Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?
-
rusmir.ba
#226 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?
ne stigoh procitati sve postove ali:
- je li lamija_sa voza taxi ili njen neko blizi?
- ove utopije oko poreza mozes macku o rep, problem je porez na voznju od 3KM ali nije na npr 100-200 neprijavljenih ljudi kod ovih nasih "biznismena"
- kakve crne prijave u centralu, pa mene je jedan pripadnik grupe Sarajevo taxi za voznju sa aerodroma do okretaljke Dobrinja zapalio za 7KM prije 5-6godina kada su bile stare cijene, a kad sam isao na aerodrom od marsalke nas 3 platili total 10KM zutom taxiju
- Sarajevo taxi NIJE taxi GRADA SARAJEVA, nego udruzenje kao i svako drugo, koje sebi daje ime grada, da je osnivac grad valjda bi G-dja Borovac bila nesto u upravnim tijelima, ili bar premijer
zato neka vide sta je konkurencija, svaka cast ovima iz zutog taxija!
- je li lamija_sa voza taxi ili njen neko blizi?
- ove utopije oko poreza mozes macku o rep, problem je porez na voznju od 3KM ali nije na npr 100-200 neprijavljenih ljudi kod ovih nasih "biznismena"
- kakve crne prijave u centralu, pa mene je jedan pripadnik grupe Sarajevo taxi za voznju sa aerodroma do okretaljke Dobrinja zapalio za 7KM prije 5-6godina kada su bile stare cijene, a kad sam isao na aerodrom od marsalke nas 3 platili total 10KM zutom taxiju
- Sarajevo taxi NIJE taxi GRADA SARAJEVA, nego udruzenje kao i svako drugo, koje sebi daje ime grada, da je osnivac grad valjda bi G-dja Borovac bila nesto u upravnim tijelima, ili bar premijer
zato neka vide sta je konkurencija, svaka cast ovima iz zutog taxija!
- zgembo_sa
#227 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?
Mogu, mogu, sa Zutimlamija_SA wrote:Za tvoju informaciju taxijem se nikada i nisu vozili nehljebovići (što nemaju ni 20 pfeninag na računu da nazovu dispečera), već se vozio srednji stalež, pa naviše. Kada su cijene povišene, ljudi koji su se ranije vozili taxijem i to usitinu sebi i mogli priuštiti su se i nastavili voziti taxijem. Ti si se očigledno prestao voziti, pa ti sad drago što možeš opet od centrala do bičakčića za 3 KM.
Btw. dzaba ti nama pucas socijalu, i brigu za drzavu, tebe bole nize cijene. Inace ih ne bi Sarajevo Taxi ni spominjao niti bi dizao frku sad kad je Zuti snizio cijene, vec bi se samo bunili sto inspekcija ne radi svoj posao.
To sto se taksijem vozio srednji stalez ne znaci da taksisti mogu da pljackaju srednji stalez. Ili se prilagodis ili te konkurencija pregazi. Neki nauce brze, a neki nikako...
Zivjela konkurencija!
- clav
#228 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?
JThomas wrote:pa ima li neki sloj društva da ne smeta ovim kćerkama taksista? do sad su nabrojani romi, prostitutke, srednjoškolke, šminkeri iz centrala, dijaspora...po načinu na koji govore o drugima, rekao bi čovjek u najmanju ruku da su engleska kraljevska porodica![]()
ništa, lobirajte za zakon kojim će se propisati kakvi ljudi imaju pravo da se voze taksijem...dress code, minimalni nivo primanja, obavezno fakultetsko obrazovanje, najmanja destinacija, i samo da postoji sarajevo taxi.
@lamija_SA
Prema riječima ministra Krmpotića, Ministarstvo će razmotriti zahtjev "Žutog taksija" za sniženje cijena, ali najvjerovatnije neće dati pozitivan odgovor. Kako je kazao, zahtjev je došao od 50-tak, a u pitanju je interes više od hiljadu ljudi te da će morati raditi u interesu većine.
