Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
zvrzgana

#226 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by zvrzgana »

Ozirom da imam od 16 godine problematicno lice, i da se to nastavilo poslije pubereta jedini puder koji mi odgovara na kozi je Manhattan (u kamenu).
Iskreno ne volim stavljati sve i svasta na lice, i puno isprobavati (vjerovatno zbog svega sto sam prosla da bi izljecila lice) ja preferiram prirodne maske i toplo preporucujem. Naprimjer, hranjive maske od banana, ljeti od jagoda, a za problematicno lice sam koristila masku od meda i kvasca (puna je vitamina B).Takodje, prirodni piling od maslinovog ulja i secera.
A maska od cajevca, definotovno BeoLab :thumbup:
swirl

#227 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by swirl »

Slazem se sa Alicom, svi savjeti su dobrodosli, ali treba voditi racuna da definitivno nemamo svi istu kozu, i da svako reaguje na svoj nacin koristeci razlicite proizvode. Sto se tice Cajevca (ili Tee Tree Oil), njega treba pomijesati sa malo vode, prije nego se nanese direktno na kozu, previse je agresivan, pogotovo ako se njime maze lice. Ja imam masnu, premasnu kozu lica, i najvise mi odgovara maska od germe. Kesica germe, samo malo vode, promjesam, i to na lice stavim.

A sto se tice pudera, sa Pure LIght sam presla na Nude. Nude mi je ok, ni grozan, ni dobar. Vratila sam se sa mora prije mjesec dana, jos nisam nikako puder stavila na lice, samo rumenilo i maskaru, i super mi je, steta sto nece boja potrajati.
Loulou

#228 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by Loulou »

Možda bi pitanje trebalo na temu o depilaciji, ali, budući da je ovdje pomenuto, iskoristit ću priliku da pitam:
alica.k wrote:cajevac je super za poslje depilacije...ne urastaju dlacice uopste.
Misliš na ulje čajevca koje nakon depilacije naneseš na depilirano područje? Pretpostavljam da ne nanosi neposredno nakon depilacije? I, gdje ga kupiš?

Što se tečnih pudera tiče, isprobala sam ih više i nisam našla odgovarajući. S tim sam se pomirila. Ne da mi se to ganjat više i eksperimentirat.
Već par godina koristim Maxfactorov puder u prahu Translucent i on mi je ok.
swirl

#229 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by swirl »

Loulou wrote:Možda bi pitanje trebalo na temu o depilaciji, ali, budući da je ovdje pomenuto, iskoristit ću priliku da pitam:
alica.k wrote:cajevac je super za poslje depilacije...ne urastaju dlacice uopste.
Misliš na ulje čajevca koje nakon depilacije naneseš na depilirano područje? Pretpostavljam da ne nanosi neposredno nakon depilacije? I, gdje ga kupiš?

Što se tečnih pudera tiče, isprobala sam ih više i nisam našla odgovarajući. S tim sam se pomirila. Ne da mi se to ganjat više i eksperimentirat.
Imas i na temi depilacija o ovome :) Uglavnom, ulje cajevca imas kupiti u DM-u. Ne nanosi se odmah nakon depilacije, nego kad sve to pocne da raste.
alica.k

#230 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by alica.k »

Loulou wrote:Možda bi pitanje trebalo na temu o depilaciji, ali, budući da je ovdje pomenuto, iskoristit ću priliku da pitam:

ja ne stavljam odmah poslije...tad stavljam ili octenisept+talk puder ili onaj kofol aktivni kiseonih u spreju plus talk puder. ovo stavljam nakon jedno 7 dana, kad se sve to smiri. STVARNO je prejako ulje da bi se tek tako mazalo gdje je cejf. jedino gdje ga ja stavljam bez razmisljanja to je ispod pazuha...al i tad malkice i vode dodam.

jednom sam kupila u dmu, medjutim ispalo mi je da ne djeluje sekunde...inace u apoteci, proizvodi cydonia, cisto ulje od cajevca (barem tako pise). cak i drugacije mirise od onog iz dma, taj mi ima neki onako...usahli miris, ne znam ni ja.
Merssy

