McDonald's u Sarajevu???

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
roki

#226 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by roki »

uvijek cu iz italije pamtiti burger i milkshake od kojeg nam je svima bila muka,jer je bio prekalorican ali i opasno dobar...mmm mljac mljac
MELBOURNE_SARAJEVO

#227 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by MELBOURNE_SARAJEVO »

roki wrote:uvijek cu iz italije pamtiti burger i milkshake od kojeg nam je svima bila muka,jer je bio prekalorican ali i opasno dobar...mmm mljac mljac

fakat kako bi sad volio Thick Shake od jagode uhhh...a mogao bi i jedan cheeseburger plus french fries :D :D ma nek i meni bude muka.... :-) :D
Maja_XXX

#228 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Maja_XXX »

Ima li ista ukusnije od Big Mac-a ? A tek od onog pomfrita?' A Milk-Shake tek...njam njam njam...
Uglavnom, jebo zemlju koja McDonalds nema... :D :D :D :D
fantom slobode

#229 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by fantom slobode »

Maja_XXX wrote:Ima li ista ukusnije od Big Mac-a ? A tek od onog pomfrita?' A Milk-Shake tek...njam njam njam...
:? :? :oops: :roll: :? :? :skoljka:
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#230 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Dado dijasporitus »

MELBOURNE_SARAJEVO wrote:Nadam se da necu nikoga uvrjediti kad budem napisao ovo ali ljudi koji misle da bi Mc propao u Sarajevu su fakat naivni i nemaju pojima sta pricaju.Pa jeli vi mislite da Italija ili Franucska ili recimo jedna Kina ili bubam Indija nemaju vrsnu hranu i dobre specijalitete ?????ali cek Mc radi i to dobro u svim tim zemljama zasto li boze???ili mi mislimo da je samo nasa hrana dobra a u ovim zemljama je bezze pa zato kod njih ide Mc???Licno nemam nista protiv toga da jednom mjesecno spucam cheeseburger ili Big Mac meal a poslije toga sladoled sa prelivom od jagode...Za kraj niti ce Mc propasti radi cevapa niti ce cevapi propati radi Mc ..
Svakom se svidja promjena i McD bi u pocetku i mozda imao nesto posla ali bi se narod vrlo brzo zasitio. Jedan restoran bi mozda i prezivio ali cisto iz branding razloga a ne zato sto bi dobro poslovao.

Stvar je u kvaliteti i to ne govorim iz patriotskih razloga vec cisto iz cinjenice da jedan hamburger u McD kosta $1 vec skoro 20 godina. Ako se uzme u obzir inflacija ne postoji ekonomsko objasnjenje da cijena hamburgera ostane ista zajedno sa kvalitetom mesa. Porijeklo "mesa" (namjerno pod navodnicima) u McD moze naci svoje mjesto u scenariju filmova strave i uzasa. Nekazem da je nas fast food nesto zdraviji ali sigurno su recepti daleko bolji pa i sam ukus je iznad prosjeka McD.

Opet ovo ne govorim zbog patriotizma vec od kometara amerikanaca koji su probali i cevape (cak i ove sirote dijasporske :) ) i mogli su da ih uporede sa McD hamburgerima.

Zato ako vam se prohtije Big Mac preporucujem, kako to jedan moj kolega zove, pljeskavice kod "trovaca" iznad "cheke". :D
Dado dijasporitus

#231 Re: McDonald's u Sarajevu???

Maja_XXX wrote:Ima li ista ukusnije od Big Mac-a ? A tek od onog pomfrita?' A Milk-Shake tek...njam njam njam...

Preporucujem film "Super Size me!". Ako uzmes DVD narocito preporucuje extra priloge o McDonald's pomfritima. :run:
in33sa

#232 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by in33sa »

Dado dijasporitus wrote:
Inace pored cevapa, pita, pljeskavica i drugih peksimeta predvidjam propast McD bilo gdje u BiH.
Ja ne znam kako ljudima ne dopizde cevapi, razumijem dijaporase i turiste, loze se na tu hranu jer je jednom godisnje imaju priliku jesti.

Ne mogu vjerovati da je nekome pita i cevap vrhunac gastronomskog uzitka.

Jadno, zaista.
JThomas

#233 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by JThomas »

in33sa wrote:
Dado dijasporitus wrote:
Inace pored cevapa, pita, pljeskavica i drugih peksimeta predvidjam propast McD bilo gdje u BiH.
Ja ne znam kako ljudima ne dopizde cevapi, razumijem dijaporase i turiste, loze se na tu hranu jer je jednom godisnje imaju priliku jesti.