Dakle svoju pricu o postivanju zakona i pravnoj drzavi mozes pricati djecici za laku noc. Zbog cega im smeta snizenje cijena ako se sva nelegalna vozila Zutog taksija iskljuce iz saobracaja, za sta su se istog dana pobrinuli??? Ili ti je slicna logika zakljucivanja da je ovo sve u interesu ''vecine'' od hiljadu taksista nad 500.000 ljudi?
- amrica
#229 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?
Prije rata sarajevski taxisti su bili najorganiziranija grupa u gradu, bilo koja humanitarna akcija, bili su spremni pomoci u novcu, u besplatnom prevozu... i sve u roku 10-15 min (obicno je radio M bio koordinator)... Nekad bilo.
A onda taxisti postali usluzni servis SDA, za nosanja zastava u kolonama, trubljenje, pravljenje zastoja, itd... u predizbornim kampanjama. Valjda sad doslo vrijeme da naplate stare dugove

A onda taxisti postali usluzni servis SDA, za nosanja zastava u kolonama, trubljenje, pravljenje zastoja, itd... u predizbornim kampanjama. Valjda sad doslo vrijeme da naplate stare dugove
- zgembo_sa
#230 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?
Zbog nelegalnih taksista, oni ne daju zutom da snizi cijene usluga. Negdje usput im se pojebala logika 
Ako su problem nelegalni, nek onda napadaju inspekciju da radi bolje svoj posao, nek podnose prijave, a ne da ko zadnji jadnici traze od ministra da sprijecava konkurenciju...
Jasno je da su se oni dobro uhljebili u tom udruzenju, zaradjuju daleko vise nego sto bi trebali i naravno da im smeta kad neko hoce da uslugu ponudi jeftinije. Kako ce onda i pored novog vozila imati i 2 milje u dzepu svaki mjesec. Ipak su oni gospoda... Nece se ponizavat da rade za platu nekog profesora...
Ako su problem nelegalni, nek onda napadaju inspekciju da radi bolje svoj posao, nek podnose prijave, a ne da ko zadnji jadnici traze od ministra da sprijecava konkurenciju...
Jasno je da su se oni dobro uhljebili u tom udruzenju, zaradjuju daleko vise nego sto bi trebali i naravno da im smeta kad neko hoce da uslugu ponudi jeftinije. Kako ce onda i pored novog vozila imati i 2 milje u dzepu svaki mjesec. Ipak su oni gospoda... Nece se ponizavat da rade za platu nekog profesora...
-
in33sa
#231 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?
Ja danas lijepo sjeo u Zuti taxi, presao pola grada, platio 8 km, ispricao se sa taksistom, i sve pet.
U vozilo SA taxija vise ne ulazim da me janje na raznju ceka unutra.
U vozilo SA taxija vise ne ulazim da me janje na raznju ceka unutra.
-
HomeArt
#232 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?
Ma svaki put oni pricaju o nelegalnim ko oni opet posteni, vise od 50% sa-taxija je sarajevska lalija samo sto je zuti zeznut igrac pa mu nista ne mogu i neka je. Ako vec potezu pitanje nelegalnosti sto su sutili dok zuti nije smanjio cijene? Osim toga slali su mu inspekciju milion puta pa sta je bilo, nista. Ako im je toliko lose sto skupa auta ne ostave u garazu da se ne trose dzabe pa ne rade za a zutog za, hem ne trose auta hem imaju musterije.zgembo_sa wrote:Zbog nelegalnih taksista, oni ne daju zutom da snizi cijene usluga. Negdje usput im se pojebala logika
- madner
#233 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?
Ovaj odnos "taksista" prema posteno zaradjenim parama je strasan. A nista vise ni manje od usluznih djelatnika.
Valjda im ruzno voziti ljude iz svog staleza.
Valjda im ruzno voziti ljude iz svog staleza.
- amrica
#234 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?
Da mi neko objasni, kako to da su svi standovi rezervirani samo za sa-taxi? Ili ja ne znam da zuti, crveni i... imaju standove, negdje?
Taxi stand je javna povrsina, najcesce dio ulice, kolovozne trake, ili cak plocnika, ko je dao monopol na ta standove sa-taxiju?
