Sta ti bi doktore?!doktor30 wrote:ma glasaj za koga hoces. nek svako osnuje stranku, neka ih ima preko hiljadu...neka svi pokusaju da budu pametni, kad moze neki komsic i neki bajic, sto ne mogu i ostali.
Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke
-
suncandan
#226 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke
- gospodar kuglastih munja
#227 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke
Razocaro se sto niko nije ni mukajet onom snadzakliji Halilovicu ....suncandan wrote:Sta ti bi doktore?!doktor30 wrote:ma glasaj za koga hoces. nek svako osnuje stranku, neka ih ima preko hiljadu...neka svi pokusaju da budu pametni, kad moze neki komsic i neki bajic, sto ne mogu i ostali.
![]()
![]()
![]()
![]()
-
suncandan
#228 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke
Mozda hoce da osnuje neku stranku, pa mu ovi pomrsili racune!?gospodar kuglastih munja wrote:Razocaro se sto niko nije ni mukajet onom snadzakliji Halilovicu ....suncandan wrote:Sta ti bi doktore?!doktor30 wrote:ma glasaj za koga hoces. nek svako osnuje stranku, neka ih ima preko hiljadu...neka svi pokusaju da budu pametni, kad moze neki komsic i neki bajic, sto ne mogu i ostali.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
sirena
#229 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke
Slušaj lutak, ne postoji razlika između pojmova nacija i narod. To što mi u našem jeziku brkamo nacionalno sa religijskim ili vjerskim je druga stvar. Ali, nacija je zapravo narod jedne države - dakle Englezi, Amerikanci, Francuzi, Rusi ... Bosanci.voajer wrote:Slusaj lutko, postoji izvjesna sitna razlika izmedju pojmova nacija i narod. Sto ti o tom pojma nemas nije neka velika steta, ali neko ko se zeli baviti politikom u BiH ovo mora znati, u suprotnom pokazuje da je pao s neba ovdje. I hajde da jedan od njih s pojmovima ne barata, ali citavo to rukovodstvo stranke je ovaj program pisalo, pregledalo i aminovalo da se objavi- znaci niko od njih ne barata pojmovima. E ovdje vec nastaje jaci zijev sa moje strane.LadyBear wrote:Razumijem ja sta ti hoces da kazes, ali realnost je sasvim druga. Uostalom ja mislim da nama svima treba da bude jasno da je Danis mislio na nacije unutar BIH.turban wrote:Ledy,
To su emocionalna osjecanja.Nacionalnost odredjuje pasos u djepu.
Reci mi kako se moze recimo Bosanski pravoslavac sa BosanskoHercegovackim pasosom deklarisati???
Sitnije pravopisne greske u programu takodje bodu oci. To sve prilicno izgleda na z brda z dola posao.
Lijepo je imati plemenite zelje i bla, bla, ali neki minimum uspjeha u pisanju politickog programa stranke mora postojati inace cu biti sklon misljenju da oni ovako misle i ozbiljnijim poslovima da se bave. Ovo je jako lose i slampavo na startu. Ko djeca kad se okupe pa se igraju prodavacica.
edit: povlacim ovo oko sitnijih pravopisnih greski, doslo je do nesporazuma jer je pasta u forumu od prije nekoliko postova nesto zabrljala.
Vjerospovijest ili religijska pripadnost je nešto sasvim drugo - Bošnjaci, Hrvati (ispravnije katolici), Srbi (ispravnije pravoslavci).
- cogni
#230 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke
Znaci da Hrvata ima milijardu a Srba 200 miliona?sirena wrote: Vjerospovijest ili religijska pripadnost je nešto sasvim drugo - Bošnjaci, Hrvati (ispravnije katolici), Srbi (ispravnije pravoslavci).
-
boergoat
#231 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke
Kakav si ti ucenik bila u skoli, sviju ti?Vjerospovijest ili religijska pripadnost je nešto sasvim drugo - Bošnjaci, Hrvati (ispravnije katolici), Srbi (ispravnije pravoslavci).