Jadno, zaista.
ali je zato vrhunac junk i fast fooda :bih: :dance:

jeftino, ukusno, najedeš se...ne poredi njih niko s pravom gastronomijom, nego s mcdonaldsom :-D
bez_ideje

#234 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by bez_ideje »

Meni je super sto nemamo McDonalds, bilo mi je zanimljivo ranije taj McD,ali kad sam otisla vani i 2 puta jela u njemu,bilo mi je dosta za citav zivot!
Fan brze hrane svakako nisam tako da ako se vec mora bolje cevapi,pite i sl. nego lijepo upakovana americka sranja.
Montana

#235 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Montana »

in33sa wrote:
Dado dijasporitus wrote:

Jadno, zaista.
oš ti za ovo u sarajevu 8 maraka dat? Image
oš jednom..... pa ćeš opet u lokalne pešenjarnice ić u kojima je hamburger daleko bolji.

ja kad u hr dođem,jednom godišnje,svaki dan burek derem i ćevape svaki drugi.naš fast fud...i ne nadjebiv.
chuchumbamayumbe

#236 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by chuchumbamayumbe »

Neka se McD otvori, sta fali...
Ko bude tamo htio klopati neka ide, ko preferira pitu/cevape/brizle/pache/dolmu, bujrum.
Ha ja.
Ako budu radili u minusu, njima na stetu, ha ja.
Nece niko biti ugrozen i mirna Bachka.
Kukuruz_Barbe-q

#237 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Kukuruz_Barbe-q »

ja kad dodjem u hr jednom godisnje ne jedem ni bureke ni cevape, nego ribu , a kad moram tamo nesto brzo pojesti onda u mcd, zato jer mi je sigurno.
nema trovanja. :-)
jennisjoplin

#238 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by jennisjoplin »

in33sa wrote:
Dado dijasporitus wrote:

Jadno, zaista.
jadno je to što ne spominješ recimo king burger, kakva je razlika između njega i mcd? pa onaj francuski gdje god nikne mcd francuzi o'ma svoj a daleko su poznatiji po kulinarstvu od mahlene bosnice, jado jadni :D
in33sa

#239 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by in33sa »

Uopste nije bitno hocu li ja dati 8 km za hamburger, Mek nije samo hamburger. Od McAfrice pa da ne nabrajam dalje, izbor je izvanredan.

Cevap je cevap, uvijek isto. Ne znam za druge, ali ja ih ne jedem odavno, jer su mi jednostavno receno dosadili.

A ovo famozno protaziranje Burger Kinga, kao nekakve alternative McDonaldsu i nekakvog kontrargumenta McDonaldsu :-) je komedija za sebe. Sto se mene tice, neka i Meka i Burger Kinga, po mogucnosti u svakom sarajevskom naselju.

Ja sa tim problema nemam, neki ocito imaju. Zasto, znaju samo oni.

Davno rekoh, svjedocio sam situacijama gdje pojedini prijatelji i kolege ne zele uci u McDonalds u strahu od japanske ovce :-)
jennisjoplin

#240 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by jennisjoplin »

in33sa wrote:Uopste nije bitno hocu li ja dati 8 km za hamburger, Mek nije samo hamburger. Od McAfrice pa da ne nabrajam dalje, izbor je izvanredan.

Cevap je cevap, uvijek isto. Ne znam za druge, ali ja ih ne jedem odavno, jer su mi jednostavno receno dosadili.

A ovo famozno protaziranje Burger Kinga, kao nekakve alternative McDonaldsu i nekakvog kontrargumenta McDonaldsu :-) je komedija za sebe. Sto se mene tice, neka i Meka i Burger Kinga, po mogucnosti u svakom sarajevskom naselju.

Ja sa tim problema nemam, neki ocito imaju. Zasto, znaju samo oni.

Davno rekoh, svjedocio sam situacijama gdje pojedini prijatelji i kolege ne zele uci u McDonalds u strahu od japanske ovce :-)
a ja evo svjedočim da neki ne znaju odgovoriti na jednostavan upit pa se vade na komediju i protažiranje, sliče mi takvi na političare koji traže od novinara da im prvo dostave pitanja. samo ljudi foliranti i bez argumenata takvo nešto pišu i traže
Montana

#241 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Montana »

Kukuruz_Barbe-q wrote:ja kad dodjem u hr jednom godisnje ne jedem ni bureke ni cevape, nego ribu , a kad moram tamo nesto brzo pojesti onda u mcd, zato jer mi je sigurno.

pa što sam ja još živ? :?
jennisjoplin

#242 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by jennisjoplin »