Taxi stand je javna povrsina, najcesce dio ulice, kolovozne trake, ili cak plocnika, ko je dao monopol na ta standove sa-taxiju?
- JThomas
#235 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?
imaju i ovi štandove, samo ih je puno manje i na puno manje atraktivnim lokacijama 
- aiko
#236 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?
Vijesti na Sarajevo-X vezane za Sarajevotaxi najavljuju snizenje cijena, što nije opovrgnuto, ali koliko vidim ni sprovedeno, pa se pitam sta je na kraju istina. Cesto koristim usluge Sarajevo taxija, ali ne nosim stikle od 12cm, nisam ni "gospodja" ni "ciganka", vec jedna od onih najcescih musterija u koje spadaju stari i ostali ljudi sa zdravstvenim problemima koji nemaju automobil, zene sa malom djecom, zaposleni ljekari, profesori, i svi oni koji cesto zure da stignu na svoja radna mjesta na kojima su placeni manje od tih taksista sto ih mrsko gledaju ako im je voznja na relaciji manjoj od 10km. I onda se cudimo i zgrazavamo sto su ti isti ljekari i profesori tako mrzovoljni i neljubazni ili nedaj boze korumpirani, a oni cesto od svojih plaća ne mogu lako ni polovan automobil da si priuste na kredit, pa se ponekad voze taxijem da bi stigli na vrijeme ili sacuvali ono malo zivaca sto im je od rata ostalo da bi mogli izdrzati jos jedan dan na stresnom poslu. Ali nasi politicari za njih ne brinu, vec gledaju da zadovolje neuku logiku taxi vozača, koji ocigledno nemaju dovoljno znanja iz matematike da bi shvatili sljedeću formulu: vece cijene =manje posla = manja zarada. Meni su mnogi taxi vozači rekli poslije onog nevjerovatnog skoro 100% poskupljenja : sada nam je bolje jer MANJE RADIMO a isto zaradimo. E zbog te logike mi u ovoj drzavi i zivimo ovako kako zivimo. A nasi politicari takvu logiku ocigledno jedino i poznaju.
- sheilak
#237 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?
Ovako, ja cu reci da sam za taxi usluge dala jako puno novca , upravo zato jer zbog zdravstvenih razloga nisam mogla koristiti javni prijevoz. Najcesce sam koristila taxi usljed teske muke , na relaciji Novi Grad - Kosevo ili Novi Grad - Hitna Pomoc. Vulgarnim rijecnikom receno - " odrali " su nas ( moju mamu i mene ), iako moram reci da su se dvojica taxista ponijeli kao ljudi - ostali su mi se zgadili za cijeli zivot. Taxi usluge jesu preskupe za nas standard i niko me ne moze u suprotno uvjeriti. Spomenula bih vec i legendarnu bahatost, bezobrazluk i cesto i agresivnost.
Svako snizenje cijena taxi usluga pozdravljam i zeljno iscekujem jer je GRAS posebna horor prica.
Svako snizenje cijena taxi usluga pozdravljam i zeljno iscekujem jer je GRAS posebna horor prica.
- aiko
#238 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?
sheilak wrote:Ovako, ja cu reci da sam za taxi usluge dala jako puno novca , upravo zato jer zbog zdravstvenih razloga nisam mogla koristiti javni prijevoz. Najcesce sam koristila taxi usljed teske muke , na relaciji Novi Grad - Kosevo ili Novi Grad - Hitna Pomoc. Vulgarnim rijecnikom receno - " odrali " su nas ( moju mamu i mene ), iako moram reci da su se dvojica taxista ponijeli kao ljudi - ostali su mi se zgadili za cijeli zivot. Taxi usluge jesu preskupe za nas standard i niko me ne moze u suprotno uvjeriti. Spomenula bih vec i legendarnu bahatost, bezobrazluk i cesto i agresivnost.![]()
Upravo zbog slucajeva kao sto je ovaj i mnogi drugi, kada bolesni ljudi koji idu na pregled i pretrage u bolnicu Kosevo , recimo sa Otoke, Alipasinog ili Dobrinje, do bolnice i natrag za taxi moraju dati 30- 40km po sadašnjim cijenama, trebali bi oni koji ne dozvoljavaju snizenje cijena da se zamisle i zapitaju u ciju oni to korist rade i zbog cega. Ni u korist musterija Sarajevo taxija a ni u korist tih istih taksista, koji misle da se moze zaraditi a ne raditi, sto je logika koja kad tad mora na duzi rok propasti.
