MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
VjecitiStudent

#226 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by VjecitiStudent »

moler wrote:
Pospanko wrote:Zasto Sakib Puskar nije HEROJ ili Mujo Zulic? Isto su bili komadanti u starom gradu.

Ne znam ko je od Cace napravio heroja, da li su to zlocini koje je pocinio ili su to "Seve".

Na dzenazu nisam otisao, niti mi je padalo na pamet da odem. Ostao sam sjediti u kuci, cudeci se ljudima koji su taj dan bili na dzenazi. Taj dan sam bio siguran da ce brzo zaboraviti cetnicke zlocine nad Bosnjacima, kao sto su brzo zaboravili Cacine zlocine a da se jos njegove zrtve nisu ni ohladile.
zato što je mujo zulić 31 05 1993 iz gradske kafane komandovao svojom brigadom a na trebeviću izginu 30 momaka
zato što je mujo zulić cuku hranio pilećom konzervom a borac u kosmatici jeo suh hljeb
zato što je mujo zulić 1993 u ljeto pio kolu u limenci i kupao se iz cisterne a žene padale u nesvjest čekajuči vodu na pivari
zato što je mujin babo držao kardeu
zato što je mujo bio MIŠ
hočeš još? :bih:
I onda su i tog i takvog Muju Zulica, nakon sto je u miru zaginuo, takodjer pokopali kao zasluznog sehida i to ni manje ni vise nego u dvoristu Alipasine dzamije, jer ocito je neko utjecajan sve ovo gore pobrojano prepoznao kao vrline.
I nek se jos neko usudi da kaze da Bosnjaci ne znaju da prepoznaju kvalitet i cijene zasluge :D
moler

#227 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by moler »

Arslan wrote:
vratnik wrote:Necu vise.
nazad na temu: c aco ne zasluzuje da lezi tamo gdje lezi... Da je sam prokopao tunel do pobjede, i da je sve podrumase skupio da lovom pobjegulja oslobode Sarajevo do Broda ne moze se iskupiti za ono sto je uradio..
Ili je citava 10 bb bila c aco? Bilo je tu hrabrih i casnih ljudi, njihove su zasluge ljudi nosili na tabutu '96. Ali mi sve dobro pripisasmo c aci da pokrijemo lose.. E ne moze to... A sad, puk'o ne puk'o, ljudi se po djelima cijene.. On je zasr'o. I zdravo.
Moje misljenje
tako je, tako.. :) kao i post od cpt.picard..

ostali prestanite sa budalasenjem i mahanjem, ocam necu vise nijednom opomenuti... moler, compact i ekipa... smatrajte se opomenutim..
:D :run:
moler

#228 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by moler »

callmethebreeeze wrote:
nazad na temu: c aco ne zasluzuje da lezi tamo gdje lezi... Da je sam prokopao tunel do pobjede, i da je sve podrumase skupio da lovom pobjegulja oslobode Sarajevo do Broda ne moze se iskupiti za ono sto je uradio..
Ili je citava 10 bb bila c aco? Bilo je tu hrabrih i casnih ljudi, njihove su zasluge ljudi nosili na tabutu '96. Ali mi sve dobro pripisasmo c aci da pokrijemo lose.. E ne moze to... A sad, puk'o ne puk'o, ljudi se po djelima cijene.. On je zasr'o. I zdravo.
Moje misljenje
bravo drug:)
mozda je i general krstic dobar covjek, mozda i mladic ima finih osobina, ali, hebi ga, vecina nas ih po zlu zna, i meni licno je nebitno da li krstic i mladic vole malu djecu, pomazu starijim da predju ulicu i sl. njihova zlodjela vazu puno vise.
jel i on u švedskoj?
chuchumbamayumbe

#229 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by chuchumbamayumbe »

