Idealan muz ili papucar?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Ma.Le.Na

#226 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by Ma.Le.Na »

zelenashica wrote:Vala ne znam cure,samo ja haman nisam normalna.....meni je muško muško,koje zna i da povisi glas(*ebem onog ko samo viče DA DRAGA :D )i koji zna da lupi šakom o sto....a za kuhinju sam se davno izjasnila....eto kafa mu jedino može biti dopuštena da je ponekad skuha,a i to ako jednom vidim rasuti šećer ili kafu,biće mu posljednji ulazak u kuhinju....
ali isto tako mene ne zanima niti jedan šarafciger(mada znam da rukujem s njima).....i nema to uslov ovakav-onakav...spontani dogovori da...ali uslovljavanja ne....nisam rekla ima dana kad se i meni ne u lazi u kuhinju,ali vala i burekdžije moraju zaraditi koju marku :D
ma slazem se
dok god je stvar dogovora i SLOBODNE volje oba partnera :thumbup:
tebi tako dogovara..meni bome vako :D :D
i mom dragom takodjer
a to za ispoljavanje "muskosti"
ima i drugih nacina da pokaze da je musko :D a da mi ne lupa od stol i vice po kuci :D ;-)
...sto mi i dokazuje svaki dan :D
laks

#227 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by laks »

zelenashica wrote:Vala ne znam cure,samo ja haman nisam normalna.....meni je muško muško,koje zna i da povisi glas(*ebem onog ko samo viče DA DRAGA :D )i koji zna da lupi šakom o sto....a za kuhinju sam se davno izjasnila....eto kafa mu jedino može biti dopuštena da je ponekad skuha,a i to ako jednom vidim rasuti šećer ili kafu,biće mu posljednji ulazak u kuhinju....
ali isto tako mene ne zanima niti jedan šarafciger(mada znam da rukujem s njima).....i nema to uslov ovakav-onakav...spontani dogovori da...ali uslovljavanja ne....nisam rekla ima dana kad se i meni ne u lazi u kuhinju,ali vala i burekdžije moraju zaraditi koju marku :D
:thumbup:
Njanjo

#228 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by Njanjo »

slazem se sa zelenashicom...kuhinja je za zene (moze i ponekad musko ako nece zapalit po kuce), alat je za muskarca ...a sve ostalo fino dogovorom, bez nekog standardnog stereotipa
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#229 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by ladyblue18 »

Pa kako su onda majka mu stara najbolji kuhari muskarci? Bice da su pederi. :-)

Neki dan na RSG-u ujutru bi ona emisija muske teme sa Emirom i prica je bila o tome da li muskarci pomazu zenama svojim.

Koja je to svadja haman izbila. Jedni ponosni sto zeni koju vole mogu pomoci jer je zajednica dogovor, drugi se uzasavaju ovih prvih i napadaju ih.
Rece jedan kabadahija kojeg ikako da sam mogla bih poslala van orbite da on jadan radi na pumpi tolike sate i da njemu ne pada na pamet raditi kada dodje kuci takav umoran, zato ima zenu, i on nikada nista nije uradio i jos se ponosi time. A zena isto radi ali ona kada dodje mora raditi po kuci...bem ti glupe zaostale Balkance. :x :x :x
I onda se javi jedan rudar i suknu mu...covjek radi po cijeli dan u rudniku i opet dodje i pomogne.
A on na pumpi jadan crce od umora...fuj!
burek_in_space

#230 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by burek_in_space »

Ne znash ti lejdi kako je pumpat' po chitav dan. :D
*mima*

#231 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by *mima* »

burek_in_space wrote:Ne znash ti lejdi kako je pumpat' po chitav dan. :D

Jesam li ja tebi rekla da si ti nasladji moderator?

Jooooj......ako me chmoljo cuje....................... :run:
zelenashica

#232 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by zelenashica »

Ma.Le.Na wrote:
ma slazem se
dok god je stvar dogovora i SLOBODNE volje oba partnera :thumbup:
tebi tako dogovara..meni bome vako :D :D
i mom dragom takodjer
a to za ispoljavanje "muskosti"
ima i drugih nacina da pokaze da je musko :D a da mi ne lupa od stol i vice po kuci :D ;-)
...sto mi i dokazuje svaki dan :D
ama to za muškost si me pogrešno razumjela....daleko o toga da ja podržavam muško da nekog maltretira...al *ebe ja svakog koji samo klima glanom i viče yes...bona ono nešto,ono nešto muško,jednostavno da zna da je muško...a to drugo ispoljavanje muškosti je moja briga,tu i da hoće ne more mi je sakrit :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#233 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by ladyblue18 »

burek_in_space wrote:Ne znash ti lejdi kako je pumpat' po chitav dan. :D
Ma muka teska. :D
burek_in_space

#234 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by burek_in_space »

mima wrote:

Jesam li ja tebi rekla da si ti nasladji moderator?

