Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ibrahim_tanovic

#226 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by ibrahim_tanovic »

bavka wrote:u svakom slucaju...nulti nije pozeljan ako se nije preslo makar 200km :D

Osim toga, zar Bog nije stvorio čovjeka da neke stvari za koje ga je osposobio uradi sam?
bavka

#227 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by bavka »

ibrahim_tanovic wrote:
bavka wrote:u svakom slucaju...nulti nije pozeljan ako se nije preslo makar 200km :D

Osim toga, zar Bog nije stvorio čovjeka da neke stvari za koje ga je osposobio uradi sam?
Svakako.
Al' u ovom slucaju nije pozeljno da to radi sam...cisto zbog garancije :D
ibrahim_tanovic

#228 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

bavka wrote:Al' u ovom slucaju nije pozeljno da to radi sam...cisto zbog garancije :D
Osim toga, zar Bog nije stvorio čovjeka slobodna, slobodnog duha i uma? A zar garancija nije vrsta ovisnosti o drugome?

Ja sam često gubio garancije, a dobijao sposobnosti, sa kojima očuvavam svoju slobodu.
Last edited by ibrahim_tanovic on 11/06/2008 13:18, edited 1 time in total.
d2

#229 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by d2 »

bavka wrote:
komi wrote:
d2 wrote:
jos samo da mi CC konacno uradi servis bicikla :x
jesu li pegle za onaj nultni servis

mog prijatelja vozaju već 3 mjeseca :D
te dodji sutra te kad se nesto pokvari

meni od prvog dana nece da prebacuje naprijed brzine :D ili sam smotan ili nesto ne valja
ljudi imaju posla preko glave..cisto sumnjam da ga je iko "vozao"...nije da ti ne vjerujem...al znam ljude i mislim da su krajnje korektni i susretljivi.Ili sam ja mozda subjektivan?!:P
u svakom slucaju...nulti nije pozeljan ako se nije preslo makar 200km :D
presao 500, dodji sutra, prekosutra, dodji za 7 dana... zvacu ponovo danas, zadnji mjenjac vapi za stelovanjem, pokusao sam nesto preko onog zatezaca sajle ali su rezultati tanki.
bavka

#230 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by bavka »

ibrahim_tanovic wrote:
bavka wrote:Al' u ovom slucaju nije pozeljno da to radi sam...cisto zbog garancije :D
Osim toga, zar Bog nije stvorio čovjeka slobodna, slobodnog duha i uma? A zar garancija nije vrsta ovisnosti o drugome?

Ja sam često gubio garancije, a dobijao sposobnosti, sa kojima očuvavam svoju slobodu.
Garancija je tu s razlogom.Dobrim razlogom.Zasto izazivati srecu?
Zamisli...platis bajk 3000km i odradis neku modifikaciju na "svoju ruku"...i,recimo,pukne ti ram...koji je bio pod garancijom koju si ti,u zelji za nezavisnoscu,istrazivanjem i dokazivanjem sebi...sjebao.
Cemu?Zasto? nema smisla...mislim da treba postovati tu garanciju..nista lose ne nosi sa sobom..naprotiv.
ibrahim_tanovic

#231 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

bavka wrote:Cemu?Zasto? nema smisla...mislim da treba postovati tu garanciju..nista lose ne nosi sa sobom..naprotiv.
Pa to je opet ono standardno pitanje balansa. Nema pretrjerivanja ni na jednu stranu. Niti je pametno za svaku sitnicu tražiti servis, niti je pametno baš sve raditi sam. Čovjekova sloboda je u odluci i izboru.
d2

#232 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by d2 »

ok povlacim sve sto sam rekao u vezi servisa, jest bilo na pocetku danas, sutra ali sam sad nazvao kazu ljudi dodji odmah da to zavrsimo...

super, pozz
bavka

#233 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by bavka »

d2 wrote:ok povlacim sve sto sam rekao u vezi servisa, jest bilo na pocetku danas, sutra ali sam sad nazvao kazu ljudi dodji odmah da to zavrsimo...

super, pozz
eto ga,rijeseno :D drago mi je :D
Atrus

#234 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Atrus »

