I onda su i tog i takvog Muju Zulica, nakon sto je u miru zaginuo, takodjer pokopali kao zasluznog sehida i to ni manje ni vise nego u dvoristu Alipasine dzamije, jer ocito je neko utjecajan sve ovo gore pobrojano prepoznao kao vrline.moler wrote:zato što je mujo zulić 31 05 1993 iz gradske kafane komandovao svojom brigadom a na trebeviću izginu 30 momakaPospanko wrote:Zasto Sakib Puskar nije HEROJ ili Mujo Zulic? Isto su bili komadanti u starom gradu.
Ne znam ko je od Cace napravio heroja, da li su to zlocini koje je pocinio ili su to "Seve".
Na dzenazu nisam otisao, niti mi je padalo na pamet da odem. Ostao sam sjediti u kuci, cudeci se ljudima koji su taj dan bili na dzenazi. Taj dan sam bio siguran da ce brzo zaboraviti cetnicke zlocine nad Bosnjacima, kao sto su brzo zaboravili Cacine zlocine a da se jos njegove zrtve nisu ni ohladile.
zato što je mujo zulić cuku hranio pilećom konzervom a borac u kosmatici jeo suh hljeb
zato što je mujo zulić 1993 u ljeto pio kolu u limenci i kupao se iz cisterne a žene padale u nesvjest čekajuči vodu na pivari
zato što je mujin babo držao kardeu
zato što je mujo bio MIŠ
hočeš još?
I nek se jos neko usudi da kaze da Bosnjaci ne znaju da prepoznaju kvalitet i cijene zasluge