Page 10 of 10

#226 Re: ĆEVAPI - BL

Posted: 10/12/2019 15:44
by mO k3
Tipicoti wrote: 09/12/2019 21:07 Steta, cevap je bosanski brend i mora se ta tradicija cuvati.
Njemci prave pivo i kobasice 500 god. sa istim receptom, Turci peciva kao u osmanskom carstvu, Kinezi svoju kuhinju prenose sa koljena na koljeno. Svugdje isti ukus kao prije par stoljeca, samo kod nas se sve pretvorilo u brzu zaradu i biznis ... nazalost.
Nisam cevabdzija i ne znam kakav je to tezak posao, ali nasi cevapi u Sarajevu i Bluci nisu vise ukusni kao prije .... a mozda je covjek ostario pa mu je sve ``prije bilo bolje``.
zato odes do Travnika kod harija ...

#227 Re: CEVAPI KOD MUJE - BL

Posted: 10/12/2019 15:49
by Bloo
Tipicoti wrote: 04/12/2019 20:11 Da, to pokusavam da objasnim.
Leskovacki cevap ne mozes dobiti u (pravoj) cevabdzinici.
Leskovacki cevap mozes dobiti u rostiljnici.
Cevabdzinica i rostiljnica nisu isto. To mi je jednom objasnila ona teta kod Mahe sto radi u kuhinji.
A kod nas u cevaBdzinicima se sluze iskljucivo cevapi?
Ne.
Već i jela sa roštilja.

#228 Re: CEVAPI KOD MUJE - BL

Posted: 10/12/2019 16:38
by Tipicoti
Bloo wrote: 10/12/2019 15:49
Tipicoti wrote: 04/12/2019 20:11 Da, to pokusavam da objasnim.
Leskovacki cevap ne mozes dobiti u (pravoj) cevabdzinici.
Leskovacki cevap mozes dobiti u rostiljnici.
Cevabdzinica i rostiljnica nisu isto. To mi je jednom objasnila ona teta kod Mahe sto radi u kuhinji.
A kod nas u cevaBdzinicima se sluze iskljucivo cevapi?
Ne.
Već i jela sa roštilja.
To si ti bio u rostiljnici, jarane.

#229 Re: ĆEVAPI - BL

Posted: 10/12/2019 21:34
by banjaluka078
mO k3 wrote: 10/12/2019 15:44
zato odes do Travnika kod harija ...
Odlični kad nisu preslani. A često jesu.