sta vas najvise nervira kod policajaca?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sadeta

#226 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by sadeta »

bez_ideje wrote:Kad me neki dan uhvati kod suda zbog prelaska na crveno,pise on kaznu sav sretan se razmah'o,a prolijece cestom neki od "cela" mimo svih ogranicenja brzine i preticanja.
Reko "sto ove ne ganjate"!?
Kaze "nije tvoja stvar koga cemo mi ganjat :x :x :x i puf 50 km kazne!
ebem ti tu policiju!

sto mu nisi trazio ime i prezime pa da ti njega prijavis sto ne radi svoj posao? ja sam par puta do sada bila u napasti da to ucinim i imam osjecaj kad mi se slijedeci put desi da cu to i uraditi... s tim da meni niko nije pisao kazne u tim situacijama nego me cisto nervira kad vidim da posten svijet jebu u mozak a papke sa bijesnim autima koji im sluze kao zamjena za malu opremu u medjunozju ne smiju ni pogledat'!!!! ako ih vec ne smiju pogledat' onda neka i normalan svijet puste na miru!!!cuj sta me nervira kod policajaca? lakse je bilo pitat sta me ne nervira....
zandar

#227 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by zandar »

hvala svima na odgovorima, pomogli ste mi da stvorim pravu sliku o građanima sarajeva, te cu se u skladu sa tim i ophoditi prema njima/vama ubuduce...

moze lock
dushmanka_sa

#228 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by dushmanka_sa »

zandar wrote:hvala svima na odgovorima, pomogli ste mi da stvorim pravu sliku o građanima sarajeva, te cu se u skladu sa tim i ophoditi prema njima/vama ubuduce...

moze lock
Hvala i tebi što si potvrdio lik i djelo drotova ovog grada. :)
homar

#229 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by homar »

Čitam neki dan u novinama izvještaj policije kako je sigurnosna situacija u Sarajevu poboljšana...a odmah nastavlja da je u Sarajevskom kantonu za prvih šest mjeseci ove godine ukradeno oko 450 automobila. Možete zamisliti kakva je to sigurnost građana i njihove imovine. Ja ne vjerujem da igdje u svijetu ima više lopova, krađe, korupcije. Da li bi sve ovo mogli raditi sami lopovi, bez uvezanosti sa policijom, nikako.
hali gali halid

#230 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by hali gali halid »

zandar wrote:hvala svima na odgovorima, pomogli ste mi da stvorim pravu sliku o građanima sarajeva, te cu se u skladu sa tim i ophoditi prema njima/vama ubuduce...

moze lock
:lol: :lol: :lol: :run:
dushmanka_sa

#231 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by dushmanka_sa »

Kod nas korupcija ide slijedom POLITIČARI - POLICIJA - DOKTORI - OSTALI.
Zidane

#232 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by Zidane »

Mene prije jednom zaustavi "radarska kontrola" kako sam vozio 70 km/h a ogranicenje 40 km/h...Mislim da su ti znakovi tu postavljeni 1945 god. Pa na toj relaciji niko ne vozi ispod 90 km/h.
Kaze 300 KM kazna. Cega ba?
Jos me napade, kaze vi iz dijaspore ste najgori vozaci, da vas nema sve bi bilo super. A ja pravo kulturan i fin, uz to jos jako zgodan...
Glavno je kad mi kaze hajde izadji iz auta...Kontam...Gdje to jos ima da se izlazi iz auta???

Uhvati mi pricati neke paragrafe i clanove, a ja se okrenuo i hodam gore dole...Reko nemam zivce slusati to...Koliko sam duzan? Kaze 30 KM daj ...ja mu dam 20 eura i kaze on U Redu je, kaze nemam sitno da ti vratim kusur, okrenu se i ode.....naravno nigdje potvrde da sam platio. Ne bitno...

E sad pitanje za one "domace":
Koliko je danas dovoljno da se plati "na kafu"? Jel 20 eura malo previse? Vidim neki pisu na forumu da je cener dosta kad imas BIH tablice...Znaci 20 KM na strane table?
dimu

#233 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by dimu »

meni je najsmjesnije sto se vecina njih ponasa kao da ti MORA pisati kaznu cim te zaustavi, cak i kad te onako zaustavi... jos kad me pita "sta cemo ti pisati" dodje mi da ga posaljem u 3 pm :lol: ko da eto on meni neku uslugu cini yebote...

ne znam kakva su vasa iskustva ali recimo u Hr su me zaustavili dosta puta nikad kune nisam platio, doduse nije bilo ni nekih prekrsaja vecih ali opcenito su ljudi kulturniji sto puta, uvijek se fino ispricam i to je to, nema papanluka i ofirnog trazenja cenera.. za ove nase su gospoda stvarno
zandar

