Sta su dogovorili Silajdžić i Lagumdžija
http://www.san.ba/index.php?id=8444
Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
-
VjecitiStudent
#226 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
Prostituciji nema kraja ...
-
hadzofield
#227 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
VjecitiStudent wrote:Prostituciji nema kraja ...
politika i jest kurva:D
-
VjecitiStudent
#228 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
Ima i tu pocetnica i veteranki.hadzofield wrote:VjecitiStudent wrote:Prostituciji nema kraja ...
politika i jest kurva:D
Ovo ce sada biti sex izmedju veteranki.
U ovom novom paktu, jedino me kopka, koliko je elektrana za sebe trazio SDP?
I od koje ce epizode "60 minuta" poceti da hvali Sadika Bahtica?
-
hadzofield
#229 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
VjecitiStudent wrote: Ima i tu pocetnica i veteranki.
za 60 min ne znam
al elektrane nek se naprave... nek uzmu sebi 2o% dosta im...
al nek se naprave
-
VjecitiStudent
#230 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
Opa, evo i clanstvo je vec "na liniji".hadzofield wrote:VjecitiStudent wrote: Ima i tu pocetnica i veteranki.
za 60 min ne znam
al nek se naprave
A sto se elektrana tice, ako smo elektrane sami mogli praviti jos prije pedeset godina, zasto su nam sada stranci za to potrebni?
- ultima_palabra
#231 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
Da ne bude zabune, gadi mi se i pomisao na ovu koaliciju. Ali ovaj članak meni djeluje mahalski, i sad će se nekoliko stranica razglabati na osnovu toga što su ova dvojica viđena da razgovaraju na prijemu 
-
hadzofield
#232 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
VjecitiStudent wrote:Opa, evo i clanstvo je vec "na liniji".hadzofield wrote:VjecitiStudent wrote: Ima i tu pocetnica i veteranki.
za 60 min ne znam
al nek se naprave
A sto se elektrana tice, ako smo elektrane sami mogli praviti jos prije pedeset godina, zasto su nam sada stranci za to potrebni?
Stranci nisu potrebni... bitna je ideja i volja da se napravi
-
klixober
#233 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
Mozda zato sto smo tada imali jednu od najjacih drzava u Evropi,a sada najslabiju,ratom razrusenu,poharanuVjecitiStudent wrote:Opa, evo i clanstvo je vec "na liniji".hadzofield wrote:VjecitiStudent wrote: Ima i tu pocetnica i veteranki.
za 60 min ne znam
al nek se naprave
-
hadzofield
#234 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
komeba wrote:
Mozda zato sto smo tada imali jednu od najjacih drzava u Evropi,a sada najslabiju,ratom razrusenu,poharanu![]()
![]()
I ona drzava je iz rata izasla razrsena ...pa je izgradila elektrane , fabrike, puteve, zeljeznice itd...
-
klixober
#235 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
Ali je bila veca,jaca,bogatija i sto je najvaznije - jedinstvena.Cijela drzava je stajala iza kljucnih projekata.hadzofield wrote:komeba wrote:
Mozda zato sto smo tada imali jednu od najjacih drzava u Evropi,a sada najslabiju,ratom razrusenu,poharanu![]()
![]()
I ona drzava je iz rata izasla razrsena ...pa je izgradila elektrane , fabrike, puteve, zeljeznice itd...
-
VjecitiStudent
#236 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
FYI, od rata je proslo cetrnaest godina, u postratnim proporcijama 2009. je ekvivalent 1959., kada je u BiH vec bilo napravljeno nekoliko hidroelektrana, i to vlastitim snagama.komeba wrote: Mozda zato sto smo tada imali jednu od najjacih drzava u Evropi,a sada najslabiju,ratom razrusenu,poharanu![]()
![]()
Koliko smo onda inzenjera imali, koliko ih sada imamo? Koliko smo gradjevinskih kapaciteta tada imali, koliko ih sada imamo?
Elem, u ovom novom paktu, koliko ce elektrana za sebe traziti SDP?