- Murat Sabanovic
#232 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke
ako ga nazivaju oskarevcem onda bi po njihovom jasmila trebala biti mecka!!!!Shoba wrote:Malo mi je muka od tog naslova "oskarovac". Covjek je reziser. Ne zovete ni ostale dobitnike te nagrade "oskarovce" pa zasto onda samo njega. Ako ste ponosni na tu cinjenicu, da se to i drugacije izraziti. Ispada kao da covjek ne treba u zivotu vise nista da radi poslije toga, sto je besmisleno. Po toj logici Kusta je "kanovac" a Jasmila "medvjedica"...........
-
Frauenarzt
#233 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke
Poštovanje svima,mislim da nije na odmet da imamo i Našu Stranku u bosanskom političkom loncu.Bio sam na osnivačkoj skupštini i nisam oduševljen pojedincima,dok ima i pozitivnih ljudi i energije.
Mislim da nijedna stranka koja u svojoj srži ima Bosnu i Hercegovinu za cilj neće dobaciti dalje od dijela federacije sa pretežno Bošnjačkom većinom nažalost.To je tragedija i ishod prošlog rata.Nažalost krivi su interesi pojedinih država u tzv.međunarodnoj zajednici i saboterska politika domaćih destruktivnih snaga koje žele čiste etnoteritorije sa pretežno Hrvatskim i Srpskim življem.Što se tiče globalnije politike i BiH ja ne bih išao dalje od ovoga,ovo je osnovni problem svih problema u BiH.
Što se tiče prosperiteta u privrednom i svakom drugom pogledu opet se sve vraća na politiku,sve između toga je ovo što danas imamo, a to je brdo lopova,seljaka i skorojevića koji su se dokopali fotelja i privilegija i bez skrupula uzimaju sve što mogu a nepismeni narod truju preko medija.
Izlaz vidim da ljudi koji žive u BiH shvate da je BiH njihova zemlja i da se seljaci i krkani političari iz bilo kojeg naroda potisnu iz politike a da građanska opcija nađe respektabilno mjesto na političkoj sceni.Ovi silni kantoni i 2 entiteta zasnovana na fizičkom zauzimanju teritorije sa entitetskim glasanjem i drugim komplikacijama ne vode ničemu.
Dosta pametnog svijeta je otišlo vani,dosta onih koji su ostali se i poseljačilo.Ja se nadam da će nam kad tad biti bolje i da ćemo početi živjeti i raditi normalno,sa što manje korupcije i štela i što više regularnosti i legalnosti.
Stoga smatram osnivanje "Naše Stranke" plusom za građanski orjentirane ljude,tkdj i Sdp,Lds,Gds i ostale građanske inicijative trebaju da se ujedine i da svi skupa pokušaju napraviti istinsku demokratsku opciju sa prevashodnim kolektivnim ciljem za sve građane BiH a fotelje bi trebale da budu valjda u drugom planu.
Kada pacijent koji je doživio kliničku smrt dodje u ruke ljekaru on će ga pokušati oživjeti bez obzira da li je bio 4 minute bez rada srca i pluća koliko smije ili duže(kada je smrt sigurna),dakle mi ovog našeg pacijenta (BiH) moramo pokušati staviti na noge bez obzira koliko nam to neuspješno izgledalo,posao će biti izgleda generacijski dugotrajan ali će se isplatiti.
Živjele građanske multietničke slobodarske opcije!
Mislim da nijedna stranka koja u svojoj srži ima Bosnu i Hercegovinu za cilj neće dobaciti dalje od dijela federacije sa pretežno Bošnjačkom većinom nažalost.To je tragedija i ishod prošlog rata.Nažalost krivi su interesi pojedinih država u tzv.međunarodnoj zajednici i saboterska politika domaćih destruktivnih snaga koje žele čiste etnoteritorije sa pretežno Hrvatskim i Srpskim življem.Što se tiče globalnije politike i BiH ja ne bih išao dalje od ovoga,ovo je osnovni problem svih problema u BiH.