Kaze se SveCkoj.
:D
callmethebreeeze

#230 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by callmethebreeeze »

moler wrote:
callmethebreeeze wrote:
Moje misljenje
bravo drug:)
mozda je i general krstic dobar covjek, mozda i mladic ima finih osobina, ali, hebi ga, vecina nas ih po zlu zna, i meni licno je nebitno da li krstic i mladic vole malu djecu, pomazu starijim da predju ulicu i sl. njihova zlodjela vazu puno vise.
jel i on u švedskoj?
nije, ne znam gdje su njega smjestili.

p.s to ti sad k'o mangup, pa u nedostatku pametnijih argumenata pricas o mjestu boravista sugovornika.
:D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#231 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by mIRCerka »

to vi sad ko mangupi pa idete off topic totalno...aferim...
turban

#232 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by turban »

mIRCerka wrote:to vi sad ko mangupi pa idete off topic totalno...aferim...
@mIRcerka,
sto ne zamandalis malo ovu temu... :D
mIRCerka

#233 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by mIRCerka »

turban wrote:
mIRCerka wrote:to vi sad ko mangupi pa idete off topic totalno...aferim...
@mIRcerka,
sto ne zamandalis malo ovu temu... :D
:D To zadovoljstvo ostavljam Arslanu, slomio se cijeli dan upozoravajuci al dzaba...ako nista drugo, skupice se materijal za banova... :evil:
modra_rijeka
Location: U nakaradnoj zemlji, ali zemlji koju ni za sto mjenjao ne bih ....

#234 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by modra_rijeka »

Ne da mi se fkt citat sve od pocetka ali vidim da ej vrlo interesantno na ovoj temi....Ja cu samo upitati da li od silnog palamudjenja dodjoste do zakljucka ko je bio Musan Toopalovic Caco, sta je bio, jeli zasluzio da zavrsi kako je zavrsio....Pretpostavljam da po nekima jeste, po nekima nije ali isto tako pretpostavljam da vecina onih , uz svo uvazavanje sugovornika koji pisu ovdje, nemaju pojma ni 10 posto stvari koje se ticu ove teme nego samo naglabaju neke stvari koje su culi po mahalama i koje nane prepricavaju...vjerujte da je bilo Caca jos, vjerujte da ih je mnogo ostalo koji nisu zavrsili onako kako je Caco a mozda su trebali prije njega, vjerujte da je bilo i onih koji su zavrsili prije Cace a nisu trebali....ja bih zamolio one koji malo vise poznaju materiju i samu situacioju u gradu u tom periodu iz licnog iskustva da sta napisu a ne one koji prepricavaju price keoje se uz ceteniju i kestenje prepricavaju zimi po mahalama i sokacima......Sto bi neki rekli, o mrtvima sve najbolje, isto tako moram reci da nismo mi ti koji imaju pravio da osudjuju bilo koga na bilo koji nacin da li je zasluzio ono sto ga je trefilo, i moram reci da je Caco bio, i ostao.....Obiljezio je jedan istorijski period ma sta ko o njemu mislio, pozitivno ili negativno....da li je pozitivna ili negativna licnost....tesko i da ce vrijeme pokazati....ili bilo ko drugi....sigurno je da je imao i pozitivnih i negativnih stvari.....et
scooter21ba

#235 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by scooter21ba »

samo mrzim ove sto kazu ma nismo mi koji sudimo zna se ko njemu sudi
pa jebote ima nas koji ne vjerujemo u boga sta je s nama
mi ostadosmo zakinuti za pravdu a njemu ce se satro suditi (nije prica samo o caci nego o svima)
sto se cace tice rekoh da je dobro radio na pocetku a kasnije je usro i sefa i stanicu da je sve pozitivno pregazio al nije jedini
moler

#236 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by moler »

i

)

nije, ne znam gdje su njega smjestili.

p.s to ti sad k'o mangup, pa u nedostatku pametnijih argumenata pricas o mjestu boravista sugovornika.
:D[/quote][/quote]
argumenata imam na export ali mi se neda raspravljati
neprilagodjena

#237 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by neprilagodjena »

Kako bi bilo da ova tema zavrsi u smecu :lol: :lol:
modra_rijeka
Location: U nakaradnoj zemlji, ali zemlji koju ni za sto mjenjao ne bih ....

