"zonbirile"
pa oko načina razmišljanja se ne možemo očito složiti,i pravi način je uvjek svoj vlastiti.
Onda po tvome i moja nacin je pravi nacin razmisljanja, pa prema tome TEBI tvoj meni moj onda zaista nema svrhe da mi govoris kako ja ne razmisljam na pravi nacin, jer je svakome pravi njegov vlastiti...
Građani se bune i to je bilo evidentno i evidentirano u više medija i na Tv dnevniku,pogotovu za Ciglane i Breku.E sad po tebi to je šuplja,a argument je da ti stanuješ pored tih đamija.Hajde dobro na kilometar između njih ti si pored obadvije,pinokio raste ti nos.
E pa da ''pinokio'' tebi kaze nesto: pa da vidimo ko ce na kraju ispasti pinokio...
PRVO: nisam rekao da stanujem PORED TIH DZAMIJA nego da stanujem u BLIZINI a rijeci pored i u blizini imaju razlicita znacenja a ti to ZNAS zar ne?
DRUGO: Nisam to koristio kao nikakav argument sto se ''neki GRADZANI'' bune nego da ZNAM i Poznajem situaciju u tim dzamijama i da ti kazem KO SU TE DZEMATLIJE KOJE IDU U TE DZAMIJE!!!
TRECE: Po meni nije suplja da se gradjani bune (znam da ima takvih vec sam to i pisao),
po meni je SUPLJA to sto se uvjek zaobilazi RECI da su GRADJANI TI KOJI ZELE DA PRAVE DZAMIJU, da su GRADJANI ti koji cine dzemate dzamija ovog grada. I da pitao sam (sa razlogom jer manipulisete) ko su ti gradjani? koliko ih je? A ti mi odgovori na ta pitanja pa cemo nastaviti o tim gradjanima... A do tad ja ti kazem da ima PUNO PNO vise onih koji su za tu dzamiju, bilo koju dzamiju U OVOM GRADU!
Kadspominjes gradjane koji se bune, spomeni gradjane koji zele dzamiju, posteno bi bilo ZAR NE?
CETVRTO: U ove tri recenice si mi umetnuo rijeci da sam rekao nesto sto NISAM, i iskrivio moje navode i onda sam ja PINOKIO... E vidi ja stanujem u blizini te dvije dzamije i svjedno mi je u koju cu svratiti obije su mi otprilike isto udanjene od mog doma tako da svratim nekad u jednu a nekad u drugu. A TI???
Urbanističko rješenje obadvije je urbicid,jer one guše prostor,kao i što lokacija guši njih.To svi tvrde,osim oficijelnih klimoglavaca iz struke.Uostalom skineš koprenu strasti pa vidiš da je pola dvorišta obdaništa nedovoljno između dva nebodera,jednostavno nije bila planski predviđena i sada je nagurati je urbicid.
Postoji razlog zasto se sada u tim naseljima prave dzamije, a taj razlog je bas taj sto si naveo NISU BILE PLANSKI PREDVIDJENE. A zasto nisu bile planski predvidjene? Zato sto u tom sistemu, TADA kada su se naselja pravila, nije se smjelo planirati TAKO NESTO... A sada se ti propusti ISPRAVLJAJU i GRADZANI dobijaju ono sto im je bilo oduzeto i sto im nije bilo dozvoljeno da imaju kada su se ta naselja gradila A U OVOM SLUCAJU TO SU BAS TE DZAMIJE!
Urbicid i diskriminacija je bila zabraniti to gradjaanima a ne sada dozvoliti im... Uvjek ce biti ljudi kojima ce smetati, i bilo sta da se napravilo neaslo bi se ljudi KOJIMA bi smetalo... A sta tvrde SVI??? Ko su to SVI??? opet pricas suplju!
Pošto se šicaš matematikom,postoji samo index 100%,izračunajmo toliko znaš.U godini ima samo 52 đume,plus 6 dana u dva Bajramo,to je 58 dana,to je cca 16% posjete u godini dana .O polaznicima Mekteba,tek toliko,da se oni obrazuju i svjetovno ,a ne svjetski,ali šta češ naučićeš.Sergija ne znam u koje svrhe je spomenuta,priča je o održavanju,a ne humanitarnom radu,a i on je vidljiv diljem Bosne.
Da li treba priloziti neku studiju i index popunjenosti dzamije da bi seka dzamija gradila? Nekakve studije gdje ce neko izracunavati koliko ce dana, sati, sekundi, dzamija biti popunjana, koliko ce safova imati i koliko ce se u prosjeku namaza klanjati? HALO dokle to ide?
Dzamije prvo nije samo radi namaza...Dzamija odrzava dzemat! Ove dzamije sluze svojoj svrsi NISU PRAZNE, ljudi dolaze u njih, klanjaju, druze se, brinu se jedni o drugima i o dzamiji a u dzamije dolaze i djeca idu u mekteb (vjerski i svjetski- to ti je zargonski ono narodski ali sta drugo od tebe ocekivati kad nemas sta pametno odgovoriti)
Dakle DZEMAT--- NAMAZI--- DZUME--- BAJRAMI--- RAMAZAN---- HATME----PRIPREME HADZIJA--- TEWHIDI----MEVLUDI----MEKTEBI--- i ima toga jos.... i ti ces da pricas i da racunas nesto o dzamiji...
Zaista nema smisla dalje odgovarat.... uzivaj u zivotu i na tvoju ZALOST sa dzamijama oko sebe....