Marjan Mijajlović (NTV Hayat)

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Thinker

#226 Re: marijan na hayatu

Post by Thinker »

Da bih izbjegao nepotrebno nerviranje i mogućnost da zaspem usred utakmice nabavio sam karte za Zenicu. Ali neka ostane zabilježeno da je šuko i nabolji od ove probrane komentatorske elite sa BHT/FTV. Od kada je Baho okačio kopačke o klin ove kuće nemaju komentatora, svi baštine svijetle tekovine Seada Hadžijahića.
Miki123

#227 Re: marijan na hayatu

Post by Miki123 »

nigdje.nikog wrote:
StupskaBitanga wrote:a čim je završila utakmica ATV BL se isključila
a taman je govorio nek bih slavi nek se slavi a meni je srce bilo ko rusija kada je rekao evo nam zastave a ono zastava sa ljiljanima
oni u BL su crkli
neka malo
Maloprije na TV prikazuju atmosferu u SA poslije utakmice, Tip sa TURSKOM zastavom/kapom na glavi cestita Marijanu na prenosu rijecima - jes' da je Srbin al dobar je!

Bojim se da nam Marijan nece dugo potrajati.
I ja sam gledo tog kretenčinu. :? Turska kapa na glavi, ispod promaha, u venama alkohol i još kaže dobar je sudija iako je srbin :x :x
Ovakve izjave su opasne kao i dodikove o secesiji jer po defaultu pretpostavljaju da su srbi loši i da se moraju dokazati da bi bili "dobri", kako kaže kretenčina pod turskom kapom.

Inače, ne znam da li je iko primijetio ali Marjan je imao i jedan onako light rasistički ispad kad je za onog sa pletenicama rekao da se sad komotno može vratiti u Kazablanku :-D

Također je za još jednog igrača rekao da je zaradio dovoljno para pa mu tatko više ne mora voziti tramvaj :D
VjecitiStudent

#228 Re: marijan na hayatu

Post by VjecitiStudent »

Miki123 wrote: I ja sam gledo tog kretenčinu. :? Turska kapa na glavi, ispod promaha, u venama alkohol i još kaže dobar je sudija iako je srbin :x :x
Ovakve izjave su opasne kao i dodikove o secesiji jer po defaultu pretpostavljaju da su srbi loši i da se moraju dokazati da bi bili "dobri", kako kaže kretenčina pod turskom kapom.

Inače, ne znam da li je iko primijetio ali Marjan je imao i jedan onako light rasistički ispad kad je za onog sa pletenicama rekao da se sad komotno može vratiti u Kazablanku :-D

Također je za još jednog igrača rekao da je zaradio dovoljno para pa mu tatko više ne mora voziti tramvaj :D
Sta ako je lik zaista porijeklom iz Kazablanke?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#229 Re: marijan na hayatu

Post by mIRCerka »

Miki123 wrote:

Vodeci racuna o tome da Marjan pred svaku utakmicu istrazuje sve i jednog igraca, ne bi me cudilo da je onaj stvarno iz Kazablanke a da onom drugom tata stvarno vozi tramvaj.
Miki123

#230 Re: marijan na hayatu

Post by Miki123 »

Ranije je pričao o tom igraču (onaj nervozni sa pletenicama, zaboravio sam mu ime) i rekao je da vuče porijeklo iz Maroka, vjerovatno su mu otac ili dedo bili marokanci, dok je on Belgijanac.

A ovo za tramvaj je simpatično :D
mIRCerka

#231 Re: marijan na hayatu

Post by mIRCerka »

Ma samo uporedi bilo koji dio Marjanovog prijenosa utakmice sa:

Spahic do Ibricica, Ibricic do Hadzica, Hadzic do Ibricica, aut.

Tup meklaaafn tup dzoooordz...
VjecitiStudent

#232 Re: marijan na hayatu

Post by VjecitiStudent »

mIRCerka wrote:Ma samo uporedi bilo koji dio Marjanovog prijenosa utakmice sa:

Cambio je oteo loptu Ibricicu :D
mIRCerka

#233 Re: marijan na hayatu

Post by mIRCerka »

VjecitiStudent wrote:
mIRCerka wrote:Ma samo uporedi bilo koji dio Marjanovog prijenosa utakmice sa:

Cambio je oteo loptu Ibricicu :D
I Hellas sada izlazi (ko se sjeca rukometne tekme sa Grchkom).

