avio karte iz amerike

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
jutarnji

#226 Re: avio karte iz amerike

Post by jutarnji »

Code: Select all

We are searching for the most suitable flight.
Thank you for your patience. Check in online and save timeAvoid queues: check in online 
Search Select Your order Pay Confirmation 

Select your ticket conditions  .Your selection
Searched
From Toronto
(Pearson International Airport)  
To Rome
(Fiumicino Airport)  

1 adult 

Economy 

Selected dates
Departure: Tue 7 Sep 10 
Return: Mon 27 Sep 10 

Selected flights
Departure: 17:55 - 11:45 (11h50) 
Return: 06:35 - 18:36 (18h01) 

Customer support
Contact KLM Service Centre
See how it works 
Watch the demo 
Frequently asked questions
What are the advantages of World Business Class? 
Which different travel classes does KLM have? 
Where can I get information about the various fare groups and booking classes? 
  Departure Tuesday 7 September 2010 
Lowest available fare
The lowest available fare for this trip is subject to the following conditions:

Price Change ticket Cancel ticket Flying Blue Miles 

CAD 838 More info More info Unable to show number of miles More info 
KLM fares
Attractive fares  

.Taxes, surcharges and booking fee included

Return Monday 27 September 2010 
The combination of your departure with your return flight is not possible.
Select a different return flight or change your departure selection. 
Lowest available fare
The lowest available fare for this trip is subject to the following conditions:

Price Change ticket Cancel ticket Flying Blue Miles 

This fare cannot be combined with the selected fare for the departure flight.

CAD 820 More info More info Unable to show number of miles More info 
Delta fares
Attractive fares  

.Taxes, surcharges and booking fee included

Price departure flight
CAD 837.25 .Price return flight
CAD 819.58 .Total price for all passengers
CAD 1,656.83 
1 adult 
Show price specification

adult   
Price 1,524.00     
Taxes and surcharges: 132.83     
Booking fee 0.00     
Total price per passenger 1,656.83     
Number of passengers 1   

Back Add to your order .  .
.
Ovo je najjeftinije sto KLM nudi za povratnu kartu Toronto-Rim, preko Amsterdama.
Cijena 1, 656.83 kanadskih dolara. Kako si ih ti izvaro :D
Ustvari, nista nisi izvarao, ti si na guzici.
Kupio sam kartu za sljedeci mjesec, 1050 dolara US...
Chicago-DC-Cirih-Sarajevo, turisticka agencija,
Dead Man Walking wrote:Moji roditelji isli preko ovih iz World Travel.
E sad, bila je i opcija za let do Beograda pa onda za Sarajevo, nekih 970 dolara, medjutim 80 dolara nije tolika
razlika da bih se zamarao jos jednim ekstra letom+haj` ti znaj hoce li njima tamo zazujat` nekakva zunzara u tintari.
Chmoljo wrote:taxi_driver je napisao/la:
Hitno mi treba neko ko iz Amerike ovih dana dolazi u Sa.Trebaju se lijekovi donijeti u Sa koji su vec kupljeni u USA.Unaprijed hvala

jaranu koji je u sa tesko bolestan trebaju ovi lijekovi hitno
U Sarajevo dolazim 9. septembra, ako covjeku nije puno cekati, mogu mu to ponijeti.
exliberal

#227 Re: avio karte iz amerike

Post by exliberal »

Jutarnji
evo upravo sad gledam i nemogu da vjerujem...1700-1800 ista ruta. Ja sam kupio karte 2-2 1/2 mjeseca prije odlaska....sto je za par sati :D ...evo ubijam vrijeme cekajuci..... :zzzz:
ljubav_aha

#228 Re: avio karte iz amerike

Post by ljubav_aha »

auh

dovoljno je probati sve kombniacije,znaci zovnuti direktno avio kompaniju,zovnuti avio agenciju i koristiti web stranice poput cheapflights,kayak,expedia i skonatati sto i kako je najbolje kupiti kartu

prosle godine sam imala dovoljno vremena testiranja i kombinovanja surfanja i plniranja letova,i ziasta se isplati uraditi sve sam/a ,ne razumijem sto vecni nije jasno u vezi kupovanja karata :!:

broje sjedala u avinu je tek finalan tokom borading-a,a ne prilikom kupovanja karte,osim,naravno regulranog pitanja,zelite li sjediti pored prozora

moji medjunarodni letovi su body-pass,prva klasa ;-)
Dead Man Walking

#229 Re: avio karte iz amerike

Post by Dead Man Walking »

