Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Najbolja čevabdžinica u Sarajevu

Zmaj Željeznička
137
13%
Zmaj Hrasno
141
13%
Ferhatović
175
16%
Željo
150
14%
Petica
158
15%
Hodžić
83
8%
Besko
168
15%
Vezir
8
1%
Mrkva
48
4%
Sport
21
2%

Total votes: 1089

Arma-Sarma

#226 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Arma-Sarma »

pOZz wrote:
Arma-Sarma wrote:Ja i djevojka danas spucali 30 komada kod Želje. Ko kaže da tamo nis uanjbolji u Sarajevu je lud čovjek.
:lol: :lol: :lol:
Nešto smiješno letvi?
minderpuza

#227 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by minderpuza »

Mrkva pa Ferhatovic definitivno (naravno za moj ukus )
Alive

#228 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Alive »

Kupis cevape kod Mujanica u mesari i bacis na rostilj, boljih nema (barem kad ja rostiljam) :D
rossoner

#229 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by rossoner »

Meni nije loša ćevabdžinica "Jezero" na Jezeru. Dobri ćevapi skroz. Ćevapi 10-ka = 5 KM još uvijek. Ali naravno Željo je Željo, a i Mrkva mi je dobra. Kod Hodžića sam jednom jeo neko loše meso tako da kod njih više nikad ne idem. :-D
pOZz

#230 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by pOZz »

Arma-Sarma wrote:
pOZz wrote:
Arma-Sarma wrote:Ja i djevojka danas spucali 30 komada kod Želje. Ko kaže da tamo nis uanjbolji u Sarajevu je lud čovjek.
:lol: :lol: :lol:
Nešto smiješno letvi?
:lol:

Poenta: brendirani/nebrendirani proizvod.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#231 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Toto »

(ne)forumas wrote:cevapi se jedu na tri mjesta u svijetu, sva tri su u sarajevu na carsiji... hodzic, zeljo, mrkva...
jel mislis na sarajevaki cevap :D :D :D
lenrA

#232 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by lenrA »

Zeljo :)
hotazmaj

#233 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by hotazmaj »

glade wrote:nije cevabzinica ali urban grill kod sloge ima strasne cevape... jedino sto zeza je luk (one krupne komadine... ja sam izbirljiv volim kad je sitno isjecen... tu je mrkva sampion :D )

dalje... nune (malo zivlji, ne krvavi, taman onako kakav cevap treba da bude) i petica (nista ljepse nego se zavalit' pod hasetovu sliku i opalit cenera)... ilidzanka je nekada imala odlicne cevape al' ne znam sta im se desi... 'em sto su u pola manji 'em sto ukusom nisu ni blizu sto su bili...
Nekadasnji gazda je umro i recept odnio sa sobom. Bar sam ja tako cuo. A da su boli najbolji ne smijem reci ali u prva tri mjesta sigurno.
Thug...

#234 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Thug... »

Da se i ja ponovim Besko RULES :thumbup: zadnjih pet-sest godina nigdje drugo
Edin H.

#235 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Edin H. »

Ma pustite to, cevapi su prevazidjeni kao hrana :oops:

Ima li gdje da se dobar kebab spuca? :D
lajkujMe

#236 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by lajkujMe »

Hodzic na carsiji skupi jesu ali bih ubio nekog da ih ponovo pojedem :thumbup:
Alive

#237 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Alive »

Edin H. wrote:Ma pustite to, cevapi su prevazidjeni kao hrana :oops:

Mutwak na Marin Dvoru najbolji
The 51st State

#238 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by The 51st State »

kuhani cevapi u maslu, Toto?
brazzo19

#239 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by brazzo19 »

Alive wrote:
Edin H. wrote:Ma pustite to, cevapi su prevazidjeni kao hrana :oops:

Mutwak na Marin Dvoru najbolji
Rolovani .... al to nije tema danasnje emisije :D :D :D
dadan78

#240 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by dadan78 »

Mujanic daleko ispred svih.Danas 20 kom.i nema zgaravice...hehehe a kod mrkve petica se pet dana vari..
rossoner

#241 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by rossoner »

cappy_tempo wrote:
hotazmaj wrote:Cevabdžinica Jezero. Nemam pojma gdje su tacno jer nam dostavljaju. Znaci nisu ''cevapi'' od 10cm al su zato od mesa i ne popijem hektolitar vode kao poslije onih iz zmaja i ostalih cevabdžinica.
E da porcija 5km
da nije na jezeru kod okretaljke? znam da gore ima cevabdzinica i fakat nisu losi cevapi ali nisam bas 100% siguran jel se jezero zove :D.sad guglam i 98% sam siguran da se nalazi kod okretaljke na jezeru :mrgreen:
Jest druze odmah kod okretaljke, ima plavi natpis iznad...
mumy

