Avio kompanije all about
-
jefferson
#226 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
737-400??????????????????????????????????????????????????????????
A sta bi s onom klauzulom u ugovoru da avion nesmije biti stariji od 10 godina?????????
A sta bi s onom klauzulom u ugovoru da avion nesmije biti stariji od 10 godina?????????
-
FaceOff
#227 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Jel to tih aviona 737-400 nema mlađih od 10 godina, prestali se proizvoditi...??? Hajd malo pojasni, vidim da si upućen! Hvala!
- uozo
#228 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Google je tvoj najbolji prijatelj!FaceOff wrote:Jel to tih aviona 737-400 nema mlađih od 10 godina, prestali se proizvoditi...??? Hajd malo pojasni, vidim da si upućen! Hvala!
Code: Select all
The last delivery of the -400 occurred on 25 February 2000 to CSA Czech Airlines.Code: Select all
http://en.wikipedia.org/wiki/Boeing_737#737-400
http://active.boeing.com/commercial/orders/displaystandardreport.cfm?cboCurrentModel=737&optReportType=AllModels&cboAllModel=737&ViewReportF=View+Report-
nova_korisnica
#229 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
to ti ovako fercera: ti rezervises sebi kartu..das ime i prezime i broj telefona...po toj cijeni ti drze kartu rezervisanu do odredjenog roka do kojeg si duzan doci i platiti istu..u slucaju da se ne pojavis do tada, skida se rezervacija sa karte...Brisbane wrote:
Sta znaci rezervacija ?
Ja rezervisem pet karata i ne pojavim se ? Gdje cu platiti, na aerodromu ? Kako ce oni ovo regulisati ?
Ko' da gledam pokusa ce prodati 200 karata na 72 mjesta, a onda ce biti gore nego sa centrotransom.
tako je barem bilo u mom slucaju...
bh airlinesom letim za nuzdu...kad nemam drugu alternativu...iz postog razloga sto se osjecam ugodnije i sigurnije u vecim avionima a i let (kada je direktni) krace traje 1 cijeli h (npr Sa-Keln)...ja licno bih volila da bh airlines izraste u respektablinu avio kompaniju..u zadnje vrijeme letim jako cesto i radje bih ostavljala njima pare za kartu nego germanwingsu, lufthansi i ostalim...
letim bh airlinesom krajem sedmice
da, jos jedna "prednost" bh airlines-a je da oni uvijek lete..kada ostali otkazu letovi zbog losih vremenskih uslova, bh airlines leti
-
ins
#230 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Tacno tako, postoji samo teoretska sansa da nadju 737-400 mladji od 10 godina. Svi u vlasnistvu THY su stariji od 12 godina.uozo wrote:Google je tvoj najbolji prijatelj!FaceOff wrote:Jel to tih aviona 737-400 nema mlađih od 10 godina, prestali se proizvoditi...??? Hajd malo pojasni, vidim da si upućen! Hvala!Izvori:Code: Select all
The last delivery of the -400 occurred on 25 February 2000 to CSA Czech Airlines.Code: Select all
http://en.wikipedia.org/wiki/Boeing_737#737-400 http://active.boeing.com/commercial/orders/displaystandardreport.cfm?cboCurrentModel=737&optReportType=AllModels&cboAllModel=737&ViewReportF=View+Report
Ako je Boeing, mora biti 737-600/700 generacija
-
FaceOff
#231 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Onda je to flagrantno kršenje ugovora o dokapitalizaciji. Po toj logici naredni avion bi bez problema mogao biti Tupolev 104

- Bosanac sa dna kace
#232 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
obecanje ludom radovanjeFaceOff wrote:Online rezervacija od marta, online kupovina do kraja godine. Ove su informacije vec ranije recene tako da ih samo ponavljam.
ja necu nista vjerovat dok ne profercera
-
jefferson
#233 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
FaceOff wrote:Onda je to flagrantno kršenje ugovora o dokapitalizaciji. Po toj logici naredni avion bi bez problema mogao biti Tupolev 104![]()
![]()
THY je poceo uvoditi 737-400 1992 godine koliko znam, imaju 9 komada, 6 pod lizingom, 3 svoja. Tih 6 je uzeto 1992 godine.
