Dogovori za protest 13. 2.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
pitt

Post by pitt »

Ida3 wrote:Ej ljudi,

Tu sam da pomognem, ako nista ono oko tehnickih stvari. Ili rekvizita za gadjanje :)

Bila sam u subotu ispred predsjednistva i, onako usput, jaja su bila moja ideja, ali sam kupila samo dvije skoljke i to mi je prahnulo malo kasno na pamet ali je valjda imalo neki efekat.

Danas nazalost nisam uspjela doci radi zubara - slazem se da se ne lachamo kamenja. Shleper jaja i malo paradajza su super. Ili cak boje u balonima ili kesama ako su jeftinija varijanta. I, ono sto je falilo danas - jedna ili dvije osobe koje ce stati na jedno mjesto i lijepo i jasno artikulirati pred svima zahtjeve mase prema vladi. Da svi cuju, i da se na govornici ukljuci ko se smatra rjecitim da udari u srz. Trebamo im reci sta sve hocemo, i ispljuvati ih na dostojanstven nacin.

Pocelo je i ne treba oklijevati - treba ukazati majmunima da nismo mi majmuni nego oni i da nas ne mogu vise musti.

Ako ima kakva e-mail grupa molim vas ukljucite me

[email protected]

Laku noc. i vidimo se...
joj...... :-) :-) :-) :-)
budala_mahnita

Post by budala_mahnita »

Ida3 wrote:Danas nazalost nisam uspjela doci radi zubara - slazem se da se ne lachamo kamenja.

Pocelo je i ne treba oklijevati - treba ukazati majmunima da nismo mi majmuni nego oni i da nas ne mogu vise musti.

Laku noc. i vidimo se...
Ma ja samo nas zubar moze pokolebati :roll:
johnnykola

Post by johnnykola »

kompromisno rijesenje:
dodjem i u subotu.
jaja okej, paradjz okej,
krumpir okej, deranje okej,
ha prvi kamen - odoh.

keep up with good work!

odustajem od svojih zahtjeva i
sad mi je zelja samo i jedino
poljubiti sve deterficirane
milicionere.
skojotovski

Post by skojotovski »

Ridjobrki wrote:Hajde kad sam uletio da idem do kraja, ponijelo me ovo... :)

Ljudi, imate dva i po dana da se organizujete i ja predlažem da se uvežete preko ovog topica, preko PP, maila, smsa, telefona, uživo sa ostalim forumašima i da u skladu sa mogućnostima i sklonostima odaberete sljedeće:

1. Tim za kontakte s medijima / odnose s javnošću
2. Tim za volontere (posebni timovi za plakate, transparente, redare... mogu se formirati ili u sklopu ovog tima ili kao posebni timovi)
3. Tim za kontakte sa drugim organizacijama
4. Tim za artikuliranje i formuliranje zahtjeva i kontakte sa vlastima

Vođe ovih timova čine onu koordinacionu grupu o kojoj sam već pisao. Timovi se formiraju u skladu sa potrebama, ima tu dosta ljudi koji se kontaju u management bolje od mene pa nek se nakaleme na ovo... Budući da se u svemu oslanja na forum predlažem otvaranje posebnih subtopica za pojedine stvari: topic o medijima SAMO ZA PRIČU O MEDIJIMA, topic o transparentima SAMO ZA PRIČU O TRANSPARENTIMA itd Ovako na jednom topicu ima previše spin-offova u priči pa se izgubi nit...

Još jednom: bez straha i srama!!! Niste javne ličnosti ali ne bojte se izaći pred kamere i reći ono što mislite. Teško da možete ispasti veći idiot od Samira Silajdžića...

Morate se tehnički osposobiti ili sami ili u saradnji sa drugima: razglas se mora nabaviti i mora postojati centralno mjesto sa kojeg će ići poruke, koliko god ga loše izimprovizirali :) OČI MORAJU BITI UPRTE NA JEDNO MJESTO. Da je danas bio kakav mali stage s muzikom i spikom niko ne bi otišao frndaljati stvari na institucije.

