U Sarajevu protest protiv queer festival

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
kockica_kockica

#226 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by kockica_kockica »

10 stranica nicega... moja emra jesu ti teme popularne... bravo tiiii... mogli bi izbrojati ove teme o pederima... :lol: wtf :shock:

a cijela frka spala sa dernek.ba stranice... super... gomila malih perverznih djecaka i djevojcica koji se slikaju polugoli zele da im se nesto desava u zivotu pa organizuju proteste... e pa da se objesis... :x

tri put hura za pedere hura hura hura... :lol: :lol: :lol:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#227 Re: Sarajvo opet položilo ispit

Post by mIRCerka »

komi wrote: i najvažnije KO JE SLJEDEĆI

cure bez momaka?
momci bez cura?
samci?
neženje?

tako se nemoćno osjećam... možda kao normalni nijemci kad je krenulo sve 1933...

nafta skupa
brašno skupo
korupcija na nivou

toliko toga da se protestira... fuuuj
cuj ko je sljedeci...krenimo ovako

gojazni
osobe sa posebnim potrebama (troshak jarane)
djecica kojoj su potrebna velika sredstva za operacije u inostranstvu
neudate cure koje secu bez pratnje
udate zene koje se drznu hodat ulicom bez MUSKARCINE svoje
babe i dede (samo smetaju i smrde po tramvajima)
eto, nastavi listu...da ja ne pocinjem sa etnickim elementima :D
trinaesti

#228 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by trinaesti »

Atrus wrote:Homofobija je često izraz latentne potisnute homoseksualnosti.
mozemo li iz toga zakljuciti da Grasovi vozaci i Radovi cistaci latentno potiskuju svoju homoseksualnost.

i da svako onaj ko ne odobrava q-fest, zapravo latentno potiskuje vlastitu homoseksualnost.
zena21

#229 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by zena21 »

jos o ovome diskutujete :shock: :shock:

dajte ljudi ba.. get a life :D
mIRCerka

#230 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by mIRCerka »

Her Flick wrote:samo da se i ja suspasim

moramo dozvoliti i te proteste

ipak smo demokratija

mislim da je sve ok dok to ne preraste u nasilje,
da neko bije pedere ili da neko bije raju koja protestuje protiv pedera
i sve dok nema svastika, i poziva na linc, i poruka mrznje
Ma da, idu HEKLATI i pistati u piste...
Atrus

#231 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Atrus »

Ja idem radikalno, ali mi prijete banom, pa ne smijem.
bosanceros_loco

#232 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by bosanceros_loco »

"Snaga jednog drustva i jedne zajednice se ogleda u tome koliko to drustvo ima snage da prihvati individue koje odudaraju od norme" Herman Hesse

"Extremni tipovi ljudi, koji imaju hrabrosti da rade ono sto im srce nalaze u svim prilikama i odudaraju od normi jednog drustva, su ti koji pomjeraju to drustvo napred" Herman Hesse

Sve je ok dok ne povrijedjujes sebe i ljude oko sebe. Dakle skroz je ok biti homo a nije ok biti pedofil ili silovatelj kako to neki primitivosi ovdje zele da izjednace.

I jos jedna stvar dokazana je cinjenica da se ti rodis sa homosexualnim inklinacijama. Ne moze tebe niko napraviti pederom ako ti to vec nisi. A ako si vec peder zasto bi se patio i krio i stidio toga cim te je "bog" kaznio (ili nagradio ovisno od tacke gledista :-))To je naucno dokazana cinjenica prihvacena u svim naprednim zapanim drustvima.

Nisam homo, ali da sam u SA dosao bi definitivno pa paradu, ako nista da nakautiram par tih primitivosa ako dodju da provociraju nevine ljude.
luciferino

#233 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by luciferino »

Mene samo interesuje koliko ce se ljudi okupiti, cisto onako da vidimo sta je ovom narodu prioritet u zivotu.
trinaesti

#234 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by trinaesti »

Loulou wrote:Državni poslanik Zlatko Lagumdžija:
„Ograditi slobodu bilo kome da bude drugačiji zbog svoje različitosti, je zaista civilizacijsko dno, u stvari, koje taman odgovara čobanskom mentalitetu koji nas je uveo u ovu bolnicu u kojoj mi živimo.“

Prema Ustavu i zakonima, Bosna i Hercegovina je sekularna država. No, prema svijesti velikog broja ljudi očigledno nije.

