smjesteni po stabovima...nigdje ih nije bilo.
neki komentarisu znas ja sam bio u specijalnim jedinicama , mi smo cuda radili i ako treba opet bi.....eh nagledao sam se ja tih "specijalnih" jedinica sto su dolazili na zuc u sarajevu kobajagi "da odrade" cetnike ....molite boga da se rat nikad nevrati u te krajeve...vec je bosna u kurcu sta bi tek bila kad bi se ponovo zaratilo
Da, ali ipak jednu si ovdje činjenicu smetnuo,a to je da se rat desio. Slažem se sa ovim da treba boga moliti da rat više nikad ne dođe u Bosnu. Al mislim da je i tada većiona ljudi molila za to.
visocicaguy

#227 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by visocicaguy »

prodat telekom, naoruzat se do zuba... pa do save.... ovi po vrletima istocne bosne ce svakako skapat od gladi
bach

#228 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by bach »

IBM wrote:Image

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D pa Braca Kresevljakovic ce nas braniti :D :D :D
kolko se sjećam ovu naslovnicu je Slobodan Milošević u cirkusu oo svog suđenja koristio kao argument zašto je došlo do rata.

Iskreno, volio bih da pročtim i tekst, naslovnicu već znamo svi. Ko je autor teksta?
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#229 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by Latina »

palermo wrote:
Latina wrote: Imas li namjeru prestati lupetati ? Ako zelis rat, daBogda ga imao u svojoj kuci. :evil:
Nije meni jasna nikako poenta onoga što ti hoćeš reći. Evo recimo, RS proglasi nezavisnost, trebamo li ratovati ili ne ? Osim toga ne zaboravi da rat ima različite oblike.
Omogucava li im Ustav jednostrano otcjepljenje ?
Latina

#230 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by Latina »

visocicaguy wrote:ovi po vrletima istocne bosne ce svakako skapat od gladi
Rat je pouzdan metod prehranjivanja stanovnistva.
bach

#231 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by bach »

NATO intervencija na Kosovu 1999. spriječila je genocid širih razmjera, te spasila glave za desetine hiljada Albanaca. Konačno, Srbi su dobili šta su zaslužili, jer im za ulazak na Kosovo treba pasoš.

Ti mi reci da nekad ratovi nisu korisni.
Je li BiH u poziciji u kojoj su bili : Saveznici u II svjetskom ratu, Hrvati u Oluji, Ameri u Bosni, Nato na Kosovu ?

Imas li namjeru prestati lupetati ? Ako zelis rat, daBogda ga imao u svojoj kuci. :evil:[/quote][/quote]

Kada se prevedu tvoje riječi to otprilke zvuči sljedeće:
"Vi Muslimanski narod vodite u nestanak. Ne zaboravite da muslimanski narod ne može da se odbrani ako bude rata"
A znamo ko je to i kada rekao.

Jako dobro znamo.
palermo

#232 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by palermo »

Latina wrote:[Omogucava li im Ustav jednostrano otcjepljenje ?
Održe referendum, povuku se iz zajedničkih institucija, proglase nezavisnost, i kažu zajebi Ustav, mi ga ne priznajemo, a onda ih,nakon što se vidi da se niko ne buni, priznaju Srbija i Rusija. Misliš nemoguća opcija.Šta smo sve mi mislili da je nemoguće, pa se desilo.
I ja ne kažem sad, da i tada treba ići u rat, mor biti da je dovoljna i ova avlijica da se preživi........mor biti........a mor ne biti
Odosmo daleko od teme, ne možeš biti toliko isključiva, dabogda rat bio savkom u kući ko ga je poželio, al rat obično nas poželi ne mi njega
Latina

#233 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by Latina »

"Vi Muslimanski narod vodite u nestanak. Ne zaboravite da muslimanski narod ne može da se odbrani ako bude rata"

Jako dobro znamo.
:lol: :lol: :lol:

Eto dragi forumasi i svi Bosanci i Hercegovci, stigao je @bach. Od sad pa na dalje i ubuduce mozete mirno spavati. Sta su Ameri, NATO i ine supersile, @bach ce rijesiti sve nase i vase probleme. :D

Oprosti sto ti uskacem u govor, ali voljela bih znati na koji nacin to mislis uciniti ?

