Papac o reprezentaciji

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
johnny_blazze

#226 Re: papac o reprezentaciji

Post by johnny_blazze »

campa_xxx wrote::shock: :?

e jbt ja konto sad neki belaj ono bas poslje saopstenja onog :?
mehic

#227 Re: papac o reprezentaciji

Post by mehic »

Ma sta je ovom kretenu.. Svasta.. :x :x
campa_xxx

#228 Re: papac o reprezentaciji

Post by campa_xxx »

jeza u ledja wrote:Mescini da ovaj tjera Priganicu a ne Papca.

I ja bih ga otjerao kad bih ga vidio. :-x
Ma da, nisam to odmah skontao ali u sustini on je otjerao i Papca, tj zabranio mu je da daje izjavu :-)
jeza u ledja

#229 Re: papac o reprezentaciji

Post by jeza u ledja »

campa_xxx wrote:
jeza u ledja wrote:Mescini da ovaj tjera Priganicu a ne Papca.

I ja bih ga otjerao kad bih ga vidio. :-x
Ma da, nisam to odmah skontao ali u sustini on je otjerao i Papca, tj zabranio mu je da daje izjavu :-)
Iskreno, ja tim barabama od "novinara" nista ne vjerujem, jer oni tako lako mogu manipulisati informacijama da bi prikazali nesto kako oni zele.

Upadica sa strane pocinje sa: "Ja se izvinjavam malo Hayatovci, Sasa kako si..." Sasa kaze "Dobro". Onda klip isjecen i sljedeca scena onaj tamo prijeti.
campa_xxx

#230 Re: papac o reprezentaciji

Post by campa_xxx »

jeza u ledja wrote:
Iskreno, ja tim barabama od "novinara" nista ne vjerujem, jer oni tako lako mogu manipulisati informacijama da bi prikazali nesto kako oni zele.

Upadica sa strane pocinje sa: "Ja se izvinjavam malo Hayatovci, Sasa kako si..." Sasa kaze "Dobro". Onda klip isjecen i sljedeca scena onaj tamo prijeti.
Ako laze jedan ne lazu svi...sta on ima da brani nekom da daje izjavu...ne kontam odkud mu pravo da se mjesa
Verbalni napad na novinare u "Hercegovini"

Piše: O. Škundrić
Ponedjeljak, 08.08.11. 18:39.

Asocijacija sportskih novinara Federacije Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuje verbalni napad na novinara Hayat TV-a Kerima Priganicu od strane vlasnika hotela Hercegovina Alije Budnje.

Vidno nervozni Budnjo uz prostakluke i vulgarnosti nedostojne jednog biznismena, zabranio je ekipi Hayat TV-a da snimi razgovor sa povratnikom u reprezentaciju Sašom Papcem, ispred hotela ‘’Hercegovina’’, uz tvrdnju da ‘’novinari nemaju pravo uzimati izjave od igrača’’.

Budnjo se stavio u ulogu i selektora i portparola reprezentacije, pa je Saši Papcu u više navrata skrenuo pažnju na činjenicu da on (Budnjo) vlasnik hotela i da može zabraniti novinarima da rade svoj posao.

Saša Papac je bio šokiran i iznenađen ovakvom reakcijom i primitivnim ponašanjem, pa je ponudio kolegi Priganici da snime izjavu na bilo kojoj drugoj lokaciji, dok je Alija Budnjo u društvu zaštitara ispred hotela nastavio da prijeti novinaru Hayat TV-a.

Asocijacija sportskih novinara Federacije BiH apeluje na organe Nogometnog saveza BiH i druge državne organe, da preduzmu sve neophodne mjere kako bi se konačno stalo na put ovakvom ponašanju neozbiljnih pojedinaca, koji očito u novinarima uvijek vide dežurne krivce, a svojim ponašanjem ne samo da ne doprinose dobroj atmosferi u i oko reprezentacije i Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, već najdirektnije sudjeluju u njenom narušavanju.

