dzabe spominjes sinagogu, ja i rekoh -vjerski objekti, a ne dzamija...NIN wrote:To sto ljudi svoju ljubav prema alkoholu brane po kojekakvim drustvenim mrezama to je njihov, haman pa stvarni problem. Evo, ja sam volim popit pivu ali mi ne pada na pamet braniti alkohol jer sam znam da je on stetan.plain vanilla wrote:"svi bi da piju pored dzamije" se ne odnosi na stvarne ljude nego na kisu branitelja alkohola koji su se oglasili kolumnama, tekstovima, statusima na fb i gdje god su stigli
radije bih procitala tekst da je sramota da nas treba neko opominjati da ne treba piti u blizini skole ili bilo kojeg vjerskog objekta..jer stalno pricamo o nakom suzivotu, pa sto se malo ne dokazemo?
i de mi reci..sta mislis da nakon ramazana zabrane prodaju alkohola u Sarajevu nakon 22 sata? da li bi silni sakupljaci poencica i medijske paznje rekli da je tako i u Beogradu ili bi rekli da je Sarajevo Teheran?
licemjerni smo vala...
Piti alkohol pored osnovne skole je ocigledno lose jer daje primjer djeci koja tek formiraju licnost i to je, po meni, drugih par opanaka od dozvole tocenja alkohola u blizini dzamije. Licno nisam religiozan i volim popit pivu ali dovoljno sam vaspitan i razuman da znam da nije pristojno piti pivu na ulazu u dzamiju, ali ne samo tokom ramazana mjeseca, nego i tokom cijele godine..., kao sto je isto tako nepristojno piti pivcugu ispred sinagoge, naravno, tokom cijele godine. Pa mislim i to da nije lijepo za vidjeti par kronera s pivama medju nogama ispred crkve! Il se ipak varam?![]()
Kada bi zabranili tocenje alkohola nakon 22 sata mislim, zapravo, uvjeren sam da vijest ne bi bila toliko zanimljiva za pucanstvo, pa samim tim ni za medije jer se radi o necemu razumnom - sprijecvanje delikvencije pod uticajem alkohola u nocnim satima, gdje zapravo dolazimo do konteksta i razlicitosti ove i one zabrane.
eto vidis kako si to lijepo objasnio, i to i mislim da je nas problem, nas kao naroda, sto nama treba nekakva zabrana da bismo se ponasali kao normalni ljudi
ali niko se ne sjeti napisati kolumnu o tome, nego svi navalise braniti pivu pored dzamije...
ne znam koliko uopste mogu objasniti sta hocu reci, sama sam sebi smijesna i cudna ..sigurno sam cudna i onima koji me zna s pdf politika...ali u zemlji gdje je stanje kakvo jeste, gdje sve djece vise pije, ...toliko branitelja prava pijenja alkohola u blizini vjerskih objekata, a tako malo zdravog razuma
nadam se da ce neko pokusati zabraniti prodaju alkohola (ne mora uspjeti) samo da se uvjeris da nisi u pravu