-
skojotovski
#239 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?
lamija_SA wrote:Vala ste se svi ovdje na.rali za života! Ne mojte više slučajno da vas čujem kako brinete za socijalne slučajeve, što penzionerima kasni plata ili slično...jer iskali ste evo vam ga...
Podržavajući komercijalne taxiste podržavate ljude koji prijave 20, a imaju 120 vozača na cesti, znači podržavate rad na crno.
Podržavajući komercijalne taksiste podržavate neplaćanje prihoda.
Podržavajući komercijalne taksiste podržavate bogaćenje pojedinaca itd.
Vaša građanska svjest i savijest je dosta površna..."nek je taxi sada 1 KM, pa ja mogu za 1,20 KM do pekare"!, a to što od tih tvojih 1,20KM ravno 0 KM ide za prihode tvojoj nani penzionerki, to te boli briga! E bas ste mi pametni.
Na stranu, što su isti ti taxisti se digli na noge, prvi da brane ovaj grad kad mu je najvise trebalo, što su razvozili humanitarnu i ranjenike u ratu, to smo sve zaboravili. Pa se onda pobunite kada se govori o pravima boraca, a evo prilike da se zaštite prava tih boraca i egzistencija 3 000 sarajevskih porodica.
Ali opet, da jedno bude jasno, nije SARAJEVO taxi (dobro ovo u glavu utuvi taxi grada Sarajeva) protiv konkurencije, već protiv nezakonitog poslovanja.
Normalno da razni komercijalni taxiji mogu priuštiti snižavanje cjene, kada za razne poreza plaćaju minimum i u dobroj mjeri ga izbjegavaju.
A sa druge strane, kada imate loše iskustvo sa bilo kojim taxistom, lijepo telefon u ruke pa nazovite SARAJEVO taxi i žalite se, dajte broj firme i ko vam brani. To isto vrijedi i kada neće da vas vozi za kratku relaciju, nazovi i žali se.
'aj ne *er*, tako ti babe taksiste!
- dushmanka_sa
#240 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?
Taxi - do pakla i nazad
Taxi štand u Sarajevu. Upek'o zvizdan, a nigdje hlada. Taksista se skinuo u potkošulju, a šoferšajbu pokrio nečim bijelim, il' je čaršaf ili stolnjak. Čeka se mušterija. Ispod mlade sadnice pored glavnog puta kroz naselje, skoro pa u centru, taksisti su skovali klupu i stolić. Na mjestu gdje je nekada bila trava između trotoara i ceste. Sjede i planduju. Okolo smeće i opušci. U kojem je ovo gradu?
Piše: Asim Bešlija
Priča je sarajevska, naravno. Sarajevska jer je Sarajevo nekako centar Bosne i po svim logičnim pravilima trebalo bi biti uzor drugima koji su lošiji. Međutim, slika Sarajeva kao metropole debelo je zapala u probleme zahvaljujući jednoj posebnoj branši – taksistima. Uz čast izuzecima, taksisti su od ovog grada napravili poligon za isijavanje vlastitih frustracija i to na najnasilniji mogući način.
Premotajte kasetu u glavi i sjetite se tamo neke godine kada taksisti jedne firme prevrnuše taksi vozilo konkurentske firme, pred očima svekolike javnosti, i to na sred puta kod mosta Drvenija. I ko da su se od tada razjarili pa su njihove 'akcije' za ostvarenje nekakvih prava prešle u ofanzivu.