Što se tiče prosperiteta u privrednom i svakom drugom pogledu opet se sve vraća na politiku,sve između toga je ovo što danas imamo, a to je brdo lopova,seljaka i skorojevića koji su se dokopali fotelja i privilegija i bez skrupula uzimaju sve što mogu a nepismeni narod truju preko medija.
Izlaz vidim da ljudi koji žive u BiH shvate da je BiH njihova zemlja i da se seljaci i krkani političari iz bilo kojeg naroda potisnu iz politike a da građanska opcija nađe respektabilno mjesto na političkoj sceni.Ovi silni kantoni i 2 entiteta zasnovana na fizičkom zauzimanju teritorije sa entitetskim glasanjem i drugim komplikacijama ne vode ničemu.
Dosta pametnog svijeta je otišlo vani,dosta onih koji su ostali se i poseljačilo.Ja se nadam da će nam kad tad biti bolje i da ćemo početi živjeti i raditi normalno,sa što manje korupcije i štela i što više regularnosti i legalnosti.
Stoga smatram osnivanje "Naše Stranke" plusom za građanski orjentirane ljude,tkdj i Sdp,Lds,Gds i ostale građanske inicijative trebaju da se ujedine i da svi skupa pokušaju napraviti istinsku demokratsku opciju sa prevashodnim kolektivnim ciljem za sve građane BiH a fotelje bi trebale da budu valjda u drugom planu.
Kada pacijent koji je doživio kliničku smrt dodje u ruke ljekaru on će ga pokušati oživjeti bez obzira da li je bio 4 minute bez rada srca i pluća koliko smije ili duže(kada je smrt sigurna),dakle mi ovog našeg pacijenta (BiH) moramo pokušati staviti na noge bez obzira koliko nam to neuspješno izgledalo,posao će biti izgleda generacijski dugotrajan ali će se isplatiti.
- ljubav_aha
#234 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke
idelogoja nacionalizma podrzava tezu da svaka nacija treba imati svoju drzavu,
po ovoj definiciji,kako je danas sprovode nasi dragi politicari, BiH treba biti drzava formirana od tri drzave
danas pisem vecim slovima,mozda se lakse shvate znacecenja pojmova
po ovoj definiciji,kako je danas sprovode nasi dragi politicari, BiH treba biti drzava formirana od tri drzave
danas pisem vecim slovima,mozda se lakse shvate znacecenja pojmova
#235 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke
To sto ti nama napisa su sve parole. To isto ces cuti i na skupu neke Srpske ili Hrvatske stranke. Znam i ja da nama treba prosperitetna privreda, ali kako doci do toga? Da sam ja npr. cuo ovako nesto mozda bi me i zainteresovalo. !Frauenarzt wrote:Poštovanje svima,mislim da nije na odmet da imamo i Našu Stranku u bosanskom političkom loncu.Bio sam na osnivačkoj skupštini i nisam oduševljen pojedincima,dok ima i pozitivnih ljudi i energije.
"Dakle, nasa privreda je zakovana i imacemo para koliko smo imali i prosle godine. Ni manje ni vise. Nasa socijalna politika se zasniva na principu,"niko nesmije biti gladan u BiH". Plate u drzavnom sektoru ce biti odredjene po skali 1, gdje 1 predstavlja prosjecnu potrosacku gradjanina. Svi zaposleni od portira do predsjednika predsjednistva ce imati istu platu , koeficijent 1 dok sluzbeni zavod za statistiku ne izda podatak da je nezaposlenost u BiH 12% sto je gornja dozvoljena granica koja omogucava normalno raspolaganje sa radnom snagom na radnom trzistu. Svi nezaposleni gradjani preko 18 god. moraju biti pokriveni socijalnom pomoci u iznosu od 40 % od koeficijenta 1, sto bi obezbjedilo i nas socijalni moto " u BiH niko nesmije biti gladan."
