hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
Irelevantan

#226 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...

Post by Irelevantan »

Dajte da skratimo ovu ovo nema smisla,

@BROD daj više javi se Piciju na PP i gotova priča.......
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#227 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...

Post by pici »

elmer wrote:Dajte da skratimo ovu ovo nema smisla,

@BROD daj više javi se Piciju na PP i gotova priča.......
napokon jedna pametna na ovoj temi :D :thumbup:
lolita_xx

#228 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...

Post by lolita_xx »

kad ce kraj ove sapunice???
ne kontam kad pici uleti, koja je njegova uloga??
stochar

#229 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...

Post by stochar »

Arslan wrote:
stochar wrote:jos raspravljate o ovome? zanimljivo...
nisu jos ni poceli...
u pravu si. toliko jos bitnih stvari nije raspravljeno: koje su nacionalnosti preljubnici, koje vjere, da li je muz demobilisani borac, da li je svaler demobilisani borac... covjece, prava riznica!

:sax:
Enka-Benka

#230 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...

Post by Enka-Benka »

Godinu dana varas muza,hajde da ga varas sa nekim momkom(kad si se vec odlucila na to)vec si nasla ozenjenog covjeka,i to svjesno radis,u prvom postu pitas nas,smatramo li da si normalna,ako te vrijedja moje misljenje,jebiga sta cu ti ja...
Ti imas OSNOVNU kulturu,a moja ti je ispod nivoa????Ti si jendostvano bez obraza!Pa vrati se na sve postove i vidi sta si napisala i sta su ti pojedinci napisali,pa ja na tvome mjestu od sramote nebi izustila vise nista o ovome(ALI TI IMAS NIVO,JEBI GA),kad si vec toliko kulturna,puna morala i mentalno stabilna kako se uspijeh uvaliti u ovakve dileme??ne pun mjesec dana na forumu ti je bio dovoljan da skontas,pomocu postova ostalih forumasa,da ti treba razvod od muza,pa halo ba.............nigdje veze!
Prozor

#231 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...

Post by Prozor »

ma ja mislim da nas ova svo vrijeme vuce za nos
shana_majka

#232 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...

Post by shana_majka »

lolita_xx wrote:kad ce kraj ove sapunice???
ne kontam kad pici uleti, koja je njegova uloga??
hm...( naglasak na naslov teme :D ), poshto "felon" TEK treba da abortira u nekoj od narednih epizoda, e tu @pici :dance: ulijece...(iskreno se nadam da je pp vec proradio !?????) :-)
@pici, navijam za tebe.... :thumbup:
edvin

#233 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...

Post by edvin »

Enka-Benka wrote:Godinu dana varas muza,hajde da ga varas sa nekim momkom(kad si se vec odlucila na to)vec si nasla ozenjenog covjeka,i to svjesno radis,u prvom postu pitas nas,smatramo li da si normalna,ako te vrijedja moje misljenje,jebiga sta cu ti ja...
Ti imas OSNOVNU kulturu,a moja ti je ispod nivoa????Ti si jendostvano bez obraza!Pa vrati se na sve postove i vidi sta si napisala i sta su ti pojedinci napisali,pa ja na tvome mjestu od sramote nebi izustila vise nista o ovome(ALI TI IMAS NIVO,JEBI GA),kad si vec toliko kulturna,puna morala i mentalno stabilna kako se uspijeh uvaliti u ovakve dileme??ne pun mjesec dana na forumu ti je bio dovoljan da skontas,pomocu postova ostalih forumasa,da ti treba razvod od muza,pa halo ba.............nigdje veze!
A kakve veze ima je li nasla momka ili ozenjenog. Bitno je da ga vara i to je ogavno...
Enka-Benka

#234 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...

Post by Enka-Benka »

A kakve veze ima je li nasla momka ili ozenjenog. Bitno je da ga vara i to je ogavno...[/quote]

A i to si u pravu.
lamija_SA

#235 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...

Post by lamija_SA »

i ovo se razvukloooooooooooooooooooooooooooo

Hoces se ti razvoditi ili neces? :?:

Kada i ako se razvedes postiraj dokument koji se dobije prilikom razvoda (ako se ista dobije) da svi vide rezultat svoga rada!
Deleter

#236 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...

