Bili su neutralizovani? Zvuci bolje?elSaik wrote:Ne. Ali zato igra Italije je manje vrijedna jer je igra Italije.Meshtar wrote:Znači rezultat je ovakav.
Holandija - Italija 3 gola : Lopta s linije, nekoliko šansi, odličan slobodnjak.
Trebalo bi ovo preregistrovati.
Prvi put da vidim da neko gura ekipu koja je fasovala tri komada, kao da gol holanđana manje vrijedi zbog toga što je u napadu prije Italija imala "mrtvu" šansu. Uostalom tek je počelo, Italija ima još dvije tekme.![]()
Niko ne spori kvalitet i snagu Holandije, ali pisati kako su Italijani bili oderani, osramoćeni, poniženi, odigravši očajno je nonsense.
EP6 ... Holandija - Italija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Vedoni
#226 Re: EP6 ... Holandija - Italija
- max_power
#227 Re: EP6 ... Holandija - Italija
Bili su pokradeni zvuci jos bolje. Makar kod prvog gola...Vedoni wrote:Bili su neutralizovani? Zvuci bolje?elSaik wrote:Ne. Ali zato igra Italije je manje vrijedna jer je igra Italije.Meshtar wrote:Znači rezultat je ovakav.
Holandija - Italija 3 gola : Lopta s linije, nekoliko šansi, odličan slobodnjak.
Prvi put da vidim da neko gura ekipu koja je fasovala tri komada, kao da gol holanđana manje vrijedi zbog toga što je u napadu prije Italija imala "mrtvu" šansu. Uostalom tek je počelo, Italija ima još dvije tekme.![]()
Niko ne spori kvalitet i snagu Holandije, ali pisati kako su Italijani bili oderani, osramoćeni, poniženi, odigravši očajno je nonsense.
- Meshtar
#228 Re: EP6 ... Holandija - Italija
Ne znam ko je rekao da je igra italije manje vrijedna. složićeš se da sinoć nisu bili na svom nivou ni po dobrim ni po lošim stvarima koje karakterišu njihov fudbal. Talijani su majstori da iskoriste mali broj šansi, i znaju zatvoriti utakmicu, igrati beton odbranu, kao i čuvati loptu. Sinoć ništa od toga nije funkcionisalo. Poniženi nisu, ali fasovali jesu.elSaik wrote:Ne. Ali zato igra Italije je manje vrijedna jer je igra Italije.Meshtar wrote:Znači rezultat je ovakav.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#229 Re: EP6 ... Holandija - Italija
rIder wrote:Mogu talijani mijenjati formacije i igrače koliko hoće ali mentalitet ne mogu, to dobiju od malih nogu i logično da će napasti kad gube 2-0, a kod 0-0 ja sam vidio samu jednu reprezentaciju na terenu, počeli su samo sa jednim klasičnim napadačem Tonijem i to 4-3-3 na papiru je u stvari 4-5-1, Toni i 20 metara iza ostali, bolje su izgledali kada je ušao Del Piero.......
Marco Materazzi 54' izlazi
Fabio Grosso 54'ulazi
Antonio Di Natale 64'izlazi
Alessandro Del Piero 64'ulazi
Mauro Camoranesi 75'izlazi
Antonio Cassano 75'ulazi
gledaj kad tek donadoni prelazi sa 4-5-1 na 4-3-3
van Bronckhorst 79'zabija treci
-
Vedoni
#230 Re: EP6 ... Holandija - Italija
pici wrote:rIder wrote:Mogu talijani mijenjati formacije i igrače koliko hoće ali mentalitet ne mogu, to dobiju od malih nogu i logično da će napasti kad gube 2-0, a kod 0-0 ja sam vidio samu jednu reprezentaciju na terenu, počeli su samo sa jednim klasičnim napadačem Tonijem i to 4-3-3 na papiru je u stvari 4-5-1, Toni i 20 metara iza ostali, bolje su izgledali kada je ušao Del Piero.......mogo je Toni komotno kafic s ljetnom bastom otvoriti kod van de Sara
Marco Materazzi 54' izlazi
Fabio Grosso 54'ulazi
Antonio Di Natale 64'izlazi
Alessandro Del Piero 64'ulazi
Mauro Camoranesi 75'izlazi
Antonio Cassano 75'ulazi
gledaj kad tek donadoni prelazi sa 4-5-1 na 4-3-3![]()
van Bronckhorst 79'zabija treci
Ama kad neko voli svoj tim, voljet ce ga i branit ce ga i od same realnosti
-
Ali_G
#231 Re: EP6 ... Holandija - Italija
Sve sami strucnjaci. Ovako zestoko ni vlastitu zemlju ne bi branili. Navijam za Italiju na prvenstvu, al' sad da ja pisem kilometarske postove jel bio ofsajd, koju je formaciju igr'o, ko ih hebe. A ovi sto se odmah fataju katenaca od prije 10 godina, namjestenih utakmica i ostalih gluposti su mi jos smijesniji. Da sa ovako zara pratimo nase sportske kolektive gdje bi nam kraj bio...
