Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#226 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by mIRCerka »

zgembo_sa wrote:Nista on nije nacrtao, on je po svom tumacio nesto, a jasno mu pise sta treba i kako treba, cak sam mu izdvojio i citirao. Zao mi je sto ti ne mogu reci da si u pravu pa da ti ego jos malo naraste :)
Ne brini ti za moj ego, brini ti druze zgembo sto tebi nikad hm-ha ne ispadne... :zzzz:

PS Okacise li oni sliku dzamije na zid zgrade? Ili prljavo iskoristise nerjeseno pitanje dzamije/parka za samopromociju?
zonbirile

#227 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by zonbirile »

@zgembo

moraš malo više čitati i slušati starije i pametnije,pogotovu ljude direktno uključene i zainteresovane za tematiku.Hvala ti opet,ono za đamije,vehabije.
zgembo_sa

#228 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by zgembo_sa »

zonbirile wrote:@zgembo

moraš malo više čitati i slušati starije i pametnije,pogotovu ljude direktno uključene i zainteresovane za tematiku.Hvala ti opet,ono za đamije,vehabije.
Hvala na savjetu. Inace se kaze DŽamija, a ne đamija. Kad se vec pravimo da sve znamo o temi, onda barem da znamo pravilno to izgovoriti, ako nista.
zgembo_sa

#229 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by zgembo_sa »

mIRCerka wrote:
zgembo_sa wrote:Nista on nije nacrtao, on je po svom tumacio nesto, a jasno mu pise sta treba i kako treba, cak sam mu izdvojio i citirao. Zao mi je sto ti ne mogu reci da si u pravu pa da ti ego jos malo naraste :)
Ne brini ti za moj ego, brini ti druze zgembo sto tebi nikad hm-ha ne ispadne... :zzzz:

PS Okacise li oni sliku dzamije na zid zgrade? Ili prljavo iskoristise nerjeseno pitanje dzamije/parka za samopromociju?
Ne znam, nisam primjetio. Upozorit cu te na vrijeme ako bude, da ne dozivis srcani udar kad vidis dzamiju makar ona bila i na plakatu.
MUNAFIK

#230 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by MUNAFIK »

"zonbirile"

pa oko načina razmišljanja se ne možemo očito složiti,i pravi način je uvjek svoj vlastiti.
Onda po tvome i moja nacin je pravi nacin razmisljanja, pa prema tome TEBI tvoj meni moj onda zaista nema svrhe da mi govoris kako ja ne razmisljam na pravi nacin, jer je svakome pravi njegov vlastiti...
Građani se bune i to je bilo evidentno i evidentirano u više medija i na Tv dnevniku,pogotovu za Ciglane i Breku.E sad po tebi to je šuplja,a argument je da ti stanuješ pored tih đamija.Hajde dobro na kilometar između njih ti si pored obadvije,pinokio raste ti nos.
E pa da ''pinokio'' tebi kaze nesto: pa da vidimo ko ce na kraju ispasti pinokio...

PRVO: nisam rekao da stanujem PORED TIH DZAMIJA nego da stanujem u BLIZINI a rijeci pored i u blizini imaju razlicita znacenja a ti to ZNAS zar ne?

DRUGO: Nisam to koristio kao nikakav argument sto se ''neki GRADZANI'' bune nego da ZNAM i Poznajem situaciju u tim dzamijama i da ti kazem KO SU TE DZEMATLIJE KOJE IDU U TE DZAMIJE!!!

TRECE: Po meni nije suplja da se gradjani bune (znam da ima takvih vec sam to i pisao), po meni je SUPLJA to sto se uvjek zaobilazi RECI da su GRADJANI TI KOJI ZELE DA PRAVE DZAMIJU, da su GRADJANI ti koji cine dzemate dzamija ovog grada. I da pitao sam (sa razlogom jer manipulisete) ko su ti gradjani? koliko ih je? A ti mi odgovori na ta pitanja pa cemo nastaviti o tim gradjanima... A do tad ja ti kazem da ima PUNO PNO vise onih koji su za tu dzamiju, bilo koju dzamiju U OVOM GRADU!
Kadspominjes gradjane koji se bune, spomeni gradjane koji zele dzamiju, posteno bi bilo ZAR NE?