#234 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by zandar »

dimu wrote:meni je najsmjesnije sto se vecina njih ponasa kao da ti MORA pisati kaznu cim te zaustavi, cak i kad te onako zaustavi... jos kad me pita "sta cemo ti pisati" dodje mi da ga posaljem u 3 pm :lol: ko da eto on meni neku uslugu cini yebote...

ne znam kakva su vasa iskustva ali recimo u Hr su me zaustavili dosta puta nikad kune nisam platio, doduse nije bilo ni nekih prekrsaja vecih ali opcenito su ljudi kulturniji sto puta, uvijek se fino ispricam i to je to, nema papanluka i ofirnog trazenja cenera.. za ove nase su gospoda stvarno

hehe, kakvi građani, takva i policija :roll:

ipak je ovo BiH :)
uvjek dobar gost

#235 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by uvjek dobar gost »

Ma nema šta me ne nervira, od načina vožnje službenih automobila (koje voze kao da im je babo kupio), preko njihovog izgleda, onda ne znaju beknuti engleski... skoro sam bio svjedokom kako se rukama i pantomimom sporazumjevaju sa strancima koje naravno žele da kazne... i objašnjavaju im gdje je pošta da plate kaznu....

ma sve u svemu... katastrofa jedna tiha...
zandar

#237 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by zandar »

smijesni građani :-)

patrola kad dođe na intervenciju gdje je momak stavio djevojci noz pod grlo nece gledati gdje ostavlja svoje sluzbeno vozilo.

nadam se da vam je bar to jasno. :roll:
ludacha

#238 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by ludacha »

mene mozda ponajvice nervira to sto se milicajci drze samo onog "kazni" a ne i "pomozi".
koliko vas je koji ste nekad trazili pomoc, a ona odbijena - bilo da se radi o kradji mobitela, automobila itd ili ste se jednostavno izgubili u nepoznatom gradu??
mene je jedan htio uhititi jer sam slikala nesto blizu policijske stanice, cak sam bila okrenuta ledjima stanici. bila noc, milicajac vidio blic. a kod mene analogni fotoaparat, pa aj mu pokazi,. htio jos i da mi izvadi film. aha, kako da ne. mrs djubre jedno!
saniisani

#239 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by saniisani »

Drage moje jaranice i jarani...

SVE OVO sto ste vi sada naveli u ovih proslih 11 stranica, JE IDENTICHNO situaciji u Americi (citaj CHemerici)...

recimo u Chicagu (mozda i u drugim gradovima ali za Chicago znam sigurno) na svakom policijskom autu pise slijedeca izjava...
"we serve and protect"...

eh vjerujte mi NITI "serviraju" NITI shtite...

Ne d'o Bog pitat' za direkcije... "meni je jedan rekao "kupi sebi GPS..."

A o Chuvanju gradjana da ne govorimo... ISTO kao u Hollywoodskim filmovima kada vidite kako policija na scenu dolazi zadnja i kad se sve zavrsi tako je isto ovdje...

Jedino sta policija ovdje zna je da ZDERU "Dunkin' Donuts" (Krofne koje su tako masne - mislim da jedna krofna ima oko 400 kalorija..)...

90% policajaca bi dobilo Infarkt kada bi potrchao 50 metara.. svi su debeli, namrshteni i vole se izivljavati nad ljudima...

ovdje ima jedna za policiju " Definition of policemen : a person who was bullied in High School, or who was a Bully himself"...
....

siguran sam da je tako i u ostalim krajevima svijeta...
potpuni stranac

#240 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by potpuni stranac »

zandar wrote:

patrola kad dođe na intervenciju gdje je momak stavio djevojci noz pod grlo nece gledati gdje ostavlja svoje sluzbeno vozilo.

patrola i ne dolazi na intervenciju gdje je neko nekome stavio noz pod grlo, vec dolaze nakon sto ga prereze da naprave uvidjaj i prikace epitet "istraga u toku, u interesu iste ne mozemo nista vise reci" i u fijoku.

a sad razlozi ovakvog stanja:

apsolutna nepismenost policije: pekari, stolari, bravari..........ako ko uspije zavrsiti fakultet to je uglavnom dif, na kojem se pojavio par puta kad je trebalo raditi sklekove za ocjenu. mlade i obrazovane kadrove ne primaju u radni odnos, boje se konkurencije (sjetimo se protesta mladih diplomiranih kriminalista koji od bravara nisu mogli doci do radnog mjesta).

apsolutni nerad, jer što će raditi kad je plata fiksna i redovna, i još ubere sa strane. pogledajte vozni park policajaca, kuće se prave a sami rade u porodici i iztdržavaju 4članu porodicu. (ako je to sve od plate molim za recept)

i na kraju, losa zakonska regulativa.

