pije za cijelu EU. Cak je procedura brza a provjere su manje da ne bi bilo "naklatili se na nas jer smo homoseksualci/lezbejke". Dakle, ako imas koga, ovo ti je jedan od sigurnijih nacina.illuminated wrote:pije za Holandiju.Bond_JaneBond wrote:Moze li pomoci finta istospolne veze/braka pri odlasku u Kanadu ili Australiju?
Pije li to vode?
Kako legalno otici iz BiH
- vox-populi
#226 Re: Kako legalno otici iz BiH
- vox-populi
#227 Re: Kako legalno otici iz BiH
Jedan iskren savjet, neka tebe gdje jesi.cappy_tempo wrote:evo citao dok niste poceli romane pisati pa mi postalo mrsko citatipa vako, kakve su sanse ili da li ima fajde ili nesta slicno da ja sa 19 godina skoro 20 odem vani i da radim? mogao bih ganjat i fax ali mi mrsko uciti jezike ukratko dosta smo se mi njima prilagodjavali,nek se oni nama sada prilagode
.cuo sam da u svedskoj drzava daje stan,besplatan fax i posao neki,a ovo sto sam ja cuo da cura raznosi one novine,baca ljudima pred vrata i od novina sedmicno ima 150€ i 200€ od drzave sto studira.eh jel ovo sve ovako sjajno,super ili je crno kao i kod nas
? .ja 2 mjeseca letam po oglasima i kod nas je svi traze konobare,godine iskustva( imam ja iskustva sto sam ovako preko raspusta ganjo) ili c vozacku,ukratko stela majka
. moze vani gdje god samo da se radi mada bih prije u EU nego u ameriku,vako sam blizi nama
-
Zak d Fak
#228 Re: Kako legalno otici iz BiH
Kakva je mogucnost da se ode negdje preko bare sa zavrsenim faxom (jos par godina doduse ima do toga) iz drustvenih nauka? Konkretno je historija u pitanju i prvi stepen, bachelor degree? Znanje englesko odlicno (cak i diplome postoje), ucit ce se jos jedan jezik vjerovatno (francunjanski parlatam al malo nesto)? Konkretno zelja je us of a jel.
-
Lutalica_sa
#229 Re: Kako legalno otici iz BiH
Za USA pali samo studentska viza. Kad zavrsis BA, gledaj da tamo radis MA. APliciraj, informisi se prije vremena.Zak d Fak wrote:Kakva je mogucnost da se ode negdje preko bare sa zavrsenim faxom (jos par godina doduse ima do toga) iz drustvenih nauka? Konkretno je historija u pitanju i prvi stepen, bachelor degree? Znanje englesko odlicno (cak i diplome postoje), ucit ce se jos jedan jezik vjerovatno (francunjanski parlatam al malo nesto)? Konkretno zelja je us of a jel.
- Šeha
#230 Re: Kako legalno otici iz BiH
Da ce te neko traziti iz SAD-a nece.Zak d Fak wrote:Kakva je mogucnost da se ode negdje preko bare sa zavrsenim faxom (jos par godina doduse ima do toga) iz drustvenih nauka? Konkretno je historija u pitanju i prvi stepen, bachelor degree? Znanje englesko odlicno (cak i diplome postoje), ucit ce se jos jedan jezik vjerovatno (francunjanski parlatam al malo nesto)? Konkretno zelja je us of a jel.
Imam prijatelja koji je istoricar i dok nije doktorirao Istoriju nije radio nista u struci. Jos je ovdje (u Americi) isao u skolu.
Ne znam cemu se ti mozes nadati sa Bosanskom diplomom iz Istorije, necu da ti ubijam nadu ali puno bolje bi ti bilo da dodjes odmah pa ovdje zavrsis tu skolu, ako ti je namjera i zelja time se baviti.
Sretno!
- ahuseino
#231 Re: Kako legalno otici iz BiH
Malo je teze, mislim sa drustvenim naukama, a da ne placas... da su kakve druge (nauke) mogao bih ti reci vise...Zak d Fak wrote:Kakva je mogucnost da se ode negdje preko bare sa zavrsenim faxom (jos par godina doduse ima do toga) iz drustvenih nauka? Konkretno je historija u pitanju i prvi stepen, bachelor degree? Znanje englesko odlicno (cak i diplome postoje), ucit ce se jos jedan jezik vjerovatno (francunjanski parlatam al malo nesto)? Konkretno zelja je us of a jel.
-
Zak d Fak
#232 Re: Kako legalno otici iz BiH
Drugim rijecima, sanse su ravne jednoj velikoj nuli. 