Asocijacija sportskih novinara FBiH izražava i protest N/FSBiH i selektoru A tima Safetu Sušiću koji sigurno žele dobru atmosferu na pripremama državnog tima ali, dok je bahatih pojedinaca kao što je Budnjo, teško da će saradnja sa novinarima biti na pravom nivou.
jeza u ledja

#231 Re: papac o reprezentaciji

Post by jeza u ledja »

Ne vjerujem ja ni toj "asocijaciji".

Nek postave citav klip pa da vidimo.

Vrlo moguce da su se ovi nesto posvadjali ili da imaju kakvih aferima od ranije i da mu je "ugostitelj" na kraju rekao da vise ne dolaze u hotel. Kako ispada iz ovog klipa i izvjestaja ovi se kriju iza Sase Papca.

Ne kazem da se nije desilo kako kazu, ali ovom zlu naseg sporta ja ne vjerujem ni da je mlijeko bijelo.
campa_xxx

#232 Re: papac o reprezentaciji

Post by campa_xxx »

jeza u ledja wrote:Ne vjerujem ja ni toj "asocijaciji".

Vrlo moguce da su se ovi nesto posvadjali ili da imaju kakvih aferima od ranije i da mu je "ugostitelj" na kraju rekao da vise ne dolaze u hotel. Kako ispada iz ovog klipa i izvjestaja ovi se kriju iza Sase Papca.

Ne kazem da se nije desilo kako kazu, ali ovom zlu naseg sporta ja ne vjerujem ni da je mlijeko bijelo.
Jarane sta ga branis? :mrgreen: Da ti nije kakav rodjak? :mrgreen:
jeza u ledja

#233 Re: papac o reprezentaciji

Post by jeza u ledja »

campa_xxx wrote:
jeza u ledja wrote:Ne vjerujem ja ni toj "asocijaciji".

Jarane sta ga branis? :mrgreen: Da ti nije kakav rodjak? :mrgreen:
Hahaha, sta rodjak. Brat rodjeni! :P
mikogoago

#234 Re: papac o reprezentaciji

Post by mikogoago »

Vjerojatno imaju upute da niko ne kontaktira sa novinarima,što vjerojatno Papac nije znao,dalje ako je u hotelu u zatvorenom djelu onda pogotovo novinari(nazovi ih tako )nemaju tu šta da traže.A šoš se tiče vulgarnosti to je do tog dičnog biznismena i njegove lične kulture,ali opet ne vidi se na klipu ništa.Još informacija je sa sc sport tako da sumnjam u vjerodostojnost iste.Uostalom neka se nauče da dolaze na preskonferencije i ako šta imaju tu obavljaju,a ne okolo da hodaju ko hijene i izmišljaju.
campa_xxx

#235 Re: papac o reprezentaciji

Post by campa_xxx »

mikogoago wrote:Vjerojatno imaju upute da niko ne kontaktira sa novinarima,što vjerojatno Papac nije znao,dalje ako je u hotelu u zatvorenom djelu onda pogotovo novinari(nazovi ih tako )nemaju tu šta da traže.A šoš se tiče vulgarnosti to je do tog dičnog biznismena i njegove lične kulture,ali opet ne vidi se na klipu ništa.Još informacija je sa sc sport tako da sumnjam u vjerodostojnost iste.Uostalom neka se nauče da dolaze na preskonferencije i ako šta imaju tu obavljaju,a ne okolo da hodaju ko hijene i izmišljaju.
E ako je ovo u zatvorenom onda.... :mrgreen: Drugo, postujem to da brani selektor ali sta ovaj ima sa tim? I trece, vazda je bilo da je pravi novinar onaj koji hoda okolo i da trazi informaciju a ne oni sto hodaju po press konferencijama i sto objavljuju ono sto im je servirano ;-)

P.S. nemam nista sa ovim sa Hayata :mrgreen:
cyprus

#236 Re: papac o reprezentaciji

Post by cyprus »

Jes mi žao ovog Priganice :oops:
missko

#237 Re: papac o reprezentaciji

Post by missko »

I meni :-?
jeza u ledja

#238 Re: papac o reprezentaciji

Post by jeza u ledja »

