Nametnuti statut grada Mostara

Locked
MARIJANK

#226 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by MARIJANK »

pjo wrote:
MARIJANK wrote:
Nečega će biti, jal trećeg entiteta ili pretvaranja Federacije u bošnjakiju.

Trećeg nema.

U BiH promejna nema dok se kotac povijensih promjena sam od sebe ne pokrene. Ovi narodi se nikad nisu dogovorili pa ne vidim zasto bi to bilo sada ?
U Daytonu je razriješena jedna nepoznata u jednadžbi od tri nepoznate.
A to je srpsko pitanje koje je riješeno osnivanjem 'Republike srpske'.
Ostaje još otvoreno bošnjačko pitanje i pitanje BiH Hrvata.
pjo

#227 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by pjo »

and wrote:
pjo
Ti "advokati" se vise ne mijesaju u nase poslove. Rekli su da ce prihvatiti sve ono oko cega se dogovorimo.

A dogovorit se najvjerojatnije u prokletoj avliji necemo nista pa nece biti niti potrebe da oni nesto blagoslove.
za početak poštujte dejton,i ne tražite ono što u njemu ne piše,kad se već toliko na njega pozivate.

Opet dijelite lekcije ?!
Kad ti vec nama dijelis lekcije i kad izigravas advokata zasto vi onda toliko sikcete na RS ?

ne bi baš rekao da je tako,jer tihić je odmah nakon izbora razgovarao baš sa vašim advokatima.znam da njih nije puno briga,svjesni su da oni više nemaju šta blagosiljati.oni su postignutim zadovoljni.
jedino će malo novčano pomagati,da vas što više ostane tu gdje jeste,da im ne dolazite.

Upravo tako.

No samo zato sto je sve okolo prljavo ne znaci da mi nemamo prava traziti ono za sto zainteresirani.
Liska

#228 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by Liska »

M-16, moze li barem jedan izvor o tome albanskom plemenu. Takvo albansko pleme ne postoji.
pjo

#229 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by pjo »

seln wrote:
Liska wrote:Seln, vec sam ti odgovorio ali odgovor nije prosao. Ne da mi se ponavljati sve, pa cu reci da se kao pravilo potvrdjuje da oni koji zagovaraju i nude rat kao opciju u njemu po pravilu ne ucestvuju. A ako sam ista mrzio raditi to je, da budem prost, mlatiti gloginje tudjim k....m. Vjerujem u svoje procjene i kao sto sam, par godina prije, procjenio da ce rata biti i da ce Kosovo i Crna Gora, sada vjerujem da ga nece biti. BiH ce prezivjeti ali sa Daytonom jer je to maksimum oko kojeg se mozemo dogovoriti.
Interesantno je kako su Hrvatska i Srbija u vlastitoj kuci napravili ciste racune. Te iste ciste racune u BiH onemogucavaju preko svojih satelita, tj. mlate gloginje tudjim miloklizom.
Koliko je Hrvata procentualno u BiH? 15 %?
Toliko je, cini mi se, bilo Srba u Hrvatskoj prije rata, pa im je uskracen status konstitutivnog naroda, a nakon rata su ionako postali manjina.
Isto je i u Srbiji, samo sto su srbi nagrabusili sa Kosovom, jer im je nedostajala hrvatska lukavost.
Ti, lipi moj Liska, i tvoji pandani iz RS mrzite zemlju u kojoj zivite i dali bi jedno oko kad bi je mogli pripojiti matici....ili bar na neki nacin otkinuti komad za sebe. Ne razumijem to, ali nije vazno.
Pitao si me za supremaciju i ja sam ti rekao da u FBiH postoji supremacija, bosnjackih kriminalaca u vladi je vise od hrvatskih pa ih cesto pri dealovima nadglasaju. Samo, kakve veze to ima sa obisnih Hrvatom, bosnjakom ili nekim drugim?
Ja bih komotno pozvao sto najboljih svjetskih jurista iz te oblasti i dao im da koncipiraju model drzave koja ce u osnovi biti gradjanska, ali ce onemoguciti supremaciju. kako bi to izgledalo? Ne znam, zato bih i pozvao juriste.
Medjutim, ti to ne zelis. Ti zelis svoj komad Bosne (bolje receno Hercegovine), a ako to vec ne moze, nek ostane ovako "da se muslici pate"...ionako smo vec gladni, kako rece @pjo.
Ti bi se odrekao posavine, najboljeg dijela BiH, dike hrvatskog naroda u BiH, gdje su najbolje koke (ko nije jahao posavku, ne zna sta je zensko), samo da bi dobio svoj dio kamenjara...i meni pricate o obrazu?
I onda je odmah tu neko da potegne pricu o "poturicama" koji su prodali vjeru za veceru i da meni kaze kako sam paranoidan kad kazem da smo okruzeni neprijateljima.
Kazem ti opet: moli boga da se ne formira nikakva muslimanija....presjesce ti Hercegovina, a srbima CPBCKA.