CETVRTO: U ove tri recenice si mi umetnuo rijeci da sam rekao nesto sto NISAM, i iskrivio moje navode i onda sam ja PINOKIO... E vidi ja stanujem u blizini te dvije dzamije i svjedno mi je u koju cu svratiti obije su mi otprilike isto udanjene od mog doma tako da svratim nekad u jednu a nekad u drugu. A TI???
Urbanističko rješenje obadvije je urbicid,jer one guše prostor,kao i što lokacija guši njih.To svi tvrde,osim oficijelnih klimoglavaca iz struke.Uostalom skineš koprenu strasti pa vidiš da je pola dvorišta obdaništa nedovoljno između dva nebodera,jednostavno nije bila planski predviđena i sada je nagurati je urbicid.
Postoji razlog zasto se sada u tim naseljima prave dzamije, a taj razlog je bas taj sto si naveo NISU BILE PLANSKI PREDVIDJENE. A zasto nisu bile planski predvidjene? Zato sto u tom sistemu, TADA kada su se naselja pravila, nije se smjelo planirati TAKO NESTO... A sada se ti propusti ISPRAVLJAJU i GRADZANI dobijaju ono sto im je bilo oduzeto i sto im nije bilo dozvoljeno da imaju kada su se ta naselja gradila A U OVOM SLUCAJU TO SU BAS TE DZAMIJE!
Urbicid i diskriminacija je bila zabraniti to gradjaanima a ne sada dozvoliti im... Uvjek ce biti ljudi kojima ce smetati, i bilo sta da se napravilo neaslo bi se ljudi KOJIMA bi smetalo... A sta tvrde SVI??? Ko su to SVI??? opet pricas suplju!

Pošto se šicaš matematikom,postoji samo index 100%,izračunajmo toliko znaš.U godini ima samo 52 đume,plus 6 dana u dva Bajramo,to je 58 dana,to je cca 16% posjete u godini dana .O polaznicima Mekteba,tek toliko,da se oni obrazuju i svjetovno ,a ne svjetski,ali šta češ naučićeš.Sergija ne znam u koje svrhe je spomenuta,priča je o održavanju,a ne humanitarnom radu,a i on je vidljiv diljem Bosne.
Da li treba priloziti neku studiju i index popunjenosti dzamije da bi seka dzamija gradila? Nekakve studije gdje ce neko izracunavati koliko ce dana, sati, sekundi, dzamija biti popunjana, koliko ce safova imati i koliko ce se u prosjeku namaza klanjati? HALO dokle to ide?
Dzamije prvo nije samo radi namaza...Dzamija odrzava dzemat! Ove dzamije sluze svojoj svrsi NISU PRAZNE, ljudi dolaze u njih, klanjaju, druze se, brinu se jedni o drugima i o dzamiji a u dzamije dolaze i djeca idu u mekteb (vjerski i svjetski- to ti je zargonski ono narodski ali sta drugo od tebe ocekivati kad nemas sta pametno odgovoriti)
Dakle DZEMAT--- NAMAZI--- DZUME--- BAJRAMI--- RAMAZAN---- HATME----PRIPREME HADZIJA--- TEWHIDI----MEVLUDI----MEKTEBI--- i ima toga jos.... i ti ces da pricas i da racunas nesto o dzamiji...

Zaista nema smisla dalje odgovarat.... uzivaj u zivotu i na tvoju ZALOST sa dzamijama oko sebe....
zonbirile

#231 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by zonbirile »

@munafik

stanovati blizu dvije đamije a,između njih najmanje kilometar,na idealnoj sredini je 500m.To ti je sa Obale-Pošte do Sindikata,sad očito imamo različita mjerila o blizini.I gradonačelnica je iz II Gimnazije gledala kandilje u Alipašinoj đamiji,što je nemoguće,pajoj narastao nos,moj Pinokio.Ostale nebuloz tipa đamije nisu bile planski predviđene u naseljima,je tvoj nivo retardacije i sada ostvarenih želja.Pa Sarajevo je poput Bosne bilo cca 35% Bošnjaka,33% Srba,17,Hrvata i ostalih.Hajde ne crveni se ,koji objekat je trebalo graditi na Breci,Ciglanama.Možda dom za omladinu,odnosno obdanište kao na Koševu,jer nemaš bližeg prije Ciglana,a i ono je puno.Ostala naprđivanja nemogu ni komentarisati,prođi me se,strpi se još malo bioće đamija svugdje,ali mora biti i para za njih.
mIRCerka

#232 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by mIRCerka »

zgembo_sa wrote:
mIRCerka wrote:

Ne znam, nisam primjetio. Upozorit cu te na vrijeme ako bude, da ne dozivis srcani udar kad vidis dzamiju makar ona bila i na plakatu.
Zasto bih ja dozivjela srcani udar radi dzamije? Ja redovno dozivljavam manje srcane udare kad vidim omladinu kako urinira u tom parku...sto tebi naravno ne smeta...
homar

#233 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by homar »

Nevjerovatno, kako je mircerka u vezi ove teme stvorila jedno društvo oko sebe i sada su svi ostali koji misle drugačije na krivom putu. Ja primjećujem da najviše diskusija o islamu i džamijama ima od strane onih koji najmanje poznaju ovu problematiku ili se ova problematika ne tiče njih, jer su većina od njih ateisti. Očekujem paljbu.
mIRCerka

#234 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by mIRCerka »

homar wrote:Nevjerovatno, kako je mircerka u vezi ove teme stvorila jedno društvo oko sebe i sada su svi ostali koji misle drugačije na krivom putu. Ja primjećujem da najviše diskusija o islamu i džamijama ima od strane onih koji najmanje poznaju ovu problematiku ili se ova problematika ne tiče njih, jer su većina od njih ateisti. Očekujem paljbu.
Znaci, da bih imala pravo diskutovati na ovu temu moram staviti polumjesec i zvijezdu oko vrata ili na avatar, pricati sta sam pravila za iftar sa obaveznim komentarom kako mi je bilo postiti taj dan, i ne zaboraviti pomenuti "mrske komunjare i mrak 50 godina" i slicno...jer ja ne stvorih nikakvo drustvo oko sebe, forum je mjesto za iznosenje misljenja u skladu sa pravilima foruma, i svako ima pravo da iznese svoje misljenje na datu temu. A ovdje je tema postavljanje gigantske slike dzamije na zgradu u presernovom parku gdje jos uvijek po nezasticenim iskopinama temlja dzamije kao i mezarja ljudi parkiraju auta, a omladina urinira navece...
homar

#235 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by homar »

mIRCerka wrote:
homar wrote:Nevjerovatno, kako je mircerka u vezi ove teme stvorila jedno društvo oko sebe i sada su svi ostali koji misle drugačije na krivom putu. Ja primjećujem da najviše diskusija o islamu i džamijama ima od strane onih koji najmanje poznaju ovu problematiku ili se ova problematika ne tiče njih, jer su većina od njih ateisti. Očekujem paljbu.
Znaci, da bih imala pravo diskutovati na ovu temu moram staviti polumjesec i zvijezdu oko vrata ili na avatar, pricati sta sam pravila za iftar sa obaveznim komentarom kako mi je bilo postiti taj dan, i ne zaboraviti pomenuti "mrske komunjare i mrak 50 godina" i slicno...jer ja ne stvorih nikakvo drustvo oko sebe, forum je mjesto za iznosenje misljenja u skladu sa pravilima foruma, i svako ima pravo da iznese svoje misljenje na datu temu. A ovdje je tema postavljanje gigantske slike dzamije na zgradu u presernovom parku gdje jos uvijek po nezasticenim iskopinama temlja dzamije kao i mezarja ljudi parkiraju auta, a omladina urinira navece...
Ne govorimo o pravu na diskusiju nego ko najradije diskutuje o pojedinim temama, u ovom slučaju o džamiji. Pa ako hoćemo relevantna mišljenja moramo saslušati i nekog vjernika šta misli o tom pitanju, inače su takve diskusije irelevantne i zadovoljiće samo ego toga diskutanta i njegovih istomišljenika. A što se tiče "komunjara i mraka 50 godina", ja to nisam rekao i možda ćeš se začuditi ako kažem da sam se slobodnije osjećao i više demokratije vidio u tom "komunističkom mraku" nego u današnjem "demokratskom nacionalizmu i fašizmu". A što se tiče slika koje se postavljaju po zgradama, meni to ne smeta, pa pogledajte reklame po višespratnicama, kome to smeta i zašto ja neznam. Slažem se da prostor vakufa u centru grada treba udostojiti i pripremiti za njegovu namjenu, a dok se to ne desi preko nadležnih organa osigurati da se ne koristi nenamjenski.
mIRCerka