Mislim fakat...
banjaluka078

#234 Re: marijan na hayatu

Post by banjaluka078 »

mIRCerka wrote:
Miki123 wrote:

Vodeci racuna o tome da Marjan pred svaku utakmicu istrazuje sve i jednog igraca, ne bi me cudilo da je onaj stvarno iz Kazablanke a da onom drugom tata stvarno vozi tramvaj.
Da, da, pricao je o njegovom ocu koji je takodje igrao fudbal, pa je zbog necega odustao i sada radi kao tramvajdzija.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#235 Re: marijan na hayatu

Post by ladyblue18 »

Miki123 wrote:Ranije je pričao o tom igraču (onaj nervozni sa pletenicama, zaboravio sam mu ime) i rekao je da vuče porijeklo iz Maroka, vjerovatno su mu otac ili dedo bili marokanci, dok je on Belgijanac.

A ovo za tramvaj je simpatično :D
Fellaini se zove :mrgreen:
I ja mislim da Marjan zaista svaku informaciju koju iznese provjeri jedno 100 puta prije utakmice, pa mislim da nije bio ispad :mrgreen:
Erzsebet

#236 Re: marijan na hayatu

Post by Erzsebet »

Mene stid ako čovjek dođe i vidi da mu u naslovu ime piše sa "i". Dajte admini, napišite kako treba :)
mIRCerka

#237 Re: Marjan Mijajlović na Hayatu

Post by mIRCerka »

tuzibaba resa za komadic mesa
meso se kiseli baba se veseli :D

Eto, editovan naslov ;)
zomri

#238 Re: Marjan Mijajlović na Hayatu

Post by zomri »

nije tramvajdzija ali jeste vozac autobusa ;)

http://en.wikipedia.org/wiki/Marouane_F ... sonal_life

Personal life

Fellaini was born to Moroccan parents from Tangier and brought up in Brussels. His father, Abdellatif, was a former goalkeeper for Raja Casablanca and Hassania Agadir and who had signed for Racing Mechelen but was not able to play due to the Moroccan club refusing to release his paperwork. Instead of returning home, he opted to become a bus driver for STIB.[8] Fellaini is bilingual in Arabic and French.

ima i za ramiza i fatimu :-D :-D :-D odavde http://en.wikipedia.org/wiki/Emir_Spahi%C4%87:

Family

His father, Ramiz, is originally from the Montenegrin stretch of Sandžak, and his mother, Fatima, is from Gacko, Bosnia and Herzegovina (both regions formerly in Yugoslavia). They were both working in Dubrovnik, where they met and formed a family. Emir has two brothers, older Nermin and younger Alen. Younger brother Alen Spahić is also a football player.
DobroJutroKolumbo

#239 Re: Marjan Mijajlović na Hayatu

Post by DobroJutroKolumbo »

Marjan je rekao da cemo biti prvi u grupi , a svi znamo da je Marjan jaci i od Chuck Norrisa! :D :lol: :lol:
Erzsebet

#240 Re: Marjan Mijajlović na Hayatu

Post by Erzsebet »

mIRCerka wrote:tuzibaba resa za komadic mesa
meso se kiseli baba se veseli :D

Eto, editovan naslov ;)

8-) :sax:
beckenbauer

#241 Re: Marjan Mijajlović na Hayatu

Post by beckenbauer »

Marjan beton!
kratko, jasno... :D :D :D
1941.

#242 Re: marijan na hayatu

Post by 1941. »

Thinker wrote:Da bih izbjegao nepotrebno nerviranje i mogućnost da zaspem usred utakmice nabavio sam karte za Zenicu. Ali neka ostane zabilježeno da je šuko i nabolji od ove probrane komentatorske elite sa BHT/FTV. Od kada je Baho okačio kopačke o klin ove kuće nemaju komentatora, svi baštine svijetle tekovine Seada Hadžijahića.
Jeste,Šuko je na BHT-u najbolji.

"Ubili smo đavole trozubcem.Vedo,je li tako da se đavoli mogu ubiti samo trozubcem?" :lol:
giovannir

#243 Re: Marjan Mijajlović na Hayatu

Post by giovannir »

mIRCerka

#244 Re: Marjan Mijajlović na Hayatu

Post by mIRCerka »

giovannir wrote:Lepo vam kažem, nije Mijailo Bahi do kolena.

Baho je kraaaalj!!!!
E Se*em ti se na novinara koji napisa ovaj nepismeni clanak...
LEPO VAM KAŽEM, NIJE MIHAJLO BAHI DO KOLENA PDF Ispis E-mail
Zar su toliko veliki kompleksi naroda BiH pa da zbog predvidivog i usiljenog ulizivanja, i to na ekavici Dobrice Ćosića, dižu tamo nekog spikera u nebesa.

