Da li je ikad rijesena zagonetka "Ikar" konzervi?
- fatamorgana
#226 Re: Da li je ikad rijesena zagonetka "Ikar" konzervi?
Kažu da je Semir Osmanagić pronašo par Ikar konzervi mlađeg datuma ispod piramide Sunca ....
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#227 Re: Da li je ikad rijesena zagonetka "Ikar" konzervi?
ma nema dalje...najjači spomenik u SA...Šoba kingu

- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#228 Re: Da li je ikad rijesena zagonetka "Ikar" konzervi?
Mi smo jednu konzervu nasli kad smo kampovali kod Hrasnickog stana

- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#229 Re: Da li je ikad rijesena zagonetka "Ikar" konzervi?
evo nađoh ove naputke:
Danas smo svi mi Ikari jer smo se podigli iz pepela...wuh..koja gaadna frazetina...za povratit
Po svemu sudeci Icar je proizvodila Italija, tj kompanija ICAR spa (RI)
i dođem do ovoga:ICAR product, originally designed and manufactured in Italy, is one of the projects of the international community to help with the main population of war-affected countries and other similar crises.
Specified product packaging is made of metal panel. The content of this product, at least judging by the packaging, is high quality beef. There are various opinions, and even today on some blogs, there are many discussions and debates about the origin, composition, quality and importance of this product. There are those who argue that the canned beef satisfy’s all the norms prescribed by a product that the mass-produced must satisfy, and has helped many people who had no choice.
Irrefutable fact is that this product has great significance in the recent history of our country and that really did help many people in the most difficult moments. However it’s clear what’s the attitude of those who used it, and they have expressed this attitude, in the sarcastic way, by presenting the monument in the city center, 09.04.2007., as "gratitude" to the international community for provided assistance. However, not taking into account the positive or negative opinion about this product, in January 2003., ICAR is officially recorded in our history, so he became one of the exhibits in the Historical Museum of Bosnia and Herzegovina.
a imate na Facebooku grupu posvećenu legendarnom IKAR-u.ICAR S.p.A. Gruppo INALCA
Vazia (RI)
Meat processing and canned meat production
Danas smo svi mi Ikari jer smo se podigli iz pepela...wuh..koja gaadna frazetina...za povratit
-
sarajevo1992
#230 Re: Da li je ikad rijesena zagonetka "Ikar" konzervi?
Sta reci za tu konzervu koja se zove Ikar.
Kamo srece da je nikad nisam moro jesti.

Kamo srece da je nikad nisam moro jesti.
-
Richard Peti
- holowey
#232 Re: Da li je ikad rijesena zagonetka "Ikar" konzervi?
imas u mercatoru haringe u paradajz sosudzemmo wrote:bile su one haringe u sosu, ostale mi u sjecanju kao nesto dobro![]()
pakovanje slicno ovom:
-
Richard Peti
- HAVANA
#234 Re: Da li je ikad rijesena zagonetka "Ikar" konzervi?
Šta ćeš nam lijepo praviti? Kaže ...Leću
Što nju nisam volio,to je čudo jedno...
- Comrad
#235 Re: Da li je ikad rijesena zagonetka "Ikar" konzervi?
Mali offtopic, zna li neko mozda kako se zvala pasta koja je dolazila u onim lunch paketima, nisam siguran da je dolazila u onim smedjim tzv. amerikancima.
Znaci, ono ko pasta za zube, onakva tuba, samo u njoj je bila neka smjesa, bijela, slatka, i ono istisnes i zderes. Jao kako je to dobro bilo...bog zna sta je u njemu, neki mix proteina, hemiije, nitroglicerina itd.
Al je dobro fakat bilo, et bio sam dijete 5-6 godina, al pamtim taj okus...bas bih volio to negdje sad kupit.
Znaci, ono ko pasta za zube, onakva tuba, samo u njoj je bila neka smjesa, bijela, slatka, i ono istisnes i zderes. Jao kako je to dobro bilo...bog zna sta je u njemu, neki mix proteina, hemiije, nitroglicerina itd.
Al je dobro fakat bilo, et bio sam dijete 5-6 godina, al pamtim taj okus...bas bih volio to negdje sad kupit.
-
Richard Peti
- Comrad
#237 Re: Da li je ikad rijesena zagonetka "Ikar" konzervi?
Nije, nije.
U ovakvoj tubi, kao za pastu za zube je to bilo. S tim da mislim da je tuba bila aluminijska ili kakva vec, znaci nije ona plasticna.
Ovakva tuba, samo sa nekakvim tekstom i slikom je bila, ako se dobro sjecam.