Kao sto neko rece, 737-40 moze znaci samo teoretski da bude mladji od 10 godina tj. nekom srecom. Ali ni to nije problem, problem je koliko sati leta imaju ti avioni? Ja koliko znam THY je u procesu rjesavanja te vrste aviona i A310 aviona. Na njihovoj stranici je pisalo "phased out" (pise i na wikipediji) sto znaci da ocito imaju puno sati leta!
-
FaceOff
#234 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
I naravno gdje će otpad nego u Bosnu 
- ljubav_aha
#235 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
eee,a da sam to napisala prije mijesec dana,rekli bi da sam opet pesimisticna 
-
jefferson
#236 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
De nejavljaj se jos malo pa ce biti 737-200 ili 707ljubav_aha wrote:eee,a da sam to napisala prije mijesec dana,rekli bi da sam opet pesimisticna
- Bosanac sa dna kace
#237 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
da aviokompanija radi kako treba ne bi nam dolazio otpad...koji more bit da je i radioaktivan ne daj Boze...FaceOff wrote:I naravno gdje će otpad nego u Bosnu
- ljubav_aha
#238 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
jefferson wrote:De nejavljaj se jos malo pa ce biti 737-200 ili 707ljubav_aha wrote:eee,a da sam to napisala prije mijesec dana,rekli bi da sam opet pesimisticna
cesi su dobili zadnji 737-400 prije 8 godina
u SAD se vise ne koristi na regularnim rutama
kad sam prije 5 godina na HR forumu rekla da dobijaju junk i smece vojne avione iz SAD,svi su me iznapadali,uporkos scinjenici da mi je jedan odmojih kolega licno i svojerucno prenosio narucene dijelove u doticnu zemlju
- Brisbane
#239 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Evo ja cu im ostavit broj telefona iz AUS pa nek nazovu da vide "jesam se smislio" !nova_korisnica wrote:to ti ovako fercera: ti rezervises sebi kartu..das ime i prezime i broj telefona...po toj cijeni ti drze kartu rezervisanu do odredjenog roka do kojeg si duzan doci i platiti istu..u slucaju da se ne pojavis do tada, skida se rezervacija sa karte...Brisbane wrote:
Sta znaci rezervacija ?
Ja rezervisem pet karata i ne pojavim se ? Gdje cu platiti, na aerodromu ? Kako ce oni ovo regulisati ?
Ko' da gledam pokusa ce prodati 200 karata na 72 mjesta, a onda ce biti gore nego sa centrotransom.
bh airlinesom letim za nuzdu...kad nemam drugu alternativu...iz postog razloga sto se osjecam ugodnije i sigurnije u vecim avionima a i let (kada je direktni) krace traje 1 cijeli h (npr Sa-Keln)...ja licno bih volila da bh airlines izraste u respektablinu avio kompaniju..u zadnje vrijeme letim jako cesto i radje bih ostavljala njima pare za kartu nego germanwingsu, lufthansi i ostalim...
letim bh airlinesom krajem sedmicewish me luck
![]()
da, jos jedna "prednost" bh airlines-a je da oni uvijek lete..kada ostali otkazu letovi zbog losih vremenskih uslova, bh airlines leti![]()
Gdje da platim ? U nasoj ambasadi ?
-
jefferson
#240 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Evo malo podataka o Boeingu 737-400 koji su u vasnistvu Turkish Airlinesa:
Registracija Datum Isporuke
TC-JDG 02-03-1992
TC-JDH 02-03-1992
TC-JER 09-04-1993
TC-JET 09-04-1993
Eto posla za tuzilastvo! Nisu ni krenuli letit kako treba a vec krse ugovor ili ce opet biti da precutimo i ovo zbog "patriotskih razloga"
I sad nakon sto nas sve BH Airlines pravi budalama ja trebam da letim ovom kompanijom iz patriotskih razloga? Boze sacuvaj!
