VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Moderator: anex
- Grover
#226 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Father who contracted polio 30 years ago awarded $22.5M
He contracted illness while changing diaper for his daughter, who had just received vaccine
Link
He contracted illness while changing diaper for his daughter, who had just received vaccine
Link
-
The Realist
-
The Realist
-
The Realist
- Grover
-
Deda Kurcoje
-
The Realist
- Grover
#233 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
A, šta tu nije tačno? Prvi tekst koji navodiš nema veze sa Apelacionim sudom u Ankoni, a drugi je napisan mesec dana pre nego što je presuda u Ankoni donešena..Deda Kurcoje wrote:Ovo za Ankonu nije tacno:
http://www.vaccinarsi.org/inprimopiano/ ... tismo.html
http://autismovaccini.org/2013/11/14/tr ... cinazione/
-
The Realist
#234 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
http://www.pritzkerlaw.com/car-accident ... seat-belt/
Treba zabraniti pojaseve u automobilima.
Još jedna za teoretičare zavjere:

Treba zabraniti pojaseve u automobilima.
Još jedna za teoretičare zavjere:

-
The Realist
-
The Realist
- Grover
- šatirana_ljubičica
#238 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Ma džaba ti njima ovo postavljaš...oni smatraju da su to izuzetci...i da to njih /djecu-nedao Bog, ne može zakačiti...
Da Bog dragi dadne da sva djeca budu zdrava i normalna i sa vakcinama i bez vakcina, amin.
Ali da ima osnova za sumnje u vakcine, ima....
-
VjecitiStudent
#239 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Ko tebe vakcinom, ti njega Harpom.
-
The Realist
#240 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Da dijete može imati reakciju na vakcinu, može (što ne znači da će na sve vakcine imati reakciju i šta više, vjerovatno da neće), ali da su vakcine i približno opasne koliko ovaj idiot gore spominje (slobodno neka me kazni moderacija za ovo, ali dozvoljavati nekome da širi ovakve stvari je isto kao dozvoljavati podršku ISIL-u i sličnima - samo mi žao što koristim riječ idiot, koja opet ima svoje tačno značenje u medicinskoj terminologiji), nisu.šatirana_ljubičica wrote:
Ma džaba ti njima ovo postavljaš...oni smatraju da su to izuzetci...i da to njih /djecu-nedao Bog, ne može zakačiti...![]()
Da Bog dragi dadne da sva djeca budu zdrava i normalna i sa vakcinama i bez vakcina, amin.
Ali da ima osnova za sumnje u vakcine, ima....
Naravno da su izuzeci, ili ti ne znaš šta znači riječ izuzetak? Čak gore nije ni dokazano ništa, nego samo je dovoljno reći da je za nešto kriva vakcina i to je dovoljno za zaključak. Eto kakva istraživanja vrše "genijalci" poput idiota grovera.
Vakcina protiv morbila košta 2 dolara, liječenje istog tog dvije hiljade do desetine hiljada dolara dolara u zavisnosti koliko bi se zadržalo dijete u bolnici i samo malo mozga je potrebno upotrijebiti da se vidi šta je isplatnije farmaceutskim kompanijama i bolnicama koje primaju pacijente.
Niko od ovih koji se bave propagiranjem anti-vakcinacije nikakva istraživanja nema iza sebe, ne bavi se istraživanjem, uzima argumente za široke narodne mase (nabroje koje suspstance imaju u vakcinama i to kao opasnost navode, a što nekih supstanci uneseš puno više kada jednu krušku pojedeš, ili šolju čaja popiješ, njih ih ne zanima), a uz to svi ti koji ustvari aktiviraju ovakve poput ovih par na forumu prodaju određene supstance za lude cijene, ali se to očito ignoriše - a nijedan taj njihov "lijek" nema nikakva istraživanja iza sebe). Urade anketu na 50 ljudi i daju zaključak, ovi urade na milion osoba i njihovo nevalja.
Kada se ta ista djeca razbole, slome nešto, kada te iste osobe teško bolesne postanu, onda se trči modernoj medicini da spašava živote, ne ide se po magične napitnke, homeopatija odjednom nije tako bitna, a što je najinteresantnije, odjednom se vjeruje istraživanjima i modernoj medicini. Kada ta ista djeca obole od pertuzisa, polia, milijarne tuberkuloze, morbila, tetanusa OPET idu tim istim ljekarima koje su optuživali za suradnju za farmaceutskom industrijom, no odjednom počnu vjerovati njima i toj istoj industriji koja je proizvela lijekove koji će se koristiti za liječenje i koji će pružiti suportivnu terapiju koja je potrebna. Spomenuo bih i bjesnilo, ali tu se u 99,99999% slučajeva nema šta ići ljekaru.
- Atena
#241 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
pozdrav
odlučili smo da nećemo vakcinisati naše dijete. nakon što smo propustili par vakcina uz telefonsko odbijanje, danas sam dobila poziv za HIB sa napomenom da je propisana kazna zakonom za nevakcinisanje 500-3000 KM. zanima me da li ima neko da nije vakcinisao dijete u FBiH, ili koliku je kaznu dobio i na koji način se osloboditi ovih napasnika u službi farmomafije?
odlučili smo da nećemo vakcinisati naše dijete. nakon što smo propustili par vakcina uz telefonsko odbijanje, danas sam dobila poziv za HIB sa napomenom da je propisana kazna zakonom za nevakcinisanje 500-3000 KM. zanima me da li ima neko da nije vakcinisao dijete u FBiH, ili koliku je kaznu dobio i na koji način se osloboditi ovih napasnika u službi farmomafije?