U anticipaciji :D
visocicaguy

#234 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by visocicaguy »

ODMAH na pocetku:

1. ocistiti sire podrucje Sarajeva, da glavni grad moze disati, da ga ne mogu granatirati... to instantno
2. zauzeti brcko i drzati ga cvrsto... onda mozemo 'ladno pregovarati!
mostarac

#235 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by mostarac »

palermo wrote:
Latina wrote: Imas li namjeru prestati lupetati ? Ako zelis rat, daBogda ga imao u svojoj kuci. :evil:
Nije meni jasna nikako poenta onoga što ti hoćeš reći. Evo recimo, RS proglasi nezavisnost, trebamo li ratovati ili ne ? Osim toga ne zaboravi da rat ima različite oblike.
hoces iskreno. ja ne bi. Boli me djon covjece. Boli me neka stvar hoce li Sarajevo biti muslimansko, sprsko ili hrvatsko. Pun mi je vise q*** toga. Ja znam da nije moje, kao sto ni Mostar nije moj i zivo me se jebe hoce li biti ustaski ili balijski. Isto ti ga dodje.
Da sutra RS proglasi nezavisnost, ja bi spakovao kofere i otisao jer znam da bi izbio rat a ko hoce nek ratuje. Ja ne mislim da je sprijecavanje otcjepljenja RS-a cilj za koji ja zelim da dam i kap svoje krvi i krvi mojih najmilijih. Bujrum ko se pali na te stvari nek se pali i dalje. Meni je jedan rat dosta bio da shvatim i vidim.
Moje domovine ionako nema vec 20 godina, a koja sovinisticka struja ce preovladati meni je sasvim svejedno jer kako mi je odbojna republika srpska jednako mi je odbojna i ideja muslimanske bosne.
U slucaju novog rata nek puca kome se puca, a ja cu to gledati preko tv-a i jedino ce mi biti zao nevinih, a ovih sto se pale na poklice i sto bi sad pravili nove klaonice mi u najmanju ruku nece bit zao. Zao ce mi bit djece, nemocnih, onih koji su htjeli a nisu mogli da pobjegnu i zao ce mi bit zivotinja i lijepih bosanskih planina koje ce dodatno posijat minama. Ostalog nikoga. Nek ratuje kome se puska nosa, al nek mene ne zove u to. Boli me vise neka stvar za tim patriotskim preseravanjima. Nek se otcjepljuje ko hoce, nek ratuje i sprijecava ko hoce, nek se bije onaj kome je do bitke, al nek normalan svijet puste jednom da zivi na miru.
Cijela poplava medijskih natpisa o novom ratu mi smrdi na to novo sranje a nidje veze iskreno. Na terenu se ta napetost uopste ne osjeti niti je neko spreman da ratuje, ali izgleda da nam spremaju propagandno ispiranje mozgova i slanje u rovove. E sto se mene tice evo im ga od sake do lakta.
Latina

#236 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by Latina »

palermo wrote:
Latina wrote:[Omogucava li im Ustav jednostrano otcjepljenje ?
Održe referendum, povuku se iz zajedničkih institucija, proglase nezavisnost, i kažu zajebi Ustav, mi ga ne priznajemo, a onda ih,nakon što se vidi da se niko ne buni, priznaju Srbija i Rusija. Misliš nemoguća opcija.Šta smo sve mi mislili da je nemoguće, pa se desilo.
Neravno da je nemoguca misija. Ne zato sto nekoga zanima Bosna, nego zbog toga sto po svijetu ima jos regija koje bi se na taj nacin otcijepile ( npr Baski u Spaniji, Irci u Sjevernoj Irskoj ), a to se onima koji se zbilja pitaju ne bi svidjelo.

In the mean time...rad + stednja+ nova garnitura politicara na vlast, to bi otprilike za nas bila dobra opcija.
SsTtEeLlAa

#237 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by SsTtEeLlAa »

mostarac wrote: Boli me vise neka stvar za tim patriotskim preseravanjima. Nek se otcjepljuje ko hoce, nek ratuje i sprijecava ko hoce, nek se bije onaj kome je do bitke, al nek normalan svijet puste jednom da zivi na miru.
svaka cast mostarac :thumbup: :thumbup: :thumbup:
bach

#238 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by bach »

Latina wrote:

Jako dobro znamo.

Eto dragi forumasi i svi Bosanci i Hercegovci, stigao je @bach. Od sad pa na dalje i ubuduce mozete mirno spavati. Sta su Ameri, NATO i ine supersile, @bach ce rijesiti sve nase i vase probleme. :D

Oprosti sto ti uskacem u govor, ali voljela bih znati na koji nacin to mislis uciniti ?

U anticipaciji :D
Ja besmisleniji post na ovom forumu nisam odavno pročitao. :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run:
SsTtEeLlAa

#239 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by SsTtEeLlAa »

bach wrote: Kada se prevedu tvoje riječi to otprilke zvuči sljedeće:

Jako dobro znamo.
a ja mislim da si ti sa ovim ipak pretjerao .. i to ne malo, vec previse
Latina

#240 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by Latina »

Ja besmisleniji post na ovom forumu nisam odavno pročitao.