pozornice, radujem se tvome komentaru na ovaj post i nastavku debate.
Last edited by potpuni stranac on 06/08/2008 14:01, edited 1 time in total.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#241 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by mIRCerka »

zandar wrote:

dabogda ti nikad ne zatrebala pomoc tvojih kolega... eki SMIJESNI...
potpuni stranac

#242 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

i jos kao vrhunac cinizma izjave da su i gradjani krivi jer slabo saradjuju sa policijom, a tek one debilne rekleme:vasa policija sluzi vama, me posebno nerviraju.

sjecam se kada sam prije godinu nazvao provikani krimolovac i prijavio da se masovno krade šuma, da traktori prolaze svakih pola sata, a on meni traži registraciju vozila. kad sam mu rekao da ih nemaju ali da je dovoljno da postave pola sata patrolu na put rekao mi je da ne mogu nista učiniti. :-)
Last edited by potpuni stranac on 06/08/2008 13:43, edited 1 time in total.
mIRCerka

#243 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by mIRCerka »

potpuni stranac wrote:i jos kao vrhunac cinizma izjave da su i gradjani krivi jer slabo saradjuju sa policijom, a tek one debilne rekleme:vasa policija sluzi vama, me posebno nerviraju.
ruku na srce, kad kog sam zvala, dosli su....nekad okasno dobro, al dodju...
potpuni stranac

#244 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

mIRCerka wrote:
potpuni stranac wrote:i jos kao vrhunac cinizma izjave da su i gradjani krivi jer slabo saradjuju sa policijom, a tek one debilne rekleme:vasa policija sluzi vama, me posebno nerviraju.
ruku na srce, kad kog sam zvala, dosli su....nekad okasno dobro, al dodju...
1. kad mi je vikendica obijena cekao sam ih 2,5 sati da bi kad su dosli bezobrazno rekli da su znali gdje je nebi ni dosli. nakon toga je obijena 5-6 puta i koga da zovem.

2. kad mi je kastofon ukraden nisu htjeli ni doci, otisao sam, prijavio i to je to......

3. kad mi je auto ukradeno takodje nisu htjeli doci, vec sam ja morao otici da prijavim. "istraga" (citaj stajanje u fijoci) je stajala u mjestu dok licno nisam pronasao lopove i doveo policiju da snima predaju novca, sto su i uradili, doduse, prozori su im bili zaprljani pa snimak nije uspio. puka je sreca sto nisam ostao i bez novca, a od auta, naravno, nikad nista.

4. kada sam u 00 sati, za vrijeme ljetnog raspusta pored skole prosao 65kmh, a ogranicenje bilo 40 (radi djece), kaznu je uredno naplatio.

5........
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#245 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by grunt »

sta vas najvise nervira kod policajaca?

Primjer prvi-slucajno nailazim pored suda u vrijeme kad se ispred njega mlate muskarac i zena sa jedne i drugi muskarac sa druge strane,prste udarci na sve strane,iza coska zgrade nailaze dva policajca i kada su vidjeli tucu okrecu se i vracaju nazad.
Primjer drugi-kada je bila tuca navijaca BiH i Hrvatske u Ferhadiji svojim sam ocima vidio dva policajca kako u najvecoj frci bjeze sa lica mjesta i zatim zamakose prema katedrali.
Primjer treci-jednom prilikom sam kasnio da se nadjem sa djevojkom na tramvajskoj stanici na carsiji pa sam trcao,utom me kod sebilja zaustavise tri drota,uhvatise me peglati-"zasto trcis mora da si nesto ukrao",te me uzeli pretresati na sred carsije,na kraju nisam dobio ni izvini te!
Imam jos mnogo primjera...... :evil:
mIRCerka

#246 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by mIRCerka »

Hajde onda da se izborimo da ukinemo policiju koji ce nam djavo....

ravno komentarima nekih "zeljovaca" kako mene treba bit sram i stid sto sam na utakmici u subotu sjedila na jugu okruzena specijalnom policijom... kao ono ACAB bla bla...

okacite vi to "herojstvo" mom husniji o rep....

pokusali mi ukrast bubu, sjebali bravu, ja zovem policiju, kazu DOVEZI AUTO PRED STANICU...ku*ac dovezi, ne moze upalit razvaljeno, "e onda sori, ako steta nije veca od 500 KM ne izlazimo na teren"...a na 5 minuta sam od PU...ja kazem OK i safatam prvog drota sto ugledah ...za rukav...DRUZE HOD SAD VAMO DA TI TETA MIRCI NESTO POKAZE i natjeram ga da napravi zapisnik...