Zanimljive obrate sada mozemo ocekivati i u Orucevicevim "Danima"
-
hadzofield
#237 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
komeba wrote:Ali je bila veca,jaca,bogatija i sto je najvaznije - jedinstvena.Cijela drzava je stajala iza kljucnih projekata.hadzofield wrote:komeba wrote:
![]()
Bilo je volje da se napravi ... o tome sam ti govorio
drzava je stajala iza toga jer je bio jednopartijski sistem.--- znaci jedan interes
visepartijski sistem --- vise interesa
- Socijalista
#238 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
Gledajuci od 2000god. na ovamo, SDP ima lagan rast svakih izbora. Najnormalnije bi bilo (sta je kod nas normalno) da u ovakvom haoticnom stanju i stanju drzave -da opozicione stranke dobivaju na glasovima. JA licno ocekujem da ce na slijedecim izborima SDP dobiti znatno veci broj glasova, razlozi su jasni. Problem je u tome sto u FBiH nije moguce da jedna stranka osvoji izbore -pa se postavlja pitanje, ko bi mogao od umjerenijih stranaka da udje u koaliciju s SDP-om? Naravno ta "druga" neka stranka mora imati takodjer velik broj glasova.
-
hadzofield
#239 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
VjecitiStudent wrote:FYI, od rata je proslo cetrnaest godina, u postratnim proporcijama 2009. je ekvivalent 1959., kada je u BiH vec bilo napravljeno nekoliko hidroelektrana, i to vlastitim snagama.komeba wrote: Mozda zato sto smo tada imali jednu od najjacih drzava u Evropi,a sada najslabiju,ratom razrusenu,poharanu![]()
![]()
Koliko smo onda inzenjera imali, koliko ih sada imamo? Koliko smo gradjevinskih kapaciteta tada imali, koliko ih sada imamo?
jel ovo radoncic pise ?:D
a mislis da ce stranci dozvoliti da mi sami pravimo elektrane?
ma radice to neki svabo, italijan ili austrijanac
-
VjecitiStudent
#240 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
Nista jasno ja tu ne vidim, mozes li pojasniti?Socijalista wrote:Gledajuci od 2000god. na ovamo, SDP ima lagan rast svakih izbora. Najnormalnije bi bilo (sta je kod nas normalno) da u ovakvom haoticnom stanju i stanju drzave -da opozicione stranke dobivaju na glasovima. JA licno ocekujem da ce na slijedecim izborima SDP dobiti znatno veci broj glasova, razlozi su jasni. Problem je u tome sto u FBiH nije moguce da jedna stranka osvoji izbore -pa se postavlja pitanje, ko bi mogao od umjerenijih stranaka da udje u koaliciju s SDP-om? Naravno ta "druga" neka stranka mora imati takodjer velik broj glasova.
-
VjecitiStudent
#241 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
WTF, pa zar Dani nisu Orucevicevi?hadzofield wrote:jel ovo radoncic pise ?:DVjecitiStudent wrote: FYI, od rata je proslo cetrnaest godina, u postratnim proporcijama 2009. je ekvivalent 1959., kada je u BiH vec bilo napravljeno nekoliko hidroelektrana, i to vlastitim snagama.
Da li o gradnji elektrana odlucuje OHR, EU ili nasa vlada i parlament?
- Socijalista
#242 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
Ja ne znam gdje ti zivis, ali u Drzavi BiH je jad i cemer i zaduzili su nas, sve manje posla, kriminal jos vise cvjeta, ti razlozi ce dati SDP (ne samo njemu) odredjen broj glasova, s druge strane ili onih koji ne izlaze na izbore nikako.VjecitiStudent wrote:Nista jasno ja tu ne vidim, mozes li pojasniti?Socijalista wrote:Gledajuci od 2000god. na ovamo, SDP ima lagan rast svakih izbora. Najnormalnije bi bilo (sta je kod nas normalno) da u ovakvom haoticnom stanju i stanju drzave -da opozicione stranke dobivaju na glasovima. JA licno ocekujem da ce na slijedecim izborima SDP dobiti znatno veci broj glasova, razlozi su jasni. Problem je u tome sto u FBiH nije moguce da jedna stranka osvoji izbore -pa se postavlja pitanje, ko bi mogao od umjerenijih stranaka da udje u koaliciju s SDP-om? Naravno ta "druga" neka stranka mora imati takodjer velik broj glasova.