Taj "kamenjar" je gospodarski najaagilniji dio BiH uprkos cinjenici da su medjunarodne guzonje nahuskane od muslimanskih kriminalaca dinamitom provalili u banku, izbornim inzinjeringom izabrali hrvatskog predstavnika u predsjednistvo i dizuci optuznice koje bivaju odbijene od istih stranih sudaca i to sve 13 godina nakon sto imaju apsolutnu vlast.

Ja bih se zapitao sto je sa tom zemljom ako im je kamenjar nakon toliko godina i uprave iz strane zemalja (gdje se zna redqa) - najbogatiji dio ?

Sto se tice muslimanije - precjenjujete sebe. Niste oslobodili niti jedno opcinsko srediste tijekom rata dok HV nije pokrenuo akciju u zapadnoj Bosni.

MOzete samo pokrenuti rat, ali cete ubrzo biti usutkani jer je svima okolo pun kurac balkanoidnih idiota.
M-16

#230 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by M-16 »

pjo wrote:
M-16 wrote:samo jedno pitanje za pjo-a i lisku - da li su bosnjaci srusili stari most? :) DA; NE:

cisto kao lakmus :arrow: da zoom zna s kim imamo posla.

previse se tolerisalo , ali opet se sami razotkrise. kad se samo malo zagrebe, spade finoca i lafo kultura, a ostade go fasista. :dance:

vec danima se primjecuje pregrupisavanje 8)
Mislim da ti ne znas sta znaci rijec fasista.

Fasisti je pokret u Italiji koji je vladao Italijom od '20-ih godina proslog stoljeca.

Inace gori od fasista su ti bili nacisti. Za fasiste cak govore da su na mjestima bili kokosari i suknjolovci.
meni se cini da ces predavanja nastavit drzat u banovicima.

a naravno, ustase su bile pacifisti. :D NDH do pacifika :lol: ...škriparu sakrij se u čatrnju ko onomad, jer si sam dobro opisao karakternu crtu tvojih fasista. :wink:
and

#231 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by and »

pjo wrote:
and wrote:
pjo
Ti "advokati" se vise ne mijesaju u nase poslove. Rekli su da ce prihvatiti sve ono oko cega se dogovorimo.

A dogovorit se najvjerojatnije u prokletoj avliji necemo nista pa nece biti niti potrebe da oni nesto blagoslove.
za početak poštujte dejton,i ne tražite ono što u njemu ne piše,kad se već toliko na njega pozivate.

Opet dijelite lekcije ?!
Kad ti vec nama dijelis lekcije i kad izigravas advokata zasto vi onda toliko sikcete na RS ?

ne bi baš rekao da je tako,jer tihić je odmah nakon izbora razgovarao baš sa vašim advokatima.znam da njih nije puno briga,svjesni su da oni više nemaju šta blagosiljati.oni su postignutim zadovoljni.
jedino će malo novčano pomagati,da vas što više ostane tu gdje jeste,da im ne dolazite.

Upravo tako.

