zmajceki, zmajceki
Reprezentacija: Prijateljske utakmice
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
The__Doctor
#226 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
mi slovenci, mi slovenci
izgubise od nase oslabljene ekipe pa da smo imali neku odbranu bilo bi 4-0
zmajceki, zmajceki

zmajceki, zmajceki
- rado_vidjen
#227 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
u belgiji cemo igrat s jednima napadacem. zivi bili pa vidjeli
ibricic nema mjesta ni u A-2 reprezentaciji. (ove ostale da i ne pominjem)
- Ridjobrki
#228 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
'Nako nešto kontam, ima ovo i smisla... Šta ima zvati Štilića kad se zna da taj momak može odmah igrati u reprezentaciji. Šta ima gotiviti i zivkati Pjanića da ga pita kako je kad je mali prelomio i zaigrao, sad mu nema nazad: nećeš igrati - ne moraš, ha-ha.
Kod nas sve ide naopako, pa tako i ovo. Svugdje se pozovu igrači da se dokažu i pokažu kako su igrači za repku, a kod nas da dokažu da nisu ni za šta. Damjanović, Berberović, Mravac, Mikelini, Šaraba, Ibričić, da ih se nije pozvalo ne bi živ ostao od njih što ih se nije pozvalo, zašto su izostavljeni, dao se gol Rijeci, standardno se u Sarajevu, oni opravdati povjerenje....
Najrahatnije je ovako - zovneš ih oni pokažu koliko mogu i onda ih fino pitaš:
- Vidite li vi, braćo, da niste za reprezentacije?
- Vidimo, selektore, ejvala, odosmo mi brat' ku'ruze.
Tako se fino sistemom eliminacije od stotinjak kandidata dođe do idealnih 11 (garant Ćiro pokupio ideju sa reality showa) umjesto da se jedan po jedan dokazuje i uklapa. Ovim smo još jednom dokazali koliko smo mi napredan, inventivan i praktičan narod!

Kod nas sve ide naopako, pa tako i ovo. Svugdje se pozovu igrači da se dokažu i pokažu kako su igrači za repku, a kod nas da dokažu da nisu ni za šta. Damjanović, Berberović, Mravac, Mikelini, Šaraba, Ibričić, da ih se nije pozvalo ne bi živ ostao od njih što ih se nije pozvalo, zašto su izostavljeni, dao se gol Rijeci, standardno se u Sarajevu, oni opravdati povjerenje....
Tako se fino sistemom eliminacije od stotinjak kandidata dođe do idealnih 11 (garant Ćiro pokupio ideju sa reality showa) umjesto da se jedan po jedan dokazuje i uklapa. Ovim smo još jednom dokazali koliko smo mi napredan, inventivan i praktičan narod!
-
Avdo Z.
#229 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
Odlicna partija, nisam se nadao da cemo postici cetiri gola, a lahko smo mogli jos cetiri. Svi igraci su dali pun doprinos u granicama svojih mogucnosti. Mikelini je nesretno napravio dva penala, ali ne treba momka odmah na lomacu, moglo bi biti tu stofa za buducnosti. Ibisevic dobar, samo bi morao popraviti procenat efikasnosti, ne moze se u svakoj utakmici stvoriti sijaset sansi. Ibricic solidan, moze on bolje, to je uz Pjanica, Salihovica, Dzeku, Ibisevica, pa izgleda i Stilica...nada naseg fudbala za narednih 5-6 godina. Odbrana jos uvijek slabiji dio tima, Mravac dobar. Meni nikako i nikada nece biti jasno forsiranje Berberovica, ali eto vjerovatno drugi bolje znaju, ne bi radili na vlastitu stetu. Kada se vrate Spahic i Nadarevic, problem ce biti sa bekovima (eh kad bi se predomislili Hasan i Papak). Inace nejmamo stvarno izbor u odbrani, iako neki spominju vec davno isprobane i nedokazane Trivunovica (ono sto je on igrao za reprezentaciju Saraba i Mikelini su za njega Bekenbauer) Pandzu (nije mi nikako jasno kako se izgubise on i Mehmedalija Covic), pa cak i nekog...Sajmena. To ti je ono s'konja na magarca i samo da se stogog kaze.