Cek malo, ti letis prvom klasom a puno ti $1600, a kartu kupujes preko expedie? De, nemoj vise svega ti... :lol:
ljubav_aha

#230 Re: avio karte iz amerike

Post by ljubav_aha »

Dead Man Walking wrote:Cek malo, ti letis prvom klasom a puno ti $1600, a kartu kupujes preko expedie? De, nemoj vise svega ti... :lol:
ne,platim samo taksu i imam employee ID :-D ,znaci,takva karta,logicno se ne kupuje putem agencija ili internet stranica

pisala sma o letovima unutar evrope,cije cijene padaju i rastu kao na NYCSE
Dead Man Walking

#231 Re: avio karte iz amerike

Ima li ko od ovih informaticki pismenih da mi nadje preko neta kartu Seattle-Sarajevo, 15 Dec do 9 Jan, da ne placam ove agencijske provizije? :D
GaRGa

#232 Re: avio karte iz amerike

Post by GaRGa »

Prije svega dok god trazite karte direktno kod kompanije oni ce Vam uvaljivati samo svoje letove jer im je ispaltivije. IATA agencije mogu kombinovati prevoznike koje imaju interline agreement i tako postici puno nizu cijenu nego u slucaju samo jednog prevoznika....
le piaf

#233 Re: avio karte iz amerike

Post by le piaf »

Ove karte sto spominjete BH Airlines i United preko Zuricha, jeste li sigurni da je to sve jedna karta.
Moze li mi neko potvrditi ko je kupio kartu, npr. na checkmytrip.com da li je to jedna karta ili su ipak dvije karte.
Ko je jednom imao problema zbog toga, zna zasto ovo pitam.
ljubav_aha

#234 Re: avio karte iz amerike

Post by ljubav_aha »

le piaf wrote:Ove karte sto spominjete BH Airlines i United preko Zuricha, jeste li sigurni da je to sve jedna karta.
Moze li mi neko potvrditi ko je kupio kartu, npr. na checkmytrip.com da li je to jedna karta ili su ipak dvije karte.
Ko je jednom imao problema zbog toga, zna zasto ovo pitam.

zar ne znas provjeriti sam tokom kupovanja karti ,postavljas li pitanja prilikom kupovine,ne treba ti checkmytrip link za provjeru stanja i zbivanja leta
le piaf

#235 Re: avio karte iz amerike

Post by le piaf »

Ne znam cemu taj bahat odgovor :?

Agent mi tvrdi da je jedna karta, a Bh Airlines i United cisto sumnjam da imaju ugovor. Sta sad treba da kupim kartu pa da onda vidim da imam dvije odvojene e-tkt.
I hvala na odgovoru :-) :roll:
Dead Man Walking

#236 Re: avio karte iz amerike

Drug, ne obaziri se sta ljubav prica, pogledaj joj zadnjih par postova na ovoj temi i bice ti jasno koliko je upucena i kompetentna da komentarise. :-)
Ja koliko znam ovi uopste ne izdaju e-ticket, nego dobijes papirne karte, i ne smijem se zakleti, ali mislim da su razdvojene, tj jedna do Ciriha a druga do Sa. :roll:
ljubav_aha

#237 Re: avio karte iz amerike

Post by ljubav_aha »

le piaf wrote:Ne znam cemu taj bahat odgovor :?

Agent mi tvrdi da je jedna karta, a Bh Airlines i United cisto sumnjam da imaju ugovor. Sta sad treba da kupim kartu pa da onda vidim da imam dvije odvojene e-tkt.
u prethodnom postu nisi napisao/la kako je tvoj agent potrvdio da je u pitanju jedna karta

naravno da su dvije karte ,dvije karte mozes imati i sa jednim ariline,ako presejdas u drugi avion tokom leta na doticnu destinaciju,ne rezumijem tvoje pitanje :!: :?:

kako mislis imati jednu kartu na razlicitim boardnig locations :?:

karte agenicje obicno posalju postom ili e mail-om,a e-tkt moras isprintati kod check-in,pitas osobe koje su upravo locirani oko tih kioslka,moras im dati broj pasosa,to je uslov,kao i naravno broj na tvom e-mail;nakon toga slijedi chkeiranje i predavanje kofera, i tad ces dobiti naljepnice sa brojem karte,dobro ih cuvaj u sluacjau gubitka kofera,to je jedini nacin i potrage za prtljagom,i naravno,dobije kartu koju ces pokazati tokom boarding
Dead Man Walking

#238 Re: avio karte iz amerike

:lol:
le piaf

#239 Re: avio karte iz amerike

Post by le piaf »

ljubav_aha wrote:
le piaf wrote:Ne znam cemu taj bahat odgovor :?