#231 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by Merssy »

kakva iskustva imate sa diorskin forever , meni treba dobar puder , imam normalnu kožu lica pa razmišljam o tom puderu a s obzirom da nigdje ne daju testere ( kao da su zlatni ) čekam vaše mišljenje :D
swirl

#232 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by swirl »

Merssy wrote:kakva iskustva imate sa diorskin forever , meni treba dobar puder , imam normalnu kožu lica pa razmišljam o tom puderu a s obzirom da nigdje ne daju testere ( kao da su zlatni ) čekam vaše mišljenje :D
Ja ga nisam koristila, ali jeste moja prijateljica, i kaze da joj je super. Moj ti je savjet da odes bez sminke u neku od parfimerija i da kod njih tamo probas puder kad vec ne daju tester. I jeste, kao da je od suhog zlata, ne daju nikome nijedan tester, samo ako potrosis para daju ti jedan :)
Merssy

#233 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by Merssy »

Hvala :) tako ću i uraditi, ipak puder previše košta da bih ga kupila onako bez probanja
melb26sa

#234 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by melb26sa »

Nasla sam novi, "pametni" puder - Almay smart shade - dolazi u tri boje - light, light/medium i medium.

U osnovi i nema neke boje vec je bjelkast sa kao tamnim tackicama (ne kao scrub zrnca vec nesto vrlo blago, valjda zrnca sadrze boju). Nanosi se prstima i "pamet" pudera je u tome sto na osnovu tvoje boje koze se prilagodjava - ako je neko svijetlog tena ostace svijetal ali ce pokriti nedostatke. Nije tezak, i na njega ne utice ako se vec ispod na kozu nanese krema ili oni prep-losioni.

Ako se dobro ne nanese moze se izaci vani "sarena" zato dobro paziti da se sve pokrije.

Cijena je oko 15 KM (na snizenju je bilo $8).

http://leftoverluncheonmeat.blogspot.co ... shade.html
Merssy

#235 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by Merssy »

"pametni puder" hmm interesantno zvuči ali kod nas pretpostavljam nema za kupiti :sad:
melb26sa

#236 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by melb26sa »

Merssy wrote:"pametni puder" hmm interesantno zvuči ali kod nas pretpostavljam nema za kupiti :sad:
Vidi, ja sam sad malo "kopala" i posaljem im email pa vidim sta kazu. Inace, to je firma kcerka od Revlona tako da posto imamo Revlon u BiH, onda bi se moglo malo zastupnike pricepiti da uvezu sta i od Almay.
msc.aidas

#237 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by msc.aidas »

...koristim maybelinov "dream satin liquid".. :-D :-D
puder je fakat predobar i nije uopce tezak na kozi.... preporucujem svima... :thumbup: :thumbup:
1987vendetta

#238 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by 1987vendetta »

MF Lasting Performance ili Colour Adapt.. Definitivno dva najbolja pudera. A rumenilo Bourjois Little Round Pot Blush :D
ružmarin-a

#239 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by ružmarin-a »

otkad mi dijele komplimente za izgled bez tračka šminke, ne šminkam se nikako :oops: :)

(odmaram lice)
Aurora Borealis

#240 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by Aurora Borealis »

.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 23:46, edited 1 time in total.
hana_montana

#241 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by hana_montana »

nista nije skupo kad koza dise :D

fantastican

Image

Image
Gospoda Ministarka

#242 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by Gospoda Ministarka »

Zene, jedno pitanjcee... da li i koji korektor koristite za podocnjake?
Te da li znate neki puder koji takoder dobro pokriva podocnjake?
Prije sam koristila Loreal Perfect match, no otkrijem Bourjois kojeg su povukli iz prodaje... setala sam od Maybellina do Menhettna i sad trazim dobar puder. Najbitnije od svega mi je da je lagan i da prirodna roza boja.

Ima li neko iskustva sa ovim?
Image
*mima*

#243 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by *mima* »

Moja preporuka za korektor..isproban....christian dior......fantastican.....sigurno se neces pokajat......
Gospoda Ministarka

#244 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

*mima* wrote:Moja preporuka za korektor..isproban....christian dior......fantastican.....sigurno se neces pokajat......
Hvala Mimo, koliko kosta taj Diorov korektor?
I ima li ista jeftinije :lol: :lol:
*mima*

#245 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by *mima* »

Gospoda Ministarka wrote:
*mima* wrote:Moja preporuka za korektor..isproban....christian dior......fantastican.....sigurno se neces pokajat......

