Sv.Dežulović Boris i forumski heretici

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#226 Re: Sv.Dežulović Boris i forumski heretici

Post by plain vanilla »

NIN wrote:
plain vanilla wrote:"svi bi da piju pored dzamije" se ne odnosi na stvarne ljude nego na kisu branitelja alkohola koji su se oglasili kolumnama, tekstovima, statusima na fb i gdje god su stigli

radije bih procitala tekst da je sramota da nas treba neko opominjati da ne treba piti u blizini skole ili bilo kojeg vjerskog objekta..jer stalno pricamo o nakom suzivotu, pa sto se malo ne dokazemo?

i de mi reci..sta mislis da nakon ramazana zabrane prodaju alkohola u Sarajevu nakon 22 sata? da li bi silni sakupljaci poencica i medijske paznje rekli da je tako i u Beogradu ili bi rekli da je Sarajevo Teheran?
licemjerni smo vala...
To sto ljudi svoju ljubav prema alkoholu brane po kojekakvim drustvenim mrezama to je njihov, haman pa stvarni problem. Evo, ja sam volim popit pivu ali mi ne pada na pamet braniti alkohol jer sam znam da je on stetan.

Piti alkohol pored osnovne skole je ocigledno lose jer daje primjer djeci koja tek formiraju licnost i to je, po meni, drugih par opanaka od dozvole tocenja alkohola u blizini dzamije. Licno nisam religiozan i volim popit pivu ali dovoljno sam vaspitan i razuman da znam da nije pristojno piti pivu na ulazu u dzamiju, ali ne samo tokom ramazana mjeseca, nego i tokom cijele godine..., kao sto je isto tako nepristojno piti pivcugu ispred sinagoge, naravno, tokom cijele godine. Pa mislim i to da nije lijepo za vidjeti par kronera s pivama medju nogama ispred crkve! Il se ipak varam? :D

Kada bi zabranili tocenje alkohola nakon 22 sata mislim, zapravo, uvjeren sam da vijest ne bi bila toliko zanimljiva za pucanstvo, pa samim tim ni za medije jer se radi o necemu razumnom - sprijecvanje delikvencije pod uticajem alkohola u nocnim satima, gdje zapravo dolazimo do konteksta i razlicitosti ove i one zabrane.
dzabe spominjes sinagogu, ja i rekoh -vjerski objekti, a ne dzamija...
eto vidis kako si to lijepo objasnio, i to i mislim da je nas problem, nas kao naroda, sto nama treba nekakva zabrana da bismo se ponasali kao normalni ljudi

ali niko se ne sjeti napisati kolumnu o tome, nego svi navalise braniti pivu pored dzamije...

ne znam koliko uopste mogu objasniti sta hocu reci, sama sam sebi smijesna i cudna ..sigurno sam cudna i onima koji me zna s pdf politika...ali u zemlji gdje je stanje kakvo jeste, gdje sve djece vise pije, ...toliko branitelja prava pijenja alkohola u blizini vjerskih objekata, a tako malo zdravog razuma

nadam se da ce neko pokusati zabraniti prodaju alkohola (ne mora uspjeti) samo da se uvjeris da nisi u pravu :mrgreen:
scarface32

#227 Re: Sv.Dežulović Boris i forumski heretici

Post by scarface32 »

plain vanilla wrote:
NIN wrote:
plain vanilla wrote:"svi bi da piju pored dzamije" se ne odnosi na stvarne ljude nego na kisu branitelja alkohola koji su se oglasili kolumnama, tekstovima, statusima na fb i gdje god su stigli

radije bih procitala tekst da je sramota da nas treba neko opominjati da ne treba piti u blizini skole ili bilo kojeg vjerskog objekta..jer stalno pricamo o nakom suzivotu, pa sto se malo ne dokazemo?

i de mi reci..sta mislis da nakon ramazana zabrane prodaju alkohola u Sarajevu nakon 22 sata? da li bi silni sakupljaci poencica i medijske paznje rekli da je tako i u Beogradu ili bi rekli da je Sarajevo Teheran?
licemjerni smo vala...
To sto ljudi svoju ljubav prema alkoholu brane po kojekakvim drustvenim mrezama to je njihov, haman pa stvarni problem. Evo, ja sam volim popit pivu ali mi ne pada na pamet braniti alkohol jer sam znam da je on stetan.

Piti alkohol pored osnovne skole je ocigledno lose jer daje primjer djeci koja tek formiraju licnost i to je, po meni, drugih par opanaka od dozvole tocenja alkohola u blizini dzamije. Licno nisam religiozan i volim popit pivu ali dovoljno sam vaspitan i razuman da znam da nije pristojno piti pivu na ulazu u dzamiju, ali ne samo tokom ramazana mjeseca, nego i tokom cijele godine..., kao sto je isto tako nepristojno piti pivcugu ispred sinagoge, naravno, tokom cijele godine. Pa mislim i to da nije lijepo za vidjeti par kronera s pivama medju nogama ispred crkve! Il se ipak varam? :D

Kada bi zabranili tocenje alkohola nakon 22 sata mislim, zapravo, uvjeren sam da vijest ne bi bila toliko zanimljiva za pucanstvo, pa samim tim ni za medije jer se radi o necemu razumnom - sprijecvanje delikvencije pod uticajem alkohola u nocnim satima, gdje zapravo dolazimo do konteksta i razlicitosti ove i one zabrane.
dzabe spominjes sinagogu, ja i rekoh -vjerski objekti, a ne dzamija...
eto vidis kako si to lijepo objasnio, i to i mislim da je nas problem, nas kao naroda, sto nama treba nekakva zabrana da bismo se ponasali kao normalni ljudi

ali niko se ne sjeti napisati kolumnu o tome, nego svi navalise braniti pivu pored dzamije...