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#233 Re: Kako legalno otici iz BiH
i to je tacno, humanities rated very low, but highly competent, imam iskustva sa timZak d Fak wrote:Drugim rijecima, sanse su ravne jednoj velikoj nuli.
elem, na college gdje idem i sad daju nakon BA start od $25K godisnje za pojedine fahove iz humanities grana, a u dug odes recimo $50K nakon 4 godine
-
Zak d Fak
#234 Re: Kako legalno otici iz BiH
Pretpostavljam da onda studiranje nekih umjetnosti (tipa filma, posto je to bio prvi izbor ali ovde u lijepoj nasoj je i to ko i sve drugo) ne dolazi u obzir. Bilo bi divno da postoji neko mjesto u rajvosa da se moze raspitati o tome jer ni google nema odgovor na sve.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#235 Re: Kako legalno otici iz BiH
znas, za sve "umjetnicke" diplome moras bas imati talenta i radis uglavnom za neku neznatnu lovu, osim ako nisi u Hollywoodu tj. radis iz ljubavi najcesce te uz ispod prosjecnu placu. Tako da si iznutra ispunjen a u sustini vijeciti sluga, jer ne zaradjujes dovoljno, recimo ko neko sto ima kakav business koji ima kapital ali ne i diplomu!Zak d Fak wrote:Pretpostavljam da onda studiranje nekih umjetnosti (tipa filma, posto je to bio prvi izbor ali ovde u lijepoj nasoj je i to ko i sve drugo) ne dolazi u obzir. Bilo bi divno da postoji neko mjesto u rajvosa da se moze raspitati o tome jer ni google nema odgovor na sve.
-
Luisa
#236 Re: Kako legalno otici iz BiH
Zak d Fak wrote:Drugim rijecima, sanse su ravne jednoj velikoj nuli.
Najvece sanse su brak i naravno skolovanje ako imas nesto novca;
- seen
#237 Re: Kako legalno otici iz BiH
tebe jedna cekaju tamo...cappy_tempo wrote:evo citao dok niste poceli romane pisati pa mi postalo mrsko citatipa vako, kakve su sanse ili da li ima fajde ili nesta slicno da ja sa 19 godina skoro 20 odem vani i da radim? mogao bih ganjat i fax ali mi mrsko uciti jezike ukratko dosta smo se mi njima prilagodjavali,nek se oni nama sada prilagode
.cuo sam da u svedskoj drzava daje stan,besplatan fax i posao neki,a ovo sto sam ja cuo da cura raznosi one novine,baca ljudima pred vrata i od novina sedmicno ima 150€ i 200€ od drzave sto studira.eh jel ovo sve ovako sjajno,super ili je crno kao i kod nas
? .ja 2 mjeseca letam po oglasima i kod nas je svi traze konobare,godine iskustva( imam ja iskustva sto sam ovako preko raspusta ganjo) ili c vozacku,ukratko stela majka
. moze vani gdje god samo da se radi mada bih prije u EU nego u ameriku,vako sam blizi nama
imas na http://www.levati.com ....tamo sve mozes da rijesis za tvoj prelazak u SWE...
ti bi propo u dijaspori ko Grcka...
Sjedi tu i trazi posla... ne fantaziraj
Last edited by seen on 08/05/2010 06:08, edited 1 time in total.
- jutarnji
#238 Re: Kako legalno otici iz BiH
Ne budalesi. Mlad, obrazovan, poznajes jezike....gdje god zapalis isplivaces. Pa jbt, ljudi nepismeniZak d Fak wrote:Drugim rijecima, sanse su ravne jednoj velikoj nuli.
iz Kine u kontejneru dodju i nekako se snadju.
- illuminated
#239 Re: Kako legalno otici iz BiH
seen wrote:tebe jedna cekaju tamo...cappy_tempo wrote:evo citao dok niste poceli romane pisati pa mi postalo mrsko citatipa vako, kakve su sanse ili da li ima fajde ili nesta slicno da ja sa 19 godina skoro 20 odem vani i da radim? mogao bih ganjat i fax ali mi mrsko uciti jezike ukratko dosta smo se mi njima prilagodjavali,nek se oni nama sada prilagode
imas na http://www.levati.com ....tamo sve mozes da rijesis za tvoj prelazak u SWE...
ti bi propo u dijaspori ko Grcka...
Sjedi tu i trazi posla... ne fantaziraj
- exliberal
#240 Re: Kako legalno otici iz BiH
nemora znacit korona....imas "umjetnika " mali milion sto je cinjenica ali ja sam ne jednom vidjeo te " umjetnike" da zive u mrtvom centru u zgradama gdje ja nemogu ni prismrdit, vozaju range rover-e koji kostaju ko sto ja zaradim za dvije godine a oni nemaju ni 30 godina....ko je onda levat ovdje...ja priznajem...corolla02 wrote:znas, za sve "umjetnicke" diplome moras bas imati talenta i radis uglavnom za neku neznatnu lovu, osim ako nisi u Hollywoodu tj. radis iz ljubavi najcesce te uz ispod prosjecnu placu. Tako da si iznutra ispunjen a u sustini vijeciti sluga, jer ne zaradjujes dovoljno, recimo ko neko sto ima kakav business koji ima kapital ali ne i diplomu!Zak d Fak wrote:Pretpostavljam da onda studiranje nekih umjetnosti (tipa filma, posto je to bio prvi izbor ali ovde u lijepoj nasoj je i to ko i sve drugo) ne dolazi u obzir. Bilo bi divno da postoji neko mjesto u rajvosa da se moze raspitati o tome jer ni google nema odgovor na sve.