Jooooj......ako me chmoljo cuje....................... :run:
Nisi mi rekla, Fala ti mima! :kiss:

A Chmoljo, ko da njega neko neshto pita. :oops:
Dori

#235 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by Dori »

seka wrote:dva tabora, treba da kuha, ne treba da kuha.
kad se zaljubite sto ce vam kuhinja, zivite od ljubavi :oops: :D a i ima dosta restorana :D
:lol: Bravo Seko :thumbup: Dragi i ja zivimo od Caspera :D
bez_ideje

#236 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by bez_ideje »

Evo ja malo sastavljala merdevine pa izvalila dvije plafonjere sa plafona jutros,a u kuhinji se nisam zadrzala vise od 10 minuta u proteklih 3 dana .....pa vidim po vama,nisam ja zensko sekunde :shock: ........Eh,sad treba da mi ko zasmeta,da se prepadnem macaka,ili da povjerujem da cu pogaziti sve sto vjerujem radi ljubavi. :-) :-) :-)
Evo sacu..... :lol: :lol: :lol:
Nije to ljubav,kad ti glumis nesto i jebes taj zivot i brak,kad si izdao sebe ;-) ;-)
A sebi sam bila i ostala prva ljubav,a vele ta zaborava nema. :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#237 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by pici »

e vako da pitam damenzi dal sam ja papučar.....moja ti životna sapatnica otišla jučeraske u salon ljepote pa na bazen na fitnes dok sam ja ogulio krompir izerendoga i pristavio dvije tepsije kljukuše.... :(
HAVANA

#238 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by HAVANA »

pici wrote:e vako da pitam damenzi dal sam ja papučar.....moja ti životna sapatnica otišla jučeraske u salon ljepote pa na bazen na fitnes dok sam ja ogulio krompir izerendoga i pristavio dvije tepsije kljukuše.... :(

Uuuuu,šta li si ti zgriješio ovih dana pa se vadiš :? :D
kecher II

#239 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by kecher II »

Ma.Le.Na wrote:a profil..pa sta da ti kazem...ja sam nasla takvE...prosli je bio takav...evo i ovaj sad
pa zato je jedan od njih vec prosli a sumnjam da i ovaj sadasnji nece postat prosli, al' o tom po tom.
Ma.Le.Na

#240 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by Ma.Le.Na »

kecher II wrote:
Ma.Le.Na wrote:a profil..pa sta da ti kazem...ja sam nasla takvE...prosli je bio takav...evo i ovaj sad
pa zato je jedan od njih vec prosli a sumnjam da i ovaj sadasnji nece postat prosli, al' o tom po tom.
zahvaljujem na lijepim zeljama i iskazanoj pakosti :skoljka: :run:
kecher II

#241 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by kecher II »

Ma.Le.Na wrote:zahvaljujem na lijepim zeljama i iskazanoj pakosti
boze sacuvaj da je tako ko sto ti kazes, ali......
Gospoda Ministarka

#242 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by Gospoda Ministarka »

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 13:55, edited 1 time in total.
WomeN in LovE

#243 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by WomeN in LovE »

Gospoda Ministarka wrote:
Hocu nekoga s kim mogu bit zena, ja znam da je to danas jako tesko naci i kad nades tesko je se opustiti, moram da kazem da ja nisam imala priliku da vidim kako funkcionise taj bracni zivot, odrasla sam bez oca, ali znam da muskarca kuci mora svaki dan cekati rucak, znam da zensko treba da bude i ostane zensko. @bez ideje, lako je tako pricati kao kakvog ti hoces ali drugo je zivot. Muskarac koji te postuje ce kad vidi da si umorna i bolesna ustati i sam napraviti rucak (mozda nece biti pretjerano ukusan ali dekoracija koju je napravio Sa-xDude ce te nasmijati i oraspoloziti, i njegov trud ce ti jako puno znaciti ) . Muskarac koji te voli svako jutro ce te probuditi sa kafom, ali i ti prema njemu moras biti puna postovanja i ljubazna a takvo nesto se zasluzi u zivotu a ne zahtjeva. Muskarac (normalan) ce biti tu uz tebe kad ode sva porodica i prijatelji, tvoj muskarac ce biti tu uz tebe iz ljubavi i postovanja prema tebi kad budes donosila na svijet vase dijete... iz svega toga ja kazem da su muskarci divni... puno divniji nego zene... ali ti moras biti zena (normalna) da to zasluzis.