Građani vjerovatno nikad neće zaboraviti ono sramno obustavljanje saobraćaja i blokadu centra grada bez obzira što je šteta bila veća od koristi. Nakon toga, ko voli taksiste još? Onaj ko mora! Jer scene i priče koju ovi vladari sarajevskih ulica demonstriraju jednostavno postide svakoga onoga ko drži do sebe.
Priča može krenuti od Sarajevskog aerodroma kao ogledala grada i države. Dođe naivni stranac, treba prevoz do centra, i kako Sarajevo nema autobuski prevoz do aerodroma, prinuđen je uzeti taksi. Ispred zgrade poput lešinara u svojim mercedesima čekaju oni. Upravo ovakve poput tog jadnika koji i ne zna da će ga za 15-ak minuta vožnje 'opeljušiti' ko nikad do tad. Možda će još veći šok biti što kod njih taksimetar ne radi, i što se cijena 'pogađa' na licu mjesta. No, šta zna stranac šta je taksi u Sarajevu, i kako funkcionira ta 'Autonomna taksi oblast' kraj aerodroma.
Pa, i autor kolumne se nakon jednog kasnog leta našao u situaciji da mu sam taksista kaže kako on uzima toliko do te i te ulice u Novom Sarajevu.
'Jarane, (postadosmo i jarani!) ja ti uzimam toliko. Bolje ti je zovi centralu', bile su riječi tog otimača para poštenom svijetu.
Drugi dijelovi priče o temi 'Zašto bi se trebali stidjeti taksista' odnose se na ko suza čisto nasilje. Evo, prije neki dan na štandu u Paromlinskoj ulici prava tuča. Usred dana. Neki mlađi taksista počeo je tuči starijeg kolegu naočigled mnogobrojnog svijeta, pa su kolege pritrčale da spasu starog dok mu ovaj nije izrazbijao glavu.
Jedan kolega priča kako je istu scenu vidio na jednom drugom štandu u centru grada. Kaže bilo je svega – šaka na sve strane, poderanih majica, psovki, dernjave.
Ostatak ove taksi storije mogao bi se odnositi na kvalitet usluge. Ne smije vas zavarati ono 'izvoliteee', pa persiranje, i ostale šarene laže. Brzo se oni prebace na jaransku priču. Ide to od od uvaljivanja vizitki od brata koji drži firmu što prodaje kuhinjski namještaj, 'najkvalitetniji', do razmatranja seksualnog života osobe koju se prevozi (guzi li se šta?).
Treba li napominjati kako oni sami sebi određuju prioritet vožnje u krcatim ulicama? Sve je jasno.
No, najinteresantnijim se čini štand kraj sarajevske Latinske ćuprije zbog galerije likova koja tu radi. Jedne prilike sjećam se da je bilo vrlo vruće, sredina ljeta, a prvi po redu taksi neki golf dvojka. Taksista u majici na tregere, u šorcu i papučama. Klime u autu, naravno, nema, a miris koji se širio ispod pazuha nije potrebno dočaravati. Ko da je čovjek sad sa bazena da zaradi koju markicu.
I tu nije kraj (ne)zgodama sa sarajevskim taksistima. Onima koji Sarajevu kvare status bosanske zvijezde. I što je najpogubnije, niko ništa ne poduzima. Na primjer, da se ti ljudi pristojno obuku, okupaju i namirišu, očiste svoja kola i po mogućnosti nabave kakva novija. Takvih standarda nema. I neće ih biti još dugo. Sve dotle dok taksi služba glavnog grada ne prestane biti centar za zbrinjavanje socijalno ugroženih i postane jedno reprezentativno mjesto gdje će taksisti, pored obaveznog engleskog, govoriti barem još jedan strani jezik.
Možete li ovo ikako zamisliti?
Text sa portala Sa-x je sve rekao.
http://www.sarajevo-x.com/clanak/080912002
Taxi štand u Sarajevu. Upek'o zvizdan, a nigdje hlada. Taksista se skinuo u potkošulju, a šoferšajbu pokrio nečim bijelim, il' je čaršaf ili stolnjak. Čeka se mušterija. Ispod mlade sadnice pored glavnog puta kroz naselje, skoro pa u centru, taksisti su skovali klupu i stolić. Na mjestu gdje je nekada bila trava između trotoara i ceste. Sjede i planduju. Okolo smeće i opušci. U kojem je ovo gradu?
