TV Kantona Sarajevo

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#226 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by Truba »

don vito wrote:
-LIBERO- wrote:Prvi put,ali upisi dolaze sa iste IP adrese ,istog kompa,i iste kancelarije u prostorijama TVS(D)A :mrgreen:
Hahahaha, dobro da ste provalili ove placenike i SDA propagandiste...
ali nimalo nije smijesno sto ovaj placenik pise:
zato što imaju emisiju o historiji naše države koju sigurno ne podnosiš
Tipicno SDA-ovsko razmisljanje, ko je protiv njih i izdvajanja para poreskih obveznika za ovaj rezimski medij, taj je protiv drzave.
I kao slag na tortu... osoba koja salje mailove sa SDA televizije potpisuje se "Hrvatinich"... Ovaj "Hrvat" mora da je "Zvonko Maric" alias Bajram Demici...
:D
i onda se čudimo što je za hercegovce pravi hrvat samo

kradezeovac i
crkvenjak
:mrgreen: tu nema muljanja
Neelix

#227 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by Neelix »

don vito wrote:
-LIBERO- wrote:Prvi put,ali upisi dolaze sa iste IP adrese ,istog kompa,i iste kancelarije u prostorijama TVS(D)A :mrgreen:
Hahahaha, dobro da ste provalili ove placenike i SDA propagandiste...
ali nimalo nije smijesno sto ovaj placenik pise:
zato što imaju emisiju o historiji naše države koju sigurno ne podnosiš
Tipicno SDA-ovsko razmisljanje, ko je protiv njih i izdvajanja para poreskih obveznika za ovaj rezimski medij, taj je protiv drzave.
I kao slag na tortu... osoba koja salje mailove sa SDA televizije potpisuje se "Hrvatinich"... Ovaj "Hrvat" mora da je "Zvonko Maric" alias Bajram Demici...
:D
sta je vise sa tim irony tagovima, otkad molimo administraciju? :D da nam se ne bi desavali ovakvi nebulozni postovi, (pa se onda i uvazeni forumasi poput komija nadovezivali na neshvacenu ironiju), predlazem da se poradi na tome.

dakle... libero, ne zakuhavaj :D
bach

#228 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by bach »

Jedna anegdota.

Prije nekolko dana uhvatili revizori novinara TVSA Zarifa Guhdiju bez karte u tramBaju. Za neupućene Guhdija je mlađi novinar sa čudnim naočalama i prilikom javljanja mica u nekontrolisano maše glavom i usput mu je žena taposlena u istoj firme. Helem, novinar Guhdija nema karte, stid ga. Reva ga prepoznaju smiju mu se prepoznaje ga svjetina iz tramvaja, sažaljevaju se. Guhdija kaže da je on sa televizije,ali to njih nije briga. Kupi kartu! - kaže reva ko fol ozbiljno, a ovaj cvili nema para. Kako nemaš para - pita reva, a Guhdija otvara dušu. Smanjili im budžet, skresali plate, dodatke, dnevnice, sve, jadn majko moja, kuka novinar Guhdija, apelirajući na revizore jer su i oni sa budžeta, da im probudi budžetarsku solidarnost, ali reva nešto piše li piše.

Eto ni budžetske jasle nisu što su nekad bile.

Međutim priča dobija na za zapletu, kada se na semaforu na Alipašinu zaustavi potpuno novi terenac Toyota RAV4. Za volanom sjedi kolega Zarifa Guhdije i režimski novinar TVSA Bajram Demnaći, umjetničkog imena Zvonko Marć. Usput ima mobitel na uvcu i nogu na gasu.

Solidarnost na djelu,jedan novinar TVSA nema za tramvaja, a njegov kolega od skromne novinarske plaće voza novog terenca. Valja čovjek pošteno zaradio.
karanana

#229 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by karanana »

imaju istu grafiku kod najava emisija kao PTPC, ono kad pise marketing ili dnevnik...
bach

#230 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by bach »

karanana wrote:imaju istu grafiku kod najava emisija kao PTPC, ono kad pise marketing ili dnevnik...
jel trobojnica
karanana

#231 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by karanana »

bach wrote:
karanana wrote:imaju istu grafiku kod najava emisija kao PTPC, ono kad pise marketing ili dnevnik...
jel trobojnica
nije, vecinom crna pozadina sa nekakvim zuto-zlatno-narandzastim slovima i efektima.
Neelix

#232 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by Neelix »

Image

Prilog TVSA sa sinosnjeg Dnevnika o nasilnistvu nad zenama...vidim veselo im je na radnom mjestu :D
Neelix