:thumbup:
kecher II

#244 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by kecher II »

a sta je papucar i kome je taj muz papucar, nije valjda papucar ako napravi sebi i dragoj rucak, naravno ako zna, ili skuha kafu ili ti ne daj boze usisa ili nes slicno uradi,
'ebi ga ja sam to mor'o nekad i prije radit jer mi nije stara/mama htjela doc u sobu i pospremat moju sobu ili kad negdje starci odu na 2-3 dana mor'o sam sebi napravit da jedem ili sta ja znam, ukljucit masinu za ves al' sad kad imam gospodju moju moze i ona to oko vesa, bolje joj ide :lol: a ostalo je sve stvar dogovora i stvar osjecaja sta ko moze i treba uradit a ne nekih strogih pravila podjele rada,
ustvari mislim da i nisi papucar ako nesto uradis u kuci vec si jarane papucar ako ti ne mozes izac sa jaranima popit pivu ili otic na utakmicu ili nesto slicno a sve zbog hira svoje drage, e onda si papucar jarane.
Brescia

#245 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by Brescia »

Ma ja ba i onda tako prvo lupi sakom od sto pa od zid pa kad nebude vise imao od sta lupit predje na tebe i pocne lupati. Ti ocito vise trazis da ti muz bude autoritet nego da ti bude bracni partner. Nije ni cudo sto je kod nas u BiH nasilje u porodici vrlo cesta pojava kada i mnogo djevojaka razmislja ovako kao sto ti to radis. Ne vidim razlog zbog cega bi neko trebao da lupa i da povisuje ton kada se sve moze razgovorom uljudno rijesiti. To lupanje je u mojim ocima vrsta prijetnje, on zeli da na silu nametne nesto jer misli da je on gazda u kuci i da je zena niko i nista ha ya. Uvjek se moze naci kompromis, samo ako su oba partnera zainteresirana da tako rijese situaciju, nametanje nigdje ne vodi i ustvari unistava brak i ljubav.

P.S. Posto sam vidio da me je neki ovdje na forumu smjestio u zene, samo da kazem ja sam muskarac hehehe :D
JThomas

#246 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by JThomas »

Gospoda Ministarka wrote: Hocu nekoga s kim mogu bit zena, ja znam da je to danas jako tesko naci i kad nades tesko je se opustiti, moram da kazem da ja nisam imala priliku da vidim kako funkcionise taj bracni zivot, odrasla sam bez oca, ali znam da muskarca kuci mora svaki dan cekati rucak, znam da zensko treba da bude i ostane zensko. @bez ideje, lako je tako pricati kao kakvog ti hoces ali drugo je zivot. Muskarac koji te postuje ce kad vidi da si umorna i bolesna ustati i sam napraviti rucak (mozda nece biti pretjerano ukusan ali dekoracija koju je napravio Sa-xDude ce te nasmijati i oraspoloziti, i njegov trud ce ti jako puno znaciti ) . Muskarac koji te voli svako jutro ce te probuditi sa kafom, ali i ti prema njemu moras biti puna postovanja i ljubazna a takvo nesto se zasluzi u zivotu a ne zahtjeva. Muskarac (normalan) ce biti tu uz tebe kad ode sva porodica i prijatelji, tvoj muskarac ce biti tu uz tebe iz ljubavi i postovanja prema tebi kad budes donosila na svijet vase dijete... iz svega toga ja kazem da su muskarci divni... puno divniji nego zene... ali ti moras biti zena (normalna) da to zasluzis.
eh to.

sve se možemo dogovoriti, ništa me nije stid, ništa mi nije ofirno, ništa mi nije ženski posao, i u krajnjoj liniji, ništa mi nije ni mrsko...ali to treba zaslužiti i treba uzvratiti istom mjerom.

lako je biti muškarac ili žena, najteže je biti čovjek.
tech10

#247 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by tech10 »

Image
Static-X

#248 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by Static-X »

zeleno volim te wrote:http://www.youtube.com/watch?v=4u3O8NTxFso

Sta vi mislite? :? :? :?
Kakav papucar, ovo ti se zove snalazljiv cojk u nezgodnoj situaciji. U danasnjem svijetu nako ulizane lutkice pojma nemaju o kucnim poslovima jer nisu naucile, da bi sta pojo da valja kod kuce tip je naucio kuhati, nemora jesti zagorjelo ili da bi jeo mora ici u restoran.

Ko sto Halco kaze "vijecno ziva bila, moja majkooooooo" dok je imam imacu sta pojesti kod kuce al bogami kako godine prolaze znam sta me ceka i sve mi se cini da moram poceti uciti sta, makar jaje na oku ubiti :mrgreen: jer od cura moje generacije domaceg hljeba se mi nenajedosmo!!!!!
Gospoda Ministarka

#249 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by Gospoda Ministarka »

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 13:54, edited 1 time in total.
bez_ideje

#250 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by bez_ideje »

Vi ste jos uvjek optereceni ulogama,to nije za mene
Sta je zena?
Sta znaci osjecati se zenom?
Da ne polemisem,ja nisam zena po vasem shvacanju zene!

@ministarka-meni nece niko pravit rucak zato sto sam ja bolesna i umorna ,pravit ce ga zato sto je ili njegov red da taj dan pravi rucak,ili zato sto smo se tako dogovorili.
Postovanje i ljubaznost se postovanjem i ljubaznoscu vraca.
Vidim ja vrlo dobro kakva je situacija " na terenu" ,i opet ponavljam bolje sam nego u drustvu koje ti ne odgovara!
Post Reply