#236 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by mIRCerka »

homar wrote:
mIRCerka wrote:
Ne govorimo o pravu na diskusiju nego ko najradije diskutuje o pojedinim temama, u ovom slučaju o džamiji. Pa ako hoćemo relevantna mišljenja moramo saslušati i nekog vjernika šta misli o tom pitanju, inače su takve diskusije irelevantne i zadovoljiće samo ego toga diskutanta i njegovih istomišljenika. A što se tiče "komunjara i mraka 50 godina", ja to nisam rekao i možda ćeš se začuditi ako kažem da sam se slobodnije osjećao i više demokratije vidio u tom "komunističkom mraku" nego u današnjem "demokratskom nacionalizmu i fašizmu". A što se tiče slika koje se postavljaju po zgradama, meni to ne smeta, pa pogledajte reklame po višespratnicama, kome to smeta i zašto ja neznam. Slažem se da prostor vakufa u centru grada treba udostojiti i pripremiti za njegovu namjenu, a dok se to ne desi preko nadležnih organa osigurati da se ne koristi nenamjenski.
Fol je u tome sto ja rekoh da mi je pun K stavljanja gigantskih roletni pomocu kojih sakrivaju trulez (primjer olomanka) i cinjenicu da omladina ovg grada redovno pisha po iskopinama u tom parku...
Meni ta slika, a ni dzamija cijela, a ni parking sadasnji, ni u dzep ni iz dzepa...al se desi to da mi je prije 2 stranice zgembo napisao da sam islamofob.. idem li ja u dzamiju, crkvu ili ne, to je moja stvar.
Ovo je moj grad koliko i tvoj i zgembin, i imam puno pravo da pricam o stvarima koje se desavaju u ovom gradu i da se bunim za raspodjelu sredstava budzeta kojeg punim i ja, jer da ne placam sve namete, plata bi mi bila preko 2 milje. Ali doprinosim i zelim da znam u sta moje pare idu.

Jos jednom ponavljam, a u vezi je sa ovom temom, jebali ih zeleni trotoari, sarajevske zime i sve ostale budzetske tricarije kad nisu u stanju zastiti necije kosti. Kad god mene licno put nanese u istocnu Bosnu, pogotovo u region Srebrenice i Bratunca, ja po travi ne hodam zbog straha da je neko mozda zakopan tu, a ovdje u "metropoli" uredno pishaju..i kad napisem nesto takvo, onaj meni kaze da sam islamofob... :zzzz:
Haris.ba

#237 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by Haris.ba »

mIRCerka wrote:Fol je u tome sto ja rekoh da mi je pun K stavljanja gigantskih roletni pomocu kojih sakrivaju trulez (primjer olomanka) i cinjenicu da omladina ovg grada redovno pisha po iskopinama u tom parku...
Zovi policiju kad vidis nekoga da pisha. :D

P.S.
Na jednom mjestu u kantonu dozlogrdilo jednom privatniku sto mu stalno pisaju iza firme. Pjanci ne haju ni od zastitara, pa ni pa ni prijetnji od policije. Ma ne mozes ih otjerati. I on ti plati da 10 centi od tla vodoravno postave onu cijev(metal) kao za gromobrane, pa razmak 30 centi navise - pa jos jednom. I pusti ti on neku malu struju kroz to (valjda palilo se samo navece). Mislim da vise niko nije pisao iza te zgrade.
mIRCerka

#238 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by mIRCerka »

Haris.ba wrote:
mIRCerka wrote:Fol je u tome sto ja rekoh da mi je pun K stavljanja gigantskih roletni pomocu kojih sakrivaju trulez (primjer olomanka) i cinjenicu da omladina ovg grada redovno pisha po iskopinama u tom parku...
Zovi policiju kad vidis nekoga da pisha. :D

P.S.
Na jednom mjestu u kantonu dozlogrdilo jednom privatniku sto mu stalno pisaju iza firme. Pjanci ne haju ni od zastitara, pa ni pa ni prijetnji od policije. Ma ne mozes ih otjerati. I on ti plati da 10 centi od tla vodoravno postave onu cijev(metal) kao za gromobrane, pa razmak 30 centi navise - pa jos jednom. I pusti ti on neku malu struju kroz to (valjda palilo se samo navece). Mislim da vise niko nije pisao iza te zgrade.
zvala tri puta, sva tri puta me izjebali u zdrav mozak..
"ko si ti, daj maticni broj, a gdje tacno stojis, a da li si dovoljno blizu da vidis da li on stvarno urinira, znas li da je zakonom zabranjeno upucivati lazne pozive policiji"...bukvalno zachatavanje dok se debilni omladinac ne istovari i ne ode...
Haris.ba