Nemojte žaliti vrijeme i nešto sredstava (telefon, net, papir, pokoja kaemčica...) na ovo sve jer vrijedi truda i osjećaj će biti delicious and refreshing. :) Na kraju, neko pametniji od mene je davno rekao "Ako je pet minuta koje odvojiš da bi glasao sva demokratija u kojoj učestvuješ, onda je to i sve od demokratije što zaslužuješ."

P.S. @skojotovski: eeeee, kad je Ridjobrki pisao blog đe je Željko bio... :D
ma, bravo maaaajstore! :thumbup: ;-)
skojotovski

Post by skojotovski »

TO JE TO!
ali, gdje smo mi tu :roll:
Asana

Post by Asana »

Molim da mi objasnite - zasto slijedeci protestni skup treba biti pred Katedralom? Protiv cega se tamo protestira? Ili treba i nju razbiti, gadjati, ostetiti?

Ako se "organizatori" koji se ogradjuju od organizacije predomisle oko lokacije, bilo bi u redu da se i naslov ove teme izmijeni!

Neki dan bio je nekorektan tekst na monitor.hr - kako je ubistvo Denisa Mrnjavca pokrenulo talas nasilja u Sarajevu ... mnogi od nas su reagirali, trebalo je pisati talas protesta, govorili smo...

Izgleda da su izvjestaci monitora bili vidoviti. :sad:
Liberalism

Post by Liberalism »

nema veze sa temom, ali ovako (nekada gore nekada slabije) je svake subote u centru Brisela.

http://youtube.com/watch?v=R2vL892A82Y
Atan

Post by Atan »

Skupština KS usvojila Nacrt akcionog plana za implementaciju "Strategije protiv maloljetničkog prijestupništva za BiH"

http://www.sarajevo-x.com/clanak/080214024

...
Skupština je zadužila Ministarstvo obrazovanja i nauke KS da provede analizu i utvrdi da li su direktori svih škola u KS ispoštovali preporuku Ministarstva obrazovanja i nauke KS da se učenici ne puštaju na protestni skup, koji je održan u organizaciji NVO „Dosta“ 13. febuara ispred zgrade Vlade KS.
...
Represija, prijetnje...
Bonnie-Clydova mala

Post by Bonnie-Clydova mala »

Protesti moraju imati strukturu, protestanti moraju imati vođu!

Protesti moraju imati cilj! Šta je ovdje CILJ????

Protesti ne smiju biti lokalni, jer su svi građani ove države ili bar Federacije nezadovoljni!

Protestanti ne trebaju biti samo mladi!

Protesti ne trebaju biti samo zbog ovog problema!

Narod mora znati ZBOG ČEGA izlazi na ulice, ŠTA TRAŽE DA SE DESI. U protivnom sve će se pretvoriti u nešto na što će vlast oguglati i na što će reći : "Eno opet protestvuju. Koju ćemo pitu za doručak'"! (Sjetite se šatora ispred skupštine :x )

Vlast koja izgubi povjerenje naroda više nije vlast ako ne odstupi, jer je tu zbog naroda, a ne zbog svog džepa!

Jedino rješenje su PRIJEVREMENI IZBORI, a i za to postoji procedura. Pitanje je samo da li su građani dovoljno jaki da se za to izbore. Pa ako se i novi ne svide, idemo ponovo!

Vrijeme je da političari budu odgovorniji prema NARODU KOJI IH JE BIRAO!!!
zmogi

Post by zmogi »

Bonnie-Clydova mala wrote:Protesti moraju imati strukturu, protestanti moraju imati vođu!

Protesti ne smiju biti lokalni, jer su svi građani ove države ili bar Federacije nezadovoljni!

Narod mora znati ZBOG ČEGA izlazi na ulice, ŠTA TRAŽE DA SE DESI. U protivnom sve će se pretvoriti u nešto na što će vlast oguglati i na što će reći : "Eno opet protestvuju. Koju ćemo pitu za doručak'"! (Sjetite se šatora ispred skupštine :x )

Vlast koja izgubi povjerenje naroda više nije vlast ako ne odstupi, jer je tu zbog naroda, a ne zbog svog džepa!

Jedino rješenje su PRIJEVREMENI IZBORI, a i za to postoji procedura. Pitanje je samo da li su građani dovoljno jaki da se za to izbore. Pa ako se i novi ne svide, idemo ponovo!

bravo
ins

Post by ins »

Bonnie-Clydova mala wrote:Protesti moraju imati strukturu, protestanti moraju imati vođu!