No samo zato sto je sve okolo prljavo ne znaci da mi nemamo prava traziti ono za sto zainteresirani.
ne sikćem na rs,neka se i tamo poštuje dejton i što se mene tiče to je ok.treba neko i isplatiti odštetu za ubijene,protjerane,zarobljene...kada sudovi završe svoj posao.
znamo mi za šta ste zainteresovani,ali to nije prošlo.četiri godine se vodio rat da vi nama pokažete da nema bih.pa eto riješili smo problem,znači svi ćemo živjeti u bih,a ostaju nam vijekovi da se dogovaramo kako.
M-16

#232 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by M-16 »

Liska wrote:M-16, moze li barem jedan izvor o tome albanskom plemenu. Takvo albansko pleme ne postoji.
reko bih mnogo toga, i iz naroodnih predanja i iz sluzbene historije, ali bojim se da cika zoom i mene ne potkaci. :D
MARIJANK

#233 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by MARIJANK »

seln wrote: Ti bi se odrekao posavine, najboljeg dijela BiH, dike hrvatskog naroda u BiH, samo da bi dobio svoj dio kamenjara...i meni pricate o obrazu?
Pa braćo bošnjaci je li imate možda neki svijetli primjer da nam pokažete nešto iz RS što ste uspjeli vratiti i reći:'E to više nije dio RS-a'
Liska

#234 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by Liska »

seln wrote:
Liska wrote:Seln, vec sam ti odgovorio ali odgovor nije prosao. Ne da mi se ponavljati sve, pa cu reci da se kao pravilo potvrdjuje da oni koji zagovaraju i nude rat kao opciju u njemu po pravilu ne ucestvuju. A ako sam ista mrzio raditi to je, da budem prost, mlatiti gloginje tudjim k....m. Vjerujem u svoje procjene i kao sto sam, par godina prije, procjenio da ce rata biti i da ce Kosovo i Crna Gora, sada vjerujem da ga nece biti. BiH ce prezivjeti ali sa Daytonom jer je to maksimum oko kojeg se mozemo dogovoriti.
Interesantno je kako su Hrvatska i Srbija u vlastitoj kuci napravili ciste racune. Te iste ciste racune u BiH onemogucavaju preko svojih satelita, tj. mlate gloginje tudjim miloklizom.
Toliko je, cini mi se, bilo Srba u Hrvatskoj prije rata, pa im je uskracen status konstitutivnog naroda, a nakon rata su ionako postali manjina.
Isto je i u Srbiji, samo sto su srbi nagrabusili sa Kosovom, jer im je nedostajala hrvatska lukavost.
Ti, lipi moj Liska, i tvoji pandani iz RS mrzite zemlju u kojoj zivite i dali bi jedno oko kad bi je mogli pripojiti matici....ili bar na neki nacin otkinuti komad za sebe. Ne razumijem to, ali nije vazno.
Pitao si me za supremaciju i ja sam ti rekao da u FBiH postoji supremacija, bosnjackih kriminalaca u vladi je vise od hrvatskih pa ih cesto pri dealovima nadglasaju. Samo, kakve veze to ima sa obisnih Hrvatom, bosnjakom ili nekim drugim?
Ja bih komotno pozvao sto najboljih svjetskih jurista iz te oblasti i dao im da koncipiraju model drzave koja ce u osnovi biti gradjanska, ali ce onemoguciti supremaciju. kako bi to izgledalo? Ne znam, zato bih i pozvao juriste.
Medjutim, ti to ne zelis. Ti zelis svoj komad Bosne (bolje receno Hercegovine), a ako to vec ne moze, nek ostane ovako "da se muslici pate"...ionako smo vec gladni, kako rece @pjo.
Ti bi se odrekao posavine, najboljeg dijela BiH, dike hrvatskog naroda u BiH, gdje su najbolje koke (ko nije jahao posavku, ne zna sta je zensko), samo da bi dobio svoj dio kamenjara...i meni pricate o obrazu?
I onda je odmah tu neko da potegne pricu o "poturicama" koji su prodali vjeru za veceru i da meni kaze kako sam paranoidan kad kazem da smo okruzeni neprijateljima.
Kazem ti opet: moli boga da se ne formira nikakva muslimanija....presjesce ti Hercegovina, a srbima CPBCKA.
Napisao sam stotinu puta pa mogu jos jednom. Ne mrzim ovu zemlju i smatram je svojom. To sto se moja slika ne uklapa u tvoju ne znaci da ne volim ovu zemlju ili da zelim da budem dio Hrvatske. Meni je to jos davno bilo jasno kao nemoguc zadatak. Ali nemoj Hrvatima dijeliti lekcije o tome cega su se odrekli. Kad bih poceo nabrajati za Bosnjake, trebala bi mi citava stranica. Trebam li reci Srebrenica i totalna neaktivnost Armije BiH da bilo sto ucini i spase svoje ljude. Ili citava istocna Bosna? Prvo pogledaj svoj obraz pa sudi o drugome, lipi moj. Sve ono sto zelim za sebe, zelim i za druge. Nista vise od njih, ali bogami ni manje.
pjo