#238 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by modra_rijeka »

baba wrote:To govno treba premjestiti u septicku jamu.
Svako ima pravo na svoje misljenje pa i ti ....A smijem se zakleti da nemas ama abs ni jednog argumenta za to sto napisa...jer si i ti vjerovatno od onih sto vole slusati price po sijelima a veze nema o cemu prica... Moje je misljenje, za sto nadam se, imam pravo, da ti je vrlo ruzan i neukusan komentar....ma sta neko o njemu mislio, cak i ja nemam pozitivno misljenje, ovo napisano je fuj....nadam se da ne pises negdje iz podruma, stalnog mjesta prebivalista....
Last edited by modra_rijeka on 31/10/2008 00:44, edited 2 times in total.
xfacktor

#239 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by xfacktor »

Kolko se ja sjecam cace. Znam da ga nisu volili oni po kafanama i podrumasi.

I jedna prica iz rata kad je caco usao u neku kafanau:
Uglavnom usao je u taj objekat i rekao je ja sam musan.. ovi nista
Ja sam Musan Topalovic ovi opet nista.. i onda je rekao
Ja Sam Musan Topalovic Caco i nakon toga svi su se sakrili pod sto..

Davno sam cuo tu pricu, ali ja mislim da je bio neko poznat u toj kafani i da ga je odveo na kopanje rovova..
scooter21ba

#240 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by scooter21ba »

x factor
toje pozitivna strana njega al negativna je da je odvodio i raju koja se vracala sa linije da je maltretirao itd
xfacktor

#241 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by xfacktor »

scooter21ba wrote:x factor
toje pozitivna strana njega al negativna je da je odvodio i raju koja se vracala sa linije da je maltretirao itd
Znam i ja po koju negativnu tipa.. Da su njegovi ljudi odvodili djevojke Muslimanke radi sex-a u stab.. Da li je Caco znao za to.. neznam, ali sam pomisao na to me :x
scooter21ba

#242 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by scooter21ba »

e u tome je fazon
ima on dobrih strana mislim imao al vise ima losih i to je problem
ja ga opravdavam kad je vodio podrumase na kopanje i one sa radnim obavezama
kakva radna obaveza rat jebote
sta ima raditi drkati u stabu jel

nek kopa ako ne moze u borbu

al sada ako si ti sasa i zbog toga te maltretirati ne ide
dovoljno je sto si ostao u istim govnima kao i ja i on i jos gorim jer si u manjini jos te treba neko handriti tuci i sta li vec
Bosanac sa dna kace

#243 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by Bosanac sa dna kace »

xfacktor wrote:
scooter21ba wrote:x factor
Znam i ja po koju negativnu tipa.. Da su njegovi ljudi odvodili djevojke Muslimanke radi sex-a u stab.. Da li je Caco znao za to.. neznam, ali sam pomisao na to me :x
:shock: :? a bilo bi uredu da su odvodili samo nemuslimanke? :?
MokeQc

#244 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by MokeQc »

Njegova prica, da ne kazem karijera, je klasicni mafijaski put, kao iz filma. Nisam ga poznavao, ali to je dojam koji sticem iz sve price o njemu.
Imao je ruku koja ga hrani i brani, prilicno visok status u toj hijerarhiji, obavljao je poslove koje drugi nisu mogli ili nisu htjeli, a zauzvrat su mu se tolerisali neki njegovi neslavni postupci, sve dok onima iznad njega to nije mrsilo racune. U neka doba, kao i svi filmski ambiciozni mafijasi, htio je vise od te ruke, nije mu bilo dovoljno sto je za mnogo toga imao odrijesene ruke - htio je da bude ta ruka koja hrani i brani, da bude iznad svih. Nije bilo dovoljno da bude ''poslusni saraf u kompleksnoj masini'', moci nikad nije dosta.
To se glavesinama nikad ne svidja - svako svoju guzicu najvise voli, pa je neko negdje rekao Hepek! i njegovo je vrijeme proslo. Ljudima kao sto je on, vrlo je lako pripisati, tj. obznaniti, mnostvo (ne)djela, za cas ga proglasiti Drzavnim Neprijateljem Br. 1 i ukloniti. Poslije, da bi se zamaskirao smrad oko svega, proglasi se herojem i pospe cvijecem i hajmo dalje.