I za sve one koji podcjenjuju ovaj rezultat "Pogledajte rezultate slovenaca u grupi za odlazak na SP". Bravo mi, konacno nas respektuju na sve strane.
I za sve one koji podcjenjuju ovaj rezultat "Pogledajte rezultate slovenaca u grupi za odlazak na SP". Bravo mi, konacno nas respektuju na sve strane.
-
LSD
#230 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
Ridjobrki wrote:'Nako nešto kontam, ima ovo i smisla... Šta ima zvati Štilića kad se zna da taj momak može odmah igrati u reprezentaciji. Šta ima gotiviti i zivkati Pjanića da ga pita kako je kad je mali prelomio i zaigrao, sad mu nema nazad: nećeš igrati - ne moraš, ha-ha.
Tako se fino sistemom eliminacije od stotinjak kandidata dođe do idealnih 11 (garant Ćiro pokupio ideju sa reality showa) umjesto da se jedan po jedan dokazuje i uklapa. Ovim smo još jednom dokazali koliko smo mi napredan, inventivan i praktičan narod!![]()
![]()
-
Avdo Z.
#231 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
rado_vidjen wrote:u belgiji cemo igrat s jednima napadacem. zivi bili pa vidjeli![]()
- Gandalf
#232 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
RidjobrkiRidjobrki wrote:'Nako nešto kontam, ima ovo i smisla... Šta ima zvati Štilića kad se zna da taj momak može odmah igrati u reprezentaciji. Šta ima gotiviti i zivkati Pjanića da ga pita kako je kad je mali prelomio i zaigrao, sad mu nema nazad: nećeš igrati - ne moraš, ha-ha.
Tako se fino sistemom eliminacije od stotinjak kandidata dođe do idealnih 11 (garant Ćiro pokupio ideju sa reality showa) umjesto da se jedan po jedan dokazuje i uklapa. Ovim smo još jednom dokazali koliko smo mi napredan, inventivan i praktičan narod!![]()
![]()
-
papa
#233 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
kako onaj namjerno pred kraj utakmice pokosi ibisevica..
ne mogu slovence nikako..
- rado_vidjen
#234 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
Avdo Z. wrote: Mikelini je nesretno napravio dva penala, ali ne treba momka odmah na lomacu, moglo bi biti tu stofa za buducnosti. .
- Ridjobrki
#235 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
Al' ja ovo fakat, ali fakat, ne kontam! Prijateljska treba služiti za neko uigravanje kako igrača u kostur tima tako i taktike koja će se primjenjivati u budućnosti. Protiv Belgije se može igrati na svaki način osim ovoga kako se igralo večeras!!! Već par utakmica su i sastav i taktika čista kocka pa ako prođe - prođe. Prošlo protiv Armenije i Estonije, čučnulo protiv Španije i Turske. Zamalo da prođe ali čučnulo.
Drago mi je da se pobjeđuje ali ovo je opet krenulo nahero. Opet su menadžeri uzeli stvar u svoje ruke a narodu je dosta da Ćiro dvaput se nakezi i prošušlja ono "šine moj, da ti tata Tjiro kažje..." i kolektivni orgazam i planira se put na Mundijal. Nadam se da se varam, ali ode ovo u Moravu 'ladnu...

Drago mi je da se pobjeđuje ali ovo je opet krenulo nahero. Opet su menadžeri uzeli stvar u svoje ruke a narodu je dosta da Ćiro dvaput se nakezi i prošušlja ono "šine moj, da ti tata Tjiro kažje..." i kolektivni orgazam i planira se put na Mundijal. Nadam se da se varam, ali ode ovo u Moravu 'ladnu...
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#236 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
Vala bas. Odnos u prekrsajima 20:7 za Slovence. Nek' su vala zijanili u tom sladja pobjeda/papa wrote:kako onaj namjerno pred kraj utakmice pokosi ibisevica..
![]()
![]()
- cyprus
#237 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
Eh, pa znaš li koliko je naših danas provjerenih igrača bilo pozivano kako ti kažeš "da se prodaju"? Zar se nije moglo desit da Mikelini bude novi Papac? Ja ipak mislim da je bilo potrebno i to isprobat.LSD wrote:Isprobat,jelcyprus wrote:Kratka analiza:
Napad prejak, odbrana kita. Mada ja ne zamjeram toliko na pozivanju Mikelinija i Šarabe, valja sve isprobat. Ali do Belgije, moraju se iznać neka pametnija rješenja.![]()
...Mikelini i Šaraba nisu pozvani da se isprobaju i radi nekih planova u perspektivi,vec da se probaju prodati negdje...Čiro uzeo par milja od njihovih menagera,ko veli hajmo zavaliti bekane u prijateljskoj utakmici nebi li se neko zajebo pa ih kupio...ništa bolji od Bake kockara po tom pitanju.