Kratko i jasno!
lagumdzija nema kome sta da prica.
on bi glasanjem da postane akademik.
cemu to vodi ako ne dnu?
sta je to ako ne cobanski mentalitet?
i gdje nas to vodi ako ne u bolnicu koju i on kao "vodja" "opozicije" kreira?

sto kaze lamija tanovic: "mi mozemo sad izglasat da smo svi nobelovci, ali dzaba kad nismo!"
mIRCerka

#235 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by mIRCerka »

Her Flick wrote:
ako se zavrsi na heklanju i pistanju pistama onda je ok

sto se palis mirci samo hocu da kazem ako gej populacija ima potrebu za festivalom koji naravno ima pravo da organizuje tako i anti gej populacija ima potreb i pravo da protestuje protiv toga

mislim, znamo kako ti anti gej protestuju ali tu je policija neka osigura porteste
palim se zato sto QFest organizuje QUEER organizacija, ime prezime i jmbg poznati.
Proteste organizuje neko ko ne zeli da narod pred izbore vidi da nas SVE STANOVNIKE BiH dobrano godinama J u D, pa hajmo pricat kako je QFest najveci problem.
Umjesto sto su te plakate stampali i trosili novce, mogli su veliki branioci Ramazana (jer je to jelte najveci problem) uplatiti te pare za obnovu kuce onom povratniku.
Gadi mi se sve ovo.
vjesticanametli

#236 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by vjesticanametli »

samo da hljeb 120 kmica bude lalalallalalalaaaaaaaaaa samo da mlijeka nikako ne bude lelelelelelleel samo da bude ludila meĐŽu ljudovimaaaa
drekalica28

#237 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by drekalica28 »

pa eto, ipak će biti parada. i to neviđena.....parada zadrtih umova :D
mIRCerka

#238 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by mIRCerka »

Hladno je, a Vana je jos uvijek mala da ide vani...ali ima poruku za ove proteste

Image
trinaesti

#239 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by trinaesti »

poruka je: PACE! mjau!
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#240 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Latina »

Ponekad s'proljeca wrote:
Latinica wrote:T(a)ema je odron.

Festival je odron ( procitah program ).

Ovi sto ce da protestvuju su takodje odron, jer su druga strana istog novcica. Preporucila bih im da se dobro zapitaju zbog cega ih "Festival" toliko uznemirava.

Ne brukaj se Sarajevo.

Eto allahimanet, dovidjenja i Bog vam pomogao.
Ja to nazivam, diktatura manjine nad vecinom!!!!

eto prosao je srednji vijek, homovi su dobili svoja prava, ali zasto oni imaju potrebu da sada svoju izopacenost prikazuju drugima, znaci po toj logici bi trebali i svi sizofrenicari, ubice i ostali da odrzavaju parade!!!!
Haj' ba ne lupetaj. Diktatura uma je najgora bolest. Ovi koji bi da protestvuju protiv "Festivala", samo organizatorima daju krunski argument za tezu o njihovoj "ugrozenosti". Vi bi da im kezite zube pred Likovnom Akademijom, a oni bi svi sretni ( jer su nekome toliko vazni, i jer ce dobiti dodatnu medijsku paznju koje su toliko gladni ) napuckali Policiju na vas.

Uf sto ne mogu suplje. Oni koji bi da protestvuju su ista vrsta ljudi, kao i ovi sto organizuju ovu vrstu "Festivala". Gladni paznje javnosti, i sa zeljom da sve bude bas kako oni hoce. Vozdra ba. :zzzz:

Svi koji imaju i zrnce pameti, a ne podrzavaju ovu vrstu promocije homoseksualnosti, ce to fino zaignorisati. To je mnogo efektinija, a vrlo direktna i jasna poruka.

Ne brukaj(te) Sarajevo.
Last edited by Latina on 24/09/2008 09:53, edited 1 time in total.
Sezam

#241 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Sezam »

To je to. :thumbup:
trinaesti

#242 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by trinaesti »

Latinica wrote:
Ponekad s'proljeca wrote:
Latinica wrote:T(a)ema je odron.

Festival je odron ( procitah program ).

Ovi sto ce da protestvuju su takodje odron, jer su druga strana istog novcica. Preporucila bih im da se dobro zapitaju zbog cega ih "Festival" toliko uznemirava.

Ne brukaj se Sarajevo.

Eto allahimanet, dovidjenja i Bog vam pomogao.
Ja to nazivam, diktatura manjine nad vecinom!!!!

eto prosao je srednji vijek, homovi su dobili svoja prava, ali zasto oni imaju potrebu da sada svoju izopacenost prikazuju drugima, znaci po toj logici bi trebali i svi sizofrenicari, ubice i ostali da odrzavaju parade!!!!
Haj' ba ne lupetaj. Diktatura uma je najgora bolest. Ovi koji bi da protestvuju protiv "Festivala", samo organizatorima daju krunski argument za tezu o njihovoj "ugrozenosti". Vi bi da im kezite zube pred Likovnom Akademijom, a oni bi svi sretni ( jer su nekome toliko vazni, i jer ce dobiti dodatnu medijsku paznju koje su toliko gladni ) napuckali Policiju na vas.

Uf sto ne mogu suplje. Oni koji bi da protestvuju su ista vrsta ljudi, kao i ovi sto organizuju ovu vrstu "Festivala". Gladni paznje javnosti, i sa zeljom da sve bude bas kako oni hoce. Vozdra ba. :zzzz:

Svi koji imaju i zrnce pameti, a ne podrzavaju ovu vrstu promocije homoseksualnosti, ce to fino zaignorisati. To je mnogo efektinija, a vrlo direktna i jasna poruka.