U kakvoj mi zemlji živimo!? Po prvi put imamo momčad koja na nešto liči, izbornika koji zna kako se vodi nogometna reprezentacija, pobijedimo momčad Belgije zabivši im poker kod kuće, što nitko nikad nije napravio, a u nas javnost i mediji više pričaju o spikeru koji nit smrdi nit miriše, dapače, toliko se usiljeno i predvidljivo ulizuje Bosancima, da nam je došlo da tekmu gledamo bez tona.

Nije ni čudo. Nakon što je otišao Baho, ostali smo na milosti i nemilosti kojekakvim Vugdalićima i Hadžićima, čije fore i eksklamacije samo njih dvojica razumiju, i sterilnoj beživosti spikera za FTV-a i BHT-a, koji baš svaku tekmu komentiraju kao da ih je netko silom na to natjerao i drži im nož za vratom dok vode utakmice. Pojava Marjana Mijailovića na Hayatu bi potencijalno bila osvježenje, da nije ekavice i iritantne boje glasa koje bi se postidio svaki oboljeli od raka grla u terminalnoj fazi bolesti.

Čovjek zna svoj posao, dobar je novinar, ali dalje od mediokriteta ne ide. Džaba mu je usiljeno ulizivanje Bosancima tipa „raduj se Bosno" i sl., nije da nam se ne sviđa, ali ne može ga se trpiti. Na primjer, kada Vugdalić i oni sa BHT-a vode, oni su toliko loši da uz sport koji prenose, žuganje po njihovom neznanju i nikakvom vođenju utakmica čini komplementarni dio tog sportskog susreta koji u sebi ima svoje posebne čari. Mijailović se jednostavno ne može slušati, jer je dobar kao novinar, dakle nemreš ga, da 'prostiš, posrat, ali loš spiker i ne može ga se slušati, tako da ostaje jedina opcija da se ugasi ton.

Ono što je simptomatično jeste pravdanje zašto je doveden na Hayat i zašto ga ljudi, tobože, vole? Opravdanje koje nam dade jedan od urednika Hayata na pitanje zašto ga dovedoše, bio je „pa jesi vidio kako je komentirao gol Ibiševića protiv Bayerna,... a Srbin?!". Mislim, what the fuck?! Zar toliko pati hayatovski probošnjački mainstream od kompleksa manje vrijednosti, pa cvjetaju čim vide Srbina kako ih hvali? I to sve na ekavici Dobriše Ćosića. Da da, baš njega! Srpski jezik koji je službeni u BiH možda govori na ekavici, ali po tom jeziku osobna i vlastita imena ne podliježu ekavici. Tako Zvjezdan Misimović po srpskom jeziku koji je službeni u BiH ostaje Zvjezdan, a ne Zvezdan, kako ga čita Mijailović.

Pitanje svih pitanja je da li bi spkera bosanski puk volio kad bi umjesto "lZvezdan Misimović - Miske je lepo proigrao po levoj strani" - Zvizdan Misimović proigra lipo po livoj strani.

Kratkoročno i dugoročno sjećanje i podsjećanje nam u misli vratiše nikad ne prežaljenog Sabahudina Topalbećirevića - Bahu za kojeg se sve moglo reći, da je najbolji ili da je najgori, ali mediokritet nikada. On nije morao hiniti ekstazu kada Bolić zabije, niti je morao hiniti nepristranost govoreći da je „zastava sa ljiljanima - naša zastava", ako ništa drugo jer ta zastava nije njegova, a pogotovo ne - naša. I da, Baho je vrlo rijetko, a u zadnjem periodu svoga komentiranja zaboravljao na postojanje Hercegovine, jer je on bio Bosanac cijeli život, i nije to trebao, spominjanjem kojekakvih zmajeva i vitezova, hiniti za potrebe prijenosa i kako bi se ulizao bosanskoj populaciji na i Senadu Hadžifejzoviću.

Sve u svemu, Mijalilović ima potencijala da bude dobar, ali bez govornih i gramatičkih vježbi ostat će mediokritet. Na kraju krajeva, neka ga, simpa je čovjek skroz, ali trebalo bi pod hitno rehabilitirati Bahu, jer samo je Baho Baho, a svi su ostali samo komentatori.