Post by Deleter »

Auuu...svega ovdje.... :)

Mogu se i ja prikopcat, pa da malo odtrabunjamo i neke druge stvari? Za pocetak, nisam procitao sve, previse mi ciotat 10 strana, ali svejedno me zanimaju neke stvari, za koje mislim da je BROD opet malkice iskarikirala kako bi koliko toliko uspjesno sakrila svoj identitet od eventualnog prepoznavanja.

Koliko sam shvatio, covjek je otisao preko bare, sto ce reci u USA ili nesto tako, da? Hajde da uzmemo da je to tako, mada sam ja skloniji vjerovanju da je on ipak malo blize i istocnije, sto ce reci neki Irak ili Afganistan. Neko ce reci da je to svejedno, ali ako jeste slucaj da je covjek u nekoj od ovih zemalja, onda situacija koja se njega tice mozda i nije bas takva, odnosno mozda covjek i nema nikoga tamo. Jedna noc koja se desila i koju je priznao je upravo ono sto neko opisa - desilo se, pice, noc, volja, pao sex, i - gotovo. Ko god kaze da sex bez emocija ne postoji (a zene to najcesce tvrde), taj je u zabludi. Ja ih licno znam par koje nemaju problema sa emocijama i sexom :).

Prica o tome kako je muzeva reakcija bila onako...umrtvljena i prirodna takodjer mi malkice dismr. Ako mu je reakcija takva, onda je on ili klasicni blesan ili mu se bas zivo j.be za tebe. Pogotovo ako si mu sve priznala. Ili je totalni blecak ili mu ti bas i nisi rekla sve sta je i kako je. Onda, odjednom kako vise nemas ni ljubavnika, koji je, eto, takodjer sve to mirno raskrstio...khm...
Mozda bi sve normalnije izgledalo da si napisala kako si muzu priznala, ili kako te uhvatio u tome, pa popizdio i trazio razvod. Cisto sumnjam i prosto mi je nevjerovatno da je on eto samo tako rekao da je to sve ok, da cete se razvesti i da djeca ostanu tebi...

Ali svejedno. Puno je interesantija teza da je danasnji nivo civilizacije i svijesti odavno premasio instituciju braka, onako kako se brak shvatao i prihvatao prije 30, 50 ili 100 godina.
S ovim se apsolutno slazem. Ali, da bi se o ovome moglo ista reci, prvo bi trebalo razjasniti kako je i zasto institucija braka uopste nastala. Ukratko i uopsteno - ljudi su oduvijek tezili nekakvom zajednickom zivotu (muskarci i zene), sto je takodjer oduvijek i esencijalna egzistencijalna potreba koja se ogledala u razmnozavanju. U jednom momentu dolazi do pojave religija, a samim tim i ljudi koji su predvodili vjernike i koji su, po pravilu, bili uceniji i obrazovaniji od ostatka naroda (hodze, popovi i ostali lopovi). E, onda su oni fino skontali da im treba neki mehanizam pomocu kojeg bi imali vecu kontrolu nad vecinskim ostatkom zaludjenog i ne tako obrazovanog naroda i uveli su instituciju braka kao sveto slovo. Proklamovali su raznorazna pravila te institucije, medju kojima su i ona opste poznata: u dobru i zlu, u radosti i zalosti, do kraja zivota, ne prevari partnera i sl. Naravno, "dirigenti" su bili prvi koji se nisu pridrzavali onoga sto napisase, i naravno, maksimalno su to koristili. A koriste i danas.

Medjutim, civilizacija napreduje, svijest ljudi se mijenja, ljudi se sve vise obrazuju i polako pocinju shvatati (ali jos ne i masovno glasno izgovarati) da postulati braka bas i nisu sveto slovo i da Bog bas i nema neke veze sa svim tim, odnosno da u svemu tome moze postojati i - razvod.
Sa napretkom civilizacije drzava polako preuzima kontrolu braka od vjerskih centara i uvodi pravila po kojima brak, da bi bio valjan, mora biti ovjeren od strane drzave, a po volji i od strane crkve, dzamije ili neke desete vjerske institucije.
Danas, znaci nakon godina i godina evolucije institucije braka, imamo situaciju da se i vanbracna zajednica tretira identicno kao i bracna, odnosno sva prava pred zakonom koja imaju bracni partneri imaju i vanbracni.