Pa ti si u tristotinjak postova postao legenda. ;-)
Last edited by Latina on 14/03/2009 20:39, edited 1 time in total.
Pietje_Bel

#241 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by Pietje_Bel »

Ne mogu gradani mnogo uciniti ako pocne rat. Jedino drzava moze obezbjediti ozbiljno naoruzanje. U proslom ratu je Bosna imala mnogo vise vojske ali nisu imali vatrene snage i zbog toga su bili slabi. Ja mislim da BiH ne treba vise od 10 orkana da bi je susjedi uzimali za ozbiljno. 10 ovakvih u Sarajevu i gotova prica: :D

Image
Bandierra Rossa

#242 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by Bandierra Rossa »

Zamislimo situ(v)aciju:

1.)RS proglasi nezavisnost,
2.)Ja i meni slični se (ponovo) dobrovoljno javimo da odbranimo BiH,

a onda neki pametnjaković potpiše nekakav Dayton 2 i ponovo nas vrati u žabokrečinu.

Neka zna svako onaj ko bi bio na čelu države:

Četnicima bi halalio sve ali taj pametnjaković mi ne bi mogao pobjeći...

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Latina

#243 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by Latina »

SsTtEeLlAa wrote:
bach wrote: Kada se prevedu tvoje riječi to otprilke zvuči sljedeće:

Jako dobro znamo.
a ja mislim da si ti sa ovim ipak pretjerao .. i to ne malo, vec previse
Ma pusti, meni ni najmanje ne smeta. Dobro je vidjeti ko bi nam to Bosnu lafo branio. Vidis kako je on fino od mene "brani". ;-)
Pietje_Bel

#244 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by Pietje_Bel »

mostarac wrote:
palermo wrote:
hoces iskreno. ja ne bi. Boli me djon covjece. Boli me neka stvar hoce li Sarajevo biti muslimansko, sprsko ili hrvatsko. Pun mi je vise q*** toga. Ja znam da nije moje, kao sto ni Mostar nije moj i zivo me se jebe hoce li biti ustaski ili balijski. Isto ti ga dodje.
Da sutra RS proglasi nezavisnost, ja bi spakovao kofere i otisao jer znam da bi izbio rat a ko hoce nek ratuje. Ja ne mislim da je sprijecavanje otcjepljenja RS-a cilj za koji ja zelim da dam i kap svoje krvi i krvi mojih najmilijih. Bujrum ko se pali na te stvari nek se pali i dalje. Meni je jedan rat dosta bio da shvatim i vidim. Moje domovine ionako nema vec 20 godina, a koja sovinisticka struja ce preovladati meni je sasvim svejedno jer kako mi je odbojna republika srpska jednako mi je odbojna i ideja muslimanske bosne.
U slucaju novog rata nek puca kome se puca, a ja cu to gledati preko tv-a i jedino ce mi biti zao nevinih, a ovih sto se pale na poklice i sto bi sad pravili nove klaonice mi u najmanju ruku nece bit zao. Zao ce mi bit djece, nemocnih, onih koji su htjeli a nisu mogli da pobjegnu i zao ce mi bit zivotinja i lijepih bosanskih planina koje ce dodatno posijat minama. Ostalog nikoga. Nek ratuje kome se puska nosa, al nek mene ne zove u to. Boli me vise neka stvar za tim patriotskim preseravanjima. Nek se otcjepljuje ko hoce, nek ratuje i sprijecava ko hoce, nek se bije onaj kome je do bitke, al nek normalan svijet puste jednom da zivi na miru.
Cijela poplava medijskih natpisa o novom ratu mi smrdi na to novo sranje a nidje veze iskreno. Na terenu se ta napetost uopste ne osjeti niti je neko spreman da ratuje, ali izgleda da nam spremaju propagandno ispiranje mozgova i slanje u rovove. E sto se mene tice evo im ga od sake do lakta.
Slazem sa sa tobom. Oni koji su vec jednom prozivili rat neka odu a neka ih zamjeni dijaspora. :thumbup:
bach

#245 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by bach »

mostarac wrote:
palermo wrote:
Da sutra RS proglasi nezavisnost, ja bi spakovao kofere i otisao jer znam da bi izbio rat a ko hoce nek ratuje. Ja ne mislim da je sprijecavanje otcjepljenja RS-a cilj za koji ja zelim da dam i kap svoje krvi i krvi mojih najmilijih. Bujrum ko se pali na te stvari nek se pali i dalje. Meni je jedan rat dosta bio da shvatim i vidim.
Moje domovine ionako nema vec 20 godina, a koja sovinisticka struja ce preovladati meni je sasvim svejedno jer kako mi je odbojna republika srpska jednako mi je odbojna i ideja muslimanske bosne.
A šta misliš ako neko bude po tebi pucao i po tvojoj kući, misliš da ćeš moć tek tako sjedititi pred TV -om i grickati kokice?