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#238 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
Prijateljske utakmice se igraju da bi se eksperimentisalo. Jedino je pitanje da li selektor ista nauci iz prijateljske tekme da se nebi morao kockati sa onim vaznijim. Kao sto neko gore napisa kod nas se repka zasniva na bazi eliminacije. Zaigras pa kad se osramotis ni sam vise nezelis igrati. Najbolji je dokaz bio kad je Mikelini nakon sto je skrivio penal signalizirao da zeli zamjenu.Ridjobrki wrote:Al' ja ovo fakat, ali fakat, ne kontam! Prijateljska treba služiti za neko uigravanje kako igrača u kostur tima tako i taktike koja će se primjenjivati u budućnosti. Protiv Belgije se može igrati na svaki način osim ovoga kako se igralo večeras!!! Već par utakmica su i sastav i taktika čista kocka pa ako prođe - prođe. Prošlo protiv Armenije i Estonije, čučnulo protiv Španije i Turske. Zamalo da prođe ali čučnulo.
![]()
![]()
- bijelo_dugme
#239 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
Ja jebote, ja neznam kako ih neko nepolomi od nasi navijaca.KemooSA wrote:Kad medju nasim navijacima vidim papka sa zelenom zastavom sa mjesecom i zvijezdom ospem se!
- bijelo_dugme
#240 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
Metz je propo u drugu ligu Francuske, hajd da je osto u prvoj diviziji ali ne ovako. A ako sta more od njega bit, Lyon ce to iskoristit, znaju oni sa mladim igracima.TVRTKO_Bosanski wrote:karanana wrote:pjanica nije ni zvao?
pade kurcu za usi onaj pjanic, nidje ga ni u lyonu.
pa valjda je povrijeden pa ga zato nije zvao.
a iskreno slazem se sa tobom. trebao je on jos jednu dvije godine da odstoji u Metzu, pa da onda odmah ode u prvi tim neke velike ekipe ( imao bi barem malo iskustva iza sebe), a ne ovako, samo sjedi na klupi. bojim se da ne propadne, velika bi steta bila.
- Ridjobrki
#241 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
Ono sam ja i napisao, s naglaskom na "kod nas"Dado dijasporitus wrote:
Prijateljske utakmice se igraju da bi se eksperimentisalo. Jedino je pitanje da li selektor ista nauci iz prijateljske tekme da se nebi morao kockati sa onim vaznijim. Kao sto neko gore napisa kod nas se repka zasniva na bazi eliminacije. Zaigras pa kad se osramotis ni sam vise nezelis igrati. Najbolji je dokaz bio kad je Mikelini nakon sto je skrivio penal signalizirao da zeli zamjenu.. Isto ti dodje i sa taktikom.
Gledam onog Mikelinija pa se sjetih većeg pehiste: sjeća li se ko kako se zvao onaj bek Čelika koji je birvaktile u obje utakmice Intertoto kupa protiv Genka dao po jedan autogol i sam izbacio Čelika iz natjecanja? Jel' ono bi Beganović ili tako nekako...