u prethodnom postu nisi napisao/la kako je tvoj agent potrvdio da je u pitanju jedna karta

naravno da su dvije karte ,dvije karte mozes imati i sa jednim ariline,ako presejdas u drugi avion tokom leta na doticnu destinaciju,ne rezumijem tvoje pitanje :!: :?:

karte agenicje obicno posalju postom ili e mail-om,a e-tkt moras isprintati kod check-in,pitas osobe koje su upravo locirani oko tih kioslka,moras im dati broj pasosa,to je uslov,kao i naravno broj na tvom e-mail;nakon toga slijedi chkeiranje i predavanje kofera, i tad ces dobiti naljepnice sa brojem karte,dobro ih cuvaj u sluacjau gubitka kofera,to je jedini nacin i potrage za prtljagom,i naravno,dobije kartu koju ces pokazati tokom boarding
pa sto ne kazes fino nemam pojma, a ne da pises ovakve stvari gdje objasnjavas da je e-tkt i boarding pass jedna te ista stvar. :run:

Ima li neko da zna odgovor na moje pitanje?
ljubav_aha

#240 Re: avio karte iz amerike

Post by ljubav_aha »

Dead Man Walking wrote:Drug, ne obaziri se sta ljubav prica, pogledaj joj zadnjih par postova na ovoj temi i bice ti jasno koliko je upucena i kompetentna da komentarise. :-)
Ja koliko znam ovi uopste ne izdaju e-ticket, nego dobijes papirne karte, i ne smijem se zakleti, ali mislim da su razdvojene, tj jedna do Ciriha a druga do Sa. :roll:

:lol: lijepo sma ti napsiala,letim putem radnog popusta :lol: samo sto nisi dobro povezao vijuge tokom citanja :-D
ljubav_aha wrote:
Dead Man Walking wrote:Cek malo, ti letis prvom klasom a puno ti $1600, a kartu kupujes preko expedie? De, nemoj vise svega ti... :lol:
ne,platim samo taksu i imam employee ID :-D ,znaci,takva karta,logicno se ne kupuje putem agencija ili internet stranica

pisala sma o letovima unutar evrope,cije cijene padaju i rastu kao na NYCSE
jesi li danas skontao
ljubav_aha

#241 Re: avio karte iz amerike

Post by ljubav_aha »

le piaf wrote:
ljubav_aha wrote: u prethodnom postu nisi napisao/la kako je tvoj agent potrvdio da je u pitanju jedna karta

pa sto ne kazes fino nemam pojma, a ne da pises ovakve stvari gdje objasnjavas da je e-tkt i boarding pass jedna te ista stvar. :run:

OMG :shock: :lol: kako e-tkt moze biti isto sto i borading pass :-) to nisam uopste napisala,nek' ti neko drugi prevodi,cao :-D napsiala sam moras ispritanti,ako nemas sa sobom,opcionalno,a ID poakzes na gate ,OMG :-) da li sad kontas :!:
Last edited by ljubav_aha on 03/10/2010 15:30, edited 1 time in total.
Dead Man Walking

#242 Re: avio karte iz amerike

Hajd nauci razliku izmedju karte i boarding pass, pa se onda javi da nam objasnis kako da se cekiramo na kiosku. :lol: U medjuvremenu nastavi letjeti prvom klasom za dz, a pusti nas koji u stvari te karte kupujemo da se posavjetujemo i pomognemo ako mozemo. :wink:
le piaf

#243 Re: avio karte iz amerike

Post by le piaf »

ljubav_aha wrote:
le piaf wrote:
ljubav_aha wrote: u prethodnom postu nisi napisao/la kako je tvoj agent potrvdio da je u pitanju jedna karta

OMG :shock: :lol: kako e-tkt moze biti isto sto i borading pass :-) to nisam uopste napisala,nek' ti neko drugi prevodi,cao :-D napsiala sam moras ispritanti,ako nemas sa sobom,opcionalno,a ID poakzes na gate ,OMG :-) da li sad kontas :!:
Poenta mog pitanja ninje da mi neko objasni kako putovati avionom, nego da li let chi-was-zrh-sjj sa bh airlines i United bude na jednoj karti ili na dvije, a ocito tebi nije jasno pitanje, a posto ti nije jesno ne znam ni zasto osjecas potrebu da odgovoris na njega, i jos se pritom postavljas kao neki strucnjak za karte i avione.
edin_kovachi