-
VjecitiStudent
#243 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
Ziv i zdrav bio, po cemu se ovaj opis razlikuje od stanja pred izbore 2000., 2002., 2006., 2008., ...Socijalista wrote:Ja ne znam gdje ti zivis, ali u Drzavi BiH je jad i cemer i zaduzili su nas, sve manje posla, kriminal jos vise cvjeta, ti razlozi ce dati SDP (ne samo njemu) odredjen broj glasova, s druge strane ili onih koji ne izlaze na izbore nikako.VjecitiStudent wrote:Nista jasno ja tu ne vidim, mozes li pojasniti?Socijalista wrote:Gledajuci od 2000god. na ovamo, SDP ima lagan rast svakih izbora. Najnormalnije bi bilo (sta je kod nas normalno) da u ovakvom haoticnom stanju i stanju drzave -da opozicione stranke dobivaju na glasovima. JA licno ocekujem da ce na slijedecim izborima SDP dobiti znatno veci broj glasova, razlozi su jasni. Problem je u tome sto u FBiH nije moguce da jedna stranka osvoji izbore -pa se postavlja pitanje, ko bi mogao od umjerenijih stranaka da udje u koaliciju s SDP-om? Naravno ta "druga" neka stranka mora imati takodjer velik broj glasova.
-
hadzofield
#244 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
VjecitiStudent wrote:WTF, pa zar Dani nisu Orucevicevi?hadzofield wrote:jel ovo radoncic pise ?:DVjecitiStudent wrote: FYI, od rata je proslo cetrnaest godina, u postratnim proporcijama 2009. je ekvivalent 1959., kada je u BiH vec bilo napravljeno nekoliko hidroelektrana, i to vlastitim snagama.
Da li o gradnji elektrana odlucuje OHR, EU ili nasa vlada i parlament?
o cemu to kod nas odlucju nasa vlada i parlament?
mi to mozemo sami uraditi al ja cisto sumnjam da ce to biti dozvoljeno ...
- Socijalista
#245 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
Vjeciti, nekako mi se cini da gore nije nikad bilo, mozemo se nadati da narod progleda jednog dana.
-
VjecitiStudent
#246 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
Po Ustavu, to je u nadleznosti entiteta, iskljucivo. Ko tamo glasa, stranci ili nasi?hadzofield wrote:o cemu to kod nas odlucju nasa vlada i parlament?
mi to mozemo sami uraditi al ja cisto sumnjam da ce to biti dozvoljeno ...
Ako nasi pak izglasaju gradnju u korist stranaca, to moze znaciti samo jedno - korupciju!
-
VjecitiStudent
#247 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
E tu ti je osnovna greska SDP-a, cekanje da vlast sama dodje njima.Socijalista wrote:Vjeciti, nekako mi se cini da gore nije nikad bilo, mozemo se nadati da narod progleda jednog dana.
- Socijalista
#248 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
VjecitiStudent wrote:E tu ti je osnovna greska SDP-a, cekanje da vlast sama dodje njima.Socijalista wrote:Vjeciti, nekako mi se cini da gore nije nikad bilo, mozemo se nadati da narod progleda jednog dana.
Mislim da ce ova predizborna kampanija biti energicnija, koliko sam upoznat.
- vee-jay
#249 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
Bms, @Vjeciti pa u clanku samo pise da su zajedno pricali!!!! Zasto svaki put kad je SDP u pitanju od muhe pravis azdaju.
Sa ovim se slazem.E tu ti je osnovna greska SDP-a, cekanje da vlast sama dodje njima.
-
VjecitiStudent
#250 Re: Rast SDP-a, realnost ili ubleha?
Vjerujem da ce SDP opet biti izdasan sa jumbo plakatima i nasmijesenim licima u napucanim odijelima, sto je dokazani put do srca bh. biracaSocijalista wrote:VjecitiStudent wrote:E tu ti je osnovna greska SDP-a, cekanje da vlast sama dodje njima.Socijalista wrote:Vjeciti, nekako mi se cini da gore nije nikad bilo, mozemo se nadati da narod progleda jednog dana.
Mislim da ce ova predizborna kampanija biti energicnija, koliko sam upoznat.