BHtelecom po uzoru na MAXtv

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Bourne

#226 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by Bourne »

Lud i ponosan wrote:Napominjem da se ni jedan kanal ne zatamnjuje
Interesantno FTV-a nigdje :D valjda zbog Bakira Hadjiomerovica :lol:
Ese

#227 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by Ese »

Ja u MNE već skoro dvije godine koristim T-Com-ovu Extra TV (tako se kod nas zove) i mogu reći da je IPTV svjetlosnim godinama ispred kablovskih TV. Ono što najviše koristim je naručivanje filmova. Kvalitet slike odličan. Kod nas osnovni paket košta 10e (51 kanal), a postoji i mini (25 balkanskih kanala) od 6e. Priključak je bio 1e (akcija), a sada je čini mi se 80e. Ja pored osnovnog koristim i HBO Paket (dva filmska kanala, HBO i HBO Comedy) + 4,9e.
Cijena je u odnosu na kablovsku i digitalnu veća baš zbog kvaliteta, mada ne mora i da bude. Evo u Srbiji Telekom Srbije nudi osnovni paket za (55 kanala) 6,5e, a osnovni i HBO su 8e. Na cijenu utiče i veličina tržišta, stanje infrastrukture neophodne za ovu uslugu.
Ko može da plati neće zažaliti.
kenzo

#228 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by kenzo »

to sa bh telekomom je primjer kad imate menadzere koji veze sa upravljanjem nemaju...natrpaj glupih kanala i aj zdravo..umjesto da su dobro istrazili trziste, javne izvore einformaicja(ponajvise forume)....ponudu u regionu, pa uskladili ponudu prema svemu tome...a ne da neki privavnik iz banja luke nudi bolji program
LFC4EVER

#229 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by LFC4EVER »

Evo OSNOVNE ponude MaxTV-a u Hrvatskoj, pa sad usporedite:

0 - promo
1-10 - domaći programi (HRT1, HRT2, RTL, Nova, HRT Plus, RTL Plus, 24sata vijesti)
100-199 - dokumentarni program (National Geographic, NatGeo Wild, DoQ, History Channel, Discovery Europe, Discovery Animal Planet, Discovery Science, Discovery World, Discovery Travel, Travel Channel, MediaTravel TV, Zone Reality TV)
200-299 - dječiji program (Nickletoon, Jetix, Jetix Play, Boomerang, Kika, Baby TV, Cartoon Network)
300-399 - filmovi i serije (CineStar TV, FOX Life, FOX Crime, Hallmark, BBC Prime, Zone Romantica TV)
400-499 - sport (SportKlub, Eurosport, Eurosport 2, ESPN America, ESPN Classic, DSF, Motors TV, Extreme Sport, Yacht & Sail)
500-599 - zabava (E! Entertainment, MyStyle, Zone Club, Fashion TV, VOX, Canale 5, Italia 1, Luxe TV)
600-699 - muzika (CMC, MTV Adria, VH1 Europe, VH1 Classic, VIVA, Mezzo, DM Sat, NatGeo Music, Narodna TV)
700-799 - biznis i vijesti (Kapital Network, BBC World, Euro News, CNBC Europe, Bloomberg TV, CNN Europe, SkyNews, t-portal news, Deutsche Welle, TV Sabor)
800-899 - lokalne i regionalne televizije (OTV, Z1, Net, KanalR, Vinkovačka TV, Varaždinska TV, Televizija Pula, TV Dalmacija, TV4R, SBTV, Nezavisna Istarska TV, Dubrovačka TV, Splitska TV, Osječka TV, TV Velika Gorica, VOX Televizija, TV Jadran, TV Slavonije i Baranje, TV Turopolje, Čakovečka TV, TV Šibenik, RTS Sat, Televizija OBN, FTV, Hayat, TV Crne Gore, RTV Slo 1, RTV Slo 2, Rai Uno, Rai Due, TV5 Monde)
900-999 - za odrasle (Playboy TV)

Ova osnovna ponuda (cca 100 kanala) iznosi 65 kn mjesečno (PDV od 23% uračunat), što je otprilike nekih 9 €.

