nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
scooter21ba

#226 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Post by scooter21ba »

ovaj imamovic je trebao reci javno dajte meni pare beskamatni kredit na 101 godinu mozda vratim mozda ne ili cu vam tusnuti koje auto kao sluzbeno pa cete morati kod mene servisirati uz kamate
a gorivo komotno se moze spustiti na 1.30
zonbirile

#227 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Post by zonbirile »

scooter21ba wrote:ovaj imamovic je trebao reci javno dajte meni pare beskamatni kredit na 101 godinu mozda vratim mozda ne ili cu vam tusnuti koje auto kao sluzbeno pa cete morati kod mene servisirati uz kamate
a gorivo komotno se moze spustiti na 1.30

može i dionice,a on piči za to ,daće auta u protuvrijednosti,ionako nezna se kome će ih prodavati u 2009g.Ostali mogu se tuspait i obećati pare kao i za novi Rijaset.Doduše mogu raja,kupiti dionicu,dvije,otići će to ko halva.
kone

#228 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Post by kone »

Clint_Eastwood wrote:
Neelix wrote:kad je gorivo bilo 1,33km po litru, nafta je bila 30-35 dolara po barelu, ako se dobro sjecam...
U Vitezu je trenutna cijena supera95 čini mi se 1.38KM, što znači da i ostali "pumpaši" mogu sniziti cijene na tu mjeru, ali zašto bi, imaju više od 20pf dodatnih po litru. Meni je Vitez relativno blizu tako da mi se i isplati otići natočiti, ali onom iz npr. Sarajeva se ne isplati, pogotovo ako mu auto malo više troši.
Ja sam danas nasuo gorivo u Vitezu za 1,34(95-a) po litri.Nisam mogao vjerovati kolika je razlika u cijeni,jer je trenutno na Energopetrolu 1,58 :shock:
Better Man

#229 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Post by Better Man »

kone wrote:
Clint_Eastwood wrote:
Neelix wrote:kad je gorivo bilo 1,33km po litru, nafta je bila 30-35 dolara po barelu, ako se dobro sjecam...
U Vitezu je trenutna cijena supera95 čini mi se 1.38KM, što znači da i ostali "pumpaši" mogu sniziti cijene na tu mjeru, ali zašto bi, imaju više od 20pf dodatnih po litru. Meni je Vitez relativno blizu tako da mi se i isplati otići natočiti, ali onom iz npr. Sarajeva se ne isplati, pogotovo ako mu auto malo više troši.
Ja sam danas nasuo gorivo u Vitezu za 1,34(95-a) po litri.Nisam mogao vjerovati kolika je razlika u cijeni,jer je trenutno na Energopetrolu 1,58 :shock:
Sve dok ne navedeš tačno ime benzinske pumpe na kojoj si nasuo po toj cijeni neću tu vjerovati i smatraću da iznosiš laži. Reči ja nasuo u Vitezu benzin po 1,34 KM, a ne navesti ime pumpe je znak da to nije tačno. A ako i jeste ko zna kakvo je to smeće od goriva.
Clint_Eastwood

#230 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Post by Clint_Eastwood »

Better Man wrote: Sve dok ne navedeš tačno ime benzinske pumpe na kojoj si nasuo po toj cijeni neću tu vjerovati i smatraću da iznosiš laži. Reči ja nasuo u Vitezu benzin po 1,34 KM, a ne navesti ime pumpe je znak da to nije tačno. A ako i jeste ko zna kakvo je to smeće od goriva.
[/quote]
Hahahaha, čuj smeće od goriva, čini mi se da se benzinska zove Eurotank, a momčino pitaj nekog vlasnika pumpe koliko ima na litru, ako ti iskreno kaže odsijeci mi ga odmah. Naravno da ti neće reći jer uzimaju enormne cifre po litru, ovom u Vitezu je cilj da proda što više goriva iako nema zaradu na litru od 25pf nego od npr. 5 pfeninga. Ali opet će danas on imati više dobiti nego ovi ostali koji su "krnuli" cijene nerealno, a država ništa ne poduzima!!!
scooter21ba

#231 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Post by scooter21ba »

zna li neko podatak koliko je bio barel kad je ovdje gorivo bilo 1.30 i tako ta cijena
Epitop

#232 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Post by Epitop »