Montana wrote:
Kukuruz_Barbe-q wrote:ja kad dodjem u hr jednom godisnje ne jedem ni bureke ni cevape, nego ribu , a kad moram tamo nesto brzo pojesti onda u mcd, zato jer mi je sigurno.

po ovom prije mora da si fenomen :lol: :lol: :lol:
Montana

#243 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Montana »

jennisjoplin wrote:
Montana wrote:

po ovom prije mora da si fenomen :lol: :lol: :lol:
ne stvarno..otkud mu to...rekla kazala,aa? :lol:
sffovac

#244 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by sffovac »

sto volim ove "dusebriznike" koji kazu da ce Mek propast, ako se otvori u sarajevu, pa je bolje da se ni ne otvara
neka ga ba, nek ide ko hoce, ko nece ne mora

isto za cigare, alkohol ... bujrum ko hoce, opet ko nece niko ga ne tjera
ako mislis da ti steti takava hrana, onda steti tebi ili ne steti, niko te ne tjera da jedes

Mek je ponajprije statusni simbol, brend, ma zovite ga kako hocete, a tek onda sve ove ostale tracarije sto vi nabrajate

a mislim da svaki stranac, kada tek dodje u neku zemlju, s cijom kuhinjom jos unije upoznat, prvo ode u Mek, jer ce se lako sporazumiti i unaprijed zna sta ce dobiti
Dado dijasporitus

#245 Re: McDonald's u Sarajevu???

in33sa wrote:
Dado dijasporitus wrote:

Jadno, zaista.
Imam cevabdzinicu/burekdzinicu 10 blokova od ureda a u carsiji gdje zivim ima ih jos barem 6 tako da mi nema sta nedostajati. Iako rijetko jedem fast food jer, idu godine i sve se to malo teze sada svari, uvijek bi prije izabrao cevape ispred hamburgera. Opet kazem cisto zbog ukusa i ne zbog kakvog patriotizma ili navike. I kao sto neko rece daleko su i jedni i drugi od gastronomskih uzitaka koji mi inace zaista nedostaju ovdje.
roki

#246 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by roki »

nije vezano za temu al moram napisati:
jel ko jeo one perece u pekari iznad Imperijala.1perec 1KM :shock: :shock: :shock:
jennisjoplin

#247 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by jennisjoplin »

sffovac wrote:sto volim ove "dusebriznike" koji kazu da ce Mek propast, ako se otvori u sarajevu, pa je bolje da se ni ne otvara

ako mislis da ti steti takava hrana, onda steti tebi ili ne steti, niko te ne tjera da jedes

Mek je ponajprije statusni simbol, brend, ma zovite ga kako hocete, a tek onda sve ove ostale tracarije sto vi nabrajate

a mislim da svaki stranac, kada tek dodje u neku zemlju, s cijom kuhinjom jos unije upoznat, prvo ode u Mek, jer ce se lako sporazumiti i unaprijed zna sta ce dobiti
maliboro je statusni simbol pa eno pune bare tih koji tako razmišljaju, hvala lijepo, haj' ti kod susjeda livo ili desno, džaba ti je pa svrati u mcd i najedi se do mile volje, miliji je hase i pljeska pa makar bila otrovana, otrovo nas HASE ane neki uspak mcd :(
sffovac

#248 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by sffovac »

jennisjoplin wrote:
sffovac wrote:sto volim ove "dusebriznike" koji kazu da ce Mek propast, ako se otvori u sarajevu, pa je bolje da se ni ne otvara

maliboro je statusni simbol pa eno pune bare tih koji tako razmišljaju, hvala lijepo, haj' ti kod susjeda livo ili desno, džaba ti je pa svrati u mcd i najedi se do mile volje, miliji je hase i pljeska pa makar bila otrovana, otrovo nas HASE ane neki uspak mcd :(
ma ja, nek nas truje nasi, pa kako god, dobar rezon, samo tako

politika je izgleda uzela danak, nek me krade "moj" haris, radje nego "njihov" dodik, a na ono "krade" svi zaboravise

nemoj pusit malog-boru pusi drinu jedinu, niko ti ne brani, pusila ne pusila opet te bare cekaju, a kad te gore prime bit ce ti svejedno jesil se trovala ili nisi, a pogotovo jesul te nasi trovali ili strejndzeri

zar nije ovo tuzno, a u hebenoj evorpi smo, nek ga imamo, ne mora niko ici, jer ce nas vise trovat nego pomodorino, al to nije bitno, bitno je da je tu, a ti bujrum, mojne ici, ali neka oni koji zele mogu i otici, mozda neko ne voli da se truje cevapima i pitom, vec hamburgerom, zar ne bi bilo dobro da moze birati od cega ce prije pod zemlju