Od dodatnih paketa postoje:

- Plus paket (SportKlub +, Manchester United TV, Chelsea TV, MTV Dance, MTV Hits, MTV 2, Private Spice, Adult TV, Hustler TV), koji dođe dodatnih 40 kn mjesečno (cca 5,5 €)
- HBO paket (HBO, HBO Comedy), koji dođe dodatnih 40 kn (cca 5,5 €)
- Cinemax paket (Cinemax, Cinemax 2), koji dođe dodatnih 30 kn (cca 4 €)
- HBO Digital, koji dođe dodatnih 30 kn (cca 4 €)
- HBO/Cinemax/HBO Digital paket, koji dođe dodatnih 60 kn (cca 8,2 €)

Znači, najskuplja kombinacija sa svim uključenim kanalima, iznosila bi 165 kn (cca 22,5 €)...
karanana

#230 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by karanana »

super ovaj osnovni paket. sve sto mi treba. jedino ne vidim history channel.
ali ja kad sve ovo saberem dobijem nekih 37 eura. jeli to dobijes popust i sve te izadje 22 eura kad sve narucis? za 22 eura dobijes i hbo-e i cinemax-e i dodatne sport kanale?
belafonte

#231 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by belafonte »

Ooo perverzije i Max Tv-a, ovu ponudu mi necemo imat ni za 10 godina, pa stvarno smo slijepo crijevo :x :x
in33sa

#232 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by in33sa »

Ponuda Max-tv meni djeluje kao neka bajka.

Ja za pola tih kanala nisam ni znao da postoje :D ali mi zato imamo Behar i Amnu.
neki

#233 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by neki »

Pa daj nam listu kanala koje je MaxTV imao u testnom periodu pa cemo onda da poredimo,...ovo ovako nema smisla. Ako cemo tako poredit onda treba reci da ovo sto Telecom nudi je besplatno (jer je testni period) a to sto Max tv se placa..
in33sa

#234 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by in33sa »

Razlika izmedju testne faze Max-tv i bhtelecom-a je uglavnom ta da je Max-tv testirao sistem i ubacio sve ove kanale, a bhtelecom ce kroz testnu fazu uglavnom morati rezati ponudu jer nece moci tehnicki ni finansijski izdrzati zadate ciljeve.

Zivi bili pa vidjeli. Prvo sto ce morati ukinuti je flat, pretpostavljam.

Pa znamo se.
karanana

#235 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by karanana »

neki wrote:Pa daj nam listu kanala koje je MaxTV imao u testnom periodu pa cemo onda da poredimo,...ovo ovako nema smisla. Ako cemo tako poredit onda treba reci da ovo sto Telecom nudi je besplatno (jer je testni period) a to sto Max tv se placa..
mislis da ce biti razlike u ponudi kanala bh telekoma izmedju testnog i komercijalnog perioda?
ovo sto ti je u testnom periodu ce ti biti i nakon ta tri mjeseca.
AdrianMole

#236 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by AdrianMole »

Inicijalna ponuda kanala Max Tv nije bila ništa bolja nego ova BH Telecoma.Samo je stvar u tome što je to sve bilo prije više od dvije godine.Bilo je mnogo dječijih bolesti:trzanja kanala,ne radi snimalica,užasne slike,konflikta sa drugim uređajima i slično.Sve to treba očekivati i sa BH Telecomom i zato i postoji testni period.Nekoliko mojih prijatelja iz Hrvatske imaju Max TV i nije ni to tako sjajna priča kao što se čini iz ovoga ugla.Nedostaju tu mnogi lokalizirani kanali npr.MGM Channel,Viasat History,Viasat Explorer,TV 1000,Sportklub +,Film +,Cinemania,Pop TV,Kanal A,barem koji značajniji srbijanski kanal poput Avale,B92,Fox-a i slično.Tek su prije par mjeseci upali i ovi Fox Life i Fox Crime.Primjer kako se značajno popravi ponudu za sada može biti Logosofotova Super TV.Od početnih 28 kanala rudimentarnog tipa došli su do 70 kanala za nekoliko mjeseci i predstavljaju značajnu konkurenciju svim kablovskim operaterima.Problem sa Logosoftom je dakako pokrivenost,što se još uvijek svodi na nekoliko ulica u Sarajevu.Treba biti strpljiv i sa Mojom TV :-D
prog123