Clint_Eastwood wrote:
Better Man wrote: Sve dok ne navedeš tačno ime benzinske pumpe na kojoj si nasuo po toj cijeni neću tu vjerovati i smatraću da iznosiš laži. Reči ja nasuo u Vitezu benzin po 1,34 KM, a ne navesti ime pumpe je znak da to nije tačno. A ako i jeste ko zna kakvo je to smeće od goriva.
Hahahaha, čuj smeće od goriva, čini mi se da se benzinska zove Eurotank, a momčino pitaj nekog vlasnika pumpe koliko ima na litru, ako ti iskreno kaže odsijeci mi ga odmah. Naravno da ti neće reći jer uzimaju enormne cifre po litru, ovom u Vitezu je cilj da proda što više goriva iako nema zaradu na litru od 25pf nego od npr. 5 pfeninga. Ali opet će danas on imati više dobiti nego ovi ostali koji su "krnuli" cijene nerealno, a država ništa ne poduzima!!![/quote]
Mislim da je to Buba benz i cijena je ta koju je navedena, ali nije bitno ime jer ta benzinska ima najjeftinije gorivo uvijek bez obzira na cijene ostalih pumpi.
kone

#233 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Post by kone »

Jest eurotank.Ona pumpa na raskrsnici za Vitez,tacnije iza raskrsnice kad krenes prema Fis-u.Prvo sam prosao pored nje,ali kad sam se vracao,nisam mogao odoliti da ne naspem za 50-ku :)
Inace sipam samo na EP i nigdje vise,ali kad sam ovo vidio,nisam mogao vjerovati da je tolika razlika u cijeni.Kad sam zadnji put sipao na EP,tad je litar bio 1,68,a nakon toga je za 2-3 dana palo na 1,58.Ne znam koliko je sad,ali mislim da je jos uvijek tako :-) Ipak je prevelika razlika u cijeni(24 pf).Izgleda da je gorivo u vecim gradovima preskupo i kao da su se dogovorili da svi drze visoke cijene i jos uvijek nas jako dobro deru po dzepu.Sjecate li se kad je gorivo bilo marka po litri?Ni tad barel nije bio ispod 30 dolara ili je bio oko 30(od 28-32 recimo),a sad je kazu oko 38.Mozete misliti onda koliko nas jos uvijek deru.I ovaj od 1,34 ima jos uvijek dobru zaradu.

EDIT:@Epitop,na Bubi je 1,35 :lol: i to je mislim ona poslije Eurotank,nekih 500 metara poslije ove...
slavkoimamodilera

#234 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Post by slavkoimamodilera »

scooter21ba wrote:zna li neko podatak koliko je bio barel kad je ovdje gorivo bilo 1.30 i tako ta cijena
Na stranici OMVa imas hronoloski pregled cijena, pa nadji datum kad je to bilo... ;-) za sve ostalo postoji google :mrgreen:
scooter21ba

#235 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Post by scooter21ba »

slavkoimamodilera wrote:
scooter21ba wrote:zna li neko podatak koliko je bio barel kad je ovdje gorivo bilo 1.30 i tako ta cijena
Na stranici OMVa imas hronoloski pregled cijena, pa nadji datum kad je to bilo... ;-) za sve ostalo postoji google :mrgreen:
znam da postoji google nego zna li neko to ko iz topa da ne trazim bezveze :D
a omv koliko se sjecam nije ni bio ovdje kad jebilo praaaaaaavo jeftino ili se varam
Epitop

#236 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Post by Epitop »

EDIT:@Epitop,na Bubi je 1,35 :lol: i to je mislim ona poslije Eurotank,nekih 500 metara poslije ove..
@kone danas ja otišao do Viteza na Buba komerc benzinskoj bezolovni 95 je 1.33 KM , kaže meni radnik da su namjerno oborili cijenu zbog konkurenata. Zanimljivo je da u opštini Vitez ima 67 benzinskih pumpi. :-)
scooter21ba

#237 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Post by scooter21ba »

sto bi se obogatio taj buba kad bi otvorio benzinsku u sarajevu :D
Neelix

#238 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Post by Neelix »

hocemol peticiju :D
slavkoimamodilera

#239 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Post by slavkoimamodilera »

scooter21ba wrote:znam da postoji google nego zna li neko to ko iz topa da ne trazim bezveze :D
a omv koliko se sjecam nije ni bio ovdje kad jebilo praaaaaaavo jeftino ili se varam
Pretpostavljam da su uzeli podatke od Kopex-a... ;-)
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#240 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Post by Bobi »

scooter21ba wrote:sto bi se obogatio taj buba kad bi otvorio benzinsku u sarajevu :D
Aha...ne bi ni buba ni benzinska jutro docekale :lol: .
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#241 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Post by Truba »

ne znaš šta je gore
kad je nafta skupa ili kad je jeftina :? :cry:
Neelix

#242 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Post by Neelix »

:D sega mi, juce isao do viteza, i gledam, sve cijene bmb95 1,33 ili 1,34, i onda se tu nadje sablasno pusti Petrol sa 1,58... :lol:
Better Man

#243 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Post by Better Man »

Gorivo opet pojeftinilo! BMB 95 sada košta 1,54 KM, a Diesel 1,72 KM!
black

#244 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Post by black »

