Događaji 90-tih i rešenje pitanja sadašnjice ?

Post Reply
sojka

#226 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by sojka »

zemljina teza...

E sad, zar je problem sletiti sa vremena na vrijeme do zemlje...? :-) :)
scooter21ba

#227 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by scooter21ba »

a sta je tema ove price :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#228 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by pici »

jaooooo pa ja se sav natipka na temi sa pesak "desavanje u srbiji" i sad skontakih da sam fulio temu :shock: :D
sojka

#229 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by sojka »

zoom66 wrote:
sojka wrote:zemljina teza...

E sad, zar je problem sletiti sa vremena na vrijeme do zemlje...? :-) :)
nije, ali je problem ponekad uzletiti...:D...ako pilot dobije pogreshnu instrukciju sa kontrolnog tornja...:lol:
Ne kapiram, sam si kontroler i pilot...sa razlikom da selfmade autopilot ne postoji. Nema sanse!:)
sojka

#230 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by sojka »

pici wrote:jaooooo pa ja se sav natipka na temi sa pesak "desavanje u srbiji" i sad skontakih da sam fulio temu :shock: :D
Ma uprskao si stvar. :) :lol: :lol: definitvno.
zavrzlama

#231 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by zavrzlama »

recimo da sutra se sklopi sporazum izmedju BIH i Srbije da se ujedine u jednu drzavu...sta mislite dali bi velikosrbi ispostovali popis stanovnista iz 1991 i ponistili sve tragove etnickog ciscenja u BIH....normalno da nebi na to pristali,da su htjeli zajednicki zivot i da im je bio preci komsija hrvat ili bosnjak od srbina iz Srbije nebi do rata ni doslo...Milosevicu i velikosrpskim strateziima je trebala krnja Jugoslavija kao teritorija ali ne i nesrpski narod na toj teritoriji...domaci srbi iz BIH su malo pod propagandom,malo iz straha a ponajvise iz osjecaja superiornosti i arsenalu JNA se odlucili da svoje zivote i sudbinu stave u ruke Milosevicu,Seselju,Arkanu i ostalim velikosrbima ....dokle su stigli znamo,dali ce imati pameti da isprave pogresku vidjet cemo opet zavisi od Srbije.....BIH se nije odvojila od SFRJ...nego su velikosrbi ukrali SFRJ Bosancima i Hercegovcima..
Last edited by zavrzlama on 20/07/2008 22:35, edited 1 time in total.
Fair Life

#232 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by Fair Life »

zoom66 wrote:
seka wrote:bice da vremenom zemljina teza, cini svoje :D :run:
naravna stvar, zemljina teza je plaho zajebata stvar :lol:
Heureka... hodaj na rukama...
cheguevara_k1

#233 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by cheguevara_k1 »

Sto mu gromova i CD romova, svih mi bubnjeva Darkwooda i dabrova Ontaria, ovdje nesto meni smrdi na separatizam... Ili kad bolje pomirisem, smrdi mi na rostilj, ovaj pardon, mirise :D
Sve mi se cini da sad tema nastavlja u smjeru :

Kako na odcepljenoj Adi ciganliji napraviti aerodrom ili makar heliodrom da bi moglo da se dolazi bez gazenja po teritoriji agresora ?
Kako po odcepljenju Ade od agresora napraviti turistu ?
Kako Picijev nissan provozati po Adi ( a ako on provoza nissan i ja cu fronteru, da yebe rak raka ) ?

p.s. Pokretacu teme ( lik ima nekakav latinski nick pa ga nisam zapamtio ), samo da ti kazem da bi te u Sarajevu docekali ko dusmana najveceg. Morao bi da jedes i pijes dok ne umres. Znam to, jer ko je god dolazio od moje stare raje iz BG-a na rastanku je rekao :"Nikad vise necu doci", a najduze bi izdrzao 3 mjeseca :D A onda sve "ispocetka"(al ne od d.merlina jer je lose ozvucen :D )
Idun

#234 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by Idun »

pici wrote:jaooooo pa ja se sav natipka na temi sa pesak "desavanje u srbiji" i sad skontakih da sam fulio temu :shock: :D
Ma nisi fulao....tema je separatisticki plan i program, uzletanja i slijetanja bez kontrolnog tornja, ljeto 2008,"Grillparty na Adi". Obavezne gace dokoljenke ili spido(zbog i radi) a za ljepsi Spol, mogu gacice kupacice.