#237 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by prog123 »

Pa jel moguce da ako se pretplatis na godinu ili dvije da nakon toga se predomisle i izbace flat internet? Pa zar to ne bi bilo krsenje ugovora? Prokleti bili ako se to desi. :evil:
Bourne

#238 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by Bourne »

AdrianMole wrote:Inicijalna ponuda kanala Max Tv nije bila ništa bolja nego ova BH Telecoma.Samo je stvar u tome što je to sve bilo prije više od dvije godine.Bilo je mnogo dječijih bolesti:trzanja kanala,ne radi snimalica,užasne slike,konflikta sa drugim uređajima i slično.Sve to treba očekivati i sa BH Telecomom i zato i postoji testni period.Nekoliko mojih prijatelja iz Hrvatske imaju Max TV i nije ni to tako sjajna priča kao što se čini iz ovoga ugla.Nedostaju tu mnogi lokalizirani kanali npr.MGM Channel,Viasat History,Viasat Explorer,TV 1000,Sportklub +,Film +,Cinemania,Pop TV,Kanal A,barem koji značajniji srbijanski kanal poput Avale,B92,Fox-a i slično.Tek su prije par mjeseci upali i ovi Fox Life i Fox Crime.Primjer kako se značajno popravi ponudu za sada može biti Logosofotova Super TV.Od početnih 28 kanala rudimentarnog tipa došli su do 70 kanala za nekoliko mjeseci i predstavljaju značajnu konkurenciju svim kablovskim operaterima.Problem sa Logosoftom je dakako pokrivenost,što se još uvijek svodi na nekoliko ulica u Sarajevu.Treba biti strpljiv i sa Mojom TV
Majstore reko si sve sto je potrebno i nista nisi izmislio Max TV pratim od njenog osnutka tako da sve sto si napisao je istina :thumbup: treba strpljenja sto se tice Moje Tv i ovakvi kakvi su sad meni su bolji od ovig trija(Elob,BHcabelnet,HS)oni rade godinama i sta su ponudili novo, da sad ne otvaramo temu o kvalitetu slike i usluzi uposlenih ono sto oni nude je RADI-NERADI pa opet malo radi, pa opet malo neradi i tako u krug godinama :x P.S. Max TV je odavno premasio 100.000 korisnika(2008 god.)valjda zato sto su "gori" od tamosnjih kablovskih operatera kojih sad skoro da i nema sto isto zelim i Sarajevskom triju od srca samo zbog njihovog bezobrazluka i drskosti.Samo jos da kazem da je FLAT internet od 1.12.09 samo ce brzina biti 1024 sve ostalo su dezinformacije. :dance:
elcho71

#239 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by elcho71 »