A u prevodu, to znaci da je svaka zajednica podredjena nicemu drugom nego dogovoru izmedju dva partnera, bez obzira na njihov spol. Ako mogu zivjeti zajedno - zivjece bez obzira sta o tome kazu drzava ili vjera. Ako ne mogu, opet je misljenje drzave i vjere apsolutno nebitno za njih. Dakle, individualizacija je na prvom mjestu, sve ostalo ispod.

Prevara? Sta je to prevara partnera uopste? Covjek je oduvijek bio drustveno bice, zar ne? Svi mi oduvijek volimo lijepe i razlicite stvari. Onaj/ona ko kaze da se na ulici nikad nije okrenu/la za njim/njom - laze k'o pas. Ili, ko se nije zamislio sa nekim/nekom u krevetu, bez obzira na godine. Svi mi imamo svoje tijelo i ono je samo nase i nicije drugo vlasnistvo, tako da s njim mozemo raditi sta god i kad god pozelimo. Hocemo ga rezati, paliti, lediti, tetovirati ili jednostavno spojiti sa necijim drugim - sve je to stvar individualne odluke. I partner s tim nema nista. Samim tim, fizicka "prevara" u vidu sexa se, po meni, bas i ne moze nazvati prevarom. Tacnije moze, ali to je opet jedan od onih uvrijezenih postulata braka s pocetka. Po meni, prevara mora biti puno dublja stvar od pukog sexa (usput receno, na cijeloj planeti se samo ljudi i delfini sexaju i radi zabave, a ne samo radi razmnozavanja). Tu mora postojati i gasenje osjecaja prema partneru i otvaranje prema ljubavniku/ci. Samim tim dolazi do gubljenja postovanja prema partneru, zanemarivanja u svakom pogledu, i tada se to moze nazvati prevarom, odnosno izdajom. Cinjenica je da tada djeca najvise ispastaju, ako ih ima.
Ali, da budemo realni - sve u zivotu je zamjenjivo poput carapa ili gaca, pa tako i partner/ka. Jeidino sto nikada ne mozemo zamijeniti su djeca. Mozemo ih dobiti ili izgubiti, ali nikada zamijeniti.

BROD, ti si svog muza prevarila u svakom mogucem pogledu - i fizicki i psihicki i osjecajno. Ako ovdje trazis opravdanje i savjet, mislim da si bila na pogresnom mjestu. Sve si to mogla naci u svojoj glavi i po svom osjecaju.

P.S. Al' se nas@ah! :lol: :lol: :lol:
P.S.S. Brod, jesi ti meni kakva dobra,a? Da ne budes predugo na leru :)
Last edited by Deleter on 15/07/2008 13:54, edited 1 time in total.
Ashrafieh

#237 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...

Post by Ashrafieh »

BROD wrote:pozzzz
nakon mnogo kolebanja ipak sam odlučila da ovu temu postavim,jer se nadam da nisam jedina....ja sam zaljubljena, ali ne u svog muža....rado bih bar ovo podijelila sa vama jer stvarno više ne mogu izdržati a da to ne kažem,...nekako ovako mi dođe lakše jer me niko od vas, nadam se ,lično ne poznaje...
da li sam ja normalna žena?
Jesi draga :)

Moja prijateljica se svaki dan zaljubi po nekoliko puta. Kad dođe kući sva
tako lebdeća, na sedmom nebu, muž je pita "Jesi li se to opet zaljubila?" :D
Ona njega, naravno, još nikada nije prevarila niti bi, ali zaljubljivanje nikome
ne škodi. Sve se mi zaljubljujemo u muškarce koji nisu naši partneri, neke
nekoliko puta dnevno, neke jednom u nekoliko godina. Nemoj da brineš
sve dok ne dođe do "konkretizacije" (tako mi, u mojoj raji, zovemo prevaru).
Deleter

#238 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...

Post by Deleter »

Pa nisi ga morala iskopirat :) Ode prostor bona :)
3xa

#239 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...

