Interesantna je ova briga za patnje djece iz mješanih brakova. Koje ispiranje mozga...samo da se zna, svinjožerstvo je inače glavni kriterij pri izboru partnera i znak raspoznavanja. Neka je on i ubica i lopov, važno je da ne jede svinjetinu jer se mojoj malenkosti gadi.mosus wrote:Tebi ocito i nije stalo do tvoje vjere, pa ti je svejedno kakve ce biti i tvoj bracni drug. A djeca? Djeca su najcesce ta koja pate u mijesanim brakovima, jer ne znaju ni ko su ni sta su... Obicno slave praznike koje slave i jedan i drugi roditelj, ali sami se nalaze izmedju dvije vatre. Ne kazem da se karakter osobe ne treba gledati, naravno da treba, jer ne znaci da ce brak osoba koji imaju istu vjeru nuzno biti uspjesan. Ali je uspjeh tada daleko sigurniji. Meni licno bi smetalo da moj bracni drug jede svinjetinu, a meni se ista gadi i slicno...hrasno38 wrote:Ne gledajte osobe kroz vjeru i ljepotu nego kroz ljudske osobine i mane. Bosna je zemlja koja je bila prepoznatljiva po mjesanim brakovima koji su se pokazavali puno boljim i uspjesnijim od nametnutih istovjerskih brakova. Nikada me nije zanimalo kako se ko zove i da li se moli bogu ili ne ali me je i te kako zanimalo koliko ljudskoti ima u covjeku i to mi je citav zivot bio jedini filter.
Mislim da je onda brak između mesoždera i vegeterijanaca apsolutno nemoguć. Zamislite samo tu frustraciju djeteta. Ne zna jadno šta bi jelo.