Ima li gdje Vesne55 na biciklu? Mislim, poslije svih ovih tura, puteva, staza, Google satelitskih snimaka, red bi bilo da se javi i da nam kaze kako joj ide bajk. Da li je zadovoljna?
bavka

#235 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by bavka »

ibrahim_tanovic wrote:
bavka wrote:Cemu?Zasto? nema smisla...mislim da treba postovati tu garanciju..nista lose ne nosi sa sobom..naprotiv.
Pa to je opet ono standardno pitanje balansa. Nema pretrjerivanja ni na jednu stranu. Niti je pametno za svaku sitnicu tražiti servis, niti je pametno baš sve raditi sam. Čovjekova sloboda je u odluci i izboru.
vazno je nauciti nositi se s posljedicama :D :thumbup:
ibrahim_tanovic

#236 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

d2 wrote:ok povlacim sve sto sam rekao u vezi servisa, jest bilo na pocetku danas, sutra ali sam sad nazvao kazu ljudi dodji odmah da to zavrsimo...

super, pozz
;-) Možda si i dobio "štelu"...
bavka

#237 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by bavka »

ibrahim_tanovic wrote:

super, pozz
;-) Možda si i dobio "štelu"...
nije :thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#238 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Truba »

ibrahim_tanovic wrote:

nemam živaca :D radije ne bih vozio nego barćao da vozim
jaza_HZSA

#239 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by jaza_HZSA »

bavka wrote:
jaza_HZSA wrote:imam jedno pitanje, jel se isplati na mirage pro ram stavljat recimo deore lx il xt opremu, ja vozam na aliviu, presao sam 2000 km pa bih zelio malo da osvjezim. prijedlozi...... :-D :-D
ma u principu-ne.
ako ces mjenjat,onda promjeni zadnji i prednji mjenjac i shiftere...deore,lx ili xt.
ne znam kuda i kako vozis...al mislim da ti je deore sasvim dovoljan.i najisplatnija opcija.
ma tako sam i ja mislio, vozim po svim terenima, imam raju koja takodjer zivi na bajku kao i ja pa vozamo ture po 30 nekad i 40 km dnevno, jednostavno uzivam na biciklu :D . danas sam uradio mini servis, ciscenje kasete i lanca naftom, namazao sve lijepo lancolom, provjerio i dotegao kocnice, ma sve ko lampa i 20 metara ispred kuce mi pukne zadnja guma. :sad: malo je falilo da zaplacem :( :( :(
fishtrija

#240 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by fishtrija »

d2 wrote:hajd ako budes imao vremena samo malo ako nije problem ovu rutu prema kijevu nazumaj iz dijelova, slabo se sta vidi.
hvala!
Evo ga, do Kijeva u 8 slika :-D

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
fantom slobode

#241 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by fantom slobode »

Atrus wrote:Ima li gdje Vesne55 na biciklu? Mislim, poslije svih ovih tura, puteva, staza, Google satelitskih snimaka, red bi bilo da se javi i da nam kaze kako joj ide bajk. Da li je zadovoljna?
ne moze vesna, njoj vjera ne dozvoljava, tema se ne razvija kako je ona ocekivala...prica se o biciklizmu, ona bi radije o drugim stvarima...
jaza_HZSA

#242 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by jaza_HZSA »

mozel neko da stavi najsigurniju rutu do visokog ako nije problem :D :D :D
saga

#243 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by saga »

jaza_HZSA wrote:mozel neko da stavi najsigurniju rutu do visokog ako nije problem :D:D:D
eee da, to bih i ja mnogo cijenila
Epitop

#244 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Epitop »

Evo danas ja uradio servis nakon mjesec dana i nekih 300 km, sve kao novo.
Malo me zadnjih sedam dana obaveze i vrijeme onemogučavaju da se vozam, ali će se valjda preko vikenda popraviti ova apstinencija od bickla u zadnjih 7 dana.
Puno dobrog vremena i malo manje kiše za vikend.
fishtrija