B-C mala je taman napisala ono sto sam se ja spremao pisati
8)

Sa naglaskom na:

Protesti moraju imati strukturu, protestanti moraju imati vođu!
skojotovski

Post by skojotovski »

joj Bonnie, ja bi te ozenio! sad u subotu, pa zajedno na proteste :-)
in33sa

Post by in33sa »

-LIBERO- wrote:
Ergot wrote:
alica.k wrote:nismo ni mi protestovali posteno od '92-e, pa dok se malo uhodamo...jes i on degen.
Vjezbajte malo kod kuce, kamenujte majkama kuhinje i dnevne boravke.
Znaci to je :D

Zaplatila ti juce kancelarija,a i komp sigurno..na cemu ce se tertis i pasijans igrati ,za radnog vremena :D

O Boze koliko mi vas je samo zao.
Ne brini, izlijecit ce oni tugu jednim sopingom po gradu, u elitnim prodavnicama, u vrijeme radnog vremena.
in33sa

Post by in33sa »

Bonnie-Clydova mala wrote:

Ja bih rekao da je vrijeme da se politicari pocnu plasiti naroda koji ih je birao.
madner

Post by madner »

skojotovski wrote:ja, ja...vi, vi iz hadzica cete pokloniti zunovnicu za ovu malu bagru. za pocetak :D
Koji je to mozak skontao?

Jedino ako im treba naselje, ali to je skladište pola ispod Igmana.
karanana

Post by karanana »

I ja bih da u subotu zenim Bonnie.
Slagali bi se.
Fakat sve ovo nema cilja. Iskoristena je smrt djecaka da se sve ovo ispolitizira, da se nose Titove slike i stranacke zastave. Ako ne mozete okupiti ljude na politicke skupove na druge nacine, sjedite i poklopite se.
skojotovski

Post by skojotovski »

alo, stani u red za zenidbu! :D
Atan

Post by Atan »

skojotovski wrote:

Ljudi, imate dva i po dana da se organizujete i ja predlažem da se uvežete preko ovog topica, preko PP, maila, smsa, telefona, uživo sa ostalim forumašima i da u skladu sa mogućnostima i sklonostima odaberete sljedeće:

2. Tim za volontere (posebni timovi za plakate, transparente, redare... mogu se formirati ili u sklopu ovog tima ili kao posebni timovi)

Vođe ovih timova čine onu koordinacionu grupu o kojoj sam već pisao. Timovi se formiraju u skladu sa potrebama, ima tu dosta ljudi koji se kontaju u management bolje od mene pa nek se nakaleme na ovo... Budući da se u svemu oslanja na forum predlažem otvaranje posebnih subtopica za pojedine stvari: topic o medijima SAMO ZA PRIČU O MEDIJIMA, topic o transparentima SAMO ZA PRIČU O TRANSPARENTIMA itd Ovako na jednom topicu ima previše spin-offova u priči pa se izgubi nit...

Još jednom: bez straha i srama!!! Niste javne ličnosti ali ne bojte se izaći pred kamere i reći ono što mislite. Teško da možete ispasti veći idiot od Samira Silajdžića...

Morate se tehnički osposobiti ili sami ili u saradnji sa drugima: razglas se mora nabaviti i mora postojati centralno mjesto sa kojeg će ići poruke, koliko god ga loše izimprovizirali :) OČI MORAJU BITI UPRTE NA JEDNO MJESTO. Da je danas bio kakav mali stage s muzikom i spikom niko ne bi otišao frndaljati stvari na institucije.

Nemojte žaliti vrijeme i nešto sredstava (telefon, net, papir, pokoja kaemčica...) na ovo sve jer vrijedi truda i osjećaj će biti delicious and refreshing. :) Na kraju, neko pametniji od mene je davno rekao "Ako je pet minuta koje odvojiš da bi glasao sva demokratija u kojoj učestvuješ, onda je to i sve od demokratije što zaslužuješ."

Nema dalje...