Papak koji misli da je vazniji od reprezentacije, a nema ni osnove kulturnog ponasanja, a kamo li znanja iz sportskog novinarstva. Ovakvi ljudi su jedni od glavnih krivaca sto nam je sport tu gdje jeste.
mikogoago

#239 Re: papac o reprezentaciji

Post by mikogoago »

Jel to onaj Hayat što nogira Mijajlovića? Baš mi ih je žao.Neka se nauče da poštuju red i da ko svi normalni sportski novinari dolaze na presskonferencije i tu pitaju šta imaju,a igrače da ostave na miru dok se pripremaju za utakmicu-ce i ne proganjaju ih okolo po hodnicima i uskaču ko komandosi po hotelima.Našim sportskim novinarima fali prije svega osnovne kulture o ponašanju,pismenosti i još ponečega.Čast izuzetcima(nažalost malo ih je i skoro da više ne izvještavaju).
zonbirile

#240 Re: papac o reprezentaciji

Post by zonbirile »

onaj debeli međed sa brkovima je kupio 5 hotela i 10 dunuma,čitav kompleks za 2 milKM.Koliko je dao niko ne zna,to je sada i "selektor",hajde SDA,ali đe i fusbala :D
mikogoago

#241 Re: papac o reprezentaciji

Post by mikogoago »

Ovo ga dodje ko dobar vic!!!
Asocijacija sportskih novinara Federacije BiH apeluje na organe Nogometnog saveza BiH i druge državne organe da preduzmu sve neophodne mjere kako bi se konačno stalo na put ovakvom ponašanju neozbiljnih pojedinaca, koji očito u novinarima uvijek vide dežurne krivce, a svojim ponašanjem ne samo da ne doprinose dobroj atmosferi u i oko reprezentacije i Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, već najdirektnije sudjeluju u njenom narušavanju.

Asocijacija sportskih novinara FBiH izražava i protest N/FSBiH i selektoru A tima Safetu Sušiću koji sigurno žele dobru atmosferu na pripremama državnog tima ali, dok je bahatih pojedinica kao što je Budnjo, teško da će saradnja sa novinarima biti na pravom nivou.
Ko u ono mvicu kada suljo moli Muju da hga više ne brani,E svašta.
just principe

#242 Re: papac o reprezentaciji

Post by just principe »

ja sad vas ne kontam..Govorite da je ovo lazni klip tj.namjesten..A zasto bi sad neko smjestao ovom debelom vlasniku hotela, ocigledno je ovaj galamio i u to me niko ne moze razuvjeriti..

da li je intervju dozvoljen ili nije, to je nebitno, jer ko je ovaj da tek tako nekoga tjera u p.m...halo ljudi, ovo je za krivicne prijave, pa taman da je dodika tjerao, a ne hayatovog novinara ili nekoga treceg :roll:
jeza u ledja

#243 Re: papac o reprezentaciji

Post by jeza u ledja »

just principe wrote:ja sad vas ne kontam..Govorite da je ovo lazni klip tj.namjesten..A zasto bi sad neko smjestao ovom debelom vlasniku hotela, ocigledno je ovaj galamio i u to me niko ne moze razuvjeriti..

da li je intervju dozvoljen ili nije, to je nebitno, jer ko je ovaj da tek tako nekoga tjera u p.m...halo ljudi, ovo je za krivicne prijave, pa taman da je dodika tjerao, a ne hayatovog novinara ili nekoga treceg :roll:
Neko te otjera u PM i to je za krivicnu prijavu? :roll: Bas.

Ja na ovom klipu nisam cuo nijednu psovku. I nisam rekao da je klip lazni vec da je isjecen tako da ostaje nejasno u cemu je problem. Pocinje sa "Ja se izvinjavam malo Hayatovci" (a ovaj njemu mescini "nemojte u pola izjave..." ), onda ovaj pita jos "Sasa, kako si" ...sljedeca scena "Mogu da ti kazem da nikad vise neces moci uci", a govori Priganici, ne Sasi. Sta je njemu Priganica u medjuvremenu rekao da bi ovaj podigao glas to ne znamo.
Po meni je ocigledno da je ovaj tu uzimao izjave mada mu nije data dozvola da to radi. Ovaj ga otjerao i cao.