ma zapadu ti igra i sreca veliku ulogu....znam par sasvim normalinih ljudi koji su upali na neku ludu srecu u dobre kompanije ( nisu nikakvi strucnjaci) i tamo rade i zive ko kraljevi, dok imas klikera koji su zaglavili po nekakvim rupama i tamo propadaju.....nikad se nezna
-
Zak d Fak
#241 Re: Kako legalno otici iz BiH
Draže mi je biti propali 'umjetnik' nego nešto treće. Najveći problem je što kod nas kada se nešto tako kaže, odma te ismijavaju i dobiješ po ustima, žalosno ali istinito. Meni je lično želja da se bavim filmom i filmskom umjetnošću, ja ću ganjat to dok mogu, dok sam živ i zdrav (i mlad ). Ali nije to poenta, poenta je kako otići odavde, jer lično smatram da ovde nema budućnosti, barem ne onakve kakvu ja želim. Dobio sam 'zeleno svjetlo' od roditelja, što mi je bilo veoma važno. Ali pitanje i dalje stoji, a odgovor se ne na(d)zire. 
-
djani s
#242 Re: Kako legalno otici iz BiH
Zak d Fak wrote:Draže mi je biti propali 'umjetnik' nego nešto treće. Najveći problem je što kod nas kada se nešto tako kaže, odma te ismijavaju i dobiješ po ustima, žalosno ali istinito. Meni je lično želja da se bavim filmom i filmskom umjetnošću, ja ću ganjat to dok mogu, dok sam živ i zdrav (i mlad ). Ali nije to poenta, poenta je kako otići odavde, jer lično smatram da ovde nema budućnosti, barem ne onakve kakvu ja želim. Dobio sam 'zeleno svjetlo' od roditelja, što mi je bilo veoma važno. Ali pitanje i dalje stoji, a odgovor se ne na(d)zire.
Zak d Fak uzdaj se "use i u svoje kljuse", pusti one koji ismijavaju druge. Ako si stvarno odlucio i imas "pozitivnu energiju" onda ces prije ili kasnije i uspjeti. Kako otici iz BiH??? Iskreno ne znam.
- demetra22
#243 Re: Kako legalno otici iz BiH
Zak d Fak wrote:Drugim rijecima, sanse su ravne jednoj velikoj nuli.
Nisu ravne nuli, zavisi koja si sad godina i na koliko zelis da ides i kad zelis da ides?
-
Zak d Fak
#244 Re: Kako legalno otici iz BiH
Prva, dugo, odmah.demetra22 wrote:Zak d Fak wrote:Drugim rijecima, sanse su ravne jednoj velikoj nuli.
Nisu ravne nuli, zavisi koja si sad godina i na koliko zelis da ides i kad zelis da ides?
- demetra22
#245 Re: Kako legalno otici iz BiH
Zak d Fak wrote:Prva, dugo, odmah.demetra22 wrote:Zak d Fak wrote:Drugim rijecima, sanse su ravne jednoj velikoj nuli.
-
ibizza
#246 Re: Kako legalno otici iz BiH
Ljudi,ukidaju nam se vize(valjda
),dali planirate napustati BiH?
ja opasno razmisljam o odlasku negdje vani,najvise bi volio u Austriju.Zavrsio sam fax,nemam posla vec godinu i po,tako da nemam neku volju da ostanem ovdje.
Volio bih,da mi neko iz Austrije napise kako "upasti" u Austriju

ja opasno razmisljam o odlasku negdje vani,najvise bi volio u Austriju.Zavrsio sam fax,nemam posla vec godinu i po,tako da nemam neku volju da ostanem ovdje.
Volio bih,da mi neko iz Austrije napise kako "upasti" u Austriju
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#247 Re: Kako legalno otici iz BiH
ibizza wrote:Ljudi,ukidaju nam se vize(valjda),dali planirate napustati BiH?
Volio bih,da mi neko iz Austrije napise kako "upasti" u Austriju![]()
Muhaaaa.
-
djani s
#248 Re: Kako legalno otici iz BiH
Ukidaju se vize za turisticka putovanja a uslovi za dozvolu duzeg ili stalnog boravka i radne dozvole se , koliko mi se cini, poostravaju.ibizza wrote:Ljudi,ukidaju nam se vize(valjda),dali planirate napustati BiH?
-
michio
#249 Re: Kako legalno otici iz BiH
Na osnovu cega je Tanja Fajon uvjerila evropski parlament da je drzava BiH poduzela sve da obavijesti narod o cemu je rijec u vezi ukidanja viza za putovanje.
-
ibizza
#250 Re: Kako legalno otici iz BiH
Jao pametnice,jel to provaljujes?ladyblue18 wrote:ibizza wrote:Ljudi,ukidaju nam se vize(valjda),dali planirate napustati BiH?
jos jedan koji nema pojma sta znaci ukidanje viza.
Muhaaaa.
Meni je bitno otici bez vize u Austriju,a gore se snalazim.
I pusti ljude koji se razumiju neka pisu,ti se uhvati banova i sl