#244 Re: avio karte iz amerike

Post by edin_kovachi »

zanima me gdje mogu pronaci sto jeftiniji let u periodu poslije nove godine za stockholm. Zanima me kada je najbolje traziti takav let (koliko dana prije) i gdje mogu pronaci na kojim sajtovima :D unaprijed hvala
Frishak

#245 Re: avio karte iz amerike

Post by Frishak »

odakle letis? :lol:
ljubav_aha

#246 Re: avio karte iz amerike

Post by ljubav_aha »

le piaf wrote:
ljubav_aha wrote:OMG :shock: :lol: kako e-tkt moze biti isto sto i borading pass :-) to nisam uopste napisala,nek' ti neko drugi prevodi,cao :-D napsiala sam moras ispritanti,ako nemas sa sobom,opcionalno,a ID poakzes na gate ,OMG :-) da li sad kontas :!:
Poenta mog pitanja ninje da mi neko objasni kako putovati avionom, nego da li let chi-was-zrh-sjj sa bh airlines i United bude na jednoj karti ili na dvije, a ocito tebi nije jasno pitanje, a posto ti nije jesno ne znam ni zasto osjecas potrebu da odgovoris na njega, i jos se pritom postavljas kao neki strucnjak za karte i avione.
iskreno se ispricavam sto sam ti namjeravla pomoci,ziasta nisma razumejla tvoje pitanje,a koje je bilo takodjer nejasno postaljeno,drugo,moja namjera nije bila prepucavanje,trece,za mene su tiketing agenti sitnica u odnosu na ono sto znam o avijaciji;meni ziasta nije jasno kako ne pitas agente kod kojih si se konsultirao za kupovinu karte;za avione sam strucnjak,tu si se posteno @#$%^&* :-D ;namjeravala sam ti odgovoriti ,no sad pitaj druge profesionalne osoba na forumu ,lijep dan zelim :-D
ljubav_aha

#247 Re: avio karte iz amerike

Post by ljubav_aha »

Dead Man Walking wrote:Hajd nauci razliku izmedju karte i boarding pass, pa se onda javi da nam objasnis kako da se cekiramo na kiosku. :lol: U medjuvremenu nastavi letjeti prvom klasom za dz, a pusti nas koji u stvari te karte kupujemo da se posavjetujemo i pomognemo ako mozemo. :wink:

OMG ,to nisam uopste napsiala :lol:

izgleda da si zaboravio dio koji sam napsiala ,a koji je potreban tokom secutity check-inga ,jer ne mozes proci kontorolu iskljucivo sa pasosem u ruci :D
Dead Man Walking

#248 Re: avio karte iz amerike

Bas ti hvala sto nas educiras, ja evo kreno samo s pasosom, bez karte. :lol: Jos da nam kazes ko je to na ovoj temi pitao kako se cekira na let, pa da vidimo kome pomazes i kome uopste odgovaras i objasnjavas to. :?

Na konkretna pitanja kako naci jeftiniju kartu preko interneta (jer si ti rekla da bacamo pare kupujuci preko agencija) i da li je let preko Uniteda i BH Airlines na jednoj karti, ti odgovaras kako ti letis preko firme s popustom i govoris nam da kad krenemo na aerodrom ponesemo pasos i karte. :lol: Mozda ti je malo komplikovano shvatiti pitanja bez OMG, OMG, OMG, pa cemo u buduce tako da ih formulisemo. :lol:
ljubav_aha

#249 Re: avio karte iz amerike

Post by ljubav_aha »

Dead Man Walking wrote:Bas ti hvala sto nas educiras, ja evo kreno samo s pasosom, bez karte. :lol: Jos da nam kazes ko je to na ovoj temi pitao kako se cekira na let, pa da vidimo kome pomazes i kome uopste odgovaras i objasnjavas to. :?

Na konkretna pitanja kako naci jeftiniju kartu preko interneta (jer si ti rekla da bacamo pare kupujuci preko agencija) i da li je let preko Uniteda i BH Airlines na jednoj karti, ti odgovaras kako ti letis preko firme s popustom i govoris nam da kad krenemo na aerodrom ponesemo pasos i karte. :lol: Mozda ti je malo komplikovano shvatiti pitanja bez OMG, OMG, OMG, pa cemo u buduce tako da ih formulisemo. :lol:

kriva sam sto si nesposoban sebi kupiti kartu :D
Dead Man Walking

#250 Re: avio karte iz amerike

Toliko si se isprovaljivala na ovoj temi da ti je jedino i preostalo da budes ignorantna i vrijedjas. Aferim djevojko, damski bas. :wink:

Over & out.
Last edited by Dead Man Walking on 04/10/2010 05:44, edited 1 time in total.
Post Reply