Bourne wrote:
AdrianMole wrote:Inicijalna ponuda kanala Max Tv nije bila ništa bolja nego ova BH Telecoma.Samo je stvar u tome što je to sve bilo prije više od dvije godine.Bilo je mnogo dječijih bolesti:trzanja kanala,ne radi snimalica,užasne slike,konflikta sa drugim uređajima i slično.Sve to treba očekivati i sa BH Telecomom i zato i postoji testni period.Nekoliko mojih prijatelja iz Hrvatske imaju Max TV i nije ni to tako sjajna priča kao što se čini iz ovoga ugla.Nedostaju tu mnogi lokalizirani kanali npr.MGM Channel,Viasat History,Viasat Explorer,TV 1000,Sportklub +,Film +,Cinemania,Pop TV,Kanal A,barem koji značajniji srbijanski kanal poput Avale,B92,Fox-a i slično.Tek su prije par mjeseci upali i ovi Fox Life i Fox Crime.Primjer kako se značajno popravi ponudu za sada može biti Logosofotova Super TV.Od početnih 28 kanala rudimentarnog tipa došli su do 70 kanala za nekoliko mjeseci i predstavljaju značajnu konkurenciju svim kablovskim operaterima.Problem sa Logosoftom je dakako pokrivenost,što se još uvijek svodi na nekoliko ulica u Sarajevu.Treba biti strpljiv i sa Mojom TV
Majstore reko si sve sto je potrebno i nista nisi izmislio Max TV pratim od njenog osnutka tako da sve sto si napisao je istina :thumbup: treba strpljenja sto se tice Moje Tv i ovakvi kakvi su sad meni su bolji od ovig trija(Elob,BHcabelnet,HS)oni rade godinama i sta su ponudili novo, da sad ne otvaramo temu o kvalitetu slike i usluzi uposlenih ono sto oni nude je RADI-NERADI pa opet malo radi, pa opet malo neradi i tako u krug godinama :x P.S. Max TV je odavno premasio 100.000 korisnika(2008 god.)valjda zato sto su "gori" od tamosnjih kablovskih operatera kojih sad skoro da i nema sto isto zelim i Sarajevskom triju od srca samo zbog njihovog bezobrazluka i drskosti.Samo jos da kazem da je FLAT internet od 1.12.09 samo ce brzina biti 1024 sve ostalo su dezinformacije. :dance:
Ima u HR klasicna kablovska samo je svjetlosnim godinama ispred ovih ovdje. Pokriva sve vece gradove u HR. http://www.bnet.hr (dovoljno je pogledati njihovu stranicu koja odlicno izgleda)
Last edited by elcho71 on 06/09/2009 22:08, edited 1 time in total.
kenzo

#240 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by kenzo »

logosoft je uveo u xdsl free zonu ,gdje free zona obuhvata cjelokupan internet a mozes u free zoni 80gb ..i plus onih 12 gb..
kone

#241 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by kone »

VJerovatno ce telefon u BHT u narednih nekoliko mjeseci non stop zvoniti i najcesce pitanje ce biti ; "gospodjo,mozete li mi samo reci,je li ajkula pojela riba ili je riba pojela ajkulu :D

Ruku na srce,ali mislim da ce jako puno trebati ovim "strucnjacima" iz BHT da upostave normalan rad ove njihove najnovije usluge,ali ako nista,treba iskoristit ovu njihovu nevjerovatno siroku ruku i prijaviti se na ovaj testni period pa sto bi nas narod rekao "džabalesku" pratiti ono sto se moze pratiti,pa se 30.11.2009 lagano odjaviti do nekih boljih dana :D
LFC4EVER

#242 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by LFC4EVER »

karanana wrote:super ovaj osnovni paket. sve sto mi treba. jedino ne vidim history channel.
ali ja kad sve ovo saberem dobijem nekih 37 eura. jeli to dobijes popust i sve te izadje 22 eura kad sve narucis? za 22 eura dobijes i hbo-e i cinemax-e i dodatne sport kanale?
Ima i History channel u osnovnoj ponudi (gore je među NatGeo-m, DoQ-om itd.).
A što se cijene tiče... osnovni paket je 65 kn (cca 9 €). Dodatni HBO paket postoji u 4 verzije - možeš uzet samo HBO i HBO Comedy što dođe 40 kn... možeš uzet samo Cinemax i Cinemax 2 što dođe 30 kn... možeš uzet samo HBO Digital što dođe 30 kn... a možeš uzet i cjelokupni HBO paket (znači: HBO, HBO Comedy, Cinemax, Cinemax 2 i HBO Digital) koji te dođe 60 kn (cca 8,2 €).

Znači, da bi pokrio sve kanale u ponudi MaxTV-a, moraš uz osnovni paket (65 kn) uzeti i Plus paket (40 kn) te ovaj cjelokupni HBO paket (60 kn). Sve skupa ti to dođe oko 165 kn (cca 22,5 €), a dobiješ nekih 115-120 kanala...