#245 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by fishtrija »

jaza_HZSA wrote:mozel neko da stavi najsigurniju rutu do visokog ako nije problem :D :D :D
Ja još nisam gario do tamo, ali bojim se da nemaš puno alternativa - cestom dok ne ugledaš piramide :D Nego, hajmo organizirati jedan semitour do pečenica, pa da provjerimo iz prve ruke svi... ja svakako planiram provjeriti rutu do Vogošće ubrzo: Alipašino - Stup - Rajlovac - Semizovac - Vogošća - Kobilja glava - Bare - Skenderija - Alipašino... Bujrum ako je ko voljan i ne boji se ceste :-D

p.s. Vozi se brzo :D
d2

#246 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by d2 »

fishtrija wrote:
jaza_HZSA wrote:mozel neko da stavi najsigurniju rutu do visokog ako nije problem :D :D :D
Ja još nisam gario do tamo, ali bojim se da nemaš puno alternativa - cestom dok ne ugledaš piramide :D Nego, hajmo organizirati jedan semitour do pečenica, pa da provjerimo iz prve ruke svi... ja svakako planiram provjeriti rutu do Vogošće ubrzo: Alipašino - Stup - Rajlovac - Semizovac - Vogošća - Kobilja glava - Bare - Skenderija - Alipašino... Bujrum ako je ko voljan i ne boji se ceste :-D

p.s. Vozi se brzo :D
bicu iskren bojim se ceste pogotovo na dijelovima gdje se brzo vozi.
d2

#247 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by d2 »

bio sam danas na servisu i jesam cekao 45 minuta na red ali stvarno su lijepo napravili, istina sto bavka kaze guzvara je upravo nenormalna, ne znam kako ne polude u onakvoj guzvi... Nino tako brzo stima mjenjace da sam maksuz pokusavao da vidim sta radi kako bih znao i sam napraviti ali nema sanse, gledas covjeka i ne vidis sta radi - toliko brzo radi. Nevjerovatno.

u svakom slucaju ciklocentar :thumbup:
respect za rad i za smirenost, moj ste izbor #1.
Last edited by d2 on 12/06/2008 00:29, edited 1 time in total.
d2

#248 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by d2 »

fishtrija wrote:
d2 wrote:hajd ako budes imao vremena samo malo ako nije problem ovu rutu prema kijevu nazumaj iz dijelova, slabo se sta vidi.
hvala!
Evo ga, do Kijeva u 8 slika :-D

hvala puno na trudu :thumbup: :)
jaza_HZSA

#249 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by jaza_HZSA »

a gdje je meni ruta do visokog, smrc :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :run: :run: :run:
Robyn

#250 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Robyn »

Cao Raja,

slazem se da bi trebalo napraviti jednu masovnu voznju u vidu protesta a ovdje je tesko da promocija zdravog i cistog transporta u gradu moze proci. Svugdje u svijetu ljudi manje prave guzve i idu kad je zbog vremenskih uslova moguce biciklom na posao u skolu itd samo je kod nas na primitivnom Balkanu glavna fora autom u granap ni 500 m od kuce, tek vozanje po gradu, jedni te isti oblijecu krugove, vuferi grme, lafo se koke okrecu (sinoc bas vidjeh nekakve dvije okrecu se za golfom - naravno on im je prije zatrubio, ali da im vidite stasa i glasa i faca, jebo te zivot, pozelis da si u Iraku pod granatama)

Moja ideja: organizovati masovnu voznju kao znak protesta sto nam ovi medjedi na vlasti ne izgrade staze za biciklo, a naravno da se druzimo, i promovisemo zdravi gradski transport.
Da li treba dozvola da bi izasli na glavnu cestu ili svi na trotoare pa Ilidza- centar ili sl. Ako bi zamolili i raju iz Ciklocentra sa Sefom Ninom na celu da nam se pridruze da stvarno bude masovno a ne 20-tak ljudi.

Inace Ciklocentar i njegovo osoblje su pravo super, profesionalni, drago mi je sto nesto ovako imamo u gradu.

Kako bi bio ljepsi, cistiji grad kad bi poslusali.

Think

Ma ako i nista nek se provozamo nako malo.
Post Reply