Evo sta pise u uslovima koji su bili postavljeni:
U skladu sa Odlukom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine V-Broj: 504/2008 od 29.05.2008. godine, Federalno ministarstvo prometa i komunikacija i Agencija za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine, objavljuju:
JAVNI POZIV
ZA DOSTAVLJANJE PONUDA ZA DOKAPITALIZACIJU
JP „B&H AIRLINES“ D.O.O. SARAJEVO
Vlada Federacije BiH, kao većinski vlasnik JP „B&H Airlines“ d.o.o. Sarajevo (Društva), poziva sve zainteresovane kompanije da dostave ponude za dokapitalizaciju. Odabrani ponuđač će, u skladu sa Zakonom o privrednim društvima, steći udio u vlasništvu JP „B&H Airlines“ d.o.o. Sarajevo u visini od 49% osnovnog kapitala.
Osnovni podaci Društva:
Pravni status: JP „B&H Airlines“ d.o.o. Sarajevo
Sjedište: Kurta Schorka 36, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Vrsta poslovanja: Vazdušni prijevoz – redovni
Ukupni prihodi: 11.743.457,00 KM (2005. godina)
19.623.342,00 KM (2006. godina)
24.183.951,00 KM (2007. godina)
Ukupan broj zaposlenih: 89 na dan 31.12.2007. godine
Minimalni uslovi tendera:
Od ponuđača se očekuje:
- zadržavanje firme i sjedišta Društva;
- da, kao ulog, za potrebe Društva unese mlazni/e avion/e kapaciteta minimalno 100 sjedišta na jedan od slijedećih načina:
nabavkom novog/ih aviona;
nabavkom novog aviona AIRBUS 319-100 aktiviranjem avansa u iznosu od USD 2.872.096,00 kojeg je Vlada Federacije BiH uplatila u korist isporučioca „AIRBUS INDUSTRIE“- Francuska, a u vezi sa potpisanim ugovorom iz 2000. godine. Vrijednost ovog aviona iznosi cca 35 mil USD; nabavkom korištenog/ih aviona čija starost ne prelazi 10 godina;
unosom vlastitog korištenog/ih aviona čija starost ne prelazi 10 godina.
Uneseni iznos sredstava po ovom osnovu ima karakter vlasničkog udjela u Društvu.
Prilika za investitore:
JP „B&H Airlines“ d.o.o. je jedina bosanskohercegovačka avio kompanija;
mogućnost otvaranja novih linija (tržišta) i značajno povećanje broja prevezenih putnika;
konstantan rast pružanja usluga, prodaje i profitabilnosti;
uspješni odnosi sa korisnicima;
potencijali razvoja postojeće prodajne mreže;
uprava sa iskustvom;
povoljna – strateška lokacija.
Registracija Datum Isporuke
TC-JDG 02-03-1992
TC-JDH 02-03-1992
TC-JER 09-04-1993
TC-JET 09-04-1993
Eto posla za tuzilastvo! Nisu ni krenuli letit kako treba a vec krse ugovor ili ce opet biti da precutimo i ovo zbog "patriotskih razloga"
I sad nakon sto nas sve BH Airlines pravi budalama ja trebam da letim ovom kompanijom iz patriotskih razloga? Boze sacuvaj!
Evo sta pise u uslovima koji su bili postavljeni:
U skladu sa Odlukom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine V-Broj: 504/2008 od 29.05.2008. godine, Federalno ministarstvo prometa i komunikacija i Agencija za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine, objavljuju:
JAVNI POZIV
ZA DOSTAVLJANJE PONUDA ZA DOKAPITALIZACIJU
JP „B&H AIRLINES“ D.O.O. SARAJEVO
Vlada Federacije BiH, kao većinski vlasnik JP „B&H Airlines“ d.o.o. Sarajevo (Društva), poziva sve zainteresovane kompanije da dostave ponude za dokapitalizaciju. Odabrani ponuđač će, u skladu sa Zakonom o privrednim društvima, steći udio u vlasništvu JP „B&H Airlines“ d.o.o. Sarajevo u visini od 49% osnovnog kapitala.