#242 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by mumy »

Jebes cevape bez carsije!Gdje je gust tu?...cuj jesti cevape u Hrasnom,onda ih mogu i kuci ispeci i pojest.Ha ja!
Glasam za Specijal i Ferhatovic(iako zapadne koja zilica),kod Hodzica mi ponekad imaju cudan ukus.
miss_heidi

#243 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by miss_heidi »

'petica'... navika je navika :thumbup:
NemoDM

#244 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by NemoDM »

Zeljo je za turiste. Nista dok se ne krene niz Mali bravadziluk - Mrkva i ostali. :)
helpdesk

#245 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by helpdesk »

BHF_Manijak wrote:... Plus sto i u Zelji i u Mrkvi poluzive ti donesu, sto je rezultat hiperprodukcije, samo ih nabrzinu okercu na rostilju i dijele raji, pa ih nepecene donesu...
Pasa moj, samo im naglasi da ih bolje ispeku, nemoj 'english' :lol: . Nekako mi Zeljo ima najbolji odnos sve tri komponente ;-) : cevap-somun-luk.
Neko je spomenuo ukus cevapa kod Hodzica. Pa jeste i meni je cudan, ali vjerujte da njegovi cevapi imaju procentualno najvise mesa u sebi ( info od jarana koji je inspektor). Zato nam je i cudan okus, nismo navikli da ima malo hljeba i sode :D .
PS Ako neko zeli pojesti dobro meso sa rostilja, al ono pravo dobro, neka ide u Visoko kod 'Ihtijarevica'- cevabdzinica kod pijace. :thumbup:
Uh sto volim o hrani pisat :-)
Edin H.

#246 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Edin H. »

Nakamichi wrote:Haj sve postujem, al da neko navodi Zmaj kao mjesto sa najboljim cevapima u gradu :shock:
Pa i jesu najboljsi nakon Hodzica, onda slijedi Zeljo sto gosti u nas grad kazu :D

Ja ne znam sto se toliko raja loze na Besku, bio sam jedared i nisu mi legli.
(ne)forumas

#247 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by (ne)forumas »

Da li se ja koji zivim i radim 200 metara od zelje svrstavam u lokalno stanovnistvo ili turiste?
daxon wrote:
(ne)forumas wrote:cevapi se jedu na tri mjesta u svijetu, sva tri su u sarajevu na carsiji... hodzic, zeljo, mrkva...
Tu jedu turisti, inače, nikada u radnjama koje si nabrojao naročito u "Želji" nećeš vidjeti lokalno stanovništvo, nekog "hadžiju", dedu ili nanu sa čaršije, jer oni najbolje znaju šta je ćevap za turiste, a šta je dobar ćevap.
Neposlusna

#248 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Neposlusna »

S obzirom da ja bas i dolazim u Sarajevo kao turista, jednom godisnje ljeti, onda cevape iskljucivo jedem na carsiji kod Mrkve. Meni odgovaraju i bas ocejfim uz salatu i jogurt. Mozda zbog toga sto ih samo tokom posjeta Sarajevu i jedem, da sam permanentno nastanjena u Sarajevu, mozda bi ih i jela negdje drugo. Ne znam.

Poslije cevapa prosetamo carsijom, nastavimo pravac Egipta na sampite i bozu i onda opet u setnju. :D
poznanik

#249 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by poznanik »

Neposlusna wrote:S obzirom da ja bas i dolazim u Sarajevo kao turista, jednom godisnje ljeti, onda cevape iskljucivo jedem na carsiji kod Mrkve. Meni odgovaraju i bas ocejfim uz salatu i jogurt.
Ćevapi se ne jedu sa salatom, to je skrnavljenje, ne znam koji idiot poslužuje ćevape i salatu :x

I nekadašnji "Mrkva" nije današnji "Mrkva", kako kvalitet i sastav ćevapa, tako i vlasništvo....
Neposlusna

#250 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Neposlusna »

poznanik wrote:
Neposlusna wrote:S obzirom da ja bas i dolazim u Sarajevo kao turista, jednom godisnje ljeti, onda cevape iskljucivo jedem na carsiji kod Mrkve. Meni odgovaraju i bas ocejfim uz salatu i jogurt.
Ćevapi se ne jedu sa salatom, to je skrnavljenje, ne znam koji idiot poslužuje ćevape i salatu :x

I nekadašnji "Mrkva" nije današnji "Mrkva", kako kvalitet i sastav ćevapa, tako i vlasništvo....
Svrati u Mrkvu i procitaj im kartu :wink:
Odlicnu mijesanu salatu prave, tako da ja licno od kako sam prvi put probala, ne mijenjam. :-D
Post Reply