Šta se čeka!?
evo.mene

Post by evo.mene »

Svi ste vi stoka.
Da se juče pojavio Bajramović Ćelo i rekao MARŠ svi bi nestali u dvije minute.
Ako želie nešto konkretno uraditi izvolite zapaliti stanove porodica ovih ubica, zapalite kafić Orient, uletite u zatvor i sud i linčujte ovu trojicu majmuna i objesite ih na bandere. A nakon toga idite po kvartovima i linčujte još pedesetak takvih koji vam svaki dan uzimaju pare i mobitele.
Kad su momka ubijali u tramvaju svi ste gledali kroz prozor a sad kad ste rulja fol imate muda i gađate zgradu i policiju(kojoj je rečeno da ne reaguje uopšte) jajima. Stidite se...
A pokreti GROZD i DOSTA su hrpa besposličara koji iako imaju 30 i više godina misle da su omladinske organizacije. To je nekoliko studenata koji nikada neće završiti fakultet i nemaju godine radnog staža. Ko zna koje sume novca su potrošili samo na privatnu zajebanciju i putovanja po bivšoj jugi. Oni do sada nisu ništa konkretno ni značajno uradili.

Tako ukratko...
Nabijem ove ubice, nabijem ovu glupu, neodgojenu i neiživljenu omladinu, nabijem sve one koji su bili u tom tramvaju i nisu ništa uradili, nabijem kompletan NEVLADIN SEKTOR(sa DOSTA i GROZDOM na čelu), nabijem sud, nabijem policiju, nabijem i Semihu i Samira(i sve vas koji ste im dali glas), i konačno nabijem ovu čitavu državu.
skojotovski

Post by skojotovski »

a, na sta nabijas? :D
johnnykola

Post by johnnykola »

hocemo li raditi
taj billboard?
amrica

Post by amrica »

nisam mogla na forum od juce oko 13h do jutros, kaze prepterecen server, nemoguce da za 10 sati nisam mogla jednom ubosti liniju.
Nebitno, sad fercera i sve ok.
Vidim da se postavlja pitanje da li ce biti ispred katedrale ili negdje drugo u 13h?
Inace, bez kamenja, ono juce je bilo jadno i bezveze i kontraproduktivno.
skojotovski

Post by skojotovski »

skojotovski

Post by skojotovski »

Atan wrote:
skojotovski wrote:

Nema dalje...

Šta se čeka!?
evo.mene

Post by evo.mene »

evo.mene wrote:Svi ste vi stoka.
Da se juče pojavio Bajramović Ćelo i rekao MARŠ svi bi nestali u dvije minute.
Ako želie nešto konkretno uraditi izvolite zapaliti stanove porodica ovih ubica, zapalite kafić Orient, uletite u zatvor i sud i linčujte ovu trojicu majmuna i objesite ih na bandere. A nakon toga idite po kvartovima i linčujte još pedesetak takvih koji vam svaki dan uzimaju pare i mobitele.
Kad su momka ubijali u tramvaju svi ste gledali kroz prozor a sad kad ste rulja fol imate muda i gađate zgradu i policiju(kojoj je rečeno da ne reaguje uopšte) jajima. Stidite se...
A pokreti GROZD i DOSTA su hrpa besposličara koji iako imaju 30 i više godina misle da su omladinske organizacije. To je nekoliko studenata koji nikada neće završiti fakultet i nemaju godine radnog staža. Ko zna koje sume novca su potrošili samo na privatnu zajebanciju i putovanja po bivšoj jugi. Oni do sada nisu ništa konkretno ni značajno uradili.

Tako ukratko...
Nabijem ove ubice, nabijem ovu glupu, neodgojenu i neiživljenu omladinu, nabijem sve one koji su bili u tom tramvaju i nisu ništa uradili, nabijem kompletan NEVLADIN SEKTOR(sa DOSTA i GROZDOM na čelu), nabijem sud, nabijem policiju, nabijem i Semihu i Samira(i sve vas koji ste im dali glas), i konačno nabijem ovu čitavu državu.

I još da dodam, ako ste previše mršavi, pridružite se pokretu DOSTA
garantovano dobijate 20 kila u mjesec dana. Ti ljudi ništa ne rade, samo se debljaju :lol:
Post Reply