Osnovni podaci Društva:
Pravni status: JP „B&H Airlines“ d.o.o. Sarajevo
Sjedište: Kurta Schorka 36, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Vrsta poslovanja: Vazdušni prijevoz – redovni
Ukupni prihodi: 11.743.457,00 KM (2005. godina)
19.623.342,00 KM (2006. godina)
24.183.951,00 KM (2007. godina)
Ukupan broj zaposlenih: 89 na dan 31.12.2007. godine
Minimalni uslovi tendera:
Od ponuđača se očekuje:
- zadržavanje firme i sjedišta Društva;
- da, kao ulog, za potrebe Društva unese mlazni/e avion/e kapaciteta minimalno 100 sjedišta na jedan od slijedećih načina:
nabavkom novog/ih aviona;
nabavkom novog aviona AIRBUS 319-100 aktiviranjem avansa u iznosu od USD 2.872.096,00 kojeg je Vlada Federacije BiH uplatila u korist isporučioca „AIRBUS INDUSTRIE“- Francuska, a u vezi sa potpisanim ugovorom iz 2000. godine. Vrijednost ovog aviona iznosi cca 35 mil USD; nabavkom korištenog/ih aviona čija starost ne prelazi 10 godina;
unosom vlastitog korištenog/ih aviona čija starost ne prelazi 10 godina.
Uneseni iznos sredstava po ovom osnovu ima karakter vlasničkog udjela u Društvu.
Prilika za investitore:
JP „B&H Airlines“ d.o.o. je jedina bosanskohercegovačka avio kompanija;
mogućnost otvaranja novih linija (tržišta) i značajno povećanje broja prevezenih putnika;
konstantan rast pružanja usluga, prodaje i profitabilnosti;
uspješni odnosi sa korisnicima;
potencijali razvoja postojeće prodajne mreže;
uprava sa iskustvom;
povoljna – strateška lokacija.
-
ins
#241 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Hmmm, a da ipak sacekamo da vidimo koje ce avione nabaviti, prije nego sto tuzilastvo krene u akciju?jefferson wrote:
Ona vijest gore na nivou rekla-kazala, prema tome treba sacekati. Cinjenica ja da nikada na trzistu nije bilo lakse doci do dobrog primjerka Airbusa 319/320 ili Boeinga 737-700 nego sto je sada, dakle, sacekajmo...
-
nova_korisnica
#242 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
pa mozes probatiBrisbane wrote:Evo ja cu im ostavit broj telefona iz AUS pa nek nazovu da vide "jesam se smislio" !nova_korisnica wrote:to ti ovako fercera: ti rezervises sebi kartu..das ime i prezime i broj telefona...po toj cijeni ti drze kartu rezervisanu do odredjenog roka do kojeg si duzan doci i platiti istu..u slucaju da se ne pojavis do tada, skida se rezervacija sa karte...Brisbane wrote:
Sta znaci rezervacija ?
letim bh airlinesom krajem sedmicewish me luck
![]()
da, jos jedna "prednost" bh airlines-a je da oni uvijek lete..kada ostali otkazu letovi zbog losih vremenskih uslova, bh airlines leti![]()
![]()
Gdje da platim ? U nasoj ambasadi ?
bez da me pogresno shvatis, ne kazem da je ovaj nacin rada/rezervacija iznimno dobar..ali eto..valjda im funkcionise pa ga nisu mjenjali :S...kako god, samo da polete u petak i ja cu biti happy
-
jefferson
#243 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Nisam dzaba napisao ono sto sam napisao:ins wrote:Hmmm, a da ipak sacekamo da vidimo koje ce avione nabaviti, prije nego sto tuzilastvo krene u akciju?jefferson wrote:
I sad nakon sto nas sve BH Airlines pravi budalama ja trebam da letim ovom kompanijom iz patriotskih razloga? Boze sacuvaj!![]()
Ona vijest gore na nivou rekla-kazala, prema tome treba sacekati. Cinjenica ja da nikada na trzistu nije bilo lakse doci do dobrog primjerka Airbusa 319/320 ili Boeinga 737-700 nego sto je sada, dakle, sacekajmo...
06-02-2009.