Primanja u privredi bi se oporezovala na tri nivoa, obicni, srednji i visoki porez , gdje osnovni porez pocinje od 32 %. Socijalna drzava zahtijeva i veci porez od onih koji vise zaradjuju, sljedeci osnovne principe humanog drustva. i bal-bla-bla... "
Hocu reci, ako neko ima namjeru da promovira neku novu partiju trebao bi se pojavitii sa kako sa poznatim ciljevima, tako i sa strategijom i sredstvima kojima ce to realizovati.
Ovako, sve mi lici na pijacu !
- cogni
#236 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke
Evo iz nezavisnih intervju sa Baj'cem, tamo otprilike daje osnovne crte politike stranke.gospodar kuglastih munja wrote:
Hocu reci, ako neko ima namjeru da promovira neku novu partiju trebao bi se pojavitii sa kako sa poznatim ciljevima, tako i sa strategijom i sredstvima kojima ce to realizovati.
Ovako, sve mi lici na pijacu !![]()
![]()
http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vi ... 058&meni=2
NN: Šta su ciljevi i program stranke?
BAJIĆ: Zagovaramo bolji život putem evropskih integracija i sve što je potrebno da prilagodimo tome. Jer ako je jedna Francuska svoj suverenitet mogla prenijeti na Brisel, možemo i mi, ali ne putem ustavnih laži! Naša strategija je neminovnost priključenja EU i treba da se prilagodimo njima, jer tamo je 500 miliona stanovnika i 27 država.
...
BAJIĆ: Naš adut je sasvim nova i racionalna politika. Ovdje sve stranke počivaju na nekoliko ključnih laži i dilema. Prva i najveća je "ustavna laž" koja seže od 1995. godine i na kojoj počivaju političke elite tri etno grupacije. Srpska politička elita podgrijava ideju o državnosti RS, a nikada nisu rekli da su potpisali da je BiH država i srpskog naroda. Bošnjačka elita govori da će neka međunarodna sila ukinuti entitete, a ista ta elita je u Dejtonu potpisala postojanje entiteta, dok hrvatska elita ne govori da su u Dejtonu potpisali da nema Herceg Bosne, jer su se još u Vašingtonu utopili u FBiH. Ove tri elite obećavaju otcjepljenje i ukidanje entiteta, ili nešto treće, ali mi ćemo im reći da su 13 godina neuspješni, da nude nemoguće i objasnićemo da se te tri stvari ne mogu napraviti jer je Dejton to rekao. Mi prihvatamo Dejton, ali evropski put je neupitan i diskusiju treba vratiti na pitanje da li prenos ovlasti sa jednog na drugi nivo vlasti, svejedno je li to niži ili viši, ima konkretnu refleksiju na građanina, a ne da vodimo diskusiju da li neko gubi elemente državnosti ili unitarnosti. To su lažne dileme i mi hoćemo da napravimo front ljudi s novim licima koji žele istinski napredak ovoj zemlji. Tu nama Danis Tanović sa svojim "Oskarom" pokazuje da se s ovog malog prostora može biti najbolji u svijetu.
- krivorijek
Meni se najvise svidjelo ono kad Tanovic u jednom interview-u rece da ce NS podrzati sposobne ljude iz drugih stranaka koji su vec na funkciji i koji odraduju posao posteno i kako treba. To mi se cini i logicno i prakticno: cemu borba za mjesto, samo mjesta radi? Zasto trositi energiju u pokusaju dovodenja svojih, novih kadrova, kojima uvijek treba neko vrijeme da se na novom poslu snadu, kada vec postoji neko ko taj posao dobro radi? Potpuno menadzerski racionalno: sto bih trazio novog radnika, kad ovaj sto vec obavlja oredeni posao je i iskusniji a i (sto je najvaznije) dokazano dobro radi? Stav je i u skladu sa izjavom da je cilj stranke poboljsanje zivotnih uslova u zemlji, a ne stvaranje jos jedne platforme za karijeriste i oportuniste, dakle one koji ce ponajvise gledati na svoj licni interes.