ne znam koliko uopste mogu objasniti sta hocu reci, sama sam sebi smijesna i cudna ..sigurno sam cudna i onima koji me zna s pdf politika...ali u zemlji gdje je stanje kakvo jeste, gdje sve djece vise pije, ...toliko branitelja prava pijenja alkohola u blizini vjerskih objekata, a tako malo zdravog razuma

nadam se da ce neko pokusati zabraniti prodaju alkohola (ne mora uspjeti) samo da se uvjeris da nisi u pravu :mrgreen:

Jedina je greska u tome sto su dozvolili kafice sa alkoholom u blizini djamije. Znaci hoces otvoriti oafic u blizini vjerskog objekta, mozes, ali ne i alkohol prodavati. Ako su vec dozvolili koji onda urac zabranjuju u toku ramazana. Muslimani ga ne bi smjeli nikad piti a ne samo u toku ramazana. Tu mislim na prave vjernike.
plain vanilla

#228 Re: Sv.Dežulović Boris i forumski heretici

Post by plain vanilla »

da, to sam i ja rekla, ali sta ces kad u ovoj drzavi haman najvise kafana i dzamija imamo, pa se guraju :D
crnoplavo

#229 Re: Sv.Dežulović Boris i forumski heretici

Post by crnoplavo »

nije zabrana u virijeme ramazana, zabrana je iz 2007 i odnosi se na skole vjerske objekte itd ima cjeli tekst na netu, tokom cijele godine, sad sto se to do sad nije postovalo, pije se pored skola, prodaje alkohol maloljetnicima itd, dvojica iz opstine se sjetila sad raju da podsjete da postoji odluka koja se ne provodi,

cekam da se pode ulazit u dzamijsko dvoriste ssa pivama u ruci kao oblik otpora+ :thumbup: slika za fejs
ultima_palabra

#230 Re: Sv.Dežulović Boris i forumski heretici

Post by ultima_palabra »

Boris sve češće fula cijeli fudbal... Ivančić je puno bolji i ozbiljniji kolumnista.
plain vanilla

#231 Re: Sv.Dežulović Boris i forumski heretici

Post by plain vanilla »

ultima_palabra wrote:Boris sve češće fula cijeli fudbal... Ivančić je puno bolji i ozbiljniji kolumnista.
uh hvala, vec sam se uplasila da sam pozelenila :mrgreen:
Havatar

#233 Re: Sv.Dežulović Boris i forumski heretici

Post by Havatar »

NeenaSa wrote:Jah :zzzz:
Ja, pa, ... japajakovica . :mrgreen:

http://www.slobodnaevropa.org/content/k ... 50738.html :)
Bolje da nista nije napisao nego da se ovako prosipa
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#234 Re: Sv.Dežulović Boris i forumski heretici

Post by japin_mutapi »

boris dežulović kvazihumorista
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#235 Re: Sv.Dežulović Boris i forumski heretici

Post by sabina1 »

ultima_palabra wrote:Boris sve češće fula cijeli fudbal... Ivančić je puno bolji i ozbiljniji kolumnista.
Ivančić je avangarda. :thumbup:
Ali na ovom tekstu http://www.6yka.com/novost/41372/boris- ... i-alkoholu
Borisu treba aplaudirati.
plain vanilla

#236 Re: Sv.Dežulović Boris i forumski heretici

Post by plain vanilla »

tvsabina wrote:
aham, treba mu dat aplauz po usima
sabina1

#237 Re: Sv.Dežulović Boris i forumski heretici

Post by sabina1 »

plain vanilla wrote:
tvsabina wrote:
Dežulović je zaslužio istinski aplauz. Tekst je odličan.
Havatar

#238 Re: Sv.Dežulović Boris i forumski heretici

Post by Havatar »

plain vanilla wrote:
tvsabina wrote:
:thumbup:
sabina1

#239 Re: Sv.Dežulović Boris i forumski heretici

Post by sabina1 »

sheilak

#240 Re: Sv.Dežulović Boris i forumski heretici

Post by sheilak »

Bosanci i Hercegovci vazda zasebna klasa. :D

Citala vec i lajkala, ali evo da i ovdje :thumbup:
NeenaSa

#241 Re: Sv.Dežulović Boris i forumski heretici

Post by NeenaSa »

Hoce l' i sad dobiti aplauz po ushima ? :roll:
http://www.e-novine.com/stav/89747-lica-Sjenica.html
plain vanilla

#242 Re: Sv.Dežulović Boris i forumski heretici

Post by plain vanilla »

VjecitiStudent

#243 Re: Sv.Dežulović Boris i forumski heretici

Post by VjecitiStudent »

Mračajski proto

#244 Re: Sv.Dežulović Boris i forumski heretici

Post by Mračajski proto »

Ovaj baš kao Veličković. Slomi se pišući ove kolumne. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Neki Dežulović poznatiji od Vlade Mrkića i Tvrtka Kulenovića. Oj, Bože. :run: :run: :run:
seln

#245 Re: Sv.Dežulović Boris i forumski heretici

Post by seln »

Mračajski proto wrote:Ovaj baš kao Veličković. Slomi se pišući ove kolumne. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Neki Dežulović poznatiji od Vlade Mrkića i Tvrtka Kulenovića. Oj, Bože. :run: :run: :run:
WTF su Vlado Mrkic i Tvrtko Kulenovic? :?
Mračajski proto

#246 Re: Sv.Dežulović Boris i forumski heretici

Post by Mračajski proto »

Očekivan odgovor. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Mani se kolumni i smeća današnjeg i educiraj se. :-D
Post Reply