U toku su završni pregovori oko nabavke mlaznog aviona
Generalni direktor aviokompanije Turkish Airlines Temel Kotil i glavni direktor bh. avioprijevoznika BH Airlines Nudžeim Rečica sa saradnicima, razgovarali su jučer u Istanbulu oko nabavke prvog mlaznog aviona kapaciteta 150 mjesta za potrebe bh. kompanije. Iz pouzdanih izvora saznajemo da se radi o avionu Boeing 737-400, te da se njegova isporuka očekuje početkom Maja 2009. godine. Nabavka drugog mlaznog aviona planirana je za proljeće 2010. čime bi udio bh. avioprijevoznika na sarajevskom aerodromu porastao na skoro 50 procenata.
Pored razgovora o nabavci aviona, bilo je razgovora i u vezi buduće joint-venture saradnje dvaju prijevoznika na relaciji Sarajevo-Istanbul-Sarajevo, te o školovanju naših posada i mehaničara u Školskom centru Turkish Airlinesa u Istanbulu.
Izvor:
http://www.bhairlines.ba/bs/novosti/040 ... =Pregovori
- ljubav_aha
#244 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
jefferson,
- koliko naseg osoblja pocinje raditi u proljece,jer nisma sigurna kad i kako dugo traje trening
-troskovi odrzavanja aviona ce biti o la la la
-tacno je da ce biH radna snaga biti jeftinija od turske radne snage,logicno
- koliko naseg osoblja pocinje raditi u proljece,jer nisma sigurna kad i kako dugo traje trening
-
ins
#245 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Vidio sam i ja to, al hajde da ipak sacekamo malojefferson wrote:Nisam dzaba napisao ono sto sam napisao:ins wrote:Hmmm, a da ipak sacekamo da vidimo koje ce avione nabaviti, prije nego sto tuzilastvo krene u akciju?jefferson wrote:
I sad nakon sto nas sve BH Airlines pravi budalama ja trebam da letim ovom kompanijom iz patriotskih razloga? Boze sacuvaj!![]()
06-02-2009.
U toku su završni pregovori oko nabavke mlaznog aviona
Generalni direktor aviokompanije Turkish Airlines Temel Kotil i glavni direktor bh. avioprijevoznika BH Airlines Nudžeim Rečica sa saradnicima, razgovarali su jučer u Istanbulu oko nabavke prvog mlaznog aviona kapaciteta 150 mjesta za potrebe bh. kompanije. Iz pouzdanih izvora saznajemo da se radi o avionu Boeing 737-400, te da se njegova isporuka očekuje početkom Maja 2009. godine. Nabavka drugog mlaznog aviona planirana je za proljeće 2010. čime bi udio bh. avioprijevoznika na sarajevskom aerodromu porastao na skoro 50 procenata.
Pored razgovora o nabavci aviona, bilo je razgovora i u vezi buduće joint-venture saradnje dvaju prijevoznika na relaciji Sarajevo-Istanbul-Sarajevo, te o školovanju naših posada i mehaničara u Školskom centru Turkish Airlinesa u Istanbulu.
Izvor:
http://www.bhairlines.ba/bs/novosti/040 ... =Pregovori
-
jefferson
#246 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ne kontam. BH Airlines odrzava web stranicu i pise "iz pouzdanih izvora" isto kao da se radi od drugoj nekoj firmi ili su opet text iz Avaza uzeli.
Ako u ugovoru pise da ne moze biti stariji od 10 g ne bil trebalo to biti odmah automatski iskljuceno? Hajde, eto sacekacemo, ali nek neskacu sami sebi u stomak!
Ako u ugovoru pise da ne moze biti stariji od 10 g ne bil trebalo to biti odmah automatski iskljuceno? Hajde, eto sacekacemo, ali nek neskacu sami sebi u stomak!