#239 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by Haris.ba »

mIRCerka wrote:zvala tri puta, sva tri puta me izjebali u zdrav mozak..
...moj fazon:
ja: Stoji i radi nesta sumnivo
pol: Sta radi?
ja: izgleda pise grafit...
pol: hvala

epilog: dolaze za 3 minuta
mIRCerka

#240 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by mIRCerka »

Haris.ba wrote:
...moj fazon:

:thumbup: to kralju, nije mi palo na pamet da im slazem nesto takvo!
Haris.ba

#241 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by Haris.ba »

Tehnicki mozda i jeste pisao grafit. Samo nije koristio sprej...tako da nisam lagao...
homar

#242 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by homar »

mIRCerka wrote:
homar wrote: Ne govorimo o pravu na diskusiju nego ko najradije diskutuje o pojedinim temama, u ovom slučaju o džamiji. Pa ako hoćemo relevantna mišljenja moramo saslušati i nekog vjernika šta misli o tom pitanju, inače su takve diskusije irelevantne i zadovoljiće samo ego toga diskutanta i njegovih istomišljenika. A što se tiče "komunjara i mraka 50 godina", ja to nisam rekao i možda ćeš se začuditi ako kažem da sam se slobodnije osjećao i više demokratije vidio u tom "komunističkom mraku" nego u današnjem "demokratskom nacionalizmu i fašizmu". A što se tiče slika koje se postavljaju po zgradama, meni to ne smeta, pa pogledajte reklame po višespratnicama, kome to smeta i zašto ja neznam. Slažem se da prostor vakufa u centru grada treba udostojiti i pripremiti za njegovu namjenu, a dok se to ne desi preko nadležnih organa osigurati da se ne koristi nenamjenski.
Fol je u tome sto ja rekoh da mi je pun K stavljanja gigantskih roletni pomocu kojih sakrivaju trulez (primjer olomanka) i cinjenicu da omladina ovg grada redovno pisha po iskopinama u tom parku...
Meni ta slika, a ni dzamija cijela, a ni parking sadasnji, ni u dzep ni iz dzepa...al se desi to da mi je prije 2 stranice zgembo napisao da sam islamofob.. idem li ja u dzamiju, crkvu ili ne, to je moja stvar.
Ovo je moj grad koliko i tvoj i zgembin, i imam puno pravo da pricam o stvarima koje se desavaju u ovom gradu i da se bunim za raspodjelu sredstava budzeta kojeg punim i ja, jer da ne placam sve namete, plata bi mi bila preko 2 milje. Ali doprinosim i zelim da znam u sta moje pare idu.

Jos jednom ponavljam, a u vezi je sa ovom temom, jebali ih zeleni trotoari, sarajevske zime i sve ostale budzetske tricarije kad nisu u stanju zastiti necije kosti. Kad god mene licno put nanese u istocnu Bosnu, pogotovo u region Srebrenice i Bratunca, ja po travi ne hodam zbog straha da je neko mozda zakopan tu, a ovdje u "metropoli" uredno pishaju..i kad napisem nesto takvo, onaj meni kaze da sam islamofob... :zzzz:
Činjenica je da se mora biti oprezan kada se govori o osjetljivim pitanjima posebno vjere i vjerskih osjećanja, iz predhodnog sistema ponešto nosimo što nije na mjestu, pa to "izvalimo" na neprimjerenom mjestu, to onaj ko čita gleda iz svog ugla i onda cijeni kao napad. Termin islamofobija je vrlo često u upotrebi u posljednje vrijeme, ja nebih sada o konkretnom slučaju koji pominješ, ali uopšteno morati ćemo se naviknuti na neke stvari koje nisu nama po volji jer smo odgajani u nekom drugom duhu i ambijentu. A što se tiče budžeta grada evo sada je na vlasti "alijansa" i nadam se da će zadovoljiti Tvoje prohtjeve i materijalne i duhovne, ofarbati ćemo trotoare u crveno.
mIRCerka

#243 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by mIRCerka »

homar wrote: Činjenica je da se mora biti oprezan kada se govori o osjetljivim pitanjima posebno vjere i vjerskih osjećanja, iz predhodnog sistema ponešto nosimo što nije na mjestu, pa to "izvalimo" na neprimjerenom mjestu, to onaj ko čita gleda iz svog ugla i onda cijeni kao napad. Termin islamofobija je vrlo često u upotrebi u posljednje vrijeme, ja nebih sada o konkretnom slučaju koji pominješ, ali uopšteno morati ćemo se naviknuti na neke stvari koje nisu nama po volji jer smo odgajani u nekom drugom duhu i ambijentu. A što se tiče budžeta grada evo sada je na vlasti "alijansa" i nadam se da će zadovoljiti Tvoje prohtjeve i materijalne i duhovne, ofarbati ćemo trotoare u crveno.
Toliko o tome. Ja sam protiv farbanja trotoara uopste, i ako te bas zanima, moja boja je PLAVA. Pa sam bila protiv davanja 800.000 KM budzetskih sredstava za umjetnu travu na Kosevu i Grbavici, a Zelju volim vise od rodbine svoje. Ja nisam "za svoje spram mrtve glave", vec sam protiv nameta koji se trose u trivijalne "projekte". Al to je tesko shvatiti mnogima.
visocicaguy