Priča je sarajevska, naravno. Sarajevska jer je Sarajevo nekako centar Bosne i po svim logičnim pravilima trebalo bi biti uzor drugima koji su lošiji. Međutim, slika Sarajeva kao metropole debelo je zapala u probleme zahvaljujući jednoj posebnoj branši – taksistima. Uz čast izuzecima, taksisti su od ovog grada napravili poligon za isijavanje vlastitih frustracija i to na najnasilniji mogući način.
Premotajte kasetu u glavi i sjetite se tamo neke godine kada taksisti jedne firme prevrnuše taksi vozilo konkurentske firme, pred očima svekolike javnosti, i to na sred puta kod mosta Drvenija. I ko da su se od tada razjarili pa su njihove 'akcije' za ostvarenje nekakvih prava prešle u ofanzivu.
Građani vjerovatno nikad neće zaboraviti ono sramno obustavljanje saobraćaja i blokadu centra grada bez obzira što je šteta bila veća od koristi. Nakon toga, ko voli taksiste još? Onaj ko mora! Jer scene i priče koju ovi vladari sarajevskih ulica demonstriraju jednostavno postide svakoga onoga ko drži do sebe.
Priča može krenuti od Sarajevskog aerodroma kao ogledala grada i države. Dođe naivni stranac, treba prevoz do centra, i kako Sarajevo nema autobuski prevoz do aerodroma, prinuđen je uzeti taksi. Ispred zgrade poput lešinara u svojim mercedesima čekaju oni. Upravo ovakve poput tog jadnika koji i ne zna da će ga za 15-ak minuta vožnje 'opeljušiti' ko nikad do tad. Možda će još veći šok biti što kod njih taksimetar ne radi, i što se cijena 'pogađa' na licu mjesta. No, šta zna stranac šta je taksi u Sarajevu, i kako funkcionira ta 'Autonomna taksi oblast' kraj aerodroma.
Pa, i autor kolumne se nakon jednog kasnog leta našao u situaciji da mu sam taksista kaže kako on uzima toliko do te i te ulice u Novom Sarajevu.
'Jarane, (postadosmo i jarani!) ja ti uzimam toliko. Bolje ti je zovi centralu', bile su riječi tog otimača para poštenom svijetu.
Drugi dijelovi priče o temi 'Zašto bi se trebali stidjeti taksista' odnose se na ko suza čisto nasilje. Evo, prije neki dan na štandu u Paromlinskoj ulici prava tuča. Usred dana. Neki mlađi taksista počeo je tuči starijeg kolegu naočigled mnogobrojnog svijeta, pa su kolege pritrčale da spasu starog dok mu ovaj nije izrazbijao glavu.
Jedan kolega priča kako je istu scenu vidio na jednom drugom štandu u centru grada. Kaže bilo je svega – šaka na sve strane, poderanih majica, psovki, dernjave.
Ostatak ove taksi storije mogao bi se odnositi na kvalitet usluge. Ne smije vas zavarati ono 'izvoliteee', pa persiranje, i ostale šarene laže. Brzo se oni prebace na jaransku priču. Ide to od od uvaljivanja vizitki od brata koji drži firmu što prodaje kuhinjski namještaj, 'najkvalitetniji', do razmatranja seksualnog života osobe koju se prevozi (guzi li se šta?).
Treba li napominjati kako oni sami sebi određuju prioritet vožnje u krcatim ulicama? Sve je jasno.
No, najinteresantnijim se čini štand kraj sarajevske Latinske ćuprije zbog galerije likova koja tu radi. Jedne prilike sjećam se da je bilo vrlo vruće, sredina ljeta, a prvi po redu taksi neki golf dvojka. Taksista u majici na tregere, u šorcu i papučama. Klime u autu, naravno, nema, a miris koji se širio ispod pazuha nije potrebno dočaravati. Ko da je čovjek sad sa bazena da zaradi koju markicu.
