Bojimo li se iskreno pricati o Ljubavi

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
3xa

#226 Re: Bojimo li se iskreno pricati o Ljubavi

Post by 3xa »

sapati srca wrote:
3xa wrote:Ne znam sta da ti kazem a da ne zvuci glupo. Znam sta je gubitak i kako je tesko prihvatiti cinjenicu da nekog nema, da ga ne mozes nazvati na telefon, vidjeti, dotaci....
Ma vecinom pisem radosne price, i jesu mi bile takve, ali nekada se desava da nam se u danu srusi sve smo dugo srcem gradili...Ja nisam bio dorastao toj prepreci i svako je krenuo svojim putem...ne znam cesto sam se pitao da li bi drukcije bilo da sam ostao...
Iskreno, ja znam samo jedan slucaj koji se sretno zavrsio (povodom upotrebe droga)
sapati srca

#227 Re: Bojimo li se iskreno pricati o Ljubavi

Post by sapati srca »

Lilana wrote:
sapati srca wrote:
Ma ne izvinjavaj se :-D Ovdje pisi sta god pozelis...Ma koliko bilo tuzno ili radosno...Sta god pozelis i kolioko god pozelis pisi...
I ti si imala slicno iskustvo?
"Pricaj mi malo o tome...ili nemoj"
Hm ... ni blizu tako dramatično, ali ... recimo kao da je preselio u vječna lovišta, odjednom, nenajavljeno, nakon godina slaganja zajedničke planine ... kad se najmanje nadaš!
Jesi li ikada cula kasnije za njega, ili saznala razlog...
Lilana

#228 Re: Bojimo li se iskreno pricati o Ljubavi

Post by Lilana »

sapati srca wrote:
3xa wrote:Ne znam sta da ti kazem a da ne zvuci glupo. Znam sta je gubitak i kako je tesko prihvatiti cinjenicu da nekog nema, da ga ne mozes nazvati na telefon, vidjeti, dotaci....
Ma vecinom pisem radosne price, i jesu mi bile takve, ali nekada se desava da nam se u danu srusi sve smo dugo srcem gradili...Ja nisam bio dorastao toj prepreci i svako je krenuo svojim putem...ne znam cesto sam se pitao da li bi drukcije bilo da sam ostao...
Vječita dilema na koju, što je najgore, nikada nećeš dobiti odgovor. Samo oni koji su dobili "još jednu šansu" mogu znati jesu li im greške iz pluskvamperfekta bile dobra škola, a druga šansa dobra prilika za biti mudriji, prosvjećeniji ... ti to u ovom slučaju nikada nećeš saznati i ne vrijedi se ni pitati šta bi bilo kad bi bilo ...
3xa

#229 Re: Bojimo li se iskreno pricati o Ljubavi

Post by 3xa »

Boze, daj mi snage pa prihvatim ono sto ne mogu promijeniti i da prepoznam ono sto mogu...ili nesto tako
Lilana

#230 Re: Bojimo li se iskreno pricati o Ljubavi

Post by Lilana »

sapati srca wrote:
Lilana wrote:
sapati srca wrote:
Ma ne izvinjavaj se :-D Ovdje pisi sta god pozelis...Ma koliko bilo tuzno ili radosno...Sta god pozelis i kolioko god pozelis pisi...
I ti si imala slicno iskustvo?
"Pricaj mi malo o tome...ili nemoj"
Hm ... ni blizu tako dramatično, ali ... recimo kao da je preselio u vječna lovišta, odjednom, nenajavljeno, nakon godina slaganja zajedničke planine ... kad se najmanje nadaš!
Moja aluzija je bila na iznenadni odlazak nekoga koga voliš ... kada na to nisi spreman, i kada si nemoćan promijeniti tok stvari. Znam razloge ... ali to ne mijenja stvar da uvijek ostaju neki datumi, kao što je tebi ovaj danas, koji iz duše izvuku neku sličnu priču s manje ili više tragičnim epilozima.
U biti, sve ima svoj početak i kraj, ali svaki kraj ranjava na svoj način ...
sapati srca

#231 Re: Bojimo li se iskreno pricati o Ljubavi

Post by sapati srca »

3xa wrote:
sapati srca wrote:
Iskreno, ja znam samo jedan slucaj koji se sretno zavrsio (povodom upotrebe droga)
Ne znam, mnogo sam kasnije razmisljao o njenom senzibilu, kad bi rukom nesto dodirnula, kao da je osjecala preko dodira stvari, po dodiru je uvijek tacno znala kako se osjecam...Divno je slikala...Kasnije sam razmisljao kako nekada neki nasi unutarnji darovi mogu nam biti teret s kojim s ene mozemo nositi...Mislim da je puno bola osjecala u ljudima...
sapati srca

#232 Re: Bojimo li se iskreno pricati o Ljubavi

Post by sapati srca »

Lilana wrote:
sapati srca wrote:
Vječita dilema na koju, što je najgore, nikada nećeš dobiti odgovor. Samo oni koji su dobili "još jednu šansu" mogu znati jesu li im greške iz pluskvamperfekta bile dobra škola, a druga šansa dobra prilika za biti mudriji, prosvjećeniji ... ti to u ovom slučaju nikada nećeš saznati i ne vrijedi se ni pitati šta bi bilo kad bi bilo ...
Upravu si...I napisah pricu po sjecanju, neka ostane kao zapis, meni i drugima...
Ponekada misli ne pitajuci nas odu u smjeru koji mislimo da smo nepovratno na police proslosti odlozili...Potaknute ko zna cime, ispreplicu proslost i sadasnjost ostavljajuci nam nemire i neodgovorena pitanja...
sapati srca

#233 Re: Bojimo li se iskreno pricati o Ljubavi

Post by sapati srca »

Lilana wrote:
sapati srca wrote:
Moja aluzija je bila na iznenadni odlazak nekoga koga voliš ... kada na to nisi spreman, i kada si nemoćan promijeniti tok stvari. Znam razloge ... ali to ne mijenja stvar da uvijek ostaju neki datumi, kao što je tebi ovaj danas, koji iz duše izvuku neku sličnu priču s manje ili više tragičnim epilozima.
U biti, sve ima svoj početak i kraj, ali svaki kraj ranjava na svoj način ...
Da, upravu si...spoznaja ne mijenja ishod...
Zauvijek mi je ostala urezena recenica zene zbog koje sam sve ljubavne price napisao...Uvijek mi je govorila "I ako me ostavis znaj nije kraj, ne postoji kraj, samo beskrajan niz novih pocetaka..."
Post Reply