Koalicija SDP-Naša stranka
- DaysleepeR
#226 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
imam pouzdane informacije da ce Nasa Stranka ako ne koalirati onda sve odluke donositi u konsultaciji sa SDP-om
-
Leonardo78
#227 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Naša Stranka nije Pećanin, tačno je međutim da on istu podržava na što ima apsolutno pravo. Naša Stranka nije krenula nikakvim napadima na SDP, naprotiv SDP stvara takvu atmosferu ali to je njihov problem. Dobili su konkurenciju i nije im drago, to je jedina istina. Da si bio na predizbornim skupovima Naše Stranke šokirao bi se kad je Danis Tanović rekao: "Evo, ja ću vam reći nešto što vam nijedan političar u BiH ne bi rekao! Bitno je samo da izađete na izbore, ne morate glasati za Našu Stranku, ali važno je da glasate". Mislim da je time JAKO puno rečeno.komeba wrote:Problem je sto je "Nasa stranka" (citaj:Pecanin) krenula u predizbornu kampanju napadima na SDP.Tako se stvara nepotrebna netrpeljivost izmedu ljudi istih svjetonazora.
-
Ibrahimovski
#228 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Za Mostar ne znam... U Goraždu NS ima jedan mandat!
-
Judge_Dread
#229 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 14:33, edited 1 time in total.
- Banksy
#230 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Naša stranka će sigurno imati stavove slične onima vijećnika iz SDP-a, logično. Ali, nisam sigurna da će SDP-u njihovi glasovi biti potrebni.
Zna li neko broj vijećnika, svih stranaka, po sarajevskim opštinama, u prethodnom mandatu i po ovom novom?
Zna li neko broj vijećnika, svih stranaka, po sarajevskim opštinama, u prethodnom mandatu i po ovom novom?
-
Leonardo78
#231 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Nije imala potrebe postati stranka!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?! Da je bogdom takva situacija pa da NVO može bar malo uticati na svijest i savjest ovdašnjih "političara", pa da nije bilo potrebe da se osnuje Naša Stranka. Upravo su ljudi koji su bili u NVO prešli u Našu Stranku, jer kao NVO apsolutno nisu u mogućnosti da bilo kako utiču na korupciju, pljačke, malverzacije, pri(h)vatizacije... itd itd. Evo, konkretno, nedavno je objavljeno od strane Centra Civilnih Inicijativa koliko je "efikasna" vladajuća struktura u rasipanju novca poreznih obveznika kroz kojekakva "službena putovanja", "reprezentacije" i da ne govorimo o čemu još!!! Šta se dalje dešava? Ništa. Glasamo za iste. Zaslužujemo to što imamo - APSOLUTNO!Alhemicarkaa wrote:Upravo, sa ovakvom politikom, Nasa Stranka nije imala potrebe postati stranka, ovo sto oni rade mogli su raditi i kao NVO.glog wrote:SDP je jasno profilirana stranka koja se ne treba upustati u koaliranje sa strankama koje jos nemaju svoj program niti jasno izgradjen profil. Nasa Stranka mozda izgleda kao nada, ali za sada nisu predstavili ni jednu tacku zbog koje bi im vrijedilo pokloniti glas - niti su rekli za sta su, niti protiv cega su. Za sada im se prica svodi na - ovako vise ne moze, ali dok ne definisu sta smatraju pod ovako i kako moze, oni ne mogu biti razmatrani kao ozbiljan koalicioni partner.
Ponavljanje da Nasa Stranka nece nuditi kandidate tamo gdje postojeci dobro obavljaju svoj posao nema nikakvog smisla dok ne definisu jasno sta smatraju pod dobro obavljenim poslom i kojim postojecim kandidatima bi dali svoju podrsku.
Mislim, nidje veze, zbog cega da glasam za njih?
- Maraschino
#232 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
ja se ne slazemLeonardo78 wrote:Apsolutno se slažem.JEDRILICA wrote:Meni je Nasa Stranka simpaticna iz razloga sto se u njoj nalaze ljudi sto do sada nisu obnasali neke politicke funkcije! U slucaju da udju sa bilo kim u koalicju kod mene gube simpatije.
oni moraju poceti sa koaliranjem jer nemaju snage sami pobijediti ove na vlasti
-
Ibrahimovski
#233 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Što nas ovi iz SDP nagovaraju na koaliciju pa da nas onda uprljaju...
Gutavo je sve to...
-
pOZz
#234 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
NKVD wrote:Novi gradonačelnik je Lidija Korać, zakucano.