Budući da ja živim na relaciji Hrvatska/BiH, tako već više od godinu dana imam i koristim ovaj MaxTV i ja osobno sam skroz zadovoljan s njime. Naravno, dobar dio ovih kanala je bezveze i nikad ih ne gledam (valjda ima neko kome su i zanimljivi), ali onih 20-ak kanala koji me zanimaju (obožavam dokumentarce) mogu vala gledati cjeli dan bez prestanka ako imam vremena!
Što se tiče tehničkih problema... ne znam, možda ih je prije bilo više, ali najgore šta se meni znalo desiti je da mi se slika zamrzne (a to se opet lako riješi resetiranjem receivera, što traje cca 3-4 min, a dogodi se u vrh glave 1-2 mjesečno). A što se programa tiče, meni možda još jedino fali i poneki srpski kanal (B92 ili sl.) uz postojeći RTS, te BHT (zbog engleske Premier lige)...

Postoji tu još i dosta nekih drugih kerefeka, kao što su Videoteka, Snimalica itd... ali osim Videoteke odakle sam par puta iznajmio neki film (i to kad se skupilo društvo, a inače pored torrenta nema smisla), to baš i ne koristim previše...
karanana

#243 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by karanana »

treba stelu ganjat
karanana

#244 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by karanana »

Her Flick wrote:
karanana wrote:treba stelu ganjat
imas li ti koga tamo

ja da imam radio bi tamo
posto ne radim tamo, to ti daje odgovor i imam li stelu.
neki

#245 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by neki »

da otklonimo dileme i svakakva pametovanja raznoranih forumasha:

http://img215.imageshack.us/img215/5834/1005591.jpg

znaci flat na fair osnovi, sto bi znacilo pri brzini 1024 mbps i 60% iskoristenosti to je oko 190 Gb mjesecno. E ko ima i na ovo srat da mu je malo nek se pose.. sebi u usta..
Animal

#246 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by Animal »

Može li neko objasniti kako se obični smrtnici. koji imaju ADSL,prijavljuju za ovu uslugu??

Hvala
Hasharijast

#247 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by Hasharijast »

Her Flick wrote:
Animal wrote:Može li neko objasniti kako se obični smrtnici. koji imaju ADSL,prijavljuju za ovu uslugu??

Hvala
evo ovako

ako imas tetku,tetka,dajdju, amidju, rodjaka itd itd da radi u telecomu
nazoves ga/ju i trazis

... bilo koja od porbojanih osoba treba biti clan SDA :thumbup: :bih:
ChataDodajStaHoces

#248 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by ChataDodajStaHoces »

neki wrote:da otklonimo dileme i svakakva pametovanja raznoranih forumasha:

http://img215.imageshack.us/img215/5834/1005591.jpg

znaci flat na fair osnovi, sto bi znacilo pri brzini 1024 mbps i 60% iskoristenosti to je oko 190 Gb mjesecno. E ko ima i na ovo srat da mu je malo nek se pose.. sebi u usta..
Gdje pise da je 60% iskoristenosti - moze biti i 20% kao sto je na epn-u jedno vrijeme bilo... sve zavisi sta napisu u ugovoru i koliko im kapaciteti mogu podnijeti... znam da ja prvi ne bih gasio kompjuter i da bi onaj torrent plakao koliko ga forsiram :)
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#249 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by Bobi »

Gdje druga tema ...mrsko mi traziti :D, a glede ovog kina, na vrh glave mi je vishe novih tehnologija :evil:
Hasharijast

#250 Re: BHtelecom po uzoru na MAXtv

Post by Hasharijast »

na BH telekomovoj stranici http://www.bhtelecom.ba/aktivacija.html postoji forma zahtjeva za aktivacijom dodatne usluge a u padajucem meniju imate opciju "Moja TV eksperimentalni rad" ali naravno zahtjev obicni smrtnik ne moze podnijeti jer ga web aplikacija konstantno vrti u krug :):):)

Vrlo pametno smisljeno od strane BHTelekoma. Mogu misliti kako se smiju dok mi obicni korisnici klikamo :x
Post Reply