I tu nije kraj (ne)zgodama sa sarajevskim taksistima. Onima koji Sarajevu kvare status bosanske zvijezde. I što je najpogubnije, niko ništa ne poduzima. Na primjer, da se ti ljudi pristojno obuku, okupaju i namirišu, očiste svoja kola i po mogućnosti nabave kakva novija. Takvih standarda nema. I neće ih biti još dugo. Sve dotle dok taksi služba glavnog grada ne prestane biti centar za zbrinjavanje socijalno ugroženih i postane jedno reprezentativno mjesto gdje će taksisti, pored obaveznog engleskog, govoriti barem još jedan strani jezik.
Text sa portala Sa-x je sve rekao.
- BHG
#241 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?
lamija_SA wrote: A sa druge strane, kada imate loše iskustvo sa bilo kojim taxistom, lijepo telefon u ruke pa nazovite SARAJEVO taxi i žalite se, dajte broj firme i ko vam brani. To isto vrijedi i kada neće da vas vozi za kratku relaciju, nazovi i žali se.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#242 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?
ulazim u taxi na marijin dvoru ... Sa taksi
smrdi ko stočni vagon
taxista suh ko šljiva krezav i puši cigaru
bio je golf 2
reko možel na skenderiju da dignemo neke papire i idemo do drvenije...
može ba jarane ocam samo požuri moram dijete vozit u školu
nisam ušao više u sarajevo taxi
a ima odličnih primjera kad su mi pomogli utovariti pakete i pakete i nisu naplatili ...
smrdi ko stočni vagon
taxista suh ko šljiva krezav i puši cigaru
bio je golf 2
reko možel na skenderiju da dignemo neke papire i idemo do drvenije...
može ba jarane ocam samo požuri moram dijete vozit u školu
nisam ušao više u sarajevo taxi
a ima odličnih primjera kad su mi pomogli utovariti pakete i pakete i nisu naplatili ...
- milivoje
#243 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?
dushmanka_sa wrote:Taxi - do pakla i nazad
Text sa portala Sa-x je sve rekao.![]()
- dushmanka_sa
#244 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?
E hajd nek' me jutros neko pokuša ubijediti da Sarajevo-taxi i GRAS nemaju neki dogovor.
U posljednje vrijeme, pa tako i jutros, u jutarnjoj špici, prije 8 sati trolejbusa ni na mapi, ni nacrtanog ga nema, odu prema okretaljci, ali isto kao da ih tamo crna rupa proguta. Ali zato taksista k'o mrava. Zvjeraju hoće li ko zaustaviti taxi. Pošto sam žurila na posao, a na sreću procijenila sam da troli ne pada na pamet da naiđe, zaustavila sam sam Žuti taxi.
Na čitavoj relaciji od Dobrinje (stanica kod Mercatora) pa do Skenderije vidjela sam jednu jedinu trolu na Grbavici kod Željinog stadiona.
Mislim. Kakva je to politika? Pa jel' oni stvarno misle da smo mi magarci?
- vjesticanametli
#245 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?
na dobrinji jutros raja masovno zaustavlja taxi................a vec danima ih policija kontrolise
- dushmanka_sa
#246 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?
Nije samo ojutros, već par jutara je tako. Kad je najveća špica trole ni na mapi, kako ujutro takoi poslijepodne. Mislim ono... I onda još ti traži da kupiš kartu u trolejbusu u kojem ni šibica ne može da diše.vjesticanametli wrote:na dobrinji jutros raja masovno zaustavlja taxi................a vec danima ih policija kontrolise
- FunkyG
#247 Re: Sarajevotaxi po cijeni GRAS-a?
Nije ok svakako ni cjena karata po gradskoj voznji,a i taxi napumpao cjene drama.Asana wrote:3 osobe x 1,80KM = 5.4KM ... a sto ne bi moglo, pa stalno bi bili puni...
Kad sam bila u Sarajevu,a jako cesto sam gore,mnogi i ne placaju kartu u busu,nego ako ih zaustavi jedva se nekako odluce za placanje,ali mislim da sa cjenama pretjeruju.