-
nikad_izvini
#235 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Jal ljudi ne čitaju štampu, jal nisu informisani, jal su zlonamjerni.Bilo kako bilo, ispade da se SDP ponaša bahato i da su oni napali NS.Nije tačno.Agresivna kampanja u Danima je počela sa pismom Kojovića(koji je bay the way u Izvršnom Odboru naše stranke).Pitanje je ko je koga napao kao i motivi napada.SDP je OPOZICIJA.Nisu idealni, al su manje zlo od ovih vladajućih.
Danisa cijenim kao reditelja i kao čovjeka.Ali i on može biti izmanipulisan.To niko ne može sa sigurnošću negirati.
PS Lijepo sam dao argumente kontra NS-a.Niko da odgovori konkretno
Volio bi da me neko ispravi ako griješim, da kaže taj i taj, imenom i prezimenom je uradio ili nije uradio, ili nije tačno.Bilo šta 
Danisa cijenim kao reditelja i kao čovjeka.Ali i on može biti izmanipulisan.To niko ne može sa sigurnošću negirati.
PS Lijepo sam dao argumente kontra NS-a.Niko da odgovori konkretno
-
MAGISTAR.MOSTAR
#236 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
U Mostaru je ekipa unaprijed bila osuđena na poraz.Ibrahimovski wrote:Za Mostar ne znam... U Goraždu NS ima jedan mandat!
Skupilo se nekoliko prijatelja, koji se inače privatno druže, dobilo atest iz Sarajeva i nazvali se NS.
Kampanja - hvala bogu: protiv ovoga i onoga. Onda malo sistem copy-past iz nekih programa ljevičarskih stranaka u širem okružju. I to je to.
Dijagnoza: Niđe veze
- Banksy
#237 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Tačno. To je greška napravljena u startu.Alhemicarkaa wrote: Upravo, sa ovakvom politikom, Nasa Stranka nije imala potrebe postati stranka, ovo sto oni rade mogli su raditi i kao NVO.
Jaka i relevantna NVO bar 3-4 godine, onda možda preći u stranku. To zahtijeva puno rada na koji, izgleda, nisu bili spremni.
Ali, odlično su prošli, nisam očekivala ni ovo.
-
Leonardo78
#238 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Slažem se, jako dobro zapažanje. Naša Stranka neće koalirati ni sa kim, ne sekiraj sejai wrote:Ma kad bi usli sa SDP-om odmah bi izasao iz "NAse stranke",to bi bio daleko apsurdan potez:spajanja na tako kompromitovanom strankom kao sto je SDP.Takodjer nebulozne su ove spekulacije i samo mogu stetiti ugledu "NAse stranke",a vidim da ih i salju clanovi(ili barem ideoloski podobnici) SDP-a...
- winabike
#239 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Dobro je, Nasa Stranka se probija - uspjeli su postici jedan od glavnih izbornih ciljeva:
pomoci da u Novom Sarajevu opet pobijedi Koldzo.

-
nikad_izvini
#240 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Kao što je Fadil ŠeroLeonardo78 wrote:Nije imala potrebe postati stranka!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?! Da je bogdom takva situacija pa da NVO može bar malo uticati na svijest i savjest ovdašnjih "političara", pa da nije bilo potrebe da se osnuje Naša Stranka. Upravo su ljudi koji su bili u NVO prešli u Našu Stranku, jer kao NVO apsolutno nisu u mogućnosti da bilo kako utiču na korupciju, pljačke, malverzacije, pri(h)vatizacije... itd itd. Evo, konkretno, nedavno je objavljeno od strane Centra Civilnih Inicijativa koliko je "efikasna" vladajuća struktura u rasipanju novca poreznih obveznika kroz kojekakva "službena putovanja", "reprezentacije" i da ne govorimo o čemu još!!! Šta se dalje dešava? Ništa. Glasamo za iste. Zaslužujemo to što imamo - APSOLUTNO!Alhemicarkaa wrote:Upravo, sa ovakvom politikom, Nasa Stranka nije imala potrebe postati stranka, ovo sto oni rade mogli su raditi i kao NVO.glog wrote:SDP je jasno profilirana stranka koja se ne treba upustati u koaliranje sa strankama koje jos nemaju svoj program niti jasno izgradjen profil. Nasa Stranka mozda izgleda kao nada, ali za sada nisu predstavili ni jednu tacku zbog koje bi im vrijedilo pokloniti glas - niti su rekli za sta su, niti protiv cega su. Za sada im se prica svodi na - ovako vise ne moze, ali dok ne definisu sta smatraju pod ovako i kako moze, oni ne mogu biti razmatrani kao ozbiljan koalicioni partner.
Ponavljanje da Nasa Stranka nece nuditi kandidate tamo gdje postojeci dobro obavljaju svoj posao nema nikakvog smisla dok ne definisu jasno sta smatraju pod dobro obavljenim poslom i kojim postojecim kandidatima bi dali svoju podrsku.