Better Man wrote:Gorivo opet pojeftinilo! BMB 95 sada košta 1,54 KM, a Diesel 1,72 KM!
eh jesu ga plaho pojeftinili..95-ca komotno moze jos 20pf nize
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#245 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Post by pici »

a što ce nam prisjest ova jeftinoca.....gledal iko berzu ,pad industrije itd.....evo pratim neka predvidjanja za BiH da ce biti krah privrede i industrije,socijalni nemiri,otpustanja s posla itd,a vlada-vlada sto rece jedan ekonomista na TV-u nama su potrebni sposobni kadrovi a ne ovi koji nista ne rade a na vlasti su.Daj bože da na dobro izadje.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#246 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Post by Truba »

pa bolje dža ili bu
a ne vako

možemo još 30 godina :cry: :cry: :cry: :cry: životarit možeš na hljebu i vodi godinama

oćemo da živimio :D
bpsang

#247 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Post by bpsang »

ma ne mogu da lajem pun mi je kufer svega, da ima ko da me PROTJERA ODAVDE BIO BIH SRETAN...
DJ Babo

#248 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Post by DJ Babo »

pici wrote:a što ce nam prisjest ova jeftinoca.....gledal iko berzu ,pad industrije itd.....evo pratim neka predvidjanja za BiH da ce biti krah privrede i industrije,socijalni nemiri,otpustanja s posla itd,a vlada-vlada sto rece jedan ekonomista na TV-u nama su potrebni sposobni kadrovi a ne ovi koji nista ne rade a na vlasti su.Daj bože da na dobro izadje.
pici, ako je optimista kao sto si ti postao zabrinut, onda nije dobro :)
jeftinoca je dobra, nije dobro kad cijene idu u nebo bez osnova (kao sto je bio berzanski balon u proljece 2007)

evo malo vedrijih tonova:

Milijarda KM pomoci privredi BiH za 2009
http://www.nezavisne.com/dogadjaji/vije ... vredi.html

Pored samog novca, idu i smanjivanja davanja...

Izvinjavam se na off-topicu, ali nece svijet propasti zbog jedne krize. Ova kriza za sad najjace trese one najvece, a mi smo minijaturni, i jos na repu dogadjaja.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#249 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Post by pici »

DJ Babo wrote:
pici wrote:a što ce nam prisjest ova jeftinoca.....gledal iko berzu ,pad industrije itd.....evo pratim neka predvidjanja za BiH da ce biti krah privrede i industrije,socijalni nemiri,otpustanja s posla itd,a vlada-vlada sto rece jedan ekonomista na TV-u nama su potrebni sposobni kadrovi a ne ovi koji nista ne rade a na vlasti su.Daj bože da na dobro izadje.
pici, ako je optimista kao sto si ti postao zabrinut, onda nije dobro :)
jeftinoca je dobra, nije dobro kad cijene idu u nebo bez osnova (kao sto je bio berzanski balon u proljece 2007)

evo malo vedrijih tonova:

Milijarda KM pomoci privredi BiH za 2009
http://www.nezavisne.com/dogadjaji/vije ... vredi.html

Pored samog novca, idu i smanjivanja davanja...

Izvinjavam se na off-topicu, ali nece svijet propasti zbog jedne krize. Ova kriza za sad najjace trese one najvece, a mi smo minijaturni, i jos na repu dogadjaja.

bog te čuo za ovo al situacija je sasvim drugacija.......kad smo več kod malih.

Ekonomija i nauka | 22.12.2008
Privredna kriza kuca na vrata Crne Gore
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,3895701,00.html
650 000 stanovnika 150 000 zaposlenika od toga predvidjaju 15 000 do 30 000 otpuštanja :shock: :( .....pa sad vidi i izracunaj u nasoj minijaturnoj i bogu iza nogu BiH.......nisam ptica zlosutnica al volio bih da griješe neki ekonomisti i strucnjaci kako ce nas opaučit ovo sve.
DJ Babo

#250 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Post by DJ Babo »

@pici

mislim da se mi ne mozemo porediti sa crnom gorom.

koliko znam, oni su imali jedan strasan balon sa nekretninama. "naguzili" su se rusima koji su gradili nemilice i vjestacki sve podigli (zaposlenost, BDP i sl.). sad ce to sve da uspori, a gradjevinare krize ionako prve pogode zbog obima ulaganja koja su im potrebna. crna gora ima jos i Kombinat aluminijuma Pogorica koji je Oleg Deripaska izmuzao koliko je mogao, a sad hoce da ga se rijesi kao teskog gubitasa.

pogodice kriza i nasu privredu, neki ocekuju u drugoj polovini 2009, ali ne mislim da ce biti kataklizmicno.

izvinjavam se jos jednom na off-topicu
Post Reply