- sorge_sa
#247 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Danima vec gledam kako ti i ova ljubav_aha sa svojim kvaziinteligentnim pitanjima,u kojima ni recenicu nije u stanju da sastavi kako treba,jefferson wrote:Ne kontam. BH Airlines odrzava web stranicu i pise "iz pouzdanih izvora" isto kao da se radi od drugoj nekoj firmi ili su opet text iz Avaza uzeli.
serendate po ovoj temi, mlatite praznu slamu, palamudite o necemu o cemu nemate pojma, sa par napabircenih podataka, koje i svaki ucenik 3 razreda osnovne skole moze naci na internetu, vi ovdje optuzujete, tuzilastvo pozivate, pisete velike rijeci, likujete, reko sam, rekla sam, ko vi upuceni, ko kad sam vam ja govorio, govorila, isto kao autisti ponavljate iz dana u dana jedne te iste stvari. Halo, Rainman ohanite malo, jesi citao ti ugovor, pa ti iz Atlante znas, da tu ima posla za tuzilastvo, u pozivu na dokapitalizaciju je vlada stavila to kao jedan od uslova, avion ne stariji od 10 godina, jesi li siguran da je to u pregovorima dogovoreno i na kraju krajeva stavljeno u ugovor, i ti, a i ona nadovezujuci se na tebe, pricate nebuloze, pitao sam te prije par strana o ulasku u alijanse, a ti isto pa isto da naprave ugovor sa Deltom, jer pobogu to tebi odgovara, do Praga, ili do negdje gdje leti Delta, sto nisi letio do Istanbula s Deltom, pa onda u Sarajevo sa BH Airlinesom, i jednostavno nisam mogao vise da izdrzim, da ne odgovorim na ovu gomilu stupidnosti koje se ovdje plasiraju pod krinkom brige za domaceg prevoznika poluinformisanih amatera.Vec sam pozalio sto pisem ovo, ali mora se nekako stati u kraj teroru povrsnosti i politike koja je kod nas prisutna u svakom segmentu zivota, a to da se svako petlja u nesto gdje realno nema nikakvog osnova dabude upetljan, prokletstvo ovih prostora, 4 miliona fudbalskih selektora ili predsjednika drzave, sutra da pitas mesara,da li bi bio predsjednik, bez obzira sto zna samo meso rezat za sta se kvalifikovao, prihvatio bi se objerucke posla, hrabrost dzahila,najgore je ne znati koliko (malo) znas.ljubav_aha wrote
koliko naseg osoblja pocinje raditi u proljece,jer nisma sigurna kad i kako dugo traje trening
- ljubav_aha
#248 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
sorge_sa ,jel' te neko trazio
nije 
-
jefferson
#249 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Evo sorge_sa letit cu iz Istanbula BH Airlinesom ako mi kazes kako da kupim kartu iz Istanbula za Sarajevo preko BH Airlinesa za 5 minuta? De mi reci gdje da platim kartu i evo posto ja znam kada cu letiti za BiH odmah cu je kupiti!sorge_sa wrote:Danima vec gledam kako ti i ova ljubav_aha sa svojim kvaziinteligentnim pitanjima,u kojima ni recenicu nije u stanju da sastavi kako treba,jefferson wrote:Ne kontam. BH Airlines odrzava web stranicu i pise "iz pouzdanih izvora" isto kao da se radi od drugoj nekoj firmi ili su opet text iz Avaza uzeli.