Image
scooter21ba

#235 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by scooter21ba »

Idun wrote:
Ma nisi fulao....tema je separatisticki plan i program, uzletanja i slijetanja bez kontrolnog tornja, ljeto 2008,"Grillparty na Adi". Obavezne gace dokoljenke ili spido(zbog i radi) a za ljepsi Spol, mogu gacice kupacice.

Image
a ja i ti idemo na terme daleko nam ciganlija :D
Idun

#236 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by Idun »

scooter21ba wrote:
Idun wrote:

Image
a ja i ti idemo na terme daleko nam ciganlija :D
:shock: ....a ja vec ispeglala sve gacice kupacice. Sto cu sad? :sad:
scooter21ba

#237 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by scooter21ba »

koristi one za nekupace :D
Idun

#238 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by Idun »

scooter21ba wrote:koristi one za nekupace :D
Ispod ili iznad koljena?
Image
scooter21ba

#239 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by scooter21ba »

svejedno :D
Tullius Iustinius

#240 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by Tullius Iustinius »

cheguevara_k1 wrote:Sto mu gromova i CD romova, svih mi bubnjeva Darkwooda i dabrova Ontaria, ovdje nesto meni smrdi na separatizam... Ili kad bolje pomirisem, smrdi mi na rostilj, ovaj pardon, mirise :D
Sve mi se cini da sad tema nastavlja u smjeru :

Kako na odcepljenoj Adi ciganliji napraviti aerodrom ili makar heliodrom da bi moglo da se dolazi bez gazenja po teritoriji agresora ?
Kako po odcepljenju Ade od agresora napraviti turistu ?
Kako Picijev nissan provozati po Adi ( a ako on provoza nissan i ja cu fronteru, da yebe rak raka ) ?

p.s. Pokretacu teme ( lik ima nekakav latinski nick pa ga nisam zapamtio ), samo da ti kazem da bi te u Sarajevu docekali ko dusmana najveceg. Morao bi da jedes i pijes dok ne umres. Znam to, jer ko je god dolazio od moje stare raje iz BG-a na rastanku je rekao :"Nikad vise necu doci", a najduze bi izdrzao 3 mjeseca :D A onda sve "ispocetka"(al ne od d.merlina jer je lose ozvucen :D )
hehehe, da jedem :o i pijem :o :o tri meseca :o ma ne bih ja to izdrzao, nikako :mrgreen:
hmmm... postavio si puno strateski teskih pitanja, da bi se takvi planovi razradili potrebano je dosta matematickih proracuna... a ako negde zakoci sa nissan-om ili fronterom racunajte na moju pomoc :mrgreen:
zastoqsviram

#241 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by zastoqsviram »

zoom66 wrote:
Idun wrote:

Image
idune, 'ocu li sada da pochnem o teoriji slijetanja uz obavezno pushtanje vishka goriva? :D
ja bi najvise volio da nam moderator za laku noc isprica sazeto pricu o zeljaniku, i na ovom podforumu se ogladnilo...
zastoqsviram

#242 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by zastoqsviram »

zoom66 wrote:zashtqvarcusviram, tek je popodne...:D
politicarima sa ovog foruma padne mrak na oci kad te vide.... :D
Tullius Iustinius

#243 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Eto... a vi mi pricali kako Srbija nikada nece izruciti zlocince i kako je ova vlada ista kao miloseviceva... :skoljka:
popajic

#244 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by popajic »

by Tullius Iustinius on 22/07/2008 02:14
Eto... a vi mi pricali kako Srbija nikada nece izruciti zlocince i kako je ova vlada ista kao miloseviceva... :skoljka:
Shuti,da ne ureknes! jos nije isporucen !!!
Tullius Iustinius

#245 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

zoom66 wrote:
Tullius Iustinius wrote:Eto... a vi mi pricali kako Srbija nikada nece izruciti zlocince i kako je ova vlada ista kao miloseviceva... :skoljka:
'ajde ti spremaj onaj gril na adi. :D valja te malo baciti u troshak :D nesh se tako izvuci...:skoljka:
hehehehe :mrgreen: da znas da za takvu priliku i ne bi bilo steta da se potrosi neki dinar... :mrgreen: :thumbup:
nokia6170

#246 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by nokia6170 »