#233 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by Neelix »

...i nastavak, isti prilog, strasni Zarif Guhdija glumi nasilnika :lol: :D
karanana

#234 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by karanana »

jeli mi ono edinicu maltretira. friz mi lici na njen. slatka mala praaavo. ona i berina i karanana, uh.
video

#235 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by video »

Neelix wrote:...i nastavak, isti prilog, strasni Zarif Guhdija glumi nasilnika :lol: :D
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Odmah ga treba predloziti za oskara (al onog gljivinog) :D
kanocale

#236 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by kanocale »

da li građani kantona sarajevo mogu uticati na uređivacku politiku ove tv kuce?ako se vec finansira iz našeg poreza trebalo bi da se više cuje naš glas.program tv sa je dno dna.kome je u interesu opstanak ovog tv kanala,sem vec pomenutih stranaka? ako sdp kupi 99 onda imamo potpunu sliku medija u kantonu sarajevo.žalosno je što oni koji sve to placaju nemaju baš uticaja na uređivacku politiku pomenutih programa. naše je da placamo,njihovo da se reklamiraju . morbidno ali je tako. :mrgreen:
karanana

#237 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by karanana »

meni tvsa i nije tako losa. ne gledam je cesto ali je gledam kad su vijesti i kad su neki svecani dani kao sto su dan drzavnosti, nezavisnosti i sl.
sta bi vi promijenili kod ove televizije?
kanocale

#238 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by kanocale »

sve,bukvalno sve.za pocetak ostavila bih 3 do 4 novinara,ostale poslala kuci.
uređivacka politika mora da bude podređena životu u kantonu a tu spada bukvalno sve što nas dnevno dotice.naši građani imaju šta da pitaju.za sada to im nije omoguceno. za pocetak voljela bih da vidim kontakt emisiju u kojoj ce gledaoci da postavljaju pitanja u toku dana koje ce urednik uobliciti i postaviti najodgovornijim ljudima u kantonu i gradu. probleme treba javno iznijeti,neke ljude javno prozvati da se pocnu riješavati.svi koji se finansiraju iz buđeta kantona moraju biti predmet rasprave na ovoj tv.nekad je teško napraviti razliku između ovlasti grada i kantona.tu ne treba praviti razliku.sve su to naši problemi sa kojom javnost treba biti upoznata.jednom mjesecno gosti treba da budu : gradonacelnik,predsjednici opština,direktori ju,kantonalni ministri... trebaju nam kvalitetni novinari a tema je bezbroj. :bih:
Jara

#239 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by Jara »

Sinoć odlična emisija o sarajevskim mahalama! :thumbup:
Emisije o (h)istoriji i o kulturi grada su im sve bolje i bolje...:)
karanana

#240 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by karanana »

Jara wrote:Sinoć odlična emisija o sarajevskim mahalama! :thumbup:
svaki dan prije vijesti koje pocinju u 18:30 imaju slicne emisijice od 10-15 minuta o istoriji grada, pojedinih njegovih dijelova, zgrada, parkova, ulica.....to mi je super. mislim da se emisija zove tarih ili tako nesto. ja bi volio da to ima negdje sve kompilirano na jedan dvd ili nesto tako.
Jara

#241 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by Jara »

karanana wrote:
Jara wrote:Sinoć odlična emisija o sarajevskim mahalama! :thumbup:
svaki dan prije vijesti koje pocinju u 18:30 imaju slicne emisijice od 10-15 minuta o istoriji grada, pojedinih njegovih dijelova, zgrada, parkova, ulica.....to mi je super. mislim da se emisija zove tarih ili tako nesto. ja bi volio da to ima negdje sve kompilirano na jedan dvd ili nesto tako.
Jeste, "Tarih"... :thumbup:
Vidim jedan od autora Kreševljaković ( ne znam je l' oba brata ili jedan...)
Osim "Tariha", ima i drugih ( kao ova o mahalama).
Dobre im emisije iz kulture.
A dobar im i izbor stranog dokumentarnog programa ( kao npr. danas o Kaliguli).
karanana

#242 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by karanana »

a ima zasebna emisija o mahalama?
a ja mislio ti bas govoris o ovoj kratkoj emisiji tarih posvecenoj mahalama, jer jucer je bila o mahalama, kako su nastajale i rasle.
danas tarih o bentbasi. bas se moze nauciti dosta o stvarima u gradu. opet kazem, meni je ova tv ok. naravno nije za gledanje 12 sati dnevno ali se moze naci sat-dva kvalitetnog programa.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#243 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by Pera Trta »

