Nešto smiješno letvi?pOZz wrote:Arma-Sarma wrote:Ja i djevojka danas spucali 30 komada kod Želje. Ko kaže da tamo nis uanjbolji u Sarajevu je lud čovjek.![]()
![]()
Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
-
Arma-Sarma
#226 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
- minderpuza
#227 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Mrkva pa Ferhatovic definitivno (naravno za moj ukus )
-
Alive
#228 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Kupis cevape kod Mujanica u mesari i bacis na rostilj, boljih nema (barem kad ja rostiljam) 
- rossoner
#229 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Meni nije loša ćevabdžinica "Jezero" na Jezeru. Dobri ćevapi skroz. Ćevapi 10-ka = 5 KM još uvijek. Ali naravno Željo je Željo, a i Mrkva mi je dobra. Kod Hodžića sam jednom jeo neko loše meso tako da kod njih više nikad ne idem. 
-
pOZz
#230 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Arma-Sarma wrote:Nešto smiješno letvi?pOZz wrote:Arma-Sarma wrote:Ja i djevojka danas spucali 30 komada kod Želje. Ko kaže da tamo nis uanjbolji u Sarajevu je lud čovjek.![]()
![]()
Poenta: brendirani/nebrendirani proizvod.
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#231 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
jel mislis na sarajevaki cevap(ne)forumas wrote:cevapi se jedu na tri mjesta u svijetu, sva tri su u sarajevu na carsiji... hodzic, zeljo, mrkva...
- hotazmaj
#233 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Nekadasnji gazda je umro i recept odnio sa sobom. Bar sam ja tako cuo. A da su boli najbolji ne smijem reci ali u prva tri mjesta sigurno.glade wrote:nije cevabzinica ali urban grill kod sloge ima strasne cevape... jedino sto zeza je luk (one krupne komadine... ja sam izbirljiv volim kad je sitno isjecen... tu je mrkva sampion)
dalje... nune (malo zivlji, ne krvavi, taman onako kakav cevap treba da bude) i petica (nista ljepse nego se zavalit' pod hasetovu sliku i opalit cenera)... ilidzanka je nekada imala odlicne cevape al' ne znam sta im se desi... 'em sto su u pola manji 'em sto ukusom nisu ni blizu sto su bili...
-
Thug...
#234 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Da se i ja ponovim Besko RULES
zadnjih pet-sest godina nigdje drugo
- Edin H.
#235 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ma pustite to, cevapi su prevazidjeni kao hrana
Ima li gdje da se dobar kebab spuca?
-
lajkujMe
#236 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Hodzic na carsiji skupi jesu ali bih ubio nekog da ih ponovo pojedem 
-
Alive
#237 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Mutwak na Marin Dvoru najboljiEdin H. wrote:Ma pustite to, cevapi su prevazidjeni kao hrana![]()
-
The 51st State
#238 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
kuhani cevapi u maslu, Toto?
-
brazzo19
#239 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Rolovani .... al to nije tema danasnje emisijeAlive wrote:Mutwak na Marin Dvoru najboljiEdin H. wrote:Ma pustite to, cevapi su prevazidjeni kao hrana![]()
-
dadan78
#240 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Mujanic daleko ispred svih.Danas 20 kom.i nema zgaravice...hehehe a kod mrkve petica se pet dana vari..
- rossoner
#241 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Jest druze odmah kod okretaljke, ima plavi natpis iznad...cappy_tempo wrote:da nije na jezeru kod okretaljke? znam da gore ima cevabdzinica i fakat nisu losi cevapi ali nisam bas 100% siguran jel se jezero zovehotazmaj wrote:Cevabdžinica Jezero. Nemam pojma gdje su tacno jer nam dostavljaju. Znaci nisu ''cevapi'' od 10cm al su zato od mesa i ne popijem hektolitar vode kao poslije onih iz zmaja i ostalih cevabdžinica.
E da porcija 5km.sad guglam i 98% sam siguran da se nalazi kod okretaljke na jezeru
-
mumy
#242 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Jebes cevape bez carsije!Gdje je gust tu?...cuj jesti cevape u Hrasnom,onda ih mogu i kuci ispeci i pojest.Ha ja!
Glasam za Specijal i Ferhatovic(iako zapadne koja zilica),kod Hodzica mi ponekad imaju cudan ukus.