Tullius Iustinius wrote:
zoom66 wrote:
Tullius Iustinius wrote:Eto... a vi mi pricali kako Srbija nikada nece izruciti zlocince i kako je ova vlada ista kao miloseviceva... :skoljka:
'ajde ti spremaj onaj gril na adi. :D valja te malo baciti u troshak :D nesh se tako izvuci...:skoljka:
hehehehe :mrgreen: da znas da za takvu priliku i ne bi bilo steta da se potrosi neki dinar... :mrgreen: :thumbup:
kako u srbiji ga uhvatise...ma to nije moguce:) kad sve do juce govorise zadnjih 15 godina da karadzic nije na teritoriji srbije. hebemu misha opet vas/nas lazu i drze u zabludama...
samson

#247 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by samson »

Tullius Iustinius wrote:Pitanje je jednostavno- Zasto ?
Hrvati su se otcepili zato sto su ustvari to zeleli zato sto su uvek imali veliku, neobjasnjivu mrznju prema Srbima ali zasto se BiH odlucila na isti korak kad se u toj istoj BiH zivelo najlepse, najdrugarskije... ?
Sta bi bilo lose u drzavi koju bi cinile BiH, Srbija, Crna Gora i Makedonija, dali bi se time sprecio rat u BiH ?
(ova tema nije namenjena svadjama, ocekujem samo misljenje pojedinaca) :thumbup:

a sta da smo se sa hrvatima predruzili opet bi bolje prosli
rajvosa^

#248 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by rajvosa^ »

Evo procitah napokon ovolike postove i toliko toga htdjedoh qoute, al da sam to uradio zoom bi me banovo zbog spamovanja. :D Moj Tullious ja bih tebi toliko toga moga sad reci al zdrmo sam par ljutih da me prodje ova anksioznost sto mi tvoja braca dadose pocetkom 92ge pa sporo pisem. Za nekog rat bijase gotov 96, a evo ja se jos uvijek borim sam sa sobom i onim sto vidjeh, osjetih, cuh sve do 93ce dok mi niste, (ustvari radovanovi) dohakali ( a moja vidjenja su nula naspram mnogih). Sta ja znam ko i kakav si ti. Imam familije Hrvata, Srba, Muslimana, zlatnih ljijana, poginulih, kamara invalida, jebo te rodica mi bolju pusku od moje imala. :-) I niko od njih pojma nije imalo sta se desava dok nas nisu napali. Govorim o Sarajevu. pa covjece mi smo pili sokice, kafe, sode ako se nema para i gledali "tvoje" kako prave transeje za "plin". Kazes nisu ratovali ljudi nego politicari? :shock: Nisu al u kurcu da izvines. Svi smo mi ratovali od bebe do nekog djeda i bake koji su uz tranzistor sjedili da cuju novosti i molili Boga da im makar bude ko za drugi svjetski rat, jer im tada nisu hiljade granata padale dnevno.

Iz tvojih postova izvlacim da si fakat laik, mlad, ne kontas ili nas sviju fakat zajebajes kao nekoliko prvokatora koji su ovdje trajno banovani i to nekoliko njihovih nikova.
Jarane, da te ovako nazovem ako se ne zajebajes, da je valjalo u toj vasoj jugi, ne bi se svi odcjepili. A Bogami kako izgleda mozda srbija fakat bude ko Nokia. Najbolja mi je ona kad upitase vojnika sta radi tu....a on kaze " oni bi ko da se odcjepe, a mi im ko ne damo". Jes se naso jarane. Ako jesi, onda si ko i ja. Ne znam sta bi, al znam ko ubija familiju, prijatelje i ugrozava moj zivot, pa da su ne znam koje vjere. :(
Tullius Iustinius

#249 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

rajvosa^ wrote:Evo procitah napokon ovolike postove i toliko toga htdjedoh qoute, al da sam to uradio zoom bi me banovo zbog spamovanja. :D Moj Tullious ja bih tebi toliko toga moga sad reci al zdrmo sam par ljutih da me prodje ova anksioznost sto mi tvoja braca dadose pocetkom 92ge pa sporo pisem. Za nekog rat bijase gotov 96, a evo ja se jos uvijek borim sam sa sobom i onim sto vidjeh, osjetih, cuh sve do 93ce dok mi niste, (ustvari radovanovi) dohakali ( a moja vidjenja su nula naspram mnogih). Sta ja znam ko i kakav si ti. Imam familije Hrvata, Srba, Muslimana, zlatnih ljijana, poginulih, kamara invalida, jebo te rodica mi bolju pusku od moje imala. :-) I niko od njih pojma nije imalo sta se desava dok nas nisu napali. Govorim o Sarajevu. pa covjece mi smo pili sokice, kafe, sode ako se nema para i gledali "tvoje" kako prave transeje za "plin". Kazes nisu ratovali ljudi nego politicari? :shock: Nisu al u kurcu da izvines. Svi smo mi ratovali od bebe do nekog djeda i bake koji su uz tranzistor sjedili da cuju novosti i molili Boga da im makar bude ko za drugi svjetski rat, jer im tada nisu hiljade granata padale dnevno.