Ima sigurno....ali Dior sam ja platila oko 55 km i trajao mi je skoro 2 godine.....vjeruj da se isplati....
Gospoda Ministarka

#246 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

*mima* wrote:
Gospoda Ministarka wrote:

Ima sigurno....ali Dior sam ja platila oko 55 km i trajao mi je skoro 2 godine.....vjeruj da se isplati....
Ja sam ti upala u fazon da stekam pare na racunu :D tako da mi je zao dati 55KM za korektor... :lol: :lol:
Hvala ti puno u svakom slucaju...
jedna

#247 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by jedna »

Gospoda Ministarka wrote:Zene, jedno pitanjcee... da li i koji korektor koristite za podocnjake?
Prije sam koristila Loreal Perfect match, no otkrijem Bourjois kojeg su povukli iz prodaje... setala sam od Maybellina do Menhettna i sad trazim dobar puder. Najbitnije od svega mi je da je lagan i da prirodna roza boja.

Image
max factorov puder u stiku, extra lagan. ja ga koristim i kao korektor za podočnjake. nije za neku extra masnu kožu, ali može za suhu i za mješovitu. moja je problematična, a ovaj mi je super za prikrivanje nedostataka, a lagan je.

Image

ako se mačkarim za neku special situation :D , stavim preko perfect match i kameni (ili u prahu) - manhatan koristim. a mogu i da preskočim perfect match (iako su oba lagana, pa nije mi problem ni da ih kombinujem).
pošto mi je faca "krečna" koristim najsvjetlije nijanse.

inače za prekrivanje (pogotovo za masnu kožu) dobar je i manhatnov tekući puder, onaj crni matt
Image

nijedan nije skuplji od 15-ak maraka (true match malo skuplji, ali ne puno)
1987vendetta

#248 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by 1987vendetta »

Gospoda Ministarka wrote: Ima li neko iskustva sa ovim?
Image
Dobila sam tester ovog pudera u nekom casopisu, ne mogu se sjetit sad kojem, probat cu ga u naredna 2-3 dana, pa javim utiske..
jedna

#249 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

Post by jedna »

1987vendetta wrote:
Gospoda Ministarka wrote: Ima li neko iskustva sa ovim?
Image
Dobila sam tester ovog pudera u nekom casopisu, ne mogu se sjetit sad kojem, probat cu ga u naredna 2-3 dana, pa javim utiske..

a-ha, u ljepota i zdravlje. meni nije bio nešto za prikrivanje, ali je lagan, sličan perfect matchu
Gospoda Ministarka

#250 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D

jedna wrote:
Gospoda Ministarka wrote:Zene, jedno pitanjcee... da li i koji korektor koristite za podocnjake?

Image
max factorov puder u stiku, extra lagan. ja ga koristim i kao korektor za podočnjake. nije za neku extra masnu kožu, ali može za suhu i za mješovitu. moja je problematična, a ovaj mi je super za prikrivanje nedostataka, a lagan je.

Image

ako se mačkarim za neku special situation :D , stavim preko perfect match i kameni (ili u prahu) - manhatan koristim. a mogu i da preskočim perfect match (iako su oba lagana, pa nije mi problem ni da ih kombinujem).
pošto mi je faca "krečna" koristim najsvjetlije nijanse.

inače za prekrivanje (pogotovo za masnu kožu) dobar je i manhatnov tekući puder, onaj crni matt
Image

nijedan nije skuplji od 15-ak maraka (true match malo skuplji, ali ne puno)
@jedna,

Hvala ti puno na ovim informacijama... medutim Max Factor nikako ne volim... nekako mi je "pjeskast" ako znas na sto mislim... treba mi neki koji ne isusuje dodatno kozu jer imam suho lice, nije problemaaticno, nikakvih bubuljica jedino ti podocnjaci i ujednacavanje. Imam Manhattan kameni i tecni ali nije mi to to... nemaju lijepu prirodnu boju vec zuckastu.
@1987 kad probas javi utiske.
Post Reply