SR
Mislim fakat, ovaj ce nekome govoriti o greskama...
ROKNI SE SR!
sheilak

#245 Re: Marjan Mijajlović na Hayatu

Post by sheilak »

Je li to Baho napisao članak? :-D
giovannir

#246 Re: Marjan Mijajlović na Hayatu

Post by giovannir »

Ne vidim po čemu je nepismeno što neko žali za Bahom. Mislim, i meni je dobar Marjan, ali poštujem svačije mišnjenje pa i ovog što žali za Bahom. Slažem se s njim u dvije stvari: Baho je bolji i ekavica iritira.
mIRCerka

#247 Re: Marjan Mijajlović na Hayatu

Post by mIRCerka »

giovannir wrote:Ne vidim po čemu je nepismeno što neko žali za Bahom. Mislim, i meni je dobar Marjan, ali poštujem svačije mišnjenje pa i ovog što žali za Bahom. Slažem se s njim u dvije stvari: Baho je bolji i ekavica iritira.
Cosic je DOBRICA a ne DOBRISHA, a postoje dvije ispravne kombinacije NIKAD PREZALJEN ili NEPREZALJEN (jedna rijec).
Eto po cemu je nepismeno.
Kao kad bi neko napisao

NemoguČe je ne stjeti tuČi one koji ne znaju razlikovati Đ i Dž.
Mislim helou.
Sto se Bahe tice, njegovo vrijeme je proslo. i sva njegova "sabrana djela" u karijeri mozes strpati u jedan Marjanov Bundes liga prijenos.
Ridjobrki

#248 Re: Marjan Mijajlović na Hayatu

Post by Ridjobrki »

Kratkoročno i dugoročno sjećanje i podsjećanje nam u misli vratiše nikad ne prežaljenog Sabahudina Topalbećirevića - Bahu za kojeg se sve moglo reći, da je najbolji ili da je najgori, ali mediokritet nikada. On nije morao hiniti ekstazu kada Bolić zabije, niti je morao hiniti nepristranost govoreći da je „zastava sa ljiljanima - naša zastava", ako ništa drugo jer ta zastava nije njegova, a pogotovo ne - naša. I da, Baho je vrlo rijetko, a u zadnjem periodu svoga komentiranja zaboravljao na postojanje Hercegovine, jer je on bio Bosanac cijeli život, i nije to trebao, spominjanjem kojekakvih zmajeva i vitezova, hiniti za potrebe prijenosa i kako bi se ulizao bosanskoj populaciji na i Senadu Hadžifejzoviću.

Sve u svemu, Mijalilović ima potencijala da bude dobar, ali bez govornih i gramatičkih vježbi ostat će mediokritet. Na kraju krajeva, neka ga, simpa je čovjek skroz, ali trebalo bi pod hitno rehabilitirati Bahu, jer samo je Baho Baho, a svi su ostali samo komentatori.

SR
Zanimljivo je kako mediokriteti vole koristiti tu riječ... Znači, Baho je vrhunski komentator a Marijan nije, a šta ćemo sa SR? Nepismen novinar (hem nepismen, hem ne zna svoj jezik kojim se toliko razmeće: u pismenoj varijanti bi pisalo "nikad prežaljen" ukoliko bi se htjelo da rečenica ima željeni smisao) nekog mizernog medija sa olimpskih visina kategoriše sve i svašta po svom ćeifu. Vodi Bahu kući ako ti se toliko sviđa, i ja sam volio njegove prenose ali je mediokritetčina da mu ravnog nema. Niti je adekvatno obrazovan, niti elokventan, niti duhovit, niti se razumije u sportove koje prenosi, niti ima moralnih vrijednosti da kritikuje Savez dok im je muhtač u isto vrijeme...

Ali, eto... Baliluk, brete, baliluk.
sheilak

#249 Re: Marjan Mijajlović na Hayatu

Post by sheilak »

@giovannir
Pa ne iritira sve ekavica i posebno ne tamo gdje je primjerena, za razliku od upotrebe ekavice u Banja Luci sa bosanskim naglaskom :-D

Marjan Mijajlovic je odlican komentator, zna o cemu govori i zna napraviti odlicnu atmosferu koja te ponese. Baho i co. su vrlo " pospani " komentatori ( ako se neko sjeca Belmina Karamehmedovica , tako nekako se zvao, koji bi zamalo zaspao za deskom- barem je tako izgledao i govorio ).
muha_sa

#250 Re: Marjan Mijajlović na Hayatu

Post by muha_sa »

giovannir wrote:Ne vidim po čemu je nepismeno što neko žali za Bahom. Mislim, i meni je dobar Marjan, ali poštujem svačije mišnjenje pa i ovog što žali za Bahom. Slažem se s njim u dvije stvari: Baho je bolji i ekavica iritira.
:-) koga li to iritira :? :?
Locked