Po meni je to vrlo klasicna schema mafijaskih porodica à la Corleone, nema tu nista vanredno osim toga sto se nesto takvo odigralo u nasoj carsiji.
Ko se maca lati, od maca umire.
nigdje.nikog

#245 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by nigdje.nikog »

Ja, koliko vidim, ovaj CACO ubija i nakon smrti.

Cak bih rekao da su njegove najvece zrtve upravo ovi koje je posmrtno ubio:
- 10 Brdsku brigadu,
- Sarajevo i sarajevsku ratnu epopeju,
- Aliju Izetbegovica...
Zidane

#246 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by Zidane »

xfacktor wrote: Da su njegovi ljudi odvodili djevojke Muslimanke radi sex-a u stab.. Da li je Caco znao za to.. neznam, ali sam pomisao na to me :x
Na koje Muslimanke se ovo odnosi? One iz Saudiske Arabije, Pakistana....?
Pa za ima jos nasih ljudi koji Bosnjakinje nazivaju Muslimankama....ne kontam, majke mi.....
Leonid Breznjev

#247 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by Leonid Breznjev »

vratite se temi... hvala..
veljaca

#248 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by veljaca »

GianFranco wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
veljaca wrote:Niti imam najmjeru da branim niti napadam Cacu - svako ima o tome svoje misljenje - kao i o drugim stvarima. Samo bih rekao jedno: insana - covjeka na posljednje pocivaliste TREBA ispratiti u sto vecem broju. O tome kakav je on bio na ovom dunjaluku - sudice mu dragi Bog .
Btw - znam da ce se mnogi koji su PROTIV Cace ( imaju pravo na to ) javiti i reci " ... nije on insan - covjek ..." . Ja bih dodao samo na to misljenje jednog prijatelja koji je veliki vjernik ( ja na zalost ili na radost - nisam ) a koji kaze " ... o djelima ljudi , na srecu na odlucuju ljudi ..... oni ih samo mogu za ovaj ovozemaljski trenutak shvatiti ili ne - i onda ih suditi ili nagraditi - a u KONACNICI zna se ko to radi ..."

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Sad mi haman zao sto ne odoh da ispratim krvnika Milosevica, da ispostujem ovu "mudrost" da insana - covjeka, treba ispratiti u sto vecem broju.
Mislm... :roll:

Još smo mu i vijenac trebali položiti. Šta se može i on je insan.
I kada mi jos ispod toga pocne mahati BH zastavom, nidje veze.
Odron.
smajlikojipovaca
Forum je mjesto gdje svako ima pravo iznijeti svoj stav - pri tome ne vrijedjajuci druge .... Na svu srecu u BiH ne vlada JEDNOUMLJE .... Procitajte jos jednom i jos jednom ako treba, moj POST u kome sam iznio stav vjernika da se na posljednje pocivaliste umrli isprati u sto vecem broju. Zelene beretke su to uradile u slucaju Musana Topalovica Cace - njihov izbor. Za njih on je bio VRIJEDAN toga cina. Ja ih ne napadam niti ih podrzavam. To ce uraditi svako sam. Isto tako za ovoga chuchu.... ako ti je haman zao za krvnika Milosevica - ima mjesto gdje je sahranjen i moze se otici kad god pozeli neko ...( a mozda bi se iznenadio koliko je ljudi bilo na njegovoj sahrani i koliko posjecuje njegov grob ). A za ove za zastavu - JA SAM OD 92-95 pod zastavom BiH ( ona sa ljiljanima ) borio se za Bosnu i Hercegovinu i za mene je zastava VEOMA VAZAN SIMBOL. I sada mi dodje ponekad da je postavim u svojim postovima. Ne da PROVOCIRAM one koji je mozda ne vole. I vezano za temu: M.T.Caco je , kako neko rece imao POZITIVNIH trenutaka, ali je na kraju ucinio grozan cin - ubistvo onih koji su dosli da ga uhapse. Znam da ce me pojedini opet prozvati - pa da i to dodam grozno je sto je ubijao Srbe ( isto kao da je i ostale narode - nije bitno )- GROZNO. Grozno je sto i onaj koji ga je ubio - nije nikad odgovarao za to ....
smajlikojimasezastavom ....
mIRCerka