Moj dedo sa očeve strane je tako izgubio glavu. Govorio je da to nije njegov rata kao što nije bio, da on niko nije dužan nikome ao što nije bio, da nije politički opredijeljen što i nije bio. Čak se izjašnjavao kao ateista, kao i njegov brat. Završio je 1993 sa metkom u potiljku u nekoj jarugi u šumi. Razlog pogrešno, bošnjačko ime u pogrešno vrijeme
Last edited by bach on 14/03/2009 20:51, edited 1 time in total.
palermo

#246 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by palermo »

mostarac wrote:[

sa tvoga stanovišta to je sasvim ok.I ja nemam ništa protiv toga, iako bih ja drugačije postupio.Al kao što rekoh u nekom ranijem postu, svi mi živimo sa svojim izborom.
mostarac

#247 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by mostarac »

bach wrote:
mostarac wrote:
palermo wrote:
A šta misliš ako neko bude po tebi pucao i po tvojoj kući, misliš da ćeš moć tek tako sjedititi pred TV -om i grickati kokice?

MOj dedo sa očece strane je tako izgubio glavu. Govorio je da to nije njegov rata kao što nije bio, da on niko nije dužan nikome ao što nije bio, da nije politički opredijeljen što i nije bio. Čak se izjašnjavao kao ateista, kao i njegov brat. Završio je 1993 sa metkom u potiljku u nekoj jarugi u šumi. Razlog pogrešno, bošnjačko ime u pogrešno vrijeme.
Mi ako nesto kao narod znamo onda znamo nanjusit vrijeme kad rat kuca na vrata. Ne mislim da je to vrijeme jos doslo, ali ako nanjusim pucace po mojoj praznoj kuci i iskreno necu se vala nesto posebno nasekirat. Dakle kljuc je u tome cim se nanjusi rat, a ovdje se to relativno lako moze uraditi, hvataj se noge. Znas jednom smo ispali budale, a drugi put vala ja necu, a ko hoce nek to cini i dalje. Dakle rat ce se namirisati i bijeg na vrijeme je kljuc ;)
Nece mi bit zao ni kuce ni auta ni bilo cega. Hvatat se noge i gotovo a ti ako ti se ratuje ratuj.
palermo

#248 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by palermo »

Latina wrote: Neravno da je nemoguca misija. Ne zato sto nekoga zanima Bosna, nego zbog toga sto po svijetu ima jos regija koje bi se na taj nacin otcijepile ( npr Baski u Spaniji, Irci u Sjevernoj Irskoj ), a to se onima koji se zbilja pitaju ne bi svidjelo.

In the mean time...rad + stednja+ nova garnitura politicara na vlast, to bi otprilike za nas bila dobra opcija.
idemo u off topic,al sjetih se da su te argumentacije bile i kad se cijepala Jugosalvija. Neće Evropa dozvoliti cijepanje Jugoslavije jer bi to bio presedan i onda bi se Katalnija, baskija, i ko zna ko odcijepio. Znaš sad, koliko je to validna bila argumentacija.Al kao što rekoh ovo je već off topic.
Ovo zadnje se slažem, samo što to objektivno nije tema ovog topica.Al haj.........
ribaroni

#249 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by ribaroni »

Definitivno ce biti belaja samo kada e to je BINGO pitanje.Sta uradit..ma opet ko je puco pucace opet ko je bjezo bjezace opet al nece biti ni slican belaj kao ovaj prosli.Poenta je kupite brasna secera ulja i drva nabavi bubnjaru pec i nesikiraj se,STIZE HUMANITARNA
Latina

#250 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by Latina »

palermo wrote: idemo u off topic,al sjetih se da su te argumentacije bile i kad se cijepala Jugosalvija. Neće Evropa dozvoliti cijepanje Jugoslavije jer bi to bio presedan i onda bi se Katalnija, baskija, i ko zna ko odcijepio. Znaš sad, koliko je to validna bila argumentacija.Al kao što rekoh ovo je već off topic.
Ovo zadnje se slažem, samo što to objektivno nije tema ovog topica.Al haj.........
Ne znam da li je to tada bila opcija, ali Jugoslavija je pala u valu pada komunizma, jer je to svjetskim mocnicima odgovaralo. Nazalost bilo je dosta nacionalistickog sljama po gudurama, koji su jedva docekali da nas zaviju u crno. I cica-mica ...( vise niko nikada nije bio sretan i zadovoljan ) do kraja zivota. U medjuvremenu su Poljaci, Cesi, Rumuni i Bugari usli u EU. :)
Last edited by Latina on 14/03/2009 21:04, edited 1 time in total.
Locked