Glasam za Specijal i Ferhatovic(iako zapadne koja zilica),kod Hodzica mi ponekad imaju cudan ukus.
- miss_heidi
#243 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
'petica'... navika je navika 
- NemoDM
#244 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Zeljo je za turiste. Nista dok se ne krene niz Mali bravadziluk - Mrkva i ostali. 
- helpdesk
#245 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Pasa moj, samo im naglasi da ih bolje ispeku, nemoj 'english'BHF_Manijak wrote:... Plus sto i u Zelji i u Mrkvi poluzive ti donesu, sto je rezultat hiperprodukcije, samo ih nabrzinu okercu na rostilju i dijele raji, pa ih nepecene donesu...
Neko je spomenuo ukus cevapa kod Hodzica. Pa jeste i meni je cudan, ali vjerujte da njegovi cevapi imaju procentualno najvise mesa u sebi ( info od jarana koji je inspektor). Zato nam je i cudan okus, nismo navikli da ima malo hljeba i sode
PS Ako neko zeli pojesti dobro meso sa rostilja, al ono pravo dobro, neka ide u Visoko kod 'Ihtijarevica'- cevabdzinica kod pijace.
Uh sto volim o hrani pisat
- Edin H.
#246 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Pa i jesu najboljsi nakon Hodzica, onda slijedi Zeljo sto gosti u nas grad kazuNakamichi wrote:Haj sve postujem, al da neko navodi Zmaj kao mjesto sa najboljim cevapima u gradu
Ja ne znam sto se toliko raja loze na Besku, bio sam jedared i nisu mi legli.
-
(ne)forumas
#247 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Da li se ja koji zivim i radim 200 metara od zelje svrstavam u lokalno stanovnistvo ili turiste?
daxon wrote:Tu jedu turisti, inače, nikada u radnjama koje si nabrojao naročito u "Želji" nećeš vidjeti lokalno stanovništvo, nekog "hadžiju", dedu ili nanu sa čaršije, jer oni najbolje znaju šta je ćevap za turiste, a šta je dobar ćevap.(ne)forumas wrote:cevapi se jedu na tri mjesta u svijetu, sva tri su u sarajevu na carsiji... hodzic, zeljo, mrkva...
-
Neposlusna
#248 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
S obzirom da ja bas i dolazim u Sarajevo kao turista, jednom godisnje ljeti, onda cevape iskljucivo jedem na carsiji kod Mrkve. Meni odgovaraju i bas ocejfim uz salatu i jogurt. Mozda zbog toga sto ih samo tokom posjeta Sarajevu i jedem, da sam permanentno nastanjena u Sarajevu, mozda bi ih i jela negdje drugo. Ne znam.
Poslije cevapa prosetamo carsijom, nastavimo pravac Egipta na sampite i bozu i onda opet u setnju.
Poslije cevapa prosetamo carsijom, nastavimo pravac Egipta na sampite i bozu i onda opet u setnju.
- poznanik
#249 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ćevapi se ne jedu sa salatom, to je skrnavljenje, ne znam koji idiot poslužuje ćevape i salatuNeposlusna wrote:S obzirom da ja bas i dolazim u Sarajevo kao turista, jednom godisnje ljeti, onda cevape iskljucivo jedem na carsiji kod Mrkve. Meni odgovaraju i bas ocejfim uz salatu i jogurt.
I nekadašnji "Mrkva" nije današnji "Mrkva", kako kvalitet i sastav ćevapa, tako i vlasništvo....
-
Neposlusna
#250 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Svrati u Mrkvu i procitaj im kartupoznanik wrote:Ćevapi se ne jedu sa salatom, to je skrnavljenje, ne znam koji idiot poslužuje ćevape i salatuNeposlusna wrote:S obzirom da ja bas i dolazim u Sarajevo kao turista, jednom godisnje ljeti, onda cevape iskljucivo jedem na carsiji kod Mrkve. Meni odgovaraju i bas ocejfim uz salatu i jogurt.![]()
I nekadašnji "Mrkva" nije današnji "Mrkva", kako kvalitet i sastav ćevapa, tako i vlasništvo....
Odlicnu mijesanu salatu prave, tako da ja licno od kako sam prvi put probala, ne mijenjam.