#249 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by mIRCerka »

smor smor smor smor smor smor smor

To je sve sto mogu reci za ovu temu.

Ubiste vise pricom, a mogu garantovat da 90% onih koji ga brane ne obidju njegovu familiju. Najlakse je tipkati, znam.
chuchumbamayumbe

#250 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by chuchumbamayumbe »

veljaca wrote:
GianFranco wrote:
chuchumbamayumbe wrote:[
Ne znam sta da ti kazem, ali prvo sto mi pada na pamet je da mi je drago sto mog oca nije ubio Caco i njegova bagra (otac mi je bio Srbin), nego su ga ubili cetnici, tako da mi je ipak malo lakse sto se toga tice kada se mase BH zastavama i stavlja Mushanovo ime u istom postu. Da ga je kojim slucajem ubio Caco (a mogao je, kao sto je ubio mnogo drugih - duznih i neduznih), onda bi mi to bilo dibidus dno dna.
A stavljati Mushanovo ime i dovoditi ga u neki kontekst vjere je bogohuljenje.
Kazes da niti podrzavas niti napadas ZB i dizanje Cace nakon toliko godina, da je to njihov izbor? Znaci, neutralan si, samim tim nisi ni protiv toga da kazes da to nije ispravno iz milion razloga...Je li se bojis reci ili si sa njima, ne mozes biti neutralan kada se radi o velicanju i dizanju dokazanog ratnog zlocinca. Meni to nikako nije ispravno, ali, hvala Bogu, nismo svi isti. Ima nas koji cemo reci da ovaj Grad i njegovi sehidi i poginuli borci nisu zasluzili da Caco bude, u najmanju ruku, izjednacen sa njima, ako ne i veci junak, iako svi znam kako je skoncao i zbog cega.
Meni nije zao krvnika Milosevica, da nije bilo njega i slicnih njemu, mnoge ljudi bi danas jos uvijek bili medju zivima, mnoge bi stvari bile drugacije i bolje, ali sam spomenuo njega u kontekstu teksta koji si ti napisao da "insana - covjeka na posljednje pocivaliste TREBA ispratiti u sto vecem broju". Kakve su to nebuloze, pa makar bilo i citiranje i stav vjernika. Kakvi su to vjernici kada velicaju ratnog zlocinca i kriminalca sa dna kace, psihopatu. Ovaj Grad bi se odbranio i bez Mushana i slicnih njemu, i ti sam to vrlo dobro znas.
Zato smatram da su danasnje kvazipatriote i heroji skroz izgubili kompas, da nesto sto je bilo plemenito i cisto (kao sto je bila borba Armije Republike Bosne i Hercegovie) brisu i idu na ruku neprijatelju kojemu ce dati jos jedan razlog, pored milion drugih, da kazu eto vidite, zato je bio rat.
A vi samo nastavite sa kojekakvim Cacama, vjeronaukama i ostalim nazadnim idejama, glasajte za nase-vase, samo sutite i govorite da je sve to stvar licnog izbora, u stilu "Ja ih ne napadam niti ih podrzavam", sve zacinite sa malo mahanja BH zastavama i zatim se preshaltajte se na slijedecu aktuelnu temu na podforumu "Ljubav i Sex".
Steta sto nema smajlikojiseposerenasveovo, ja mislim da bi bio veoma cesto u upotrebi.
Kakvi smo, bolje nismo ni zasluzili.
Locked