U ovakvoj tubi, kao za pastu za zube je to bilo. S tim da mislim da je tuba bila aluminijska ili kakva vec, znaci nije ona plasticna.
Ovakva tuba, samo sa nekakvim tekstom i slikom je bila, ako se dobro sjecam.

-
Richard Peti
- vinnie_jones
#239 Re: Da li je ikad rijesena zagonetka "Ikar" konzervi?
zar je bilo još nekih lanč paketa osim čemeričkih
da nisu tzv. "francuski" u bijeloj kartonskoj kutiji?
da nisu tzv. "francuski" u bijeloj kartonskoj kutiji?
-
Richard Peti
- R2D2_SA
#241 Re: Da li je ikad rijesena zagonetka "Ikar" konzervi?
A sjeca li se iko konzervi tune, japanske. Cini mi se bijeli omot, naravno crveno sunce na njoj...barem meni najbolja stvar koja je u ratu stizala:). Ikar kakav god da je bio spasio je zivota, ko god ih je slao hvala mu, bolje nego nista...a najbolje je isao sa velikom kolicinom luka:). Tzv vijetnamski keks koji sam ja jeo bio je 64,65 godiste:).
-
r_faruk
#242 Re: Da li je ikad rijesena zagonetka "Ikar" konzervi?
joj sta sam tih tuna pojeo............... i meni se to svidjalo pravo, a i ikara sam se najeo i ne bih volio opet.............. 
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#243 Re: Da li je ikad rijesena zagonetka "Ikar" konzervi?
Ima li se kupiti gdje onog keksa za hape
dođu po dva zamotana u papir 
- muha_sa
#244 Re: Da li je ikad rijesena zagonetka "Ikar" konzervi?
-ovdje je bila velika laboratorija (bjelosvjetskih hoštaplera) a mi pokusni kunici
-posljedice svakodnevno vidimo u cituljama.
-
bomba
#245 Re: Da li je ikad rijesena zagonetka "Ikar" konzervi?
Ta tuna je bila prava poslastica naspram Icara... A opet, i za tu tunu sam cuo price da je ta riba kao "malo radioaktivna" jer je navodno lovljena na podrucju gdje su vrsene podvodne nuklearne probe.... E sad, dal je za vjerovat, ostavljam vam da dumateR2D2_SA wrote:A sjeca li se iko konzervi tune, japanske. Cini mi se bijeli omot, naravno crveno sunce na njoj...barem meni najbolja stvar koja je u ratu stizala:). Ikar kakav god da je bio spasio je zivota, ko god ih je slao hvala mu, bolje nego nista...a najbolje je isao sa velikom kolicinom luka:). Tzv vijetnamski keks koji sam ja jeo bio je 64,65 godiste:).
-
Haettenschweiler
#246 Re: Da li je ikad rijesena zagonetka "Ikar" konzervi?
Ma šuti! Da ne bi humanitarne, mi bi brezove kore gladni bili.muha_sa wrote:-ovdje je bila velika laboratorija (bjelosvjetskih hoštaplera) a mi pokusni kunici![]()
- sinuhe
#247 Re: Da li je ikad rijesena zagonetka "Ikar" konzervi?
Nema nikakve zagonetke u humanitarnoj pomoci.
- sinuhe
#248 Re: Da li je ikad rijesena zagonetka "Ikar" konzervi?
Shoba je bio vojnik za vrijeme rata a humanitarna pomoc je namjenjena civilima. Njega je bila duzna hraniti armija i vlada.JoseMujica wrote:ma nema dalje...najjači spomenik u SA...Šoba kingu![]()
- muha_sa
#249 Re: Da li je ikad rijesena zagonetka "Ikar" konzervi?
sve znam alHaettenschweiler wrote:Ma šuti! Da ne bi humanitarne, mi bi brezove kore gladni bili.muha_sa wrote:-ovdje je bila velika laboratorija (bjelosvjetskih hoštaplera) a mi pokusni kunici![]()
-pogledaj smrtnost-dijagonoze--starosnu dob oboljelih i sve ce ti bit jasno.
-da se ogradim
-
user_no1
#250 Re: Da li je ikad rijesena zagonetka "Ikar" konzervi?
Zagonetka Ikar konzervi je konačno rješena, informacija je iz pouzdanih izvora:
Ikar konzerve su se pravile tako što se bolesna krava samelje zajedno sa štalom...
Ikar konzerve su se pravile tako što se bolesna krava samelje zajedno sa štalom...