Medutim...
Kako onda motivirati ljude (pa makar i sve do zadnjeg bili postenjacine, a ne oportunisti) da pristupe stranci (i rade za stranku), kada vec unaprijed znaju da ih (u pojedinim mjestima) njihova stranka nece kandidirati za odredene javne funkcije, nego upravo suprotno politickoj logici, podrzati ljude iz drugih stranaka? Pod istim uslovom, znaci li to da ce podrzati i nacionaliste (valjda ima i njih sacica koji dobro rade)?
Medutim...
Kako onda motivirati ljude (pa makar i sve do zadnjeg bili postenjacine, a ne oportunisti) da pristupe stranci (i rade za stranku), kada vec unaprijed znaju da ih (u pojedinim mjestima) njihova stranka nece kandidirati za odredene javne funkcije, nego upravo suprotno politickoj logici, podrzati ljude iz drugih stranaka? Pod istim uslovom, znaci li to da ce podrzati i nacionaliste (valjda ima i njih sacica koji dobro rade)?
- Bosanac sa dna kace
#238 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke
ja imam jednu primjedbu na zastavu stranke; sto je sva crvena? mislim da bi trebala bit crna, mrka da mrcija ne more bit, jer svi smo zavijeni u crno zadnjih 16 godina, i to do jaja
-
Area_51
#239 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke
Nije vazno jeli izbacen ili je sam otisao, vec da u velikim sistemima gdje je konkurencija jaca pojedini ne mogu doci do izrazaja. Zato formiraju male sisteme, gdje su predsjednici da bi se i njihova cula. Primjer: Sejfudin Tokic.suncandan wrote:Je li izbacen ovaj Bojan iz SDP-a?
Nesto sam tako procitala, pa zna li iko?
Ja cu jedino da glasam za Komsica!![]()
![]()
![]()
![]()
Dodatno, pise tamo da je u Kantonu Sarajevo bilo oko 15.000 glasackih listica nevazecih, sto nas dovodi na zakljucak:
- ili mi ne znamo glasati,
- ili to tamo neko kriza i ponistava glasacke listice protivnickih stranaka.
Zakljucite sami. U Kalesiji nevazecih sveukupno oko 5 komada.
- Mogly
#240 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke
Pomalo offtopic ali se uklapa u generalnu temu Politika.
Zašto je tajno glasanje zaštićeno pravo kao da je osnov svih osnova i predstavlja maltene instituciju. Po meni bi bolje bilo da je glasanje javno. Lijepo poslije izbora izađe spisak i vidi se ko je za koga glasao. Nisam naivan, znam da ima debelih razloga zašto su stvari takve kakve jesu, ali zar nije vrijeme da počnemo drugačije razmišljati. Zašto da ne preuzmem odgovornost za svoj glas. Ovako, uvijek neka izborna komisija može da namjesti izbore. Brine me što je to prešućeno pravilo o kojem se nikada ne raspravlja, a dozvoljava namještanje izbora.
Zašto je tajno glasanje zaštićeno pravo kao da je osnov svih osnova i predstavlja maltene instituciju. Po meni bi bolje bilo da je glasanje javno. Lijepo poslije izbora izađe spisak i vidi se ko je za koga glasao. Nisam naivan, znam da ima debelih razloga zašto su stvari takve kakve jesu, ali zar nije vrijeme da počnemo drugačije razmišljati. Zašto da ne preuzmem odgovornost za svoj glas. Ovako, uvijek neka izborna komisija može da namjesti izbore. Brine me što je to prešućeno pravilo o kojem se nikada ne raspravlja, a dozvoljava namještanje izbora.