Ako u ugovoru pise da ne moze biti stariji od 10 g ne bil trebalo to biti odmah automatski iskljuceno? Hajde, eto sacekacemo, ali nek neskacu sami sebi u stomak!serendate po ovoj temi, mlatite praznu slamu, palamudite o necemu o cemu nemate pojma, sa par napabircenih podataka, koje i svaki ucenik 3 razreda osnovne skole moze naci na internetu, vi ovdje optuzujete, tuzilastvo pozivate, pisete velike rijeci, likujete, reko sam, rekla sam, ko vi upuceni, ko kad sam vam ja govorio, govorila, isto kao autisti ponavljate iz dana u dana jedne te iste stvari. Halo, Rainman ohanite malo, jesi citao ti ugovor, pa ti iz Atlante znas, da tu ima posla za tuzilastvo, u pozivu na dokapitalizaciju je vlada stavila to kao jedan od uslova, avion ne stariji od 10 godina, jesi li siguran da je to u pregovorima dogovoreno i na kraju krajeva stavljeno u ugovor, i ti, a i ona nadovezujuci se na tebe, pricate nebuloze, pitao sam te prije par strana o ulasku u alijanse, a ti isto pa isto da naprave ugovor sa Deltom, jer pobogu to tebi odgovara, do Praga, ili do negdje gdje leti Delta, sto nisi letio do Istanbula s Deltom, pa onda u Sarajevo sa BH Airlinesom, i jednostavno nisam mogao vise da izdrzim, da ne odgovorim na ovu gomilu stupidnosti koje se ovdje plasiraju pod krinkom brige za domaceg prevoznika poluinformisanih amatera.Vec sam pozalio sto pisem ovo, ali mora se nekako stati u kraj teroru povrsnosti i politike koja je kod nas prisutna u svakom segmentu zivota, a to da se svako petlja u nesto gdje realno nema nikakvog osnova dabude upetljan, prokletstvo ovih prostora, 4 miliona fudbalskih selektora ili predsjednika drzave, sutra da pitas mesara,da li bi bio predsjednik, bez obzira sto zna samo meso rezat za sta se kvalifikovao, prihvatio bi se objerucke posla, hrabrost dzahila,najgore je ne znati koliko (malo) znas.ljubav_aha wrote
koliko naseg osoblja pocinje raditi u proljece,jer nisma sigurna kad i kako dugo traje trening
Jedan od uslova tendera je bio avion mladji od 10 godina, znaci da THY nije ispunio uslov tendera, ili se gledalo kroz prste, ha?
Sto se tice alijansi, ti si citao ono sto ti odgovara, i sebe si sam strpao u tu gomilu koja sve zna jer si citao ono sto ti odgovara. Ja sam govorio o code sharing (ogromna razlika), te o mogucnosti ulaska u alijansu sa Sky Temaom zbog monopola Sar Alliancea. Nije se uslo, OK, ali so nikad nije pokusan code sharing?
I na kraju, sta to tebe cini kompetentnim? To sto ja zivim u USA (ne u Atlanti ako te vec interesuje) ne znaci da ne znam zakone BiH ( i to dobro). Ako je postavljen uslov na tenderu taj uslov je morao biti i ispunjen (jer drugi su odbijeni zbog neispunjavanja uslova, a ako niko ne ispuni uslove, onda se ponisti tender i raspise novi).
Sada,ono sto ti govoris kao o problemu BiH jeste prvo nepostivanje zakona, raznih pregovora bez mogucnosti da javnost bude ukljucena. To sto mene interesuje sta se desava sa ovom kompanijom je moje pravo! Kompanija je u 51% vlasnistvu drzave, PORESKIH OBVEZNIKA (od kojih sam i ja jedan, bez obzira sto sam u USA) stoga de mi reci posto si strucnjak, gdje je taj Ugovor? Ja ga nisam uspio naci na web stranici BH Airlinesa niti na web stranici Vlade FBiH (iako na stranici vlade FBiH ima izlistan komplet clan zakona koji regulise pristup informacijama fizickih i pravnih lica (s naglaskom da je to od izuzetne vaznosti za demokratski proces) kao ni na web stranici THY (doduse tu uopce nisam nasao vijest o dokapitalizaciji).
Stoge, de me prosvjetli molim te!
Last edited by jefferson on 13/02/2009 07:30, edited 3 times in total.
- Brisbane
#250 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Upravo tako !jefferson wrote:
Evo sorge_sa letit cu iz Istanbula BH Airlinesom ako mi kazes kako da kupim kartu iz Istanbula za Sarajevo od BH Airlinesa za 5 minuta?
Druga stvar, gdje je taj Ugovor da ga procitam? BH Airlines je javna kompanija i Ugovor mora biti dostupan javnosti!
Jedan od uslova tendrea je bio avion mladji od 10 godina, znaci da THY nije ispunio uslov tendera.
I na kraju, sta to tebe cini kompetentnim?
Pa mogo je i moj rahmetli dedo ispregovarat jos da im uzmu ta dva ATR-72 i da samo BH airlines postoji fiktivno ...