-
Vedoni
#232 Re: EP6 ... Holandija - Italija
Ali Dzi, sve su to cari fudbalaAli_G wrote:Sve sami strucnjaci. Ovako zestoko ni vlastitu zemlju ne bi branili. Navijam za Italiju na prvenstvu, al' sad da ja pisem kilometarske postove jel bio ofsajd, koju je formaciju igr'o, ko ih hebe. A ovi sto se odmah fataju katenaca od prije 10 godina, namjestenih utakmica i ostalih gluposti su mi jos smijesniji. Da sa ovako zara pratimo nase sportske kolektive gdje bi nam kraj bio...
A jednog dana kad se i ova nasa jadna Bosna kvalifikuje za EP ili SP, onda cemo se svadjat po medjunarodnim forumima...a do tad moramo negdje navijacku energiju izbacit
- Vaso
#233 Re: EP6 ... Holandija - Italija
samo idiot moze stavit da mu ambrosini i gattuso igraju zajedno(ne moze ni de rossi u paru s jednim od ove dvojice)
k'o kad bi za francuze startali viera i makelele, ili kao kad su za bosnu
kod muzurevica, startali damjanovic i rahimic ( damjanovic kao play :grohot:)
uostalom, milan je ove god.ispusio LP s njima dvojicom.
cassano bi trebao biti starter. iako djeluje k'o neka seprtlja, kad hoce moze ucinit sve na terenu.
lippi je zakon, brada filozof taraba
k'o kad bi za francuze startali viera i makelele, ili kao kad su za bosnu
uostalom, milan je ove god.ispusio LP s njima dvojicom.
cassano bi trebao biti starter. iako djeluje k'o neka seprtlja, kad hoce moze ucinit sve na terenu.
lippi je zakon, brada filozof taraba
-
testament
#234 Re: EP6 ... Holandija - Italija
Ja stvarno NEMOGU da vjerujem da neko OZBILJNO navija za italiju u fudbalu,najgoru i najogavniju reprezentaciju svih vremena.Pa ljudi moji od 4 osvojena svjetska prvenstva dva su dobili na TACNI.1938 se igralo prvenstvo u Italiji,u finalu domaćin i Čehoslovačka koja je tada imala vjerovatno najbolji tim u svojoj istoriji.Musolini pred finalnu tekmu poziva na "razgovor" sudiju iz FRANCUSKE(zaboravio sam mu ime) i poklanja mu srebrni sat sa posvetom,rezultat znate italijeni prvaci netreba ni pričati KAKO
.Druga je iz njemačke prije dvije godine,ključna tekma sa australijom,i opet sudija ali ovaj put ŠPANAC medina cantaleho (mislim da se tako zvao) svira penal pred kraj tekme koji nebi ja svirao rođenom bratu koji igra u sarajevu protiv zelje i to na grbavici.Opet "prvaci",a da ne spominjem 1982 kad su fakat bili NAJBOLJI, najbolji igrač italije i svjetskog prvenstva paolo rossi,biva kažnjen zbog namještanja(čudnovato čudo italijani i namještaljke
),ali italijanski fudbalski savez skida kaznu rossiju pred prvenstvo i zahvaljujući nadasve "POŠTENOM" fudbalskom savezu italija postaje po treći put prvak,što je najgore fakat su bili najbolji ali bez rossija nebi bilo ništa od titule.