Post by 3xa »

Mislim da je pakao zivjeti takvim zivotom i da joj taj drugi ne dodje utjeha nego samo svakodnevni razlog izjedanja i griznje savjeti. Jos kada te nesto izgriza godinama :roll: U svakom slucaju ne opravdavam
BROD

#240 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...

Post by BROD »

......samo da se javim....još sam tu...
za ne povjerovati je ako kažem da sam napokon potpuno sretna....nisam bila tu prošlu sedmicu jer ipak sam se očito prevarila u procjeni nekih situacija ali na svu sreću sve je ok....
muž mi je napravio ogromno iznenađenje sa svojim dolaskom...detalje ne bih baš da iznosim ...bilo je gusto,puno rasprava ali ipak odluka je nadam se na obostrano zadovoljstvo...ostajemo zajedno...i počinjemo iznova... :-)
...on se vratio na posao da odrađi otkazni rok....i...nadam se da čemo opet biti porodica...jer samo svojim dolaskom je pokazao da bar ima nešto od našeg braka....
tema može komotno biti zatvorena....kao i dio života iz mene...
Ashrafieh

#241 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...

Post by Ashrafieh »

Konacno jedna tema na ljubav & seks zavrsava sa happy endom :thumbup:
3xa

#242 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...

Post by 3xa »

Znaci da on zna sve, mislim, nisam u toku. Ako jeste i ako ste rascistili to je za cestitanje, a i veliki teret je napokon spao. Hajde, bas mi je drago cuti za happy end
semmy

#243 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...

Post by semmy »

napokon zavrsi i ova sapunica :D
Šapat

#244 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...

Post by Šapat »

Al' bih te ja ipak malkice namar'o...cisto reda radi...:)

Ili on bas i ne zna da je to sve trajalo koliko je trajalo...
BROD

#245 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...

Post by BROD »

Šapat wrote:Al' bih te ja ipak malkice namar'o...cisto reda radi...:)

Ili on bas i ne zna da je to sve trajalo koliko je trajalo...
Zna sve ...i lakše je kad zna...bar znam da sutra neću doći u situaciju da nešto sazna što već ne zna.....a o raspravama stvarno ne bih....uh :sad: bilo ih je možda i previše....ono što je najbitnije je da smo ipak shvatili da smo odrasli ljudi koji ako ništa drugo bar mogu pokušati prevazići problem,i ne nabacivati na nos to što je bilo...svjesni smo mi činjenice da tek trebamo početi graditi neki novi odnos i nadam se da ćemo u tome uspjeti....
....mislim da će stvari same po sebi krenuti kako treba kad on od septembra bude kod kuće...kad budemo opet porodica.... :-D
3xa

#246 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...

Post by 3xa »

Moram reci, svaka cast tvom muzu. Ne bi svako bio u stanju pokusati ponovo. Mozda je i on grijesio pa je sada svjestan toga
Zelena Carapa

#247 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...

Post by Zelena Carapa »

3xa wrote:Moram reci, svaka cast tvom muzu. Ne bi svako bio u stanju pokusati ponovo. Mozda je i on grijesio pa je sada svjestan toga
ja nesto mislim da je tema privedena kraju. Ne treba novu otvarati... :)
Enka-Benka

#248 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...

Post by Enka-Benka »

THE END :-)

:run:
3xa

#249 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...

Post by 3xa »

Zelena Carapa wrote:
3xa wrote:Moram reci, svaka cast tvom muzu. Ne bi svako bio u stanju pokusati ponovo. Mozda je i on grijesio pa je sada svjestan toga
ja nesto mislim da je tema privedena kraju. Ne treba novu otvarati... :)
Ja bih sad dala objasnjenje, ali ne smijem da ne produbljujem :D Sta ima, nema te dugo
Zelena Carapa

#250 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...

Post by Zelena Carapa »

3xa wrote: Ja bih sad dala objasnjenje, ali ne smijem da ne produbljujem :D Sta ima, nema te dugo
Upravo tako, ne treba produbljivati ;)

Bolji je happy end.

Tu sam ja. Citam, ali ne komentarisem. ;)
Locked