Mislim, nidje veze, zbog cega da glasam za njih?
-
Judge_Dread
#241 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 14:32, edited 1 time in total.
- winabike
#242 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Ko ce ti ista odgovoriti, kad ti argumenti stoje...nikad_izvini wrote:Jal ljudi ne čitaju štampu, jal nisu informisani, jal su zlonamjerni.Bilo kako bilo, ispade da se SDP ponaša bahato i da su oni napali NS.Nije tačno.Agresivna kampanja u Danima je počela sa pismom Kojovića(koji je bay the way u Izvršnom Odboru naše stranke).Pitanje je ko je koga napao kao i motivi napada.SDP je OPOZICIJA.Nisu idealni, al su manje zlo od ovih vladajućih.
PS Lijepo sam dao argumente kontra NS-a.Niko da odgovori konkretnoVolio bi da me neko ispravi ako griješim, da kaže taj i taj, imenom i prezimenom je uradio ili nije uradio, ili nije tačno.Bilo šta
Long live Nasa Stranka, long live Nedzad Koldzo - sad moram majmuna jos 4 godine gledati...
u pm....!!!!!!!
- portfast
#243 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
winabike wrote:Dobro je, Nasa Stranka se probija - uspjeli su postici jedan od glavnih izbornih ciljeva:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Koldžo je gigant. Cestitke Nedžadu.
-
Leonardo78
#244 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Pogrešno. Samo dosljednom i principijelnom politikom se može postići kvalitetan uspjeh. Koalicija bi možda na početku nešto mrljavila i upetljali bi se u "dođeš mi-dođem ti" šeme i sve ode u helać. Naša Stranka ne smije sebi dozvoliti da potpadne pod bilo čiju kontrolu. Ona mora ostati istinska građanska, demokratska i multietnička partija.Maraschino wrote:ja se ne slazemLeonardo78 wrote:Apsolutno se slažem.JEDRILICA wrote:Meni je Nasa Stranka simpaticna iz razloga sto se u njoj nalaze ljudi sto do sada nisu obnasali neke politicke funkcije! U slucaju da udju sa bilo kim u koalicju kod mene gube simpatije.![]()
oni moraju poceti sa koaliranjem jer nemaju snage sami pobijediti ove na vlasti
- winabike
#245 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Jah, a ja sam Bruce Willis.portfast wrote:Koldžo je gigant.
-
Judge_Dread
#246 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 14:32, edited 1 time in total.
-
nikad_izvini
#247 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Drago mi je što si demantovao ko je koga prvi napaoJudge_Dread wrote:pa nikad izvini izvini prodji samo kroz ovaj forum i pogledaj brojne teme i gomile postova da se taj jad od NS treba maltene izvinjavat sto postoji i da SDP njih percipira kao opasnost, a ne obrnuto. Ako ti je stranka u nastanku i to nebulozno konfuznog djelovanja opasnost onda Huston imas problem i to veliki. Inace mi na dzigericu ide ta Dodikovska logika koju fura SDP po pitanju NS - kao eto sta se oni imaju osnivati, postojat i javljati. Zaveden danisnikad_izvini wrote:Jal ljudi ne čitaju štampu, jal nisu informisani, jal su zlonamjerni.Bilo kako bilo, ispade da se SDP ponaša bahato i da su oni napali NS.Nije tačno.Agresivna kampanja u Danima je počela sa pismom Kojovića(koji je bay the way u Izvršnom Odboru naše stranke).Pitanje je ko je koga napao kao i motivi napada.SDP je OPOZICIJA.Nisu idealni, al su manje zlo od ovih vladajućih.
PS Lijepo sam dao argumente kontra NS-a.Niko da odgovori konkretnoVolio bi da me neko ispravi ako griješim, da kaže taj i taj, imenom i prezimenom je uradio ili nije uradio, ili nije tačno.Bilo šta
)) jes jako je retardiran i podlozan tome cccccc
Pa hadzije kad ste toliko dobre sto se tavori tu gdje jest, u pet deka gore dole. Eto sad jadna i pateticna NS krivaDe ba mojne rende kora
![]()
![]()
naucit mest u vlastitoj avliji pa onda dalje je iskrena preporuka al ne samo SDP-u.
A ako je debeli i Dani krucijalan problem kao i NS onda fakat nemam nista rec nego se grohotom smijat. To isto kad bi se NS zalio na ignoranciju Fetve i njihovog IPP-a i drukanje za SDP. Ipak je to mnogo konkretnije nego debeli i njegovi tanki DANI.