Ali ne, Hayat ce pustiti ovaj klip na TVu, to ce pogledati hiljade ljudi - i zakljuciti kako je ovaj ugostitelj seljober , a Priganica zrtva njegovog seljakluka.
shalla

#244 Re: papac o reprezentaciji

Post by shalla »

jeza u ledja wrote:
just principe wrote:ja sad vas ne kontam..Govorite da je ovo lazni klip tj.namjesten..A zasto bi sad neko smjestao ovom debelom vlasniku hotela, ocigledno je ovaj galamio i u to me niko ne moze razuvjeriti..

Neko te otjera u PM i to je za krivicnu prijavu? :roll: Bas.

Ja na ovom klipu nisam cuo nijednu psovku. I nisam rekao da je klip lazni vec da je isjecen tako da ostaje nejasno u cemu je problem. Pocinje sa "Ja se izvinjavam malo Hayatovci" (a ovaj njemu mescini "nemojte u pola izjave..." ), onda ovaj pita jos "Sasa, kako si" ...sljedeca scena "Mogu da ti kazem da nikad vise neces moci uci", a govori Priganici, ne Sasi. Sta je njemu Priganica u medjuvremenu rekao da bi ovaj podigao glas to ne znamo.
Po meni je ocigledno da je ovaj tu uzimao izjave mada mu nije data dozvola da to radi. Ovaj ga otjerao i cao.

Ali ne, Hayat ce pustiti ovaj klip na TVu, to ce pogledati hiljade ljudi - i zakljuciti kako je ovaj ugostitelj seljober , a Priganica zrtva njegovog seljakluka.
A u stvari radi se o jednom renomiranom biznismenu evropskih manira :zzzz:
Daj ba Jež ne zajebaji, čitava Bosna zna o Budnjinim aferimima a ti ga tu našao braniti...
jeza u ledja

#245 Re: papac o reprezentaciji

Post by jeza u ledja »

Nisam ti ja bas upucen .

No upucen sam u sposobnosti Priganice. :D
samo_ti

#246 Re: papac o reprezentaciji

Post by samo_ti »

Neke su ove mahalase sa Hayata protjerali, svaka im cast ... nema mi mrzih novinara , zalizanko , onaj sto je mucao svako 2 sekunde, ovaj Prignanica sto sa idiota ne zna pravilno prosto prosirenu recenicu procitati i td. :D ... ugrozeni , vaki-naki ...nakarade :run:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#247 Re: papac o reprezentaciji

Post by Chmoljo »

jeza u ledja wrote:Nisam ti ja bas upucen .

prijeratni vodoinstalater koji je za oko 4 miliona pokupovo hotele po Ilidži, i vedri i oblači sad dole :zzzz: ta četiri miliona... sigurno je zaradio čisteći sifone... :wink:
zonbirile

#248 Re: papac o reprezentaciji

Post by zonbirile »

Chmoljo wrote:
jeza u ledja wrote:Nisam ti ja bas upucen .

prijeratni vodoinstalater koji je za oko 4 miliona pokupovo hotele po Ilidži, i vedri i oblači sad dole :zzzz: ta četiri miliona... sigurno je zaradio čisteći sifone... :wink:
------------------------
električar,bađo mu Garib ,bivši ministar za izbjeglice,pa preko firme Kuwet krali materijal i novac.Sada hotelijer,od neki dan i selektor.Inače je selektor dream team-a SDA :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#249 Re: papac o reprezentaciji

Post by Chmoljo »

električar, tačno zonbirile... moja greška.

ko zna, možda je više mogo zaraditi na utičnicama nego sifonima :mrgreen:
zonbirile

#250 Re: papac o reprezentaciji

Post by zonbirile »

Chmoljo wrote:električar, tačno zonbirile... moja greška.

ko zna, možda je više mogo zaraditi na utičnicama nego sifonima :mrgreen:
-----------------------------
ja dobrih metafora u jednoj rečenice.Utičnica,sifoni :lol: :lol: :lol:
Post Reply