EUROPE (4 out of 48 countries)

* Albania, Armenia, Bosnia and Herzegovina and Vatican City

i molim vas popustite me sa takvom argumentacijom, dok smo svi ozraceni, dok koka-kola puni flase u hadzicima, dok su azbestne cijevi svuda oko nas i polagano se trujemo, a o tome niko ni ne prica, kad prozore otovrimo u jutro prvo sto udje u stan je fini, dobri miris smoga, dok miljacka pjenusa i smrdi, dok nemamo spacnog parka, dok su auta poceli voziti i po pjesackim stazama ...

ispade svi cemo pocrkat samo ako McD dodje, on je glavni neprijatelj, sejtan, el diablo za nase zdravlje i zdrav zivot
yep, u pravu ste ovo je zemlja gdje se zdravo zivi ili nije ...
Kukuruz_Barbe-q

#249 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by Kukuruz_Barbe-q »

ne stvarno..otkud mu to...rekla kazala,aa? :lol:
ne , cura mi se otrovala kad je jela nekakve cevape , u splitu, u pecenjarni za koju se bas i ne bi kladio da potajno uzgaja salmonelu.
rekla kazala sestrem' moje ocam mog. Tvoja stvar, jedi gdje hoces.
jennisjoplin

#250 Re: McDonald's u Sarajevu???

Post by jennisjoplin »

sffovac wrote:
jennisjoplin wrote:

ma ja, nek nas truje nasi, pa kako god, dobar rezon, samo tako

politika je izgleda uzela danak, nek me krade "moj" haris, radje nego "njihov" dodik, a na ono "krade" svi zaboravise

nemoj pusit malog-boru pusi drinu jedinu, niko ti ne brani, pusila ne pusila opet te bare cekaju, a kad te gore prime bit ce ti svejedno jesil se trovala ili nisi, a pogotovo jesul te nasi trovali ili strejndzeri

zar nije ovo tuzno, a u hebenoj evorpi smo, nek ga imamo, ne mora niko ici, jer ce nas vise trovat nego pomodorino, al to nije bitno, bitno je da je tu, a ti bujrum, mojne ici, ali neka oni koji zele mogu i otici, mozda neko ne voli da se truje cevapima i pitom, vec hamburgerom, zar ne bi bilo dobro da moze birati od cega ce prije pod zemlju

EUROPE (4 out of 48 countries)

* Albania, Armenia, Bosnia and Herzegovina and Vatican City

i molim vas popustite me sa takvom argumentacijom, dok smo svi ozraceni, dok koka-kola puni flase u hadzicima, dok su azbestne cijevi svuda oko nas i polagano se trujemo, a o tome niko ni ne prica, kad prozore otovrimo u jutro prvo sto udje u stan je fini, dobri miris smoga, dok miljacka pjenusa i smrdi, dok nemamo spacnog parka, dok su auta poceli voziti i po pjesackim stazama ...

ispade svi cemo pocrkat samo ako McD dodje, on je glavni neprijatelj, sejtan, el diablo za nase zdravlje i zdrav zivot
yep, u pravu ste ovo je zemlja gdje se zdravo zivi ili nije ...
mogao bi i ti nas malo popustiti jer da upratiš kako se neka država na fin način u rukavicama drži za jaja ne bi tako pričao, ali da krenem od tvoji prapočetaka na odgovorima. ja sam za NAJBOLJE a ne za KUPUJMO DOMAĆE. dalje maliboro je čista kemija u kojoj ti pojma nemaš što je stavljeno jer dolazi drito iz amerike u konzervama pod brojevima, pa ga ti puši. naša drina je bila čisti duvan, bez kemikalija pod šifrom, toliko o tehnologiji. i bivšu ti i menidržavu su 'vako ucjenjivali) hoćete tehnologija pravljenja ...može ali znate treba u šklama najmanje 30% da zna engleski, pa onda hoćete da vam sagradimo...može ali znate mora najmanje 30% u školi da zna francusi jezik, hoćete ... itd itd

i na kraju tvojoj argumentaciji: zašto ameri ne dozvole da se ćevap naseli u americi????? još se niko nije od njega otrovao isto kao što nije od mcd, kada je to takolijepo dozvoli svakome izbor zašto ne dozvole da se useli 300 miliona kineza ovoga trenutka?? :mrgreen: :skoljka: :zoka: :zjev: :thumbup: :x :evil: :oops: 8) :roll: :( :D :sax:
Locked