4 puta mi u stan provaljivali, cetvrti put sam zamolila da mi ne svinje po stanu sa onim prahovima za otiske ionako nikad ne nadju pocinioca....

zaustavili me na pravdi boga jer sam vozila dzip, 40 na sat pored skole u 9 navece, kod bosmala, bila vezana i dala zmigavac dok sam se prestrojavala...mos mislit...

ipak, hajd da ih ukinemo, samo na koga cemo onda lajat?
potpuni stranac

#247 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

mIRCerka wrote:Hajde onda da se izborimo da ukinemo policiju koji ce nam djavo....

ipak, hajd da ih ukinemo, samo na koga cemo onda lajat?
a jesi li kad pomislila da treba ukinuti bravare i stolare u policiji, zaposliti obrazovane, napraviti bolju policiju, ha.........

a glede pljuvanja, ma naci ce se vec neko, a ni moderatori nisu losa meta, jbg. znas kako je, niko ne voli autoritet :lol:

ps. policajac iz komsiluka:

godina oko 35, prije rata zavrsio pekarski zanat, zivio sa roditeljima. poslije rata se uvalio u policiju ko pozornik, zavrsio DIF, i dalje je policajac, zena ne radi, dvoje djece i dva zuba manjka (1 i 3), poslije rata napravio kucu, ne krije da je pare skupio na ulici, čak šta više, isto sa ponosom ističe, vozi golfa 4, 16000 KM kešom plaćenog. kaže da nipošto nebi pristao da radi kancelarijski posao.
Last edited by potpuni stranac on 06/08/2008 14:15, edited 2 times in total.
Robyn

#248 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by Robyn »

Opsti krkanluk, ne znaju strani jezik, ne znaju dje su im institucije koje trebaju cuvati.
Nedavno, pita jedn od policajaca SIPE drugog gdje je ministarstvo pravde, pa kontam kako bi na intervenciju otisao?

Hej kolega, frka u ministarstvu, trezim podrsku?

A dje ti je to????

Uzimaju pare i zaustavljaju samo one koje smiju, kad pored njih kroz rcveno prodje lola ili neki od ovih terenaca ili limuzina sa jako tamnim staklima oni ni mukajet.

Ide stranac, nosi novu auto gumu u jednoj a u kompletan tocak u drugoj ruci i pita nseg vrlog polocajca Do you speak English, a drot ce Yes. Stranac ga pita gdje ima vulkanizer ( a vulkanizerska radnja ni 100 m odatle) a drot vrti glavom, nema pojma naravno,umjesto da pita nekog.

A posebna je prica sto izlijecu iza bandera i iz grmlja sa radarom, ha snimaju kao da su iz CSI Majami (bolan kad ti kazem, cener je dorucak)
zandar

#249 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by zandar »

potpuni stranac wrote:
zandar wrote:

patrola i ne dolazi na intervenciju gdje je neko nekome stavio noz pod grlo, vec dolaze nakon sto ga prereze da naprave uvidjaj i prikace epitet "istraga u toku, u interesu iste ne mozemo nista vise reci" i u fijoku.

a sad razlozi ovakvog stanja:

apsolutna nepismenost policije: pekari, stolari, bravari..........ako ko uspije zavrsiti fakultet to je uglavnom dif, na kojem se pojavio par puta kad je trebalo raditi sklekove za ocjenu. mlade i obrazovane kadrove ne primaju u radni odnos, boje se konkurencije (sjetimo se protesta mladih diplomiranih kriminalista koji od bravara nisu mogli doci do radnog mjesta).

apsolutni nerad, jer što će raditi kad je plata fiksna i redovna, i još ubere sa strane. pogledajte vozni park policajaca, kuće se prave a sami rade u porodici i iztdržavaju 4članu porodicu. (ako je to sve od plate molim za recept)

i na kraju, losa zakonska regulativa.

pozornice, radujem se tvome komentaru na ovaj post i nastavku debate.

samo cu ti reci da si totalno neinformisan.

u policiji "na ulici" rade pored ostalih i diplomirani pravnici i kriminalisti... recimo nedavno je primljeno 40-ak momaka i djevojaka koji su zavrsili 4 god. kriminalistike. oni zajedno sa mnom rade na ulici.
jednog dana ce te takav jedan zaustaviti, pa se bolje ne zalijeci kad mu budes dijelio epitete i savjete kako da "hvata kriminalce, a ostavi postene ljude na miru..."

a to za patrolu je licemjerno sa tvoje strane... pa ko pohvata tolike lopove po gradu, mislis da se sami predaju :-)
citaj malo novine... :roll:
zandar

#250 Re: sta vas najvise nervira kod policajaca?

Post by zandar »

mIRCerka wrote:
zandar wrote:

dabogda ti nikad ne zatrebala pomoc tvojih kolega... eki SMIJESNI...

ti si blago receno podla, s tobom necu ni da raspravljam.
Post Reply