Iz tvojih postova izvlacim da si fakat laik, mlad, ne kontas ili nas sviju fakat zajebajes kao nekoliko prvokatora koji su ovdje trajno banovani i to nekoliko njihovih nikova.
Jarane, da te ovako nazovem ako se ne zajebajes, da je valjalo u toj vasoj jugi, ne bi se svi odcjepili. A Bogami kako izgleda mozda srbija fakat bude ko Nokia. Najbolja mi je ona kad upitase vojnika sta radi tu....a on kaze " oni bi ko da se odcjepe, a mi im ko ne damo". Jes se naso jarane. Ako jesi, onda si ko i ja. Ne znam sta bi, al znam ko ubija familiju, prijatelje i ugrozava moj zivot, pa da su ne znam koje vjere. :(
Pre svega da kazem da nisam provokator nego relativno mlad lik kome nije bas sve jasno...
Juga nije bila nasa nego druga Tita, i mislim da sve to sto kazes da smo mi radili u jugi radio je Tito, on je sve kreirao i kontrolisao ali da se primetiti na sta je ispao taj njegov komunizam i "izjednacavanje" svih naroda i ljudi kao i uzimanje od preduzeca sa profitom i davanje preduzecima koja su u minusu... :-)
Pa dobro, ratovali su i ljudi ali ako tako kazemo onda moram da dodam deo tvog posta "Svi smo mi ratovali", tada je u Bosni bilo i "Muslimana" i Srba i Hrvata i svi su bili na svojoj zemlji tj. na svom kucnom pragu i svako je svakoga napadao a neko rece bolje bi nam bilo da smo se udruzili sa Hrvatima, mozda se tako cini zato sto je Srba bilo mnogo vise pa su tako i vece sranje napravili "Muslimanima" nego Hrvati.
Ko je prvi napao ne moze da se odredi, posle tog poznatog referenduma je nastalo takvo rasulo iz koga je i nastao rat izmedju "Muslimana" i Srba.
Ko je kriv za rat Muslimana i Srba :?: Tito :!:
Tito je taj koji je "Muslimanima" dao ime tj. nacionalnost, pre toga su kako je i sam Alija Izetbegovic rekao bili Srbi muslimanske vere (ali necu sada da pricam o tome da ne bi doslo do sada suvisnog sr**a), da Tito to nije uradio nama (i jednima i drugima) ne bi ni na pamet palo da se ubijamo.
Ako dodje neki Egipcanin i pita: ko si ti po nacionalnosti ? ,musliman, pa dobro i ja sam musliman po nacionalnosti Egipcanin ali sta si ti po nacionalnosti ?
Za dalju diskusiju o Muslimanima postoji druga tema foruma...
Ali ja tebe prijatelju shvatam, predpostavljam kroz sta si sve prosao i razumem tvoju zadnju recenicu, ko ubija tvoju familiju pa da su ne znam ko i ne znam koje vere... e to se zove proizvod SFRJ i Tita... :(
Meho Kodro

#250 Re: Otcepljenje BiH od SFRJ

Post by Meho Kodro »

Dado dijasporitus wrote: Pitanje bi zapravo trebalo da bude zasto Srbija nije jednostavno dopustila da se svi mirno razidju. Vjerujem da bi danas bila daleko veca mogucnost da se ove zemlje ponovo ujedine kako po ekonomskom tako I po kulturnom planu sto po raznim manjinama koje zive u svim tim republikama. To je bila I najveca greska Srbije ali I greska koja ce po Srbiju I Srbe imati I najvise posljedica koje danas I vidimo (nema SAO Krajine, nema Kosova a I RS se pocinje tresti)
Rusija je dopustila svim republikama da se odvoje od SSSR, dapace Jelcin ih je i pozurivao u tome, a Rusi zive u velikom broju u svim republikama, ima ih i preko 40% u nekim, pa ih majcica Rusija nije pripojila sebi
Bilo je nekih sitnijih carki u Gruziji i Moldaviji, ali to je djecja igra u usporedbi sa ratom na Balkanu
Post Reply