#244 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by visocicaguy »

ako je vakufska zemlja, sto IVZ to ne ogradi do pocetka gradnje; pa nece niko se verat preko ograde da baci pis.. sto se tice skymedia... neko je vec rek'o, ako oni to placaju i ako su stanari saglasni, odnosno generalno ako je u skladu sa zakonom, ne vidim gdje je problem..... ako nije u skladu sa zakonom, ima sud, tuzba, luk, persun...
zonbirile

#245 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by zonbirile »

pa ja sad skontah,da su vjernici muslimani u 92% predstavljenosti u gradu ugroženi.Pa,prije ove iskopine,iskopana je đamija u Čelinom parku/baraka Đamija,pa tekija na Benbaši,sada ova.Šta je problem,što se ne gradi,renovira,možda da se preusmjere sredstva od rezidencije u zaštitu nacionalnih blaga.Ako je malo usko na Prešernovom trgu,srušite onu zgradu i ona je na vakufskom.
Hunkar

#246 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by Hunkar »

Haris.ba wrote:
...moj fazon:

legendo :thumbup:
zonbirile

#247 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by zonbirile »

j..o Kurto,dajte Keču,neka bude šta u staklu,za jedno milion KM.
Compact

#248 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by Compact »

zgembo_sa wrote:
Hvala na savjetu. Inace se kaze DŽamija, a ne đamija. Kad se vec pravimo da sve znamo o temi, onda barem da znamo pravilno to izgovoriti, ako nista.
Zbog ovakvih treba osnovati udruženje za zaštitu pismenih i obrazovanih ljudi! Čitanjem njegovih nepismenih i nesuvislih rečenica, čovjek ni ne osjeti da polako zatupljuje.
zgembo_sa

#249 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by zgembo_sa »

Compact wrote:
zgembo_sa wrote:
Zbog ovakvih treba osnovati udruženje za zaštitu pismenih i obrazovanih ljudi! Čitanjem njegovih nepismenih i nesuvislih rečenica, čovjek ni ne osjeti da polako zatupljuje.
Vala bas :)
k_c

#250 Re: Od zgrade do džamije u samo jednom koraku

Post by k_c »

Na svakom mjestu gdje je postojala dzamija i koju su srusili bilo komunisti ili cetnici za vrijeme agresije na BIH se mora ponovo napraviti,tj obnoviti! Kalin Alijina dzamija kod narodnog pozorista je vakuf pomenutog humaniste i velikog covjeka koji nije stedio svoj novac i svoj imetak,nego je velikodusno kupio zemlju i izgradio dzamiju i poklonio je vjernicima,dakle VJERNICIMA a ne komunistima! Nazalost jedan grozni rezim je poput najvecih barbara rusio sve vjerske objekte i pravio kojekakve zgradice ili parkice! Sada kada je IZ ponovo vlasnik zemljista kod Narodnog pozorista,komunisti zele da se tu izgradi park,sto je van svake pameti! Ko to jos moze biti toliko blesav i naivan da na necijem vakufu ,na mjestu porusene dzamije gradi park ili zgradice? to je po Islamu grijeh i proklet je onaj ko bi se usudio na mjesu porusene dzamije izgraditi bilo sta osim dzamije! Nikada,ama bas nikada se nece dogoditi da IZ na mjestu porusene dzamije napravi park po zeljama komunista! To isto su i u RS cetnici nastojali ostvariti,pa su porusili sve moguce dzamije kako bi se tu izbrisao trag o postojanju Bosnjaka i kako bi izgradili parkove i zgrade! Zemljiste kod Narodnog pozorista ce ako treba biti ruglo i narednih 100 godina,ali se nista osim obnovljenje dzamije nece sagraditi,jer je jedna od poruka Vakufa: proklet bio svako ko promjeni njegovu namjenu!
Post Reply