- arte.fakt
#242 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
bosnjakistan i teorije zavjere ... nevjerovatno ...Atena wrote:pozdrav
-
VjecitiStudent
#243 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Klasika, što je najgore, garant stanuju negdje u nekom našem superzagađenom gradu gdje udišu po cijeli dan auspuh i ćumur, a ovamo ih strah od vakcine i farmomafije.arte.fakt wrote:bosnjakistan i teorije zavjere ... nevjerovatno ...Atena wrote:pozdrav
Koliko god da im naplate, malo je.
- Mis mekinjas
#244 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Platices kaznu.Atena wrote:pozdrav
Jeftinija je varijanta platiti seroloski test na antigene i protutijela. Ako nem razloga za nevakcinasanje, kaznu svakako placas i dijete ce morati na vakcine.
- Atena
#245 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Neklasika: živimo na selu pored manjeg gradića u sjeveroistočnoj Bosni(vazduh samo na planini može biti boljei). Pitala sam iskustva onih koji su izbjegli vakcine i da li je moguće izbjeći kazne. dijete šopati nekim tamo sumnjivim vakcinama, čiji sastav čak nemam pravo da pročitam, kao niti porijeklo i rok upotrebe, a za čije posljedice je proizvođač dao izjavu da ne snosi odgovornostVjecitiStudent wrote:Klasika, što je najgore, garant stanuju negdje u nekom našem superzagađenom gradu gdje udišu po cijeli dan auspuh i ćumur, a ovamo ih strah od vakcine i farmomafije.arte.fakt wrote:bosnjakistan i teorije zavjere ... nevjerovatno ...Atena wrote:pozdrav
Koliko god da im naplate, malo je.
- Atena
#246 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
pa i test ću bespotrebno platiti jer će biti negativan. a kolika je kazna od ovih 500-3000 KM. na osnovu čega odrede minimalnu ili maksimalnu?Mis mekinjas wrote:Platices kaznu.Atena wrote:pozdrav
Jeftinija je varijanta platiti seroloski test na antigene i protutijela. Ako nem razloga za nevakcinasanje, kaznu svakako placas i dijete ce morati na vakcine.
- Mis mekinjas
#247 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
TesT ces sigurno raditi jer na svoju ruku dijete ne vakcinises. Logicno. Ako ces dobiti kaznu, moras donijeti dokaz zasto to ne radis. Pitaj pravnike kolika ce biti kazna za tu istu svojevoljnu odluku.
-
sumirprimus
#248 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
gdje to pise za kazne?ja nisam platio nikakvu kaznu.
-
The Realist
#249 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Da, sve ekspert do eksperta i treba znati šta se nalazi u vakciniAtena wrote:
Neklasika: živimo na selu pored manjeg gradića u sjeveroistočnoj Bosni(vazduh samo na planini može biti boljei). Pitala sam iskustva onih koji su izbjegli vakcine i da li je moguće izbjeći kazne. dijete šopati nekim tamo sumnjivim vakcinama, čiji sastav čak nemam pravo da pročitam, kao niti porijeklo i rok upotrebe, a za čije posljedice je proizvođač dao izjavu da ne snosi odgovornostjako su zabrinuti za zdravlje naše djece. mada ne ide mi iz glave kako je fina med.sestrica bukvalno odbila majku sa bolesnom bebom u naručju jer nije imala ovjerenu knjižicu a ni novca da plati pregled koji košta 16 KM (halo bolan 16 KM vrijedi nečije diejte) i te sam zaključila kako mene tjeraju da vakcinišem zdravo dijete a bolesnom ne ukazuju pomoć... znači Bože!
Kad se može provjeriti na netu o ovome, može se i sastav vakcina provjeriti i opet to neće NIŠTA značiti ako se ne poznaju barem osnove farmakologije, toksikologije, imunologije....
Vakcine se i daju zdravoj djeci da bi ostala zdrava....
A što se tiče toga kako je proizvođač stavio napomenu da neodgovara za nus pojave, to se može objesiti mačku o rep, jer uvijek se može tužiti ako se dokaže da je posljedica nastala usljed vakcinisanja. Istina, ne može se proizvođač tužiti, ali zato stoje sve moguće nus pojave datih vakcina, te čak i učestalost istih (također se može provjeriti na netu), no može se ustanova tužiti. Ne može se proizvođač tužiti ni kada aspirin napravi problem, kao ni antibiotici, pa ne vidim da se neko žali. Štaviše, svi ti lijekovi imaju nus pojave učestale kao i vakcine. Stvarno imate argumente u vražju mater.....
Što se tiče medicinske sestre, to nema veze sa vakcinisanjem, nego sa dotičnom medicinskom sestrom i ljekarom, ako je znao šta se dešava, a nije htio primiti dijete. Meni nikada nisu odbili pregled, čak i kada nisam stigao knjižicu na vrijeme ovjeriti.
-
sumirprimus
#250 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
inaće vrvimo strucnjacima i ekspertima nedo bog nikom.