- Bosanski_kralj
#242 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
Nemojte ljudi prozivati Berberovića, čovjek je igrao pod injekcijama, opet
Muratović sjajn kao i Ibišević i Džeko
Muratović sjajn kao i Ibišević i Džeko
-
red07
#243 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
Ekrem Bradarić 
-
klixober
#244 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
Pjanic i Stilic su daleko ispred Ibricica i Bartolovica,u svakom pogledu.Stilic mora biti pozvan u reprezentaciju i mora biti po statusu ispred Bartolovica,a uskoro i ispred Ibricica i Muratovica.Pjanic vec sad mora biti ispred navedenih.ćiro wrote:Štilić ili Pjanić mogu igrati za reprezentaciju tek kad se Misimović povrijedi ili kad oni stasaju da budu bolji igrači od njega. Ovako dovoljan je jedan za klupe. Evidentno je da osim Spahića, nazad nemamo kvalitetnog igrača, pokušava s Nadarevićem, Damjanovićem, Radeljićem i Mravcem na štoperu, ali ne funkcioniše. Ostatak ekipe se iskristalisao i tu se manje više sve zna. Po meni jedan kvalitetan štoper, defanzivni lijevi bočni, Salihović umjesto Ibričića u vezi i mogli bi se uključiti u borbu za vrh u grupi.Ridjobrki wrote:'Nako nešto kontam, ima ovo i smisla... Šta ima zvati Štilića kad se zna da taj momak može odmah igrati u reprezentaciji. Šta ima gotiviti i zivkati Pjanića da ga pita kako je kad je mali prelomio i zaigrao, sad mu nema nazad: nećeš igrati - ne moraš, ha-ha.
![]()
- alphonse kauders
#245 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
Sorry na digresiji, ali šta je sa lijevim bekom Samirom Merzićem koji je igrao kod Muzurovića i koji meni nije ni bio toliko loš onomad? Mislim, kad već Ćiro kuka da nema bekova i kad je Salihović na beku haman neiskorišten, što tog Merzića ne pozva?
A, nama treba zamjena ubrzo i za Džemu (možda V.Muharemović, on se nešto motao na toj poziciji, ali fakat ne znam šta je s njim), ofalio je i on, dok su Spahić/Mravac koliko toliko solidan štoperski par iako bi mi naravno draže bilo Spahić/Nadarević ili (utopija) Spahić/Subotić.
Ne znam, ove naše odbrambene kloceve iz jadne BiH lige treba slati samo kad dogovorimo onako neku prijateljsku sa Emiratima, Libijom i sl. da se ovi bolji igrači ne umaraju bezze:D
A, Mikelini? Koliko je samo ona SDA uprava iz Slobode kukala da je on najbolji štoper u našoj ligi, da je neopravdano izostavljen i evo pozvaše napokon a on se ne može nositi ni sa anonimnim slovenskim napadom (čast Milivoju:D). Tako su nekad kukali i za Gradimira Crnogorca i slično je prošao kao danas Mikelini.
Da su barem ove neke iz mlade rep. pozvali.. Ali, haj, pobijedismo zahvaljujući ultra napadačima:)
A, nama treba zamjena ubrzo i za Džemu (možda V.Muharemović, on se nešto motao na toj poziciji, ali fakat ne znam šta je s njim), ofalio je i on, dok su Spahić/Mravac koliko toliko solidan štoperski par iako bi mi naravno draže bilo Spahić/Nadarević ili (utopija) Spahić/Subotić.
Ne znam, ove naše odbrambene kloceve iz jadne BiH lige treba slati samo kad dogovorimo onako neku prijateljsku sa Emiratima, Libijom i sl. da se ovi bolji igrači ne umaraju bezze:D
A, Mikelini? Koliko je samo ona SDA uprava iz Slobode kukala da je on najbolji štoper u našoj ligi, da je neopravdano izostavljen i evo pozvaše napokon a on se ne može nositi ni sa anonimnim slovenskim napadom (čast Milivoju:D). Tako su nekad kukali i za Gradimira Crnogorca i slično je prošao kao danas Mikelini.
Da su barem ove neke iz mlade rep. pozvali.. Ali, haj, pobijedismo zahvaljujući ultra napadačima:)
-
sasa_t
#246 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
pajdo ja sam realan i reci cu da je Celik jedna od katastrofalnijih ekipa u ovoj ligi. A taj Mikelini je bio katastrofa u katastrofalnom Celiku! I onda odlazi u Slobodu i odjednom poziv, probija se kroz As kako ga treba zvat, kako je zasluzio i slicne gluposti! Isti taj Mikelini je trazio izmjenu jedno 5 puta u Celiku kad je kriv za gol!rado_vidjen wrote:Avdo Z. wrote: Mikelini je nesretno napravio dva penala, ali ne treba momka odmah na lomacu, moglo bi biti tu stofa za buducnosti. .![]()
necu nista reci
Najveca greska je sto je trebalo ostaviti kloca da igra 90 minuta pa po cijenu da izgubimo. Pa da se nigdje ne prodas! A ako cemo tu stofa traziti za buducnost mozemo odmah rasformirat reprezentaciju, savez, ligu pa cak i drzavu!
