supercali wrote:]
Inteligencija nema nista sa obrazovanjem
Ne znam zasto si se nalazila kad je prica bila o vjernicima a ti ta nisi
Ovo o vezi obrazovanja se odnosi na pravo obrazovanje a ne kupovanja diploma
To da li bi frizerka zavrsila fakultet je druga prica a to je vec splet okolnosti njenog odrastanja i stanja oko nje
Opet ponavljam inteligencija i obrazovanje su 2 razlicita pojma
Ti mozes biti inteligentna a nemati obrazovanja i suprotno
Danas je slucaj da je kod nas ovaj suprotni
Al tu dolazimo do pitanja kako se zavrsavaju fakulteti kod nas
Kladim se da je preko 50% diploma kupljeno
Bez da uvrijedim frizerke kao sto sam i rekao u prvom postu ona je uzeta samo za primjer
Ima tu generalizacije naravno jer svaki covjek je prica za sebe al ako uzmemo prosjek vjernika dolazimo do toga sta imas od obrazovanja a ono direktbo zavisi od uslova koje si imao kao dijete a to su uglavnom mjesto odrastanja obrazovanje i licnost roditelja a zatim sve ostalo
Ma koliko zvucalo ruzno tako je u vecini slucajeva
Evo recimo pitanje koliko ateista ima po selima?
Joj tebe, ti si sam rekao da ne vjeruješ da frizerka ima neka široka shvatanja, ma u suštini rekao si da nije dovoljno inteligentna da pojmi neke stvari.
A to što misliš da je frizer ateista inteligentniji od frizera vjernika je opet sasvim druga stvar i opet tvoje generalizovanje i tvoja predrasuda.
Hajd sve ali sad ti mene ubjeđuješ da nema veze obrazovanje sa inteligencijom a ti si sam to rekao, ne ja, ja sam ti na to tvoje rekla kako imaš predrasude.
I to što misliš da su ateisti inteligentniji od vjernika je isto tvoja predrasuda. Šta sad sam ja, ateist trgovac, inteligentnija od svoje kolegice, muslimanke trgovca, koja je igrom slučaja, saobraćajni inžijer a ja sam obični ekonomski tehničar (što komotno možeš prevesti i da mi je struka trgovac).
Oj Natašo ne zalijeći se na vjetrenjače!