-
Vertex_bh
#241 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke
Evo ja sam na proslim izborima ispravno glasao zamo za Komsica, a sve ostale sam namjerno "posarao".Area_51 wrote:Nije vazno jeli izbacen ili je sam otisao, vec da u velikim sistemima gdje je konkurencija jaca pojedini ne mogu doci do izrazaja. Zato formiraju male sisteme, gdje su predsjednici da bi se i njihova cula. Primjer: Sejfudin Tokic.suncandan wrote:Je li izbacen ovaj Bojan iz SDP-a?
Nesto sam tako procitala, pa zna li iko?
Ja cu jedino da glasam za Komsica!![]()
![]()
![]()
![]()
Par desetina hiljada glasova u Kantonu Sarajevo otislo je na stranke koje nisu presle izborni prag, tako da ce i ovo biti dodatak toj sumi.
Dodatno, pise tamo da je u Kantonu Sarajevo bilo oko 15.000 glasackih listica nevazecih, sto nas dovodi na zakljucak:
- ili mi ne znamo glasati,
- ili to tamo neko kriza i ponistava glasacke listice protivnickih stranaka.
Zakljucite sami. U Kalesiji nevazecih sveukupno oko 5 komada.
Sto bi rekli - pomnozio sa nulom... jer samo za to i jesu ! E sad, posto nas ima 15.000 koji tako mislimo (minus jedan promil nepismenih koji su stvarno napravili gesku kod glasanja), zakljucite sami
- Sensei
#242 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke
...
Last edited by Sensei on 25/05/2019 18:28, edited 1 time in total.
- GandalfSivi
#244 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke
Mozda se na cirilici njegovo ime i izgovara tako ....Sensei wrote:Nepoznavanje "materije", bezobrazluk ili nešto treće!?
Tako bi se za rubriku "Vjerovali ili ne" moglo okarakterisati pismo, koje je organizator RTV Republike Srpske (RTRS) Aleksandar Šević uputio kolegama u Federalnoj TV (FTV).
Tražeći snimak, izjave i kadrove sa promocije Naše stranke, čiji je osnivač bh. Oskarovac Danis Tanović, upućen je zahtjev za "snimke osnivanja stranke Dane Stanovića"!? Da li u RTRS-u ne znaju ime najpoznatijeg bh. režisera ili je po srijedi nešto drugo, ostaje da se vidi, ali "znakovito" je da su u telefonskom pojašnjenju zbunjenim kolegama sa FTV-a, u RTRS-u rekli da je "Dano Stanović onaj vaš federalni režiser što je imao nešto oko Oskara".
![]()
-
belfy
-
klixober
#246 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke
BolesnoSensei wrote:Nepoznavanje "materije", bezobrazluk ili nešto treće!?
Tako bi se za rubriku "Vjerovali ili ne" moglo okarakterisati pismo, koje je organizator RTV Republike Srpske (RTRS) Aleksandar Šević uputio kolegama u Federalnoj TV (FTV).
Tražeći snimak, izjave i kadrove sa promocije Naše stranke, čiji je osnivač bh. Oskarovac Danis Tanović, upućen je zahtjev za "snimke osnivanja stranke Dane Stanovića"!? Da li u RTRS-u ne znaju ime najpoznatijeg bh. režisera ili je po srijedi nešto drugo, ostaje da se vidi, ali "znakovito" je da su u telefonskom pojašnjenju zbunjenim kolegama sa FTV-a, u RTRS-u rekli da je "Dano Stanović onaj vaš federalni režiser što je imao nešto oko Oskara".
![]()
-
doktor30
#247 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke
cirkus. je l to neko sa ftv-a kao npr 60min-utovci se mota po forumu?! cini se da -da
-
doktor30
#248 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke
toliko o popularnosti stranke dane stanovica 
#249 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke
I Sefera Halilivica !doktor30 wrote:toliko o popularnosti stranke dane stanovica
- zimzelen
#250 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke
Naprotiv. Znaju oni dobro njegovo ime kao i ono sto se desilo u Sarajevu. Sada sam zadovoljniji odjekom osnivanja Nase stranke u manjem bh entitetu.doktor30 wrote:toliko o popularnosti stranke dane stanovica