#235 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by pjo »

M-16 wrote:
pjo wrote: Mislim da ti ne znas sta znaci rijec fasista.

Fasisti je pokret u Italiji koji je vladao Italijom od '20-ih godina proslog stoljeca.

Inace gori od fasista su ti bili nacisti. Za fasiste cak govore da su na mjestima bili kokosari i suknjolovci.

a naravno, ustase su bile pacifisti. :D NDH do pacifika :lol: ...škriparu sakrij se u čatrnju ko onomad, jer si sam dobro opisao karakternu crtu tvojih fasista. :wink:

Samo cu te podsjetiti da su krajisnici u SRAO Krajini Hrvatsku zvali fasistickom a da su oni "antifasisti" koji su se ponovo ustali u obranu od ustaskog noza.

Ta "fasisticka" Hrvatska za razliku od njih je prezivjela, a oni su sad na svojim maglom okupanim brdima, da se pjesnicki izrazimo.

Vidim da i ti koristis srpsku terminologiju i pricas o hrvatskim fasistima.

Mozda je prerano, a mozda i nije, da te upitam, imas li i ti kao i krajiski "partizani" i "antifasisti" traktor ?
seln

#236 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by seln »

pjo wrote:
seln wrote:

Taj "kamenjar" je gospodarski najaagilniji dio BiH uprkos cinjenici da su medjunarodne guzonje nahuskane od muslimanskih kriminalaca dinamitom provalili u banku, izbornim inzinjeringom izabrali hrvatskog predstavnika u predsjednistvo i dizuci optuznice koje bivaju odbijene od istih stranih sudaca i to sve 13 godina nakon sto imaju apsolutnu vlast.

Ja bih se zapitao sto je sa tom zemljom ako im je kamenjar nakon toliko godina i uprave iz strane zemalja (gdje se zna redqa) - najbogatiji dio ?

Sto se tice muslimanije - precjenjujete sebe. Niste oslobodili niti jedno opcinsko srediste tijekom rata dok HV nije pokrenuo akciju u zapadnoj Bosni.

MOzete samo pokrenuti rat, ali cete ubrzo biti usutkani jer je svima okolo pun kurac balkanoidnih idiota.
@pjo, nisam se obracao tebi. ti iskopaj oruzje i cekaj. javicu se vaktile.
seln

#237 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by seln »

Liska wrote:
seln wrote:
Napisao sam stotinu puta pa mogu jos jednom. Ne mrzim ovu zemlju i smatram je svojom. To sto se moja slika ne uklapa u tvoju ne znaci da ne volim ovu zemlju ili da zelim da budem dio Hrvatske. Meni je to jos davno bilo jasno kao nemoguc zadatak. Ali nemoj Hrvatima dijeliti lekcije o tome cega su se odrekli. Kad bih poceo nabrajati za Bosnjake, trebala bi mi citava stranica. Trebam li reci Srebrenica i totalna neaktivnost Armije BiH da bilo sto ucini i spase svoje ljude. Ili citava istocna Bosna? Prvo pogledaj svoj obraz pa sudi o drugome, lipi moj. Sve ono sto zelim za sebe, zelim i za druge. Nista vise od njih, ali bogami ni manje.
Vi ste imali srecu, to ti moram priznati, pa u vodjstvu niste imali agente iz Francuske 7 u Beogradu. A sta je aarmija mogla ili nije, nije na tebi da sudis...tesko da ces biti objektivan.
M-16

#238 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by M-16 »

pjo wrote:
M-16 wrote:
pjo wrote: Mislim da ti ne znas sta znaci rijec fasista.