U svakom slučaju poštujem svačije navijačko opredjeljenje,ali iz sportskog ugla italija je NAJODVRATNIJA;I NAJNEPOŠTENIJA ekipa koja je osvajala svjetska prvenstva,i upravo zbog ovih ČINJENICA mi je drago što su ih "lale" POŠAMARALE sinoć i nadam se da će nakon 14 dana razguliti kući
U svakom slučaju poštujem svačije navijačko opredjeljenje,ali iz sportskog ugla italija je NAJODVRATNIJA;I NAJNEPOŠTENIJA ekipa koja je osvajala svjetska prvenstva,i upravo zbog ovih ČINJENICA mi je drago što su ih "lale" POŠAMARALE sinoć i nadam se da će nakon 14 dana razguliti kući
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#235 Re: EP6 ... Holandija - Italija
Cuj najnepostenijatestament wrote:Ja stvarno NEMOGU da vjerujem da neko OZBILJNO navija za italiju u fudbalu,najgoru i najogavniju reprezentaciju svih vremena.Pa ljudi moji od 4 osvojena svjetska prvenstva dva su dobili na TACNI.1938 se igralo prvenstvo u Italiji,u finalu domaćin i Čehoslovačka koja je tada imala vjerovatno najbolji tim u svojoj istoriji.Musolini pred finalnu tekmu poziva na "razgovor" sudiju iz FRANCUSKE(zaboravio sam mu ime) i poklanja mu srebrni sat sa posvetom,rezultat znate italijeni prvaci netreba ni pričati KAKO.Druga je iz njemačke prije dvije godine,ključna tekma sa australijom,i opet sudija ali ovaj put ŠPANAC medina cantaleho (mislim da se tako zvao) svira penal pred kraj tekme koji nebi ja svirao rođenom bratu koji igra u sarajevu protiv zelje i to na grbavici.Opet "prvaci",a da ne spominjem 1982 kad su fakat bili NAJBOLJI, najbolji igrač italije i svjetskog prvenstva paolo rossi,biva kažnjen zbog namještanja(čudnovato čudo italijani i namještaljke
),ali italijanski fudbalski savez skida kaznu rossiju pred prvenstvo i zahvaljujući nadasve "POŠTENOM" fudbalskom savezu italija postaje po treći put prvak,što je najgore fakat su bili najbolji ali bez rossija nebi bilo ništa od titule.
Pa ta ista Australija je imala igraca vishe haman sat vremena i nisu pogledali prema golu kako treba. Iskljucenje materazzija je bilo vishe nego prestrogo. A i sami zvanicnici fife i sam sudija su priznali da je tako izgledlao na prvi pogled da je stvarno bio faul.
1990 U 1/2 finalu ispadaju na penale
1994 gube SP na finale
1998 ispadaju u 1/4 finalu na penale
2000 Gube euro u 95min i kasnije zlatnim golom
2002 ispadaju od Koreje u 1/8 finala, a svi dobro znamo sta se sve deshavalo na toj utakmici i kakvo je sudjenje bilo za Koreju
2004 Ispadaju jer se danci i svedi dogovaraju da odigraju 2-2 u zadnjem kolu, pametnom je dovoljno bilo da gleda tu utakmicu
2006 osvajaju titulu prvaka sasvim ZASLUZENO i uopste nisu igrali defanzivni fudbal. U 1/2 protiv njemaca u produzetcima igraju 3 klasicna napadaca i dva polu spica
I onda se prica o najnepostenijoj reprezentaciji koja je samo biljezila uspjehe zbog sudija i slicnih stvari. Da te Bog dragi sacuva........
-
testament
#236 Re: EP6 ... Holandija - Italija
Sine admire malo se raspitaj,pa onda laprdaj.
- Admir_1984
#237 Re: EP6 ... Holandija - Italija
Jel to najbolje sto znas?testament wrote:Sine admire malo se raspitaj,pa onda laprdaj.
- boston_c
#238 Re: EP6 ... Holandija - Italija
Sine Admire ti si moj čovjek
.... Svaka čast na postu!
-
Vedoni
#239 Re: EP6 ... Holandija - Italija
A de nam objasn'te...posto ev' ima nas koji se jezimo od Italijankog fudbala...sta vas to zapravo privlaci istom?
Polazim od toga da ste hetero-seksualci naravno.
Misliim, u cemu je stos fakat? 
Polazim od toga da ste hetero-seksualci naravno.
- Admir_1984
#240 Re: EP6 ... Holandija - Italija
Ja sam Italijane zagotivio kada su prvi dosli u nashu zemlju igrati prijateljsku utakmicu i tako pokazali uefi i fifi da se kod nas bez ikakvih problema moze igrati fudbal 1996-1997 godine. Prvi su se ponudili i dali nam domacinstvo za utakmicu protiv Hrvatske (bologna) i na neke druge nacine pomagali bih fudbalu. Isto treba spomenuti Parmu i prijateljsku protiv FK Sarajevo. Milan i Inter redovno organizuju kampove po BiH.