Pozz & get real sa manje emocija![]()
Drago mi je što si prokomentarisao uspjehe Fadila Šere, Bojana Bajića, pisma Kojovića(kao građanina, ne kao stranačkog pripadnika) kontra SDP-a, Majine odgovore o Pećaninu i Šeri.
Drago mi je što si prokomentarisao pogled i stav o nacionalnom pitanju u BiH by NS.
Drago mi je što sam dobio konkretne odgovore, pored Hjustona, get real i cccc
-
Judge_Dread
#248 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 14:31, edited 2 times in total.
- winabike
#249 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Judge, dobrim dijelom je istina ovo sto pises, a posebno recenica "Ako ti je stranka u nastanku i to nebulozno konfuznog djelovanja opasnost onda Huston imas problem i to veliki".Judge_Dread wrote:pa nikad izvini izvini prodji samo kroz ovaj forum i pogledaj brojne teme i gomile postova da se taj jad od NS treba maltene izvinjavat sto postoji i da SDP njih percipira kao opasnost, a ne obrnuto. Ako ti je stranka u nastanku i to nebulozno konfuznog djelovanja opasnost onda Huston imas problem i to veliki. Inace mi na dzigericu ide ta Dodikovska logika koju fura SDP po pitanju NS - kao eto sta se oni imaju osnivati, postojat i javljati. Zaveden danis)) jes jako je retardiran i podlozan tome cccccc
Pa hadzije kad ste toliko dobre sto se tavori tu gdje jest, u pet deka gore dole. Eto sad jadna i pateticna NS krivaDe ba mojne rende kora
![]()
![]()
naucit mest u vlastitoj avliji pa onda dalje je iskrena preporuka al ne samo SDP-u.
A ako je debeli i Dani krucijalan problem kao i NS onda fakat nemam nista rec nego se grohotom smijat. To isto kad bi se NS zalio na ignoranciju Fetve i njihovog IPP-a i drukanje za SDP. Ipak je to mnogo konkretnije nego debeli i njegovi tanki DANI.
Pozz & get real sa manje emocija![]()
Medjutim, da se ne lazemo: SDP i NS ciljaju na istu publiku.
Ako najveci "gradjansko-orijentirani" magazin (sta god to znacilo) zadnjih godinu dana sistematski rafala po SDP-u, a za potrebe NS (a to je jasno, da se ne lazemo), ako jedan od clanova IO NS, Pedja Kojovic (koji je inace u privatnom zivotu skroz super lik) rafala direktno na Lagumdziju obracajuci mu se sa "Dragi Zlaja" (mada ni Lagumdzijino maslo nije za Ramazana, da se odmah razumijemo), jasno je na koji se nacin privlacenja glasaca odlucila Nasa Stranka: uzimanjem istih od SDP-a, a nikako privlacenjem neodlucnih, ili nedobog "mission impossible" - oduzimanjem glasova SDA, SBiH, HDZ, HDZ Brojke i slova, SDS i Mile Ronhil.
E upravo zbog tog stava me tjeraju na povracanje - mada su tamo neki ljudi koje jako cijenim, spomenuti Pedja, pa Bojan, pa Dino... to, dragi moji nije nacin.
Srecom nije previse opeklo, ali jeste tamo gdje me najvise boli: u mojoj opcini izabrase Koldziju, taze-diplomiro covjeka, finoce obrade ravne balvanu, a tu mu je negdje i IQ. Sve u svemu, tipican SDA kadar.
Last edited by winabike on 06/10/2008 13:40, edited 1 time in total.
-
Leonardo78
#250 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Kao što je Fadil ŠeroNije imala potrebe postati stranka!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?! Da je bogdom takva situacija pa da NVO može bar malo uticati na svijest i savjest ovdašnjih "političara", pa da nije bilo potrebe da se osnuje Naša Stranka. Upravo su ljudi koji su bili u NVO prešli u Našu Stranku, jer kao NVO apsolutno nisu u mogućnosti da bilo kako utiču na korupciju, pljačke, malverzacije, pri(h)vatizacije... itd itd. Evo, konkretno, nedavno je objavljeno od strane Centra Civilnih Inicijativa koliko je "efikasna" vladajuća struktura u rasipanju novca poreznih obveznika kroz kojekakva "službena putovanja", "reprezentacije" i da ne govorimo o čemu još!!! Šta se dalje dešava? Ništa. Glasamo za iste. Zaslužujemo to što imamo - APSOLUTNO!
Kao što je Dennis Gratz! Našu Stranku ne čini jedan čovjek, za razliku od ostalih. U njoj NIKO nije neprikosnoven, pa tako ni Šero. Pokazaće vrijeme, ne kažem da u Našu Stranku mnogi nisu zalutali, ali kad vide da Naša Stranka nije "društvo jednog lica", bye-bye