Samo cu te podsjetiti da su krajisnici u SRAO Krajini Hrvatsku zvali fasistickom a da su oni "antifasisti" koji su se ponovo ustali u obranu od ustaskog noza.

Ta "fasisticka" Hrvatska za razliku od njih je prezivjela, a oni su sad na svojim maglom okupanim brdima, da se pjesnicki izrazimo.

Mozda je prerano, a mozda i nije, da te upitam, imas li i ti kao i krajiski "partizani" i "antifasisti" traktor ?
jel ti fakat misli da mene mozes isprovocirati? :) mene koji sam skolu izucio na serbiankafeu :D

ovaj prethodni post moze posluziti smao kao materijal za radnu akciju : srce-ruke-lopata :dance:
meni ni najmanje ne smeta sto se ti ponosis etnickim ciscenjem srba iz hrvatske i indirektno, neduhovitim opaskom prijetis progonom bosnjaka. admini znaju svoj posao. :)

nego pajdo, mislim da je vrijeme za tvoje zadnje rijeci na ovom forumu.
popajic

#239 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by popajic »

jadna li je i ova drzava i grad Mostar sa ovakvim "patriotama" koji ama bas nista nisu naucili iz proteklog rata.
Previse balkanskih testosterona
Liska

#240 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by Liska »

Uzimam za sebe ista prava koja i ti uzimas. Ako si ti objektivan da sudis o HV, zasto ja ne bih bio objektivan da sudim o Armiji BiH?
exliberal

#241 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by exliberal »

Bilo bi fino kad bi malo smirili loptu....izgleda da vam je ponestalo argumenata za "normalan" razgovor pa sad potezete uvrede i prijetnje.....ajde prije nego zakljucaju ovu temu....
and

#242 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by and »

Liska wrote:
seln wrote:

za početak da li si da se velež vrati pod bijeli brijeg?
Liska

#243 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by Liska »

Jesam,ali da se u isto vrijeme i prostori u Starom gradu vrate prijeratnim korisnicima. Moze li ovako?
and

#244 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by and »

Liska wrote:Jesam,ali da se u isto vrijeme i prostori u Starom gradu vrate prijeratnim korisnicima. Moze li ovako?
naravno,tako bi trebalo da bude.
dalje,može li mjesec i zvijezda na humu pored krsta?
Liska

#245 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by Liska »

Sto se mene tice moze, jer ti ja nisam vjernik. Ali ova prica nema smisla. Kao ja sam dobar Hrvat sve dok odgovaram YES a ustasa cim odgovorim NO. Kako god bilo, morati ces razgovarati sa Hrvatima za bilo sto u Mostaru, isto kao sto ce Hrvati morati razgovarati sa Bosnjacima. Ako budu razgovarali ovako kako ti pokusavas, sa pitanjima na koje imaju samo dva odgovora, nece biti nista. Zivot i organizacija zivota je mnogo kompliciranije od jednostavnih pitalica tipa DA ili NE. Odakle ti ideja da bi u Mostaru bilo ista bolje ako bi Bosnjaci pored kriza napravili polumjesec i zvijezdu. A da pored svake dzamije napravimo crkvu i obratno da bi nam bilo bolje? :lol: Vidis, Bosnjaci u Mostaru su za povratak Veleza ali ne i za povratak prostora u Starom gradu. Doci ce neko drugo pitanje gdje ce situacija biti obratna i bas zato nam treba ovakav Statut jer da njega nema imali bi i dan-danas tri hrvatske i tri bosnjacke opcine.
and

#246 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by and »