Po meni jedina televizija koja prati bitne datume grada i države, na kojoj se može dosta naučiti o istoriji Sarajeva (barem oni kojima istorija ne počinje 1945.) i koja ima sasvim korektne servisne informacije za građane, kao i ostale dnevne vijesti.
Šta više očekujete od KANTONALNE televizije?
Ok, znam da ih neki iz političkih razloga ne vole, ali to je drugi par cipela...
Jara

#244 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by Jara »

karanana wrote:a ima zasebna emisija o mahalama?
a ja mislio ti bas govoris o ovoj kratkoj emisiji tarih posvecenoj mahalama, jer jucer je bila o mahalama, kako su nastajale i rasle.
danas tarih o bentbasi. bas se moze nauciti dosta o stvarima u gradu. opet kazem, meni je ova tv ok. naravno nije za gledanje 12 sati dnevno ali se moze naci sat-dva kvalitetnog programa.
Da li je ova o mahalama dio neke serije ili zasebna, ne upratih...zapravo većinu tih emisija ne odgledah od početka.
Bio je i Leksikon Sarajeva V. Žuje, brkala sam ga sa Tarihom...
uvjek dobar gost

#245 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by uvjek dobar gost »

Bljeskova ima u vidu emisija, gostiju u određenim emisijama, obilježavanja važnih datuma.... no gospodin plaćenik Zvonko Marić taj ljigavac i lažljivac za platu..... je dno dna ... kantonalna televizija treba da bude na strani ljudi koji plaćaju porez i koji je i finansiraju, a ne na strani političkih elita koje podkradaju budžete i varaju one koji plaćaju porez !
Banksy

#246 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by Banksy »

Jara wrote: Sinoć odlična emisija o sarajevskim mahalama! :thumbup:
... i sav proizvedeni dokumentarni program (mislim da ga rade braća Kreševljaković).

Vijesti dobre, reporteri korektni, javljanja uživo,
jutarnji podnošljiv,
otvoreni dnevni programi na dane božića, uskrsa, bajrama, dana državnosti i svih drugih praznika,
kvalitet varira ali je veliki trud i rad evidentan,
sve u svemu, mnogo bolje nego prije godinu, dvije.
Vragolan

#247 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by Vragolan »

uvjek dobar gost wrote:Bljeskova ima u vidu emisija, gostiju u određenim emisijama, obilježavanja važnih datuma.... no gospodin plaćenik Zvonko Marić taj ljigavac i lažljivac za platu..... je dno dna ... kantonalna televizija treba da bude na strani ljudi koji plaćaju porez i koji je i finansiraju, a ne na strani političkih elita koje podkradaju budžete i varaju one koji plaćaju porez !

e moj goste, pa sam znas da cuko ne ujeda ruku koja ga hrani
uvjek dobar gost

#248 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by uvjek dobar gost »

Vragolan wrote:
uvjek dobar gost wrote:Bljeskova ima u vidu emisija, gostiju u određenim emisijama, obilježavanja važnih datuma.... no gospodin plaćenik Zvonko Marić taj ljigavac i lažljivac za platu..... je dno dna ... kantonalna televizija treba da bude na strani ljudi koji plaćaju porez i koji je i finansiraju, a ne na strani političkih elita koje podkradaju budžete i varaju one koji plaćaju porez !

e moj goste, pa sam znas da cuko ne ujeda ruku koja ga hrani
ili vrana vrani ne kopa oči.... no svejedno moja obaveza je da prozovem plaćenika u liku i nedjelu Marić Zvonka !
samo malo

#249 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by samo malo »

Pera Trta wrote: Ok, znam da ih neki iz političkih razloga ne vole, ali to je drugi par cipela...
Mnogi Bakira ne vole samo iz politickih razloga, i to ih ne sprjecava da napisu gomilu bljuvotina na racun tog covjeka.

Samo zato jer simpatizira odredjenu politicku ideju.

Sa druge strane, istim tim osobama je sasvim normalno sto je TVSA skoro pa otvoreno stranacka televizija.

Sto mene licno i ne cudi, ipak ta tv kuca i postoji zahvaljujuci vladi kantona koju znamo ciji kadrovi popunjavaju, oni je finansiraju (naravno ne iz svog djepa, ali to je onaj drugi par cipela) i njojzi hvala.
karanana

#250 Re: TV Kantona Sarajevo

Post by karanana »

po programima koje ja gledam na tvsa, ja ne mogu zakljuciti da je to stranacka televizija. nikad zvonka marica nisam gledo pa ne znam. jesam jednom kad je gost bio ciro.

na koju stranku mislite, jeli na sda ili na sbih?
Post Reply