Ne brukaj(te) Sarajevo.
konacno je neko pomenuo opciju: IGNORE!!!
shuriken

#243 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by shuriken »

navodno su neki novi plakati osvanuli po gradu
jel Emra moze postirat?
Martian_Kyo

#244 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Martian_Kyo »

Slažem se sa nekim ljudima što su rekli da ovo treba dopustit.

Ali kako znaš da će onaj koji hoda pored tebe prema alu ide tamo da protestuje ili ide tamo da posjeti otvaranje?
To bi bila interesantna scena! Rapričaju se dva lika, smiju, zajebavaju, dođu ispred alu...jedan uđe a ovaj drugi ostane zblanut ispred.

Ja nema ništa protiv protesta, ne slažem se sa filozofijom istog ali treba pustit ljude da izraze svoje misljenje.

Ali mi je interesatno da protestanti vise paradiraju nego ucesnici festivala (koliko ja znam u sklopu programa nema nikakve parade). Dakle ovi 'protesti' ce biti veca reklama za ovaj fest nego bilo sta do sad.
Air Ramiz

#245 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Air Ramiz »

Sezam wrote:
Ako je to istina, onda su homoseksualci protiv Q festivala, sto znaci da ni sami ne zele festival. Cemu onda odrzavanje?
zlatiborka

#246 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by zlatiborka »

shuriken wrote:navodno su neki novi plakati osvanuli po gradu
jel Emra moze postirat?
Ja sam jutros vidjela 3 razlicita u Pofalicina na autoskom stajalistu. Odvratnog su sadrzaja, nisam ih slikala samo letimicno procitala.

Zaljepljeni su sirokim selotejpom po citavom obimu, da se valjda teze skinu.....

1. STA SVE PEDERI RADE
2. MEDICINA I HOMOSEKSUALCI
3. zaboravila sam....

stampani na masnom i jakom papiru i to u boji.....
South Blue Mama

#247 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by South Blue Mama »

-LIBERO- wrote:Jad i bijeda ..."pederi" su vam najveci problem u drzavi i gradu.,svaka cast omladino(vecinom SDA i bratski im frakcija :roll: )

"Moralne vertikale",nisam vas prepoznao..a kada je Ljubica zapaljena,Denis izboden nozem..gdje su tada bile moralne vertikale???!!!
A da bile su "sa druge strane barikade",i slijepo branili Semihu I taju. :run:

Ovaj grad kojeg volim do krajnih granica,a po svemu sudeci volim fikciju koju sam stvorio intimno u sebi,je iz dana u dan sve manje grad,a sve vise tamni vilajet gdje je mjesto samo za pogodne i poslusne i samo za one koji se uklapaju u opste prihvaceno "moralno" nacelo,koliko god ono bilo pod upitnikom. :roll:

Ok,a da u subotu izadjemo i protestvujemo protiv povecanja cijena,povecanja pdv-a ,nesigurnosti na ulicama..ili o tome niste dobili "mig" i dopustenje da razmisljae,a kamoli da reagujete na to.

Interesuje me ko ce preuzeti odgovornost za taj skup,i kako ce prema tom skupu odreagovati policija,hoce li neko morati dati licne podatke,hoce li morati imati redare...ahaaaaaa :run:
Potpisujem :thumbup:
i jos da dodam: "Njihov alat, njihov ducan!"
xeres

#248 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by xeres »

zlatiborka wrote:
shuriken wrote:navodno su neki novi plakati osvanuli po gradu
jel Emra moze postirat?
Ja sam jutros vidjela 3 razlicita u Pofalicina na autoskom stajalistu. Odvratnog su sadrzaja, nisam ih slikala samo letimicno procitala.

Zaljepljeni su sirokim selotejpom po citavom obimu, da se valjda teze skinu.....

1. STA SVE PEDERI RADE
2. MEDICINA I HOMOSEKSUALCI
3. zaboravila sam....

stampani na masnom i jakom papiru i to u boji.....
....i koji se ne moze koristiti u toaletne svrhe...
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#249 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by Latina »

Air Ramiz wrote:
Sezam wrote:
Ako je to istina, onda su homoseksualci protiv Q festivala, sto znaci da ni sami ne zele festival.
Ovom recenicom si nadmasio samog sebe.
Cemu onda odrzavanje?
Zato sto je to njihovo ( Ustavom zagarantovano ) pravo. A tvoje pravo je da ne obracas paznju na isti ako ti smeta. I to je to.
mIRCerka

#250 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival

Post by mIRCerka »

Aferim Sarajevo. Za kvalitetnu stampu se ima para...fuj....

Organizatorima ovih protesta zelim samo jedno
Dabogda vam sin jedinac zeta kuci doveo!
Locked