Liska wrote:Sto se mene tice moze, jer ti ja nisam vjernik. Ali ova prica nema smisla. Kao ja sam dobar Hrvat sve dok odgovaram YES a ustasa cim odgovorim NO. Kako god bilo, morati ces razgovarati sa Hrvatima za bilo sto u Mostaru, isto kao sto ce Hrvati morati razgovarati sa Bosnjacima. Ako budu razgovarali ovako kako ti pokusavas, sa pitanjima na koje imaju samo dva odgovora, nece biti nista. Zivot i organizacija zivota je mnogo kompliciranije od jednostavnih pitalica tipa DA ili NE. Odakle ti ideja da bi u Mostaru bilo ista bolje ako bi Bosnjaci pored kriza napravili polumjesec i zvijezdu. A da pored svake dzamije napravimo crkvu i obratno da bi nam bilo bolje? :lol:
pa reko kad hrvati mostara krenu na hum da obavljaju molitvu,da krenu i bošnjaci,da se druže :lol:
u životu postoje dva odgovora i normalni svjetski principi koji bi se trebali primjenjivati bez ali.znači,ako se svim prijeratnim korisnicima trebaju vratiti kuće,poslovni prostori nema ali.treba vratiti i u sarajevu i mostaru,grudama....
Liska

#247 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by Liska »

Kome se druzi, taj se i druzi. Barem tu nema zabrane. Drugi je problem sto ljudi to nece nesvjesni da se ne mogu pomaknuti bilo gdje bez druzenja ili barem postenog razgovora s drugim. Ali razgovora o buducnosti, jer proslost ne mozemo promjeniti, buducnost donekle mozemo.
M-16

#248 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by M-16 »

ne treba ni krst, ni polumjesec i zvijezda. skroz pogresno pitanje.
bosnjaci da su htjeli tjerat inat mogli su na velezi podic dzamiju do statosfere. :D ali bitno je da se zna ko provocira, i ko pravi "hrvatski stolni gard", iako su bili visestruko manja zrtva u periodu 92-96.
pjo

#249 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by pjo »

M-16 wrote:
pjo wrote:
M-16 wrote: meni se cini da ces predavanja nastavit drzat u banovicima.

jel ti fakat misli da mene mozes isprovocirati? :) mene koji sam skolu izucio na serbiankafeu :D
Nemoj si davati previse na znacenju. Sam si sebe pozvao u ovu raspravu i pritom poceo sa koristiti poznatu rijec koja pocinje sa "fas".

Inace, ocito da zaostajes u prostoru i vremenu pa cu te sad alo educirati. Haski sud je u spis uvrsio svjedocenje zagrebacke skupine eksperata o nacinu rusenja starog mosta a tuzitelj je odlucio ne traziti uvrstenje analizu nizezemske tvrtke koja je imala zadatak oboriti tu analizu.

Zasto ti haski sud ne nazivas fasistickim a mene da radi starog mosta ?

ovaj prethodni post moze posluziti smao kao materijal za radnu akciju : srce-ruke-lopata :dance:
meni ni najmanje ne smeta sto se ti ponosis etnickim ciscenjem srba iz hrvatske i indirektno, neduhovitim opaskom prijetis progonom bosnjaka. admini znaju svoj posao. :)
Ja mislim da je njihova vojska to zasluzila. Tko je posten nek se vrati i nek mu drzava obnovi kucu kao sto je uostalom i slucaj.
nego pajdo, mislim da je vrijeme za tvoje zadnje rijeci na ovom forumu.

Prijatelju, jedino usutkivanjem poput Joze Leutara i mozete sebe uvjeravati u ove mantre o "fasistima".
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#250 Re: Nametnuti statut grada Mostara

Post by KatarinaKosaca »

Pjo, stvarno malo ohladi sa tim genraliziranjem. Nisu svi Bošnjaci odgovorni za ubojstvo Leotara jer nisu ni znali. Isto tako ni za teroristički napad u Fisu. Misliš da ovo odgovara Bošnjacima. Dalje, nisu svi u tom hercegovačkom s..nju od odnosa. Mnogi Bošnjaci Hrvate ne smatraju svojim neprijateljima. Uostalom u povjesti sve do proklete 1993 nisu ratovali jedni protiv drugih. Tako da to tvoje generaliziranje i obraćanje sa vi, nikako niti je objektivno niti vjerodostojno. O civilizacijskom ophođenju da i ne govorim.
Locked