- bijelo_dugme
#247 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
Davno sam ja to govorio, mora da ima dobrog menedzera a i dupelizac je Ciri i supak od covjeka. Vlaci se po reprezentaciji jos od Sliskovicog vremena a samo sere.rado_vidjen wrote:u belgiji cemo igrat s jednima napadacem. zivi bili pa vidjeli![]()
Malo podribla nekog mladog debitera u nasom sesneastercu i to je to.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#248 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
zamisli ekipu koja zabije 4 gola,i u zadnjih 5 minuta strahuje za svoju pobjedu.
Samo idiot ne moze skontati da u toj ekipi cijeli zadnji red trebas,moras,mjenjati.
Koliko god su nam ofanzivni igraci raspolozeni,kvalitetni..i koliko god imaj"stofa",toliko smo u odbrani Ku*ac i to zesci

A ove egzibicije Cirine kada je igrao sa tri izrazita spica,jos uvodi Zeca koji je isto tako ofanzivni bocni...cijela nam je formacija bila u zadnjih 10 minuta u haosu i bez reda i koncepcije,mozemo samo zahvaliti Bogu sto su i ovi Slovenci talasika,pa nas nisu unistili pred kraj.
Koliko god se radujem pobjedi,toliko sam razocaran odbranom,za Belgiju treba puno toga popraviti
Samo idiot ne moze skontati da u toj ekipi cijeli zadnji red trebas,moras,mjenjati.
Koliko god su nam ofanzivni igraci raspolozeni,kvalitetni..i koliko god imaj"stofa",toliko smo u odbrani Ku*ac i to zesci
A ove egzibicije Cirine kada je igrao sa tri izrazita spica,jos uvodi Zeca koji je isto tako ofanzivni bocni...cijela nam je formacija bila u zadnjih 10 minuta u haosu i bez reda i koncepcije,mozemo samo zahvaliti Bogu sto su i ovi Slovenci talasika,pa nas nisu unistili pred kraj.
Koliko god se radujem pobjedi,toliko sam razocaran odbranom,za Belgiju treba puno toga popraviti
- vee-jay
#249 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
Mi imamo stvarno odlican napad, sa kojom lakocom ljudi daju golove. Ali jednostavno ne razumijem zasto uvijek igramo tek onoliko koliko treba da se koliko toliko prodje. U prvoj polovini prvog poluvremena dali dva gola i onda se povukli do kraja (a kad igramo povuceno uvijek dobijamo golove i to veoma lako) a onda isto tako i u drugom poluvremenu. Da se igralo jos kojih 5 minuta zabili bi nam Slovenci jos jedan gol, garant.
Ne znam kako Slovenci tako dobro stoje u svojoj grupi, da im nema Novakovica danas ih nebi nigdje ni bilo.
Ne znam kako Slovenci tako dobro stoje u svojoj grupi, da im nema Novakovica danas ih nebi nigdje ni bilo.
-
klixober
#250 Re: Reprezentacija: Prijateljske utakmice
Pjanic i Stilic mogu igrati kao centralni,ofanzivni vezni i kao krila.Znaci pozicije koje igraju Ibricic,Misimovic,Bartolovic i Muratovic.Pjanic je bolji od svih osim Misimovica,a Stilic je bolji od Bartolovica i Ibricica.Kakog god...i jedan i drugi moraju biti pozvani.Pjanic treba biti u prvom sastavu,Stilic za pocetak ulaziti sa klupe.ćiro wrote:Pjanić i Štilić teško da mogu igrati zajedno sa Misimovićem (zbog defanzivnih karakteristika), e sad ako misliš da su bolji od Misimovića onda u redu. Gdje ćeš porediti Štilića s Muratovićem, kad su skroz drugi tip igrača, a Bartolović pogotovo. Za Ibričića se slažem, on definitivno nije igrač za reprezentacije.komeba wrote:
Pjanic i Stilic su daleko ispred Ibricica i Bartolovica,u svakom pogledu.Stilic mora biti pozvan u reprezentaciju i mora biti po statusu ispred Bartolovica,a uskoro i ispred Ibricica i Muratovica.Pjanic vec sad mora biti ispred navedenih.
Last edited by klixober on 19/11/2008 23:38, edited 1 time in total.