Eto zbog cega ja vishe simpatishem Italiju od drugih evropskih reprezentacija
Mogu shvatit kada neko kaze igrali su ruzno, defanzivno (catanaccio) pa ih ne mogu. Ali vrijeme catanaccia je bilo sredinom devedesetih. A nikako ne mogu shvatit da imaju puno srece il da im sudije pomazu uvijek-nebuloze zive
ajd zivjeli
Eto zbog cega ja vishe simpatishem Italiju od drugih evropskih reprezentacija
Mogu shvatit kada neko kaze igrali su ruzno, defanzivno (catanaccio) pa ih ne mogu. Ali vrijeme catanaccia je bilo sredinom devedesetih. A nikako ne mogu shvatit da imaju puno srece il da im sudije pomazu uvijek-nebuloze zive
ajd zivjeli
- rajvosa^
#241 Re: EP6 ... Holandija - Italija
Bas tako. I da Bog da mi ispisali 100 stranica kako je BiH dala gol a bio opsajd.Vedoni wrote:Ali Dzi, sve su to cari fudbalaAli_G wrote:Sve sami strucnjaci. Ovako zestoko ni vlastitu zemlju ne bi branili. Navijam za Italiju na prvenstvu, al' sad da ja pisem kilometarske postove jel bio ofsajd, koju je formaciju igr'o, ko ih hebe. A ovi sto se odmah fataju katenaca od prije 10 godina, namjestenih utakmica i ostalih gluposti su mi jos smijesniji. Da sa ovako zara pratimo nase sportske kolektive gdje bi nam kraj bio...![]()
A jednog dana kad se i ova nasa jadna Bosna kvalifikuje za EP ili SP, onda cemo se svadjat po medjunarodnim forumima...a do tad moramo negdje navijacku energiju izbacit
-
Šandor
#242 Re: EP6 ... Holandija - Italija
Šta ima veze što je bio ofsajd? Ševčenku su u finalu lige prvaka 2003. godine poništili čist gol. Dvostruka greška. Linijski digao zastavicu zbog pasivnog ofsajda, glavni prihvatio. Igrom slučaja Milan je tada pobijedio na penale. Odlučujući penal pogodio je Ševčenko. 3 godine kasnije u polufinalu lige prvaka u Barceloni, poništen je gol čist kao suza, postignut od strane istog igrača. Barcelona je prošla u finale i postala prvak Evrope. U tom finalu bolje bi sudio onaj naš debeli penzionisani sudac. Mislim da se Prolić zove.
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#243 Re: EP6 ... Holandija - Italija
Sine @testamente, ... ne moras se sloziti sa tudjim misljenjem, ali ... ne smijes zbog toga vrijedjati.testament wrote:Sine admire malo se raspitaj,pa onda laprdaj.
- Epitop
#244 Re: EP6 ... Holandija - Italija
Utakmica je gotova Talijani su nažalost izgubili, ali oni uvijek 4 boda iz grupe idu dalje.
Lično mislim da je Donadoni izgubio utakmicu sa Ambrosinijem umjesto kojeg je trebao da zaigra De Rosi, vjerovatno bi tada sva igra bila malo ofanzivnija i vjerujem s boljim rezultatom.
Za sve koji navijaju za Italiju, biće bolje!!!
Lično mislim da je Donadoni izgubio utakmicu sa Ambrosinijem umjesto kojeg je trebao da zaigra De Rosi, vjerovatno bi tada sva igra bila malo ofanzivnija i vjerujem s boljim rezultatom.
Za sve koji navijaju za Italiju, biće bolje!!!
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#245 Re: EP6 ... Holandija - Italija
@Vedoni, ... i za tebe vazi isto, ... opominjem te zbog vrijedjanja sugovornika.Vedoni wrote:A de nam objasn'te...posto ev' ima nas koji se jezimo od Italijankog fudbala...sta vas to zapravo privlaci istom?
Polazim od toga da ste hetero-seksualci naravno.Misliim, u cemu je stos fakat?
- JohnnyS
#246 Re: EP6 ... Holandija - Italija
Sevap je zaključat ovu temu
Prije će se oni "gore" na Politici nešto dogovoriti nego mi ovdje je li čist gol ili nije
Prije će se oni "gore" na Politici nešto dogovoriti nego mi ovdje je li čist gol ili nije
- seln
#247 Re: EP6 ... Holandija - Italija
Hoce...sljedecu kasiraju samo 2:0Epitop wrote: Za sve koji navijaju za Italiju, biće bolje!!!
- seln
#248 Re: EP6 ... Holandija - Italija
max_power wrote: Bili su pokradeni zvuci jos bolje. Makar kod prvog gola...
max_power, procitao sam vecinu tvojih postova vezanih za ovo prvenstvo i zelim da ti odam priznanje za tvoje poznavanje fudbala, a posebno za tvoje prognoze rezultata.
Mozes li mi dati jos koju prognozu za buduce utakmice? Spreman sam prodati stan i kola i poloziti na tvog favorita.
- Gandalf
#249 Re: EP6 ... Holandija - Italija
Pa Italiji fali još samo Maldini pa da mogu snimit 10 000 B.C Sa